בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2014 13:46 לינק ישיר 

מקס

מה פירוש הוא נעלם ? הוא כאן כל הזמן ואם אנו שוכחים ממנו, אז יש את העכברים ושאר האורגניזמים שמזכירים לנו שאין קניינים באמת ומותר לגנוב.

לשיטתך אלקים=תבונה ?

כל רבותי חותמים על דברי, אצל מי למדתי תורה שלושים שנה ?

אפשר שם של רב אחד בן זמננו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:

...
יש תנאים ראשונים לקיום התורה. התורה לא מחייבת כלום בלי שארץ ישראל מחולקת לפרטים. בגלות התורה היא אך ורק מבחינת "והציבי לך ציונים" ומהי הציונים החשובים והעיקרים בגלות ? את זה קובעים מנהיגי הקהילות !! ואייך ? כפי שאמרתי שהם יודעים את התורה מאחורי הקלעים ועוד לפני שנתנו אותה.כל ניסיון צדוקי לקיים את התורה את חז"ל את ההלכה כפשוטו ? נועד לכישלון !! 

תורה חדשה כתבת לך?  

ארץ ישראל לא מחולקת, ואפילו בתקופת בית שני - כך היה.

האם אין לנו היום מצוות שבת? מילה? כשבן ארץ ישראל נותן לשכנו צדקה, זה הציבי לך ציונים או מצווה מעולה?

אתה מתגאה תמיד ברבותיך, אתה בטוח שהם לימדו אותך את תורתינו, ולא תורה אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בוקר טוב ידידי היקר. מה אני עושה כאן מאז 2009 ?

שאלה למחשבה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:33 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

לשיטתך אלקים=תבונה ?

אין לנו מושג בעצמותו. אבל יש לכל תלמיד חכם רציני רלוונטיות בסיסית למשמעות של אלוהים אחד. המשמעות הבסיסית היא שהבינה היא אחדותית ולכן יכולים בני אנוש להשיג צדק ומוסר מוחלט.
יש עוד משמעות בסיסית של האלוהות, והיא שהוא נטע בבריאה את האפשרות להתפתח תבונית כלומר כביכול האלוהים מדבר בין הארון (= התבונה מהעבר וההווה) והכרובים (= הצאצאים = הדור הבא = העתיד)

אפשר שם של רב אחד בן זמננו ?

רוב רבותי חיים עמנו היום יש רק כמה שכבר נפטרו.
לא תעזור שמות צריך לשמש אותם הרבה שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:36 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

תורה חדשה כתבת לך?  

ארץ ישראל לא מחולקת, ואפילו בתקופת בית שני - כך היה.

ולכן לא היית לה קיום.

האם אין לנו היום מצוות שבת? מילה? כשבן ארץ ישראל נותן לשכנו צדקה, זה הציבי לך ציונים או מצווה מעולה?

אמרתי שיש מצוות אך ורק מה שקבעו החכמים.
צדקה זה לא מצווה מעולה אנו לא בגן ילדים, זה רק בקשת הסכמה לקניינים שלך והבן זאת לעומק.

אתה מתגאה תמיד ברבותיך, אתה בטוח שהם לימדו אותך את תורתינו, ולא תורה אחרת?

כן אני בטוח. אבל אתה לא צריך אותם, פשוט תלמד לבד ותראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 15:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אמשלום היקרה.
אני דברתי על הציבור החרדי. אפי' בציבור הכללי זה לא נכון. האדם הנורמטיבי הוא לא אנס.
בעיני ובעיני התורה אונס בעיר היא לא אונס כי יכולה לזעוק. במילא לא מקובל עלי כל זעקת המפונקים\ות כאילו לא היית להם ברירה. יש ברירה והיא, לא להסכים אפי' על חשבון פיטורים מהעבודה. אם היא חושבת שהעבודה או להיות מהמקורבים לקפיטל מקדמת אותה בקריירה וחלק מיזה היא להיות המזרן של הקפיטל ? אז מתחילה היא יודעת שזה המחיר של השיטה הקלוקלת של הקפיטליזם. אגב: ליקוק האדון היא אונס גם כלפי גברים. אני ב"ה לא תחת האדון כלשהו אבל אני רואה אייך צריכים ללקק את הבוס\ית, ובעיני זה אונס לכל דבר.
בכל אופן התשובה לבעיות אלה היא חינוך ולא משטר. המשטר לא יכול לעזור באמת, קחי דוגמא מתאונות הדרכים, הקנסות\המאסר וכו' לא עוזרות, רק חינוך תעזור. 

