|
|
| נשלח ב-19/8/2014 19:33 |
|
| |

התבוללות ?! שטחיות ודוגמטיות משווע !! האם חשבתם לעומק להבין מהי התבוללות ומהי בכלל הבעיה בהתבוללות ? האם התבוללות היא בעיה של ישות דמיונית כלשהו כך שיאיר לפיד מתבכיין פתאום שהישות הדמיונית שלו קטנה מידי בשבילו בכדי לשנוא אותה ? יאיר לפיד הפשיסט הנודע שהצהיר קבל עם ועדה שהוא יגזול את ילדי החרדים מהחצר האחורי של הבית שלהם, דואג פתאום שמישהי לא מהישות הדמיונית שלו תכבוש את ליבו של בנו ?! למה לנו באמת לעסוק בבורים ועמי ארצות ופשיסטים כמו יאיר לפיד, חבל לנו להקדיש עליהם אפי' משפט אחת. ובכן, אם מישהו חושב שהתבוללות פירושו שקיים ישות דמיונית שנקראת יהודים ופועל למען הישות הזה ?! הוא לא יותר מכל עובד אלילים שלעומק אסור להתחתן עמו ומשפחתו הדוגלים באותן אלילות. האיסור להתחתן עם נוכריה או עם נוכרי יש לו סיבה אחת ויחידה והיא שמה ישפיע אחד על השני לעבוד עבודת אלילים. מכאן צריך קודם להעמיק ולהבין מהי עבודת אלילים ולמה התורה כל כך נגדה. אחרי שנבין מהי עבודת אלילים נבין מהי התבוללות ומה הבעיה בהתבוללות. העבודה זרה הראשונה בהיסטוריה המציא "אנוש" בן שת בן אדם. הוא המציא את הישות הדמיונית הראשונה שנקראת "מין האנושי" כך שכל פרט טפל לישות הדמיונית. העבודה זרה השניה בהיסטוריה המציא נמרוד\חמורבי בדור הפלגה. הוא המציא את החברה\הלאום. אם בימי אנוש עוד הישות "מין האנושי" היית חברה טבעית כלומר קן המשפחה האישית לא ניזוקה. בישות הדמיונית של נמרוד\חמורבי ?! לא היו צריכים יותר למשפחה כי כל הפרטים מולידים לישות החברתית הדמיונית. בקיצור "פשיזם" (כמו יאיר לפיד שחושב שאפשר לגזול ילדים מהחצר האחורי של הבית. כי הוא פשיסט מדומיין שחושב שקיים איזה מין ישות דמיונית כזה שנקראת "יהודים". לפיד, למעשה עוד לא החליט האם הישות הדמיונית שלו הוא "יהודים" או "ישראלים", אבל מה מפריע לו להיות דוגמטי ושטחי ולחשוב ולדמיין בינתיים על איזה ישות דמיוני שהוא לא סגור עליה ?! העיקר שבנו לא יתחתן. עם מי בנך לא יתחתן מר לפיד השוטה ? אה ? עם ישראלית ? אולי אתה רוצה דווקא שהוא יתחתן עם יהודית ? אז מיהי יהודית ? החרדים קובעים או אולי הרפורמים או אולי בכלל הישראליות קובעת מיהי יהודית כך שאין ישות יהודית רק ישות ישראלית ואם כך תתיר לבנך להתחתן עם ישראלית ערביה או נוצריה או יהודית חרדית ?) בניגוד לישות של אנוש "מין האנושי" ובניגוד לישות של נמרוד "לאום", היית הדרך של היהדות הקדומה, של אדם הראשון התבוני (שעשה את ההפיכה החקלאי) ושל חנוך (שהמציא את החינוך והלוח השנה) וכמובן של נח ובניו שהמציאו את הקניינים והירושה על ידי חלוקת הארצות למשפחות כך שלכל פרט ייוולד עם הטבע. הדרך של היהדות טוענת שאין ישויות דמיוניות שהפרט טפל להם. להפך, כל ישות כזה היא היא עבודה זרה של תורה והיהדות. נגד הישות של נמרוד וכתושבה לישות שלו, אברהם אבינו המציא את ברית המילה שאומרת: אין ישות דמיונית, יש אך ורק אני וזרעי עד עולם כלומר הדגל האישי של כל פרט הוא האבר ההולדה שלו, (לא לחינם חותכים דווקא את אבר המין ולא מקום אחר בגוף שנבין לעומק מהי הברית ומהי תוכנו העמוק) כך שכל צאצאיו וכל מי שעושה ברית מילה מצהיר מראש שהוא לא טפל לשום ישות דמיונית, כלומר כל העושה ברית מילה מצהיר שהוא בן חורין ונצחי על ידי צאצאיו לעולם, הוא לא שייך לשום ישות דמיונית. שבני ישראל חזרו לארץ שנפל בגורל נח לבניו, לא היית בעיה להתחתן עם גרים בארץ כי כל אדם שדוגל בחירות הפרט ומכיר בקניין אך ורק בחלוקת הארצות, לא עובד עבודה זרה כי הוא לא מאמין בשום ישות דמיונית. כלומר לא היית בעיה של התבוללות. הבעיה של התבוללות היית אך ורק שיצאנו לגלות בית ראשון. ומה הבעיה בהתבוללות ? ובכן, כפי שהסברנו לעיל שמחלקים את הארצות לכל המשפחות עם ירושה, (חלוקת נח ובניו וכך ארץ ישראל ירושת הפרטים שנקראים יהודים) כך שכל נולד, נולד עם הטבע, אז מי שמתבולל ?! הוא וזרעו נולדים לטבע בלי הטבע, כי כל העמים ולאומים לא מכירים בחלוקת הארצות, הם מכירים אך ורק בכיבוש או בקניין בכסף וכמובן מכירים בישויות דמיוניות, או בישות מין האנושי או בישות חברתית = לאום = דגל לאומי = עבודה זרה. מתבולל וממזר הם אותו בעיה מבחינת הסדר החברתית של היהדות. ממזר בניגוד לשטחיות והדוגמטיות של ההמונים היא לא בעיה באדם הממזר עצמו. הבעיה של ממזר היא, כי לממזר אין את הטבע כי אביו מתכחש בו כך שאין לו את הטבע (ירושה מהחלוקה של נח) ואם יתחתן עם בת יהודית אז גם לה לא תהיה את הטבע ולכל צאצאיהם לא תהיה את הטבע. ולכן אסור ממזר להתחתן עם בת ישראל. היום שכל פרט ביקום משועבד לישות דמיונית כלשהי = דגל לאומי. וכל פרט נולד בלי הטבע שאפי' מים ומי גשם אסור לו לאגור על פי החוק ?! אז מה בדיוק הבעיה של ההתבוללות ? הרי כולנו עובדי ישויות = אלילים ולכולנו אין את הטבע רק בקניין בכסף או בכיבוש ?! אז על מי בדיוק אתם מנסים לעבוד ? הרי שניהם הערבי והישראלית דוגלים בישויות דמיוניות, אז הבעיה שלכם היא רק איזה ישות לעבוד ? האם צאצאיה יעברו למולך הערבי במקום למולך הישראלי ?? לסיכום: שכל בני אנוש יפסיקו לעבוד למען ישויות דמיוניות ויאמצו את החשיבה היהודית שלכל פרט ביקום מגיע נחלה ואת הטבע מיום היוולדו, אז לא תהיה בעיה של להתחתן עם כל מי שלבכם רוצים וחושקים. כל זמן שכולנו עבדים לישויות דמיוניות ובמילא לא נולדים לטבע רק להפך הישויות הדמיוניות שוללים ממכם את הטבע מראש שאפי' מים אסור לכם לאגור ?! אז אין הבדל עם מי אתם מתחתנים ושאף אחד לא ימכור לכם שטחיות ודוגמטיות. רק החרדים שעוד נלחמים נגד כל ישות דמיונית, הם באמת צריכים לשמור על התבוללות כי הם באמת מחכים שבני אנוש יתעוררו להחזיר את הטבע לפרטים כך שהם יקבלו את ארץ ירושתם ובצדק כי זה שלהם מחלוקת נח לבניו. אבל כל האחרים שמכירים בישויות דמיוניות ולא מכירים בחלוקת נח ובניו רק מכירים בכוח הכיבוש ובקניין הכסף ?! אין להם שום זכות לדרוש את ארץ ישראל ואסור לחרדי להתבולל עמם מאותו סיבה שמה ילדיהם יסגדו לישות הדמיונית = עבודה זרה. מכאן תבינו מה שחז"לינו והנביאים אמרו לנו, שעתידה ארץ ישראל להתפשט לכל הארצות כלומר כל הארצות יתחלקו לכל הפרטים, ועתיד אליהו להתיר ממזרים וכל גר יקבל נחלה בארץ ישראל (יחזקאל) כי אז באמת לא תהיה בעיה של ממזרים וגרים והתבוללות כי כל בני אנוש לא יעבדו יותר שום ישות דמיונית, וכל בני אנוש ייולדו לטבע, כלומר תהיה חלוקת הטבע לכל הפרטים. מי ייתן שנזכה לכך כבר בימינו אנו אמן ואמן,,,,,,,,,,, בברכה Max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2014 22:25 |
