|
|
| נשלח ב-26/3/2014 12:41 |
|
| |
עוד מבט על "אסירי ציון" והפגנות החרדים: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66424סוף סוף מישהו מספיק ישר כדי לומר שאין שום קשר בין ההפגנות הללו לבין לומדי תורה והדאגה להם. הפגנות של שקרנים ומושחתים למען הבטלנים והבטלנות. אפרופו הדיון כאן על אמירת אמת אצל חרדים. ביום א לפני כמה שבועות היו מאות אלפי שקרנים חרדים באותה כיכר. זה סקר במחי יד. אמנם יש לדחות שחלק מהם היו שוטים שהלכו כסומים בארובה אחרי השקרנים, וצל"ע בזה.
תוקן על ידי mdabraham ב- 26/03/2014 12:43:10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 13:16 |
|
| |
קבלת הפנים לשיכור, בשביל זה אפשר לבטל תלמוד תורה

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 26/03/2014 13:17:38
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 13:29 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | עוד מבט על "אסירי ציון" והפגנות החרדים: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66424סוף סוף מישהו מספיק ישר כדי לומר שאין שום קשר בין ההפגנות הללו לבין לומדי תורה והדאגה להם. הפגנות של שקרנים ומושחתים למען הבטלנים והבטלנות. אפרופו הדיון כאן על אמירת אמת אצל חרדים. ביום א לפני כמה שבועות היו מאות אלפי שקרנים חרדים באותה כיכר. זה סקר במחי יד. אמנם יש לדחות שחלק מהם היו שוטים שהלכו כסומים בארובה אחרי השקרנים, וצל"ע בזה.
|
|
נוו טוב, נפלתם בפח בדיוק כמו הכתב של בחדרי (= יהודה הלוי כותב הכתבה) הרי מלחמתו היא נגד הבחורים והאברכים המתנדבים למען הזולת בחברה, כמו זק"א ועוד. מבחינת חינוכית לתלמידיו הוא חייב להשמיץ את הבחורים והאברכים המתנדבים למען הקהילה בכדי לטעון שכל מתנדב הוא בעצם שיכור ולא בן תורה ובן תורה אמיתי לא מתנדב. הוא רוצה לשלול מתוך קיצוניות ואמונה פרימיטיבית את רלוונטיות ההתנדבות בלפרש שקווה לשם פירושו ביטחון עיוורת ולא שעזרה ראשונה עוזרת.
בתכלס הוא קיצוני יותר בכל תחום ויותר קרוב לנטורי קרתא. שרובם של נטורי קרתא הם תלמידיו. הוא חייב לטעון שכל התנדבות חברתית היא הציונות הטרף שאפי' העדה החרדית נכשלה בזה כי היא כביכול לא נלחמת נגד המתנדבים. באותו נשימה לטעון שכל אלה לא רוצים לעזור לחולים רק רוצים וודקא ושכרות.
בהכרות אישית עם הרבה מתנדבים בקהילה, אני שולל את דבריו מכל בכל, המתנדבים הם אנשים לומדי תורה ובני תורה באמת ומטרת ההתנדבות בה מצורך לעזור. נכון שהעסקנים גם מנצלים את הארגונים האלה להכניס לשם בחורים לא בני תורה שהם יהיו במסגרת חברתית טובה, אבל אני לא רואה בזה פסול כלל וכלל. להפך יש כאן הצלת חולים בגוף ובנפש כלומר הבני תורה מצילים את שניהם במכה אחת.
תוקן על ידי maxmen ב- 26/03/2014 13:31:26
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 14:03 |
|
| |
אצל החילוניים הטובים מתנדבים ואצל החרדים השיכורים הריקים מתנדבים. זה ההבדל בין העולם הנורמלי לעולם החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 14:23 |
|
| |
מיכי אתה באמת מכיר את חתך המפגינם האלו? מצודתך עד שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 14:26 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | אצל החילוניים הטובים מתנדבים ואצל החרדים השיכורים הריקים מתנדבים. זה ההבדל בין העולם הנורמלי לעולם החרדי. |
|
טוב, אני לא מאמין בישות חברתית דמיונית אני מאמין בפרטים. אבל לפי התזה שלך אפשר לומר גם אחרת. שהריקים בחרדיות מתנדבים והריקים בציבור הכללי הם רוצחים ואנסים ופשעים. מכאן צא ולמד מה קורא מעלה בסולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 14:49 |
|
| |
הרוצחים המאפיונרים ומשפחות הפשע הגדולות דווקא דואגים לנשק את המזוזה לפני ביצוע הפשעים.
תראה כמה כיפות יש בבתי הסוהר.
והאנסים בציבור החרדי נמצאים מתחת השטיח. והשבבניקים גם הם תוצרת חרדית.