לגבי הלשנות אפי' על אדם לא חרדי ואפי' על חטא מהתורה:
אסור בכל תוקף להלשין לשלטונות על פי היהדות. (לצערי אני מכיר כמה מקרים שהרבנים כן נתנו היתר להלשין והתוצאות היית זוועתיות. אימא הצליחה להכניס מלמד\מורה לבית הכלא, ולמחרת ניסתה להכניס עוד מלמד ורק אז העסקנות הבינה שהיא מחפשת תשומת לב ותו לא אבל המלמד הראשון יושב בכלא ונחרב כל המשפחה שלו. רוב המקרים שכביכול העסקנים נתנו אימון במערכת ? הם כשלו !! מקרה הרב פרדס הוכיח לנו שוב ושוב שאין לסמוך על המערכת.)

[מקס,

א. "האדם הנורמטיבי הוא לא אנס" - אני מסכימה.
ב. "בעיני ובעיני התורה אונס בעיר היא לא אונס כי יכולה לזעוק. במילא לא מקובל עלי כל זעקת המפונקים\ות כאילו לא היית להם ברירה. יש ברירה והיא, לא להסכים אפי' על חשבון פיטורים מהעבודה" - בעיניי, אין לך מושג ירוק מה זה אונס, מהי כפייה ומהו פחד. אתה מעיד על עצמך "אני ב"ה לא תחת האדון כלשהו" - אשריך. כנראה אינך צריך לקבל מרותו של מישהו כדי לפרנס את משפחתך, אבל רובנו כן צריכים לעשות זאת (וב"ה שבד"כ זו מרות סבירה, עניינית ומועילה ולא כופה, אלימה ונצלנית - אבל יש גם לא מעט כאלה). לך קל לקבוע כי ההכרח "לבחור" בין פרנסת משפחתך (וכבודם הציבורי - כי "מה יגידו" הוא כלי נשק כוחני במיוחד) ובין כבודך האישי כאדם הוא "פינוק". לך קל להגיד שרוב מכריע של מקרי האונס (מדובר על קרוב למאה אחוז) אינם באמת אונס, "כי היא יכולה לזעוק". וואללה? ומי ישמע אותה? ואם ישמע אותה - מה בדיוק יעשה? לומר למשטרה אינו יכול (כי הוא יהיה מויסר), להרביץ לאנס אינו רוצה/יכול, אם זו אישה ממילא עדותה אינה נחשבת בדין תורה וכו' וכו'... השיטה שלך טובה אולי רק לך (שאין לך אדון ואתה גבר לבן עם כסף משלו...), אבל אין בה צדק או מוסר. אם זו התורה שלך וזו הגאולה שלך - ייתו ולא אחמינן...
(אגב, למקרא דבריך נמלא ליבי רגשי רחמים על הבוסים האומללים שנאלצים לספוג חנופה מועבדיהם/עובדותיהם, ומוכרחים לקבל מהם/ן שירותי מין כדי לאפשר להם עצמם עוד כוח ושליטה בחיי מועסקיהם/ן. אולי נפתח גמ"ח למענם...)
ג. אני לא יודעת מי זו "המערכת" שאתה מדבר עליה, ומי הם אותם "עסקנים". אני כן יודעת שהדבר היחיד המוכח שמצליח לעצור ניצול מיני (של ילדים, של נתונים למרות ולסמכות וכו') הוא חשיפה לאור השמש של אותם בעלי כוח מנצלים, והוקעה שלהם. המציאות מוכיחה שאנשים אלה אינם פועלים באופן חד-פעמי, אלא שזו שיטת התנהגות מבחינתם (והם כמובן בטוחים שכולם עושים כך), ואם אני אסתיר מה שX עשה לי, ולא אדאג שיעצרו בעדו, מחר הוא יעשה זאת למישהי/ו אחר/ת. ועוד - קהילה שתאמר לי שאני "מפונקת" (או "צווחנית"...) בגלל שסיפרתי מה שX עשה לי, היא קהילה שמעודדת Xים לעשות את זממם. קהילה שקוראת למי שאולי היה עד (באופן כזה או אחר) לעוול שנעשה לי, לא להעיד, היא קהילה שמשתפת פעולה עם Xים, ובפועל היא קהילה של Xים. אתה, מקס, שקובע שלמעשה אין דבר כזה שנקרא "אונס", ומונע מאנשי קהילתך להשתמש בהגדרות החוקיות-האזרחיות (קרי: משטרה ובתי משפט) של המושג "אונס" כדי לטפל באנסים - אתה, מקס, מעודד אונס וניצול מיני! אתה יכול לדבר על חשיבותו של החינוך (אני כמובן מסכימה איתך בעניין הזה) ככל שתרצה, אבל בפועל - אתה מעודד ניצול מיני ואונס, ומספק תמיכה לאנסים ולנצלנים!
וכפי שאמרתי לעיל - אם זו התורה שלך וזו הגאולה שלך, איני רוצה בהם כל חלק.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 03/04/2014 15:18:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 16:26 לינק ישיר 