|
| |
מקס
האם יש סמכות כלשהיא בימינו או בעתיד היודעת ויכולה לחלק את העולם ע"פ חלוקת נח לבניו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 03:31 |
|
| |

פמיניזם ויהדות התעוררתי לכתוב את המאמר הזה בעקבות הקדיש שאמרה האימא (רחל פרנקל) על קבר בנה הקטן שנרצח על ידי רוצחים שפלים. על פי עדות מאנשים שמכרים אותה אישית, הבנתי שמדובר על אישה תמימה וטהורה ולא ח"ו שמדובר על אישה שרוקדת על דם בניה בכדי לקדם את האגו העצמית. כי האדם הנורמלי (אפי' הפמיניסטית הנורמלית) פשוט יכול לראות כאן רח"ל אימא אנוכית ואכזרית ורשעית שרק חושבת על צומי עצמית אפי' על גבי דם בנה ועוד על הקבר הפתוח של בנה ועוד קבל עם ועדה (= בפומבי). כלומר לא מצא לה זמן ראוי יותר לצומי ? משום מה זה מזכיר לי את נחום ברנע הדגול שלא מצא זמן ראוי להצהיר קבל עם ועדה שהוא נשאר שמאלן מושבע על אפם וחמתם של הימין, דווקא על הקבר הפתוח של בנו שנהרג בפיגוע באוטובוס. כלומר הגברת כמו נחום ברנע הם האנשים הכי שפלים שאפשר לעלות על הדעת שמה שמעניין אותם באותן רגעים זה רק את עצמם. אבל חזקה עלינו העדות של הרבנים שמכירים את האימא אישית והם מעידים שזה מגיע מתמימות גרידה. כי ברגיל אין לסלוח לאנשים כאלה לא בגלל בעיה של פמיניזם ולא בגלל שמאלניות וכדומה. פשוט אי אפשר לסלוח להורים שגם על הקבר הפתוח של בנם, יש להם בראש רק את הצומי האישי והאנוכי שלהם. אין לי בעיה עם שום השקפה של האדם, יש לי בעיה עם אנשים שפלים. ואני חושב שזה חובה עלינו להסביר למשוגעים האלה שההמונים לא מפרגים והם יודעים לזהות תמימות או אכזריות ורשעות. אגב: מסופר על הריזינער ששמע פעם על מישהו שאמר על כזה מקרה שהוא מקבל את גזר הדין של האלוהים באהבה, הריזינער הגיב ואמר שההוא, אבא "אכזר" "שקרן" "טיפש". אכזר: כי אין לו באותו רגע מה לחשוב רק על עצמו כלומר שההמונים יגידו כמה צדיק הוא. שקרן: כי אי אפשר לקבל דבר כזה באהבה. טיפש: כי חושב שמישהו מאמין לו. לכל אחד קשה לומר קדיש בכזה מקרה, אבל למה כן אומרים קדיש הרי זה שקר זול להודות לאלוהים בכזה מקרה ?! התשובה שזה פשוט מטבע שתקנו חכמים, כלומר כל אדם אומר קדיש בכזה מקרה אך ורק את המילים בלי לכוון את המשמעות באמת הרי לא יכול הוא לשקר לעצמו. אני מבקר את התופעה של לרקוד על הדם ועוד על דם בניך על הקבר הפתוח. ולא משנה לאיזה כיוון (השקפה או פוליטית וכו' וכו') אפי' בכיוון להחניף לאלוהים כי אין מקום להחניף לאלוהים עם קדיש בכזה מקרה. על דרך "וידום אהרן". וידום היא התגובה הטבעית של אדם ישר וצדיק כמו אהרן. אדם שמתרגש מידי, יזעק חמס מעומק ליבו. אחרים אפי' יקללו את האלוהים וגם את זה אפשר לקבל מתוך צערו של אדם. אבל להחניף עם קדיש ? זאת שקר וחנופה שהאלוהים שונא ביותר. רק מה ? זה מטבע שתקנו חכמים כלומר אני זועק את כאבי עם מילים של החכמים בלי לכוון למשמעות המילים. זה סוג של לשון סגי נהור שזה אומר שאני זועק את כאבי עם המילים של הקדיש ולא ח"ו מחניף לאלוהים. אני אומר שוב שאין לי בעיה עם פמיניזם ועם שמאלניות ושאר הדעות של בני אנוש. יש לי בעיה עם רוקדים על הדם. וכמובן יש לי עניין שסוג ליצניים שכאלה יבינו שההמונים יודעים לזהות את השקר שלהם כך שלפחות לא ינצלו יותר טרגדיות זוועתיות לטובתם האישית. אבל מתברר שיש אנשים כמו נחום ברנע שחייב לומר לכל הימיניים והשמאלניים שהוא נשאר שמאלן. אחרת יחשבו ח"ו שאולי יש לו ערעורי כפירה בשמאלניות שלו אחרי שבנו נכחד רח"ל בפיגוע חבלני. אז מתי הזמן הנכון ? דווקא בהספד לבנו בלוויה ?? אותו דבר, אם האימא היית עושה זאת בגלל פמיניזם, אז ההמונים יראו בה כמו שראו את נחום ברנע בזמנו. אגב: גם נחום ברנע קיבל שבחים על גברתו לומר הספד כזה בלוויה של בנו כלומר החסידים שוטים של השמאל גם ראו בו גיבור. אותו דבר גם הפעם כותרות העיתונות היית שיש לנו גיבורה פמיניסטית חדשה. אין לי ביקורת על נחום ברנע שנשאר שמאלן הרי רציונלית באמת אין לו סיבה לשנות את דעותיו בגלל רצח בנו. יש לי ביקרות למה הרגיש צורך לומר את זה בלוויה, בזמן לכאוב על בנו ועל הטרגדיה שלו כלומר זה מה שיש לך בראש כרגע להצהיר שאין לך ערעורי כפירה בהשקפתך ? ובכן נתחיל לכתוב את המאמר. פמיניזם ויהדות אם נתחיל לחפור לעומק כבר בהתחלת המאמר, נשים לב שלפמיניסטית יש דרישות ממי ? מהמשטר והשלטון !! כלומר מראש הן נכנעות למשטר ולשלטון ואומרות: תנו לנו שוויון בזכויות וכמובן בחובות. נשים לב לעוד נקודה חשובה: הן מכירות בכוח המשטר והשלטון ורוצות לשלוט בשווה, כלומר לא רק דורשות שוויון במה שמגיע להן מהאדון, הם גם רוצות להיות האדונים בעצמן. ואם נתקדם להעמיק נבין מהן שבעצם קיים שני מגדרים במין האנושי וצריך אדונים על שניהם ולכן הן רוצות להיות חלק באדנות כלומר שהן רוצות להיות גם גננות, ובד ובד מסכימות שמין האנושי על שני מגדריה צריכות גננות, אחרת למה להן לדרוש להיות חלק באדנות ? לפני שנחפור לגבי היהדות, צריך כבר עכשיו לעצור לחפור ולהבין, אייך אפשר לחלק את מין האנושי לשני מגדרים ? הרי כל זמן ששני המגדרים יוצאים מבטן מגדר אחת אז אייך בדיוק יש שני מגדרים ? כלומר רק אישה מולידה את שניהם, אז אייך בדיוק אפשר לחלק את מין האנושי לשנים ? זה סוג טמטום של הגבר והאישה שיחשבו שקיים עולם גברי לחוד ועולם נשי לחוד, הרי האימה מולידה את שניהם והאבא הוא אבא של שניהם כך שלנסות לחלק את הגרעין הבסיסי של החברה שהוא כמובן המשפחה האישית של כל אחד\ת ?! נשמע לי הזוי לגמרי !! אז אייך באמת זה קורה ? אייך אפשר לנסות לטמטם אותנו ולנסות לשכנע אותנו לחלק את המשפחה לשנים ? תחשבו על זה, משפחה יחידה בכוכב לכת, אבא אימא וכמה בנים ובנות, והנה מישהו מהם ממציא חלוקה כזו בתוך המשפחה. האם הם יקנו את הטמטום הזה ? אני כגבר מרגיש מגדר אחר מהאימא שלי ? אני כאבא מרגיש מגדר שני מהבת שלי ? תגידו לי שלא נפלתם מהראש כי אחרת אני לא מצליח להבין את החלוקה הדבילית הזו. אבל בכל זאת, עובדה היא שהיא קיימת והיא משיגה בפוסט מודרניות, פופולריות ברמות שלא ידענו בהיסטוריה. אז קל מאוד אולי לזעוק שזה טמטום אבל זה דרך זולה וקלה להיפטר מלחפור ולהבין ולהעמיק, מנין ולמה זה אפשרי. כהרגלינו לא נבחר בדרך הקלה להאשים את ההמונים בטמטום ח"ו. ונעמיק להבין אייך באמת זה כן מצליח כל כך. ובכן, אם נשים לב נראה שבגרעין הבסיסי של החברה שזה כמובן המשפחה האישית של כל אחד\ת, בלתי אפשרי לחשוב על זה. אז איפה זה כן אפשרי ? במקום שכל אחד\ת שוכח מנין הוא בא ולמי הוא שייך, כלומר האדם הגבר והאישה מרגישים שייכים למין האנושי הדמיונית או לחברה הדמיונית. כך שכל פרט שייך לכלל הדמיוני, הוא לא שייך להוריו וילדיו לא שייכים לו, הוא לא שייך לעצמו, כמובן שהוא שייך לכלל החברה או המין כנ"ל. כאן במקום הזה מאוד קל לחשוב על מגדרים, קל מאוד לחלק אותם לשני מגדרים. כי אם כולם שייכים למשהו דמיוני לישות דמיונית כמו מין האנושי או החברה או האומה וכדומה ?! אז בוודאי שאפשר לחלק את האדם לשתיים !! זה נקודה מאוד חשובה וקריטית שחייבים להפנים. שפמיניזם ושוביניזם אפשרי אך ורק במקום שבני אנוש שייכים לישות דמיונית, כמו הישות החברתית (מדינה משטר) או הישות של המין. בלתי אפשרי לחשוב עליהם בגרעין המשפחתי האישי של כל אחד\ת כי כפי שאמרנו, לא האימא יכולה לחשוב על בנה שהוא מגדר אחר ממנה ולא האבא יכול לחשוב על בתו שהיא מגדר אחרת ממנו, לא הבן מול האימא ולא הבת מול האבא ולא האח מול אחותו ולא אחות מול האח. אז נזכור את זה ונפנים את זה, שפמיניזם ושוביניזם קיימת אך ורק בישויות דמיוניות שכל הפרטים שייכים לישות הדמיונית. עכשיו אפשר לעבור ליהדות. למי שהעמיק להבין את היהדות ואת החשיבה הבסיסית של היהדות (אפשר לעיין בתמונות הקודמים כאן), כבר יודע שביהדות כל ישות דמיונית היא עבודה זרה שהתורה והנביאים יצוא מגדרם בכדי לתקוף ולשלול את קיומם ובעיקר לשלול את סמכותם. ויותר מיזה, כל קללות התורה והנביאים נאמרו על אלה שעובדים עבודה זרה כלומר כלפי אלה שרוצים להשתייך לישות דמיונית שכזה. הסיבה היא כמובן "חירות האדם" כלומר התורה דורשת\ממליצה להאדם להיות בן חורין. ואומרת לו שאם תשתייך לאיזה שהוא סוג של ישות דמיונית ?! אז אתה עבד של הישות ולא בן חורין !! וכעבד האדון יעשה ממך ומצאצאיך מה שהוא רוצה כמו למשל להילחם על עזה שלושים שנה ולהקריב אותך ואת צאצאיך עליה ואחר כך אחרי שלושים שנה של ישוב ולחימה ושפיכות דמים של רווקים ורווקות, להחזיר אותה לאויבים ולגרש את יושביה ולהוציא אפי' את המתים מקרבם. כלומר אפי' לנוח בקבר לא נתנו להם. בקיצור אתה וצאצאיך שייכים לישות הדמיונית. היהדות שמאמינה אך ורק באדם כבן חורין. ושוללת כל ישות דמיונית וכמובן שוללת כל סמכות משטרית ושלטונית, אז ממי הפמיניסטית דורשת זכויות ? על מי בדיוק היא רוצה להיות גננת ? כלומר ביהדות אין אדונים ואין גננות כי כולם בני חורין אז על מי הפמיניסטיות רוצות לשלוט ?? במקום שאין שלטון ומשטר אין אדונים ואין נתינים ושאין אדונים ואין נתינים אז אין על מי לשלוט. כלומר דרישתם להיות חלק בשליטה על ההמונים ?! היא דרישה אבסורדית ביהדות. כי היהדות לא נותנת שליטה לאף אחד על האחר כי "לי" בני ישראל עבדים. המילה "לי" ביהדות = אין קניין. כי האדם הוא בן חורין. כלומר אי אפשר לקנות אדם לעבד, הקניין לא חל כי "לי" בני ישראל עבדים = הם בני חורין. כמו שאמרנו לעיל, בגרעין החברתי הבסיסית שהוא המשפחה האישית של כל אחד\ת, בלתי אפשרי לנסות להגדיר את המשפחה כמחולקת משני מגדרים. והיהדות - למי שכבר העמיק להבין, מכירה אך ורק במשפחה האישית של כל אחד\ת. ולכן בלתי אפשרי שתצמח חלוקה כזו, פמיניזם ושוביניזם. בכל זאת יבואו השוביניסטים והפמיניסטיות, כל אחד\ת לחוד וירצו בשטחיות ובדוגמטיות וכמובן עם בורות משווע, לטעון - כל אחד לצד שלו כאילו אפשר להביא ראיות מהיהדות לכאן או לכאן, שהנה היהדות היא שוביניסטית או דווקא ההפך. כלומר הופכים את התורה והספרות ההלכתית לאיזה ישות סמכותית (שזה עצמה עבודה זרה של תורה), ורוצים לכפות על הבן חורין סמכות אלילית חדשה. כל אחד רוצה לכפות על הזולת עם התורה והיהדות עם עצם הפיכת התורה וההלכה לישות סמכותית אלילית. שוב רואים אנו כאן דוגמטיות ובורות משווע, כי כל מי שמקדש את היהדות לסמכות ?! אין לך אלהים אחרים יותר גדול מיזה (הספורנו) !!! (המקור בפנים: (ספורנו דברים פרק כח יד) "כי בזה האופן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחידוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ".) היהדות שיש לה חוקה אישית, לא תסבול חוקה משטרית שלטונית ובוודאי לא להפוך את החוקה האישית לסמכות אלילית. חוקה אישית דורשת מכל פרט תבונה אישית ולשם כך התורה היא לא ספר חוקים בכדי שכל פרט יקבל את תובנות התורה באופן אישי ויבין דבר מתוך דבר אייך להתנהג ולהתנהל מול זולתו. חוקה של משטר (אגב: אין לחברה בארץ חוקה כך שגם מבחינת זה החברה בארץ מתנהלת בהפקרות מוחלטת) לא דורש מהפרט להכיר ולהבין את החוקה, אך ורק לקיים אותה ולכן אין חוק\חובה בשום חברה ללמוד את החוקה שלה מה שאין כן היהדות מחייבת כל פרט ללמוד בעצמו את החוקה ולהבין אותה דבר מתוך דבר ולקיים אותה על פי הבנתו האישית. כלומר יש ליהודים מצווה ללמוד תורה מה שלא קיים בשום חברה אחרת כי שם השוטר כבר ידאג שתעשה מה שהישות הדמיונית רואה לנכון שתעשה. ביהדות אין שוטר שידאג לכך, כל אחד חייב לדאוג לעצמו ולדעת אייך להתנהג ולהתנהל מול זולתו. ולכן הניסיון לבוא לכפות מכוח סמכות החוקה ?! אין לך אלוהים אחרים יותר גדול מיזה להפוך את התורה ואת ספרות ההלכה לסמכות אלילית. ביהדות נדרש מכל פרט להבין בעצמו מה נכון ומה לא נכון לעשות, ולא ח"ו להפוך את הטקסט לישות סמכותית כנ"ל. לסיכום: התופעה המוזרה של חלוקת האדם לשתי מגדרים שונים, קיימת אך ורק בישויות דמיוניות כמו מדינה או לאום או אפי' לאלה שמגדירים את מין האנושי כישות. כלומר בישות כל הפרטים שייכים לישות ולכן התופעה המוזרה הזו קיימת. לא כן ביהדות שכל פרט הוא בן חורין שחייב לומר שכל העולם נברא\קיימת בשבילי (ורק אחר כך אפשר לנסות להגדיר מוסר וערכים ולא ההפך שהמוסר והערכים קודמים לפרט), שם התופעה לא קיימת כי ממי יבקשו זכויות ושוויון שכל העולם נברא בשבילה\ו ? על מי ישלטו כאדונים שאין ביהדות נתינים כי כולם בני חורין ?? כלומר הדרישה לזכויות ושוויון, והדרישה לשליטה על הנתינים (להיות חלק בשלטון) ?! לא קיימת ביהדות !! היא קיימת אך ורק בישויות דמיוניות שעל פי היהדות הם עבודה זרה. כי כל ישות = עבודה זרה, כי בישות האדם הוא עבד לישות וטפל לכלל. למשל: הוא נהרג לטובת הכלל הדמיוני. ואין לנו דוגמה יותר זוועתית מהעובדה שמגייסים רווקים ורווקות למען החברה הדמיונית. לסיום: והיות שהחוקה של היהדות היא אישית, כלומר כל אחד חייב ללמוד ולהבין מתוך עצמו את תובנות התורה. והרבה לצערינו לא מעמיקים ללמוד ולהבין ולחפור ולהעמיק בתורה ובתובנותיה הבסיסיות, החלטתי לתת לכם בקצרה כאן במאמר, את תובנות התורה הבסיסיות בנושא המאמר. (ביתר הרחבה, אפשר לעיין בדפים הקודמים כאן) כפי שאמרנו והסברנו כבר הרבה פעמים שביהדות האדם הפרט הוא בן חורין שחייב לומר שכל העולם נברא בשבילי כלומר מבחינתו אין הוא מכיר בשום מוסר וערך וסמכות, כל הטבע שלו. אנחנו רוצים להגדיר מוסר וערכים וסמכויות כלשהו ?! אז הכוכב הצפון שלנו היא הצו הקטגורי של קאנט או ההסבר של הלל הזקן לגר. בניגוד לנאורות ששם סיסמת "חירות האדם" בגרונם ושלילת הטבע מהפרט מוגן בחוק המשטרי (אסור לו על פי החוק לאגור אפי' מים וגם לנשום הוא צריך את הסכמת השופט ברק) ?! היהדות לא מפגרת כמותם ומבינה שבלתי אפשרי חירות האדם בלי הטבע, ולכן היא מצווה לפרט לומר: כל העולם נברא בשבילי לפני שהוא מגדיר מוסר וערכים. כפרטים לא היינו צריכים שפה ולא חקלאות ובוודאי לא חברה, ובאמת היינו חיים בג'ונגל\בגן עדן. הרי כל העולם נברא בשבילי. מה שקורה היא שכל אדם בהווה אין לו שרידות (מי שרוצה שרידות אישית נצחית על ידי זרעו) אלה מדעת. כלומר אין להאדם משיכה מינית דטרמיניסטית לבת\ן זוגו. ולכן הוא יכול להצמיח לעצמו בג'ונגל כל סוג נטייה מינית ולא לשרוד. שרידותו אם רצונו בכך היא אך ורק מדעת. כלומר האדם יודע שהוא ימות והוא רוצה לנצח את המוות ולכן בינתיים הוא מוליד ומפתח את התובנה ואולי נזכה בזמן מן הזמנים גם לנצח את המוות עצמו. (האבן עזרא מסברי למה ידע אדם את חוה אשתו: והאדם: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם הוצרך הוא להחיות המין, על כן אמרה קניתי איש את ד'. כי הנה נמצא בארץ במין כאשר הוא במעלה בעצמים. האבן עזרא במקום) כלומר האדם לא רוצה למות ולכן הוא רוצה לשרוד על ידי זרעו הוא. (אגב: כל תלמיד מתחיל יודע שבמציאות הקיומית של היקום, הוא הוא בהווה האדם הראשון לכל צאצאיו בעתיד, כלומר כל העבר מת, הוא לא ח"ו פועל למען העבר, כלומר אסור לו להפוך את העבר לאיזה אלילות וסמכות. הוא רק לומד מהעבר לא להיכשל במה שהם כשלו. ולכן אני תמיד חוזר על זה שוב ושוב שנפנים את זה. כל אדם בהווה הוא אדם הראשון התכני, הוא אברהם אבינו, הוא משה רבינו וכדומה, הוא לא עושה כי הם ציוו לו, רק להפך הוא רוצה לעשות את מה שעשו מאותן סיבות שהם עשו מה שעשו. זה המציאות של היקום שלנו שהעבר מת והעתיד תלו בכל אחד אישית האם ישרוד או ימות) בכדי לשרוד דעתנית הוא חייב דעת. ודעת אפשר אך ורק על ידי חינוך ולימוד והפרדת האדם מהג'ונגל. ולכן הומצאה השפה והחקלאות והחינוך והתרגול והסביבה החברתית כך שהאדם יצמיח לעצמו משיכה טבעית לבת מינו ולא לכל מה שזז בג'ונגל. שנבין מהי סביבה חברתית נכונה לכך. חכמינו חייבו את הנשים לצאת כבנות מלכים (כלומר הבעל חייב לתת להם כסף ותכשיטים וכו' וכו' אחרת הוא חייב לשחרר אותה ולתת לה כתובה). כלומר בניגוד לפרסים והישמעאלים שנחשדו במשכב זכר (הומואים בל"ז), בני ישראל לא נחשדו במשכב זכר, כי הסביבה החברתית של בני ישראל הקדומה היית מעורבת ולא כמו הישמעאלים שדרשו צניעות יתר, כך שהסביבה שלהם הצמיחה יותר משכב זכר מכל תרבות אחרת. החרדים למשל שגם שם יש היום הפרדה בין בנים לבנות (השפעות נוצריות ומוסלמיות), בכל זאת נדרשת מהבנות לצאת כבנות מלכים, בכדי שבכל זאת תהיה סביבה טבעית להצמיח נטיות מיניות ראויות. (אני אומר את זה כביקורת כלפי הפמיניסטיות החרדיות שהתחילו ללבוש רעלות כמו הישמעאלים. זה בא מוחסר הבנה ובורות מוחלטת מה התורה דורשת מאתנו ומהם, התורה דורשת סביבה ראויה לבנים ולבנות שיצמיחו נטיות רצויות שתהיה להם קל יותר להיות דעתניות. אין שום טעם בצניעות כזו שיגרום לבנים נטיות הומואיות, ולדרוש מהם לחיות עם בת כל החיים, בשביל מה הסבל המיותר הזה ?? כלומר הפמיניסטיות החרדיות גורמות לילדיהם הבנים להצמיח לעצמם נטיות הומואיות ואז סובלים ומי יודע לאן זה יכול להביא אותם כך שהם יפסידו לבסוף את ילדיהם הם לטובת החירות השקרית של הנאורות. לסיכום: הילד\הבחור חייב סביבה של בנות יפות ולא בנות עם רעלות. אסור שבנות ישראל ינבלו את עצמן, כי זה לטובת הבנים והנכדים שלהן עצמן) ברצוני להרחיב בנושא הזה בכדי שנבין שיש הרבה עומק ובינה יתירה של האישה בהכנעתה לאגו של הגבר, זה לא בה ח"ו מחולשה רק דווקא מבינה יתירה. האגו הגברי לעולם לא היה נותן לו להיכנס למסגרת חוקי המשפחה. אותו דבר האישה השטחית לא הייתה נכנסת לכלא לכל החיים עם בעל אחד ויחיד אם בכלל. האישה לא צריכה את מסגרת המשפחה. כי שרידותה מבטחת לה בלעדיה. רק לכבוש גבר ללילה אחד והנה יש לה שרידות. הגבר שרוצה בן משלו = שרידות ?! הוא צריך את האישה כנאמנת לו ורק לו לפחות מהמחזור עד הלידה. מכאן המושג התורני שהאישה פטורה מפרו ורבו כלומר פטורה מהמסגרת המשפחתי = לא חייבת להתחתן. מכאן גם הכתובה היהודית. גבר\בעל, אם ברצונו שהאישה תהיה נאמנת לו כך שידע שהוא מגדל את צאצאיו ולא צאצאי השכנים ?! הוא חייב להבטיח לה הכל בכל מכל כל = נחלה ופרנסה וכסף ותכשיטים ומה לא בעצם. (מכאן תבינו את האבסורד של הנאורות לדרוש שוויון מהאישה בפרנסת המשפחה, במצב כזה שדורשים שוויון מהאישה בפרנסת המשפחה ?! באמת, למה שנשים יצטרכו גבר נאחס בבית ?? אם הם יכולות להתפרנס לבד ? נוו באמת,,,,, אני באמת לא מבין למה הם עוד עם הגברים באותו בית) הבינה היתירה של האישה הבינה שהכל טוב ויפה, יש לה שרידות בכל מקרה, אבל בדור הבא כלומר הבנים הזכרים שלה לא יזכו בשרידות בלי חוקי המשפחה ולכן בחשיבה דורית לדורי דורות האישה מעוניינת בחוקי המשפחה יותר מהגבר עצמו (סקס רוצה הגבר יותר מאישה, אבל המסגרת המשפחתית רוצה האישה יותר מהגבר), בשביל הבנים והנכדים הזכרים שלה. ולכן כל נושות החכמות בכל הדורות ידעו לשמור על איזון נכון שהגברים ירצו להיות תחת חוקי המשפחה. מכאן הכניעה שלהן לגבר. ושוב זה לא בא מחולשה ח"ו רק להפך זה בא מבינה יתירה. כל התרבויות וסוגיהם, האישה גרמה להם לטוב ולרע. אם למשל האב יושב בראש השולחן בשבת ולא האימא, זה גם חלק של לתת לגבר את הכבוד והאגו. הבית כנסת הגברי, אותו דבר. תפקידי חברה שכל כולה של החברה הוא אמצעי לגרעין הבסיסי הראשוני של החברה שהיא המשפחה (מילטון פרידמן קפיטליזם וחירות) ?! גם ניתן לגברים !! הכל בכדי לשמר את הקן המשפחתי שלה. עכשיו אני חוזר לרחל פרנקל האימא שהתחלנו את המאמר הזה. אני יוצא מהנחה שבאמת זה הגיע לה מתמימות. אבל אני אנצל את המקרה שלה בכדי להסביר לכולנו מה תהיה התוצאות של נשים שטחיות ודוגמטיות ביום שהן יתחילו לומר קדיש ואולי גם להיות רבניות וגבאיות בבית כנסת ואולי גם לשבת יחד עם בעלה בראש השולחן בשבת. וכמובן הבעל ידרוש מנשים שוויון בפרנסת המשפחה. בקיצור הנשים והגברים ידרשו שוויון בכל. ובכן, התוצאות תהינה שתתפרק המסגרת המשפחתית, הגברים יחפשו אגו במקומות אחרים כמו למשל להיות הומו זה יותר גברי. הבנות כמובן לא יצטרכו באמת גברים בבית אם הן יכולות לפרנס את עצמן. (הן יכולות מאז ומתמיד, אבל שחקו כאילו לא יכולות בכדי לתת לגבר את האגו כביכול הוא הבעל בית והגבר) מבחינת הגברים הבתי כנסת יהיו מקום של פוסיות כך שהם לא יבואו לשם אף פעם כי זה לא גברי, ושולחן השבת תהיה גן ילדים, כך שהילדים יקבלו שתי גננות במקום אחד\ת. ואפשר לעבור בכל תחום ולראות שכנראה אימותינו בכל הדורות היו חכמות יותר ועמקניות יותר מהנשים השטחיות והדוגמטיות של היום. הן השכילו להבין לשמור על האיזון הנכון שתשמר את הגברים במסגרת המשפחה. כלומר לשמר את הגבר בכלא הנצחי עם אישה אחת ויחידה לכל החיים בזמן שבג'ונגל יש לו לביאות ונמרות לדפוק בכיף. בנאורות סומכים על אהבה ועל המשטר והמסורת, שהם ישמרו על חוקי המשפחה. אבל היהדות לא סומכת על אהבה (כי אהבה היא דינמית ולא דטרמיניסטית). ביהדות אין שלטון ומשטר. היהדות לא מאמינה במסורת. רק להפך היהדות מכירה בדינמיות של הקיום והחברה כך שכאן בדיוק נכנס תפקידו של הנביא להזהיר את האדם מלהיכשל ללכת כעיוור אחרי המסורת. כלומר הנביא מודע לדינמיות ובחופש ובבחירה של האדם ולכן הוא בא לתת להם את תובנותיו שלא יפלו בשטחיות ובדוגמטיות אחרי הדינמיות האקראית של בני אנוש וסביבתם החברתית. כלומר מסורת היא גם לא דטרמיניסטית שאפשר לסמוך עליה. ולכן האימה היהודייה חייבת להשכיל לשמור על האיזון הנכון שתשמר את הגברים בתוך המסגרת המשפחתית. ולכן באמת אמר שלמה המלך "חכמות נשים בנתה ביתה" אמר ר' אבהו כל מי שקנה לו חכמה בעולם הזה, יהא מובטח שקונה חכמה לעולם הבא (= שרידות דורית אישית לדורי דורות = עולם הבא = עולם העתיד). "ואולת בידיה תהרסנו". כל מי שלא קנה חכמה בעולם הזה, יהא לו מובטח שקנה לו גיהנם לעתיד לבא (= אין לה שרידות דורית רק גהינם ממה שיש לה כבר כלומר המסגרת המשפחתית תתפרק לה בפרצופה ואם לא אצלה אז אצל צאצאיה = גהינום בעתיד). לסיום: לא מדובר על משחקי כוח, האדם לאדם הוא לא זאב ובוודאי שלא בתוך המשפחה האישית של כל אחד\ת. מדובר על בינה יתירה של האישה לשמר את קן המשפחתי שלה לדורי דורות. ולכן תיתן לגברים מקום להתגדר בו ולקבל את האגו והכבוד שלו בבית ובחוץ. מכאן תבינו אולי למה מיליוני דורות נשים לא אמרו קדיש ולא דרשו להיות רבניות ושאר המשחקי חברה שמיותרת להן לגמרי. הרי בסוף כל סוף המצאת החברה וכל תפקידיה הומצאה בשביל הקן המשפחתי האישית שלה. אצל האומות ששם כל הפרטים שייכים לישות החברתית הדמיונית, שם אולי אדם לאדם זאב ולכן אולי הכל פונקציה של משחקי כוח ושליטה, אבל לא ביהדות כאמור לעיל ששם מדובר בחכמת נשים שזה מה שבונה את ביתה לדורי דורות. יובל הררי בספרו "קיצור תולדות האנושות" באמת לא מבין מה משמר עוד את הקן המשפחתי באנושות. ומאיפה הטעות של ההרי ? כי לא למד בחיידר ליבה חרדית !! הוא לא למד להבין מהי בכלל עבודה זרה של תורה ולמה התורה נגד עבודה זרה. אם היה לומד ליבה בחיידר, היה יודע שבאמת כל עבדי עבודה זרה חשודים בכל סוגי העוונות כי באמת אין להם סיבה רציונלית לשמר את חוקי המשפחה. בברכה Max maxmen
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2014 18:33 |
|
| |
למה הוא רוצה כל כך הרבה ילדים? האינטרפול חוקר: יפני שהוליד עשרות ילדים ומתכנן עוד כל שנה. סליחה, רק באנגלית בינתים.