והעיקר: איזה טעם יש להתנדבות שבאה מתוך ריקנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 15:07 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  |
והעיקר: איזה טעם יש להתנדבות שבאה מתוך ריקנות. |
|
צא ולמד מה רמת הריקנים של החרדיות. כלפי שאר הדברים אין צורך להגיב. אבל אם זה עושה לך את היום ? אז למה שאני אקלקל לך את היום ? אתה רוצה הרגשה שאתה וסביבתך בסדר והכי בסדר ולכל השאר הם לא בסדר (כפי שהרב אברהם יהושע מבריסק הנ"ל רוצה) ?! אז מי אני שאקלקל לך ? העיקר שתרגיש טוב ושיהיה לך חיים טובים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 18:35 |
|
| |
תלמיד, למה צריך להכיר מישהו שם בשביל לומר זאת? אם הטענות שעולות הן שקריות אז כל מי שטוען אותן הוא שקרן. אמנם אני מניח שרובם סתם שוטים או שטופי מוח שהלכו כסומים אחרי השקרנים, וכנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 19:20 |
|
| |
ואני חשבתי שלומר על אנשים שקרנים ומושחתים (לא טועים, לא זומבים לשיטתך) צריך להכיר....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 20:19 |
|
| |
תלמיד, אם כך חשבת אז טעית. אין שום צורך להכיר. ההגדרה שלי לשקר היא טענה שתוכנה לא חופף למציאות. מי שטוען טענות שקריות באופן עקבי ובריש גלי הוא שקרן. לכן כאשר שמעתי את ראובן טוען בריש גלי ובאופן עקבי טענה שתוכנה לא מתאים למציאות אני יכול לומר עליו שהוא שקרן בלי להכיר אותו כלל ועיקר. זה ממש פשוט. רק להזכירך, אתה עצמך אמרת שמדובר בשקרנים אלא שהצדקת את השקרים כחלק מהמשחק הפוליטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 23:31 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | עוד מבט על "אסירי ציון" והפגנות החרדים: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=66424סוף סוף מישהו מספיק ישר כדי לומר שאין שום קשר בין ההפגנות הללו לבין לומדי תורה והדאגה להם. הפגנות של שקרנים ומושחתים למען הבטלנים והבטלנות. תוקן על ידי mdabraham ב- 26/03/2014 12:43:10 |
|
במקרה הייתי אתמול בקבלת הפנים ל"אסיר ציון" הנ"ל, לא כמשתתף אלא כעובר אורח שחלף על פני התהלוכה. בפירוש לא דובר שם נגד גיוס לומדי תורה, אלא על הגיוס לצבא הציוני ככפירה וכחילון. אם תקרא את השלטים שהונפו שם תראה זאת בבירור. אני לא מסכים איתם, ואני רואה את זה כטירוף, אבל אני לא חושב שנכון לומר שזו הפגנה למען הבטלנות, כאילו הבטלנות היא ערך, אלא זו הפגנה שנובעת מתפיסה מסוימת כלפי הציונות, הישראליות וצה"ל. אני לא מזהה כאן עמדה לא ערכית, אלא עמדה של טירוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2014 23:54 |
|
| |
תמיד שאלתי את עצמי, איך אדם יכול לדעת שהוא הצודק ולא ה"אחר", הרי ברוב הדיונים הדעות כל כך צפויות, החרדי בטוח שהד"ל טועה וכן להיפך, החילוני בטוח שהדתי טועה ולהיפך, החבדניק והליטאי, המערב והמזרח, וכו' וכו', אז חוץ מהתפיסה הכל כך ילדותית ששלי גדול יותר, מה הביטחון שאני צודק, הרי ללא ספק אם הייתי נולד שם הייתי בטוח ממש בהיפך. לצערי כל הדיונים פה רחוקים מלעזור לפיתרון השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 08:24 |
|
| |
חזק, חבל לחזור שוב על כל האשכול המתיש שהתנהל על כך. הרב שטיינמן וכל חברי המפלגות החרדיות שלחו נציגים לוועדת שקד. אם המטרה שלהם היתה למנוע לגמרי את הגיוס לחרדים ולא להגיע להסכם על מכסות וכדו', אז למה הם נשלחו? אז איך הוא יכול אח"כ להורות לחסידיו השוטים להפגין עקרונית נגד הגיוס לצבא הציוני? כזכור, העילה להפגנה היתה הסנקציות הפליליות על בטלנים. המסקנה היא שבפיהם הם מסכימים לגיוס ובליבם רוצים למנוע אותו בתואנות שווא תוך יללות שבר אופייניות. נדמה לי שזה מה שקרוי שקרנים, לא? אגב, הרב שטיינמן עצמו (בהנחה האופטימית שהוא לא לגמרי סנילי ובהנחה המאד אופטימית שהוא יודע מה קורה סביבו) תומך מאז ומעולם בגיוס מבוקר. זה לא מפריע לו (בהנחות הנ"ל) להצטרף לקרנבל המושחת שסביבו, ולדרוש שהמשתמטים לא ייענשו, כלומר שמעיל שחור וכובע יהוו פטור מקיום החוק. אל תערבב כאן את סאטמאר והעדה החרדית. הם לא ממש שקרנים אלא סתם אידיוטים. אני חוזר ואומר שרוב הציבור הגדול שהשתתף בהפגנה המכוערת ההיא מחולק לשני חלקים: 1. מושחתים ושקרנים. 2. שוטים שהולכים כסומים אחריהם. כאמור, יש עוד חלק שמתנגדים לגמרי לגיוס (העדה החרדית וסאטמאר. האידיוטים דלעיל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2014 08:40 |
|
| |
הרב מיכי, סנקציות פלייות על בטלנים? לפי החוק אם אין עמידה ביעדים, גם אם כולם מתמידים כר"ח קנייבסקי הם חייבים בגיוס. ומדוע מו"מ בנסיון להציל את מה אפשר מוכיח כי ההתנגדות היא שקר? אגב, מפגיני התהלוכה התנגדו למו"מ. לא כי הוא מוכיח שקר, אלא כי איני מכיר ואל תתן אצבע וגו' לא יודע מה שקר מצאת בהפגנה, אא"כ דעתך כי כולם בטלנים. לא שאין שקרים בעמדה החרדית, אך ההפגנה נגד ההכרזה כי אם לא יעמדו ביעדים, לא משנה כמה לומדים באמת, צריכים להתגייס, אין בה שקר. גם סביב ההפגנה היו שקרים שונים, אך לא אלו שהצבעת עליהם.
|
|
|
|
|