אמשלום היקרה.
זה היית נאום ענק ומרגש ובעיקר מראה לנו שיש לך לב ענק.
אבללללללללללל. כל זה לא רלוונטי למה שאני אמרתי.
אני טוען שחינוך היא הדרך ולא משטר.
את התוצאות אנו רואים בציבור החרדי מול הציבור הכללי. (ואני לא אכנס לוויכוחי סרק עכשיו, כמה זה נכון או לא נכון)
אגב: הצורך של העובד ללקק את האדון = אונס העובד ולא אונס המעביד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 16:37 לינק ישיר 

רציתי להוסיף. שכל התלות של עובדים במעביד היא תוצאה של השיטה הכלכלית הקלוקלת.
ולכן חשוב לחזור לשיטת התורה שלא תהיה תלות אחד בשני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2014 10:46 לינק ישיר 

מתוך בלוג עונג שבת (עונ"ש) של דוד אסף: http://onegshabbat.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_4.html

איזה כיף, יש חוֹקֶן כשר!

חוקֶן זה דבר לא נעים – כל אחד יודע. אבל לפעמים אין בררה ואדם מישראל נזקק לנקות את בני-מעיו.

מה שבלי ספק עשוי להמתיק מעט את אי-הנעימות הכרוכה בכך הוא 'החוקן הכשר', ובמיוחד אם הוא נהנה מכשרות כפולה: גם הכשר הרבנות הראשית של ראשון לציון וגם ההכשר הבד"צי המחמיר של חוג חתם סופר. ממש למהדרין מן המהדרין!

חובבי הכשרות הביזארית ישמחו לצרף את הכשרות הזו למערך ההכשרים לנייר טואלט, שתואר כבר בעונ"ש, בפוסט הנודע לתהילה 'בעקבות הנייר הקדוש: נייר טואלט כשר למהדרין'.

מה שמטריד, במיוחד בימים אלה של קודם הפסח ובטרם יפרוץ טירוף הכשרוּת, הוא מדוע עדיין אין חוקן כשר לפסח?

תודה לד"ר מאיר רוטנברג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2014 11:06 לינק ישיר 

mdabraham

האמונה שלך מלאה בשכל, חכמה והגיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2014 12:06 לינק ישיר 

עד כדי כך מלאה שאפילו חוקן כשר לא יצליח לרוקן אותה (לא שהבנתי את השאלה ואת ההקשר שלה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2014 13:27 לינק ישיר 

מצת רגל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2014 14:14 לינק ישיר 

[מקס,

א. תודה רבה על ההבהרה שלך בעניין העובד/מעביד! בעקבותיה, אני כמובן חוזרת בי מההערה הצינית בסוף דברי בעניין הזה. 
ב. כאמור, אני מסכימה איתך לגבי הצורך בחינוך ולגבי מרכזיותו בטיפול בעניינים אלה. למרות זאת, אני שבה וטוענת שבתחומים אלה במקרים רבים, מי שאינו משתף פעולה עם "המשטר" (ובודאי מי שיוצא כנגדו) למעשה משתף פעולה עם הפושעים.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2014 00:55 לינק ישיר 

http://www.e-mago.co.il/e-magazine/america.html נראה שההבדל העיקרי בין העת החדשה לתקופה שקדמה לה הוא שבעת החדשה הפסיקו לגלות את אמריקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2014 01:00 לינק ישיר 

עוד סיפור שלא הוזכר במאמר הוא העובדה שהאצטקים האמינו באל הויצ׳לקטצ׳קויצ׳ל (או משהו כזה) שהיה, לפי אמונתם, אדם לבן שהוציא אותם ממולדתם המקורית אל ארצם הנוכחית. תוך ביצוע נסים שונים. הוא עצמו מת בדרך / הפך לאל. (מזכיר משהו?) לפני שעזב אותם הבטיח להם הויצ׳ל וכו׳ שיום יבוא וצאצאיו ישובו אאליהם. מה שגרם לאצטקים להיכנע בפני הכובש הספרדי, אותו ראו כצאצאי הויצ׳ל וכו׳.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 33 34 35 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.