האם המניע הוא הצורך שטבוע בכולנו להעמיד ולדות? ורק אצלו זה בלי גבולות/יותר חזק/ בלי מיתון מצד גורמים נפשיים אחרים כמו חינוך?
BANGKOK – Interpol said Friday it has launched a multinational investigation into what Thailand has dubbed the "Baby Factory" case: a 24-year-old Japanese businessman who has 16 surrogate babies and an alleged desire to father hundreds more. Police raided a Bangkok condominium earlier this month and found nine babies and nine nannies living in a few unfurnished rooms filled with baby bottles, bouncy chairs, play pens and diapers. They have since identified Mitsutoki Shigeta as the father of those babies and seven others. "What I can tell you so far is that I've never seen a case like this," said Thailand's Interpol director, police Maj. Gen. Apit Suribunya. "We are trying to understand what kind of person makes this many babies." Apit said that regional Interpol offices in Japan, Cambodia, Hong Kong and India have been asked to probe Shigeta's background, ning last week. Police say he appears to have registered businesses or apartments in those countries and has frequently traveled there. "We are looking into two motives. One is human trafficking and the other is exploitation of children," said Thai police Lt. Gen. Kokiat Wongvorat, Thailand's lead investigator in the case. He said Shigeta made 41 trips to Thailand since 2010. On many occasions he traveled to nearby Cambodia, he brought four of his babies. Shigeta has not been ged with any crime. He is trying to get his children back the 12 in Thailand are being cared for by social services and he has proven through DNA samples sent Japan that he is their biological father. He quickly left Thailand after the Aug. 5 raid on the condominium and has said through a lawyer that he simply wanted a large family and has the means to support it. Kokiat said Shigeta hired 11 Thai surrogate mothers to carry his children, including four sets of twins. Police have not determined the biological mothers, Kokiat said. The founder of a multinational fertility clinic that provided Shigeta with two surrogate mothers said she warned Interpol about him even before the first baby was born in June 2013. "As soon as they got pregnant he requested more. He said he wanted 10 to 15 babies a year, and that he wanted to continue the baby-making process until he's dead," said Mariam Kukunashvili, founder of the New Life clinic, which is based in Thailand and six other countries. He also inquired about equipment to freeze his sperm to have sufficient supply when he's older, she said in a telephone interview Mexico. As for Shigeta's motives, Kukunashvili said he told the clinic's manager that "he wanted to win elections and could use his big family for voting," and that "the best thing I can do for the world is to leave many children." Kukunashvili declined The Associated Press' request to talk to the clinic manager. Kukunashvili, who is based at the company's headquarters in the country of Georgia, said she never met Shigeta but received reports her Thai staff. She said that in April 2013, she sent faxes in English and French to Interpol's head office in Lyon, France, and an email through the agency's website, but they went unanswered. Apit of Interpol in Thailand said the local office never saw the warnings. An Interpol spokesman in Lyon did not immediately return a call seeking comment. Kukunashvili also sent Shigeta an email to express suspicion, and attorney Ratpratan Tulatorn responded on his behalf in an Aug. 31, 2013, email that the clinic owner provided to the AP. The attorney said Shigeta was involved in "no dishonesty, no illegal activities." He said his client hoped to keep using New Life, but the company then stopped working with him. Shigeta's activities drew no attention until early this month, when an Australian couple was accused of abandoning a baby with his Thai surrogate mother but taking his twin sister after learning the boy had Down syndrome. Though the couple disputes the allegation, the case prompted a crackdown by Thai authorities on what had been a largely unregulated industry. After the Australian case emerged, police received a tip that prompted the raid on Shigeta's Bangkok apartment. Ratpratan, the lawyer, appeared during the raid to insist that Shigeta had done nothing wrong. "These are legal babies, they all have birth certificates," Ratpratan told Thailand's Channel 3 television station. "There are assets purchased under these babies' names. There are savings accounts for these babies, and investments. If he were to sell these babies, why would he give them these benefits?" Ratpratan is no longer Shigeta's lawyer, and his replacement has not responded to requests for comment. Shigeta's current abouts are unknown.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2014 22:37 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | האם המניע הוא הצורך שטבוע בכולנו להעמיד ולדות? ורק אצלו זה בלי גבולות/יותר חזק/ בלי מיתון מצד גורמים נפשיים אחרים כמו חינוך?
|
|
הרב מיימוני היקר:
השבת למדנו את החז"ל הנפלא הזה אולי נבין מה המשמעות של ההולדה.
פסיקתא דרב כהנא (מנדלבוים) נספחים ב - פרשה אחרת
ד"א והיית אך שמח, מהו אך שמח את מוצא אעפ"י שאדם שמח בעולם הזה אין שמחתו שלימה. היאך בעולם הזה אדם נולד לו בן
והוא מיצר עליהם לומר שהן בנים של קיימא או אינם של קיימא והילכך הוא מיצר,(כלומר האדם שמחתו אינו שלימה כי הוא לא בטוח בשרידותו הנצחית max) אבל לעתיד לבא הקדוש ברוך הוא מבלע את המות, שנא' ובלע המות לנצח וגו' (ישעיה כה: ח), אותה השעה שמחה שלימה, שנא' אז ימלא שחוק פינו ולשונינו רנה (תהלים קכו: ב).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2014 15:39 |
|
| |
"מאד נהניתי והתרגשתי טובא מהראיה שהביא.. מהרש"י במתניתין דתמורה" • "מה שייך בושה שמישהו מעמיד אחר על טעות בהבנת התורה, הלא זו השמחה היותר גדולה שיש"? • מעט ממכתביו של הגאון המופלא מ'ירחי כלה' אליעזר היון כ"ח אב התשע"ד / 24.08.2014 00:49  היום [שבת, כ"ז אב] מלאו ארבע שנים לפטירתו של תלמיד חכם עצום, אולי אחד הנדירים שחיו עמנו בשנים האחרונות, הרב משה מרדכי שולזינגר זצ"ל, בעל 'משמר הלוי'. עיון חטוף באחד מעשרות ספריו של רבי משה מרדכי, פנינים ואגרות, משמר הלוי על הש"ס, על התורה, שלמי שרה, סימא בביתא, נרות שלמה, שיעורי משמר הלוי, ועוד שואב את הקורא אל תוך עולם מופלא בו לא קיים מאום מלבד תורה, אהבת תורה, חשק, גאונות וקדושת רבותינו גדולי הדורות האחרונים כמו רבנו הגרי"ז, ה'חזון יחזקאל', ה'קהילות יעקב', ה'אבי עזרי' ועוד. הצלילה אל תוך עולמו של רבי משה מרדכי משכיחה, לשון אחר: מייתרת, את כל הקונוונציות של העולם הזה. אקדמיה, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מיחשוב, עיתונות, חדשות, חמאס, מלחמה, בנט, הופכים לכלי משחק שוליים בציוויליזציה של הרב שולזינגר. שם אין מאום מלבד תורה, אושר כמעט לא רציונלי מיישוב קושיא של הנודע ביהודה, הרעפת ברכות ושמחה מתפרצת על ראשו של צורב שסתר חידוש של בעל 'משמר הלוי' והעמידו על 'טעותו', חיל ורעדה מאימרה חריפה של החזון איש, וחרדת קודש ממעשה משמו של מרן הגרי"ז. נדמה שהמינוח המתאים ביותר לאופיו של הרב שולזינגר הוא 'מתיקות'. אהבת התורה וחידושיה שזלגו מספריו מדרשותיו של הרב היו כה מתוקים אצלו, עד שנדמה היה כאילו ניתן לטעום את התורה ברמה האמפירית, החושית ממש, כדבש וחלב. אלו המילים של רבי אהרן פפויפר זצ"ל, רב קהילת מהרש"א בדרום אפריקה: "ובשעת כתבי דברים אלו נכנס אלי שליח ומסר לי ספר נורא בשם "משמר הלוי" על מסכת זבחים שחיבר הגאון המופלא הרב משה מרדכי הלוי שולזינגר שליט"א… והפסקתי כתיבת המכתב לכשתי שעות שבהם עיינתי בספר, ומה נפלאתי לראות, גאונותם של גאוני בני ברק, ופלפוליהם העמוקים, והמעיין בדברים ידמו עליו כפלפולי עתניאל בן קנז ויהושע בן נון, בפתח ספר זה נעצר עולם ומלואו, לא חורבן ולא גלות, אין עוד מלבדו ותורתו, וכולו תורה, שום דבר חיצוני אינו משפיע ואינו נוגע שם, ואולי זהו סוד קיום הנצח של התורה בעם ישראל" . לקראת יום היארצייט של הרב המאתגר והמופלא הזה, בחרתי להביא מספר ציטוטים ממכתביו המלמדים משהו על אהבת תורה וחשקתה, מחוזות, בהם חלק מאתנו לא ביקרו מזה זמן. לכבוד.. הנני מודה לה' יתברך שיכולני לשמח את ידידי שליט"א בחקירה שחקרו זה עתה בבית המדרש: האם בבית שלישי… וישמח לב מבקשי ה' לעיין בתוס' חגיגה טז,ב…. [פניני משמר הלוי עמ' קנב]. לכבוד… והנני מודה לה' יתברך שאוכל לשמח למעלת כבוד תורתו בהאי ענינא במה שזכינו ללמוד בס"ד מפי כבוד רבינו הגאון רבי מרדכי שולמן זצ"ל ראש ישיבת סלבודקא [שלמי שרה סימן לא]. לכבוד… הנה בליל חג השבועות תשמ"ח בלימוד הרבים בס"ד למדנו את הסוגיא בעבודה זרה דף כד, והיו לנו למאורות בלימוד הסוגיא דשם הדברים הקדושים המאירים את העיניים ומשמחים את הלב שבספר 'חידושי מרן רי"ז הלוי' על התורה בפרשת יתרו [פניני רבינו הגרי"ז עמ' תח]. אחר דרישת שלומו… לא אמנע לכתוב בזה את הכרת הטובה הנשגבה שיש לי לפאמע"כ הדרת גאונו הרמה שליט"א על מה שבימי החג האחרונים [בהושענה רבה ושמחת תורה..] למדנו בס"ד בלימוד הרבים בב"ב בפרק גט פשוט דף קסט, וכשהגענו בס"ד להאמור שם בש"ס בעמוד ב' שהלוקח מן הגזלן… מיהרתי לעיין בזה בספרא דמר ניהו רבה שליט"א, ולמדתי בס"ד בכל אשר הביא ואשר העלה שם בהאני ענינא.. והיה לי הכל לתועלת רבה בזה, ודיברנו מזה בס"ד בלימוד הרבים בשמחת תורה אחר הצהריים… [שם עמ' תש"ז]. שלומכון לעלם ישגע לחדא. הגיעני הרגע מכתב קדשו הנחמד והנעים מאד. והנה סליחה רבה על איחור כתיבתי להביע את העונג העצום שיש לי [אינני כותב "שהיה לי" אלא "שיש לי", כי זו היא הנאה הנמשכת] מכל מה שהאריך הדר"ג לפלפל ולסלסל בדברי הט"ז… [נרות שלמה עמ' ק']. תודה לה' יתברך שיש בידי לשמח את כבוד הדר"ג שליט"א בידיעה נכבדה מאד בענין הקדוש הזה, כמו ששימח אותי בזה כבוד חכם אחד שליט"א [שם עמ' קלז]. אודה מאד מאד אם ימחול הדרת גאונו שליט"א לעיין בספר החדש 'משמר הלוי ברכות' בסימן צ"ד ויודיעני נא חוות דעת קדשו בזה, ואם טעיתי ושגיתי יהלמני צדיק חמד ויעמידני בקרן אורה [שיעורי משמר הלוי ברכות עמ' שמו]. הוד כבוד.. ב"ה יושב הייתי בבית המדרש, ואתא חתניה דמר שליט"א ואייתי לי מתנתא דתורה את ספרו היקר דמר… ומיד התחלתי לקרות בו, ולא זזתי מחבבו עד שקראתיו בס"ד מתחילה ועד סוף, ואיני יכול לכלוא את עטי מלכתוב דברי תודה עמוקים על העונג הרוחני העצום שהיה לי [שלמי שרה עמ' קצד]. הגיעוני בשמחה עצומה מכתביו היקרים מאד, טובים השנים, שתי מתנות שהן הרבה.. ובעניי לא הגעתי לכלל ברור, אמרתי אדברה נא קצת לפני ידידי שליטא ואולי ירווח לי בס"ד [משמר הלוי מגילה]. יואיל נא הדרת גאונו שליט"א להרגיעני ולומר לי אם דיברו משאלה זו, ואם דנו עליה והכריעו להיתרא…ושכרו כפול מן השמים ויתברך בכל הברכות האמורות להמאיר עיני הרש בתורה, כדאמרו חז"ל הקדושים במסכת תמורה דף טז, א [משמר הלוי, שם עמוד צב]. תודה רבה מאד על השמחה העצומה ששימחתם את הלומדים שיחיו בליל שבת קדש וישלח אחרי חצות, בהקושיא הנחמדה הנפלאה איך חל הלאו דכל שממנו לאישים… [משמר הלוי על התורה עמ' תקנ"ז]. מאד נהניתי והתרגשתי טובא מהראיה שהביא מעלת כבוד תורתו הרמה שליט"א מהרש"י במתניתין דתמורה כ, ב שכתב… [משמר הלוי, בבא מציעא עמ' קכא]. אמרתי אדברה נא לפני ידידי שליט"א וירווח לי, דהנה הדר"ג שליט"א תפס ליסוד מוסד את הנלמד כפי הנראה מדברי המנחת חינוך מצווה רפז שאין הקדשה דקדשי עכו"ם… וסמיכנא על טיבותיה דמר ניהו רבה שליט" א שיואיל לבאר לי מה היא טעותי בזה, ויזכה במצווה רבה להעמידני בקרה אורה בזה, ושכרו עצום כמובטח מן השמים… [משמר הלוי קידושין עמ' תקצ]. הוד כבוד ידידי יקירי… אבקש מחילתו על שלא כתבתי מיד אחרי קבלת מכתב קדשו הזריז בענין מכתב מרן הברכת שמואל זיע"א, והנני בזה בהודאה רבה על כל מה שכתב לישב, ושימחני מאד, כן ישמחם השי"ת. ועל של עתה באתי… בתוספות רבינו יונה ברכות ריש פרק כיצד מברכין… עד כאן השאלה. והנני פונה בזה למעלת כבוד ידידי שליט"א: אולי ידוע לו מי מהמחברים שמדבר בשאלה זו בכוונת התוספות רבינו יונה הנ"ל?… ואשמח מאד כשיודיעני [שם, עמ' תשמג]. הנני מודה לה' יתברך שהנני יכול לשמח את כבוד הדרת גאונו שליט"א במה שזה עכשיו ראיתי בס"ד מציאה נפלאה בשו"ת אבני נזר חלק אורח חיים.. שעמד בשאלת הדרת גאונו הגדולה [משמר הלוי, ברכות, עמ' תיד]. הנה ברחמי השי"ת וחסדיו האינסופיים קמנו היום מה'שבעה' של עטרת ראשי אמי מורתי ע"ה.. ותודה.. שזכר לנו לבא לנחמינו בימי השבעה… והנה תורה היא וללמוד אני צריך, ולא אוכל לכלא את עטי מלהציע לפני הדרת גאונו שליט"א שמפני קוצר המשיג ועמוד המושג להבין מה שדיבר.. בזמן הניחום אבלים, הנני כאיש נדהם, השקט לא אוכל, עד אשר הציע את מה שבלבבי לב האבן לפני כבוד הדר"ג שליט"א, אולי יואיל להבינני דבר ולהעמידני בקרן אורה בזה. או שיאחז במידת חז"ל הקדושים ויאמר דברים שאמרתי טעות הן בידי [שם עמ' רמט]. אסיים בקושיא המעידה על מקשה, וכפראפזה העיתונאית: קושיא אחת שווה אלף סיפורים מסכת ברכות דף ד עמוד א: "ולמה נקרא שמו מפיבושת? שהיה מבייש פני דוד בהלכה". וברש"י: "בדברי הלכה היוצאין מפיו, היה בושה לדוד, שפעמים שהיה טועה, והוא אומר לו טעית". אמר התלמיד הכותב: כאן נעצר הרב זצ"ל, ופנה אל הלומדים בתמיהה: אינני מבין! וכי יעלה על הדעת שדוד המלך ע"ה מרגיש איזו בושה כאשר בא – האב בהוראות – מפיבושת ומברר לו את טעותו? הלא בכל פעם הוא היה מנשק אותו מחדש! והוא היה שש ושמח! והלא זו היא משאת הנפש העליונה של כל לומד תורתינו הקדושה, לזכות להגיע להאמת האמיתית, ואם בא מפיבושת והעמידו על האמת זה אצלו יום טוב ממש! באותו היום הוא שש ושמח שמחה עצומה שזכה שהעמידוהו בקרן אורה – 'אין שמחה כשמחת התורה', זו היא השמחה היותר גדולה שיש, ומה שייך כאן בכלל בושה?? הוסיף הרב זצ"ל ואמר בהתרגשות: אנכי עוד הכרתי אנשים בדור הזה, שהיו יוצאים בריקוד ממש אם מישהו היה בא ומברר להם שהיתה להם טעות… איך שרבי איסר זלמן זיע"א היה שמח ואומר: אוי אטעות… אטעות… איך שמרן הרב שך זיע"א היה שמח… והבריסקר רב נתן פעם צעקה: אוי אטעות, ואמר לי דודי התורת זאב זצוק"ל בדך הפלגה: יכלו לשמוע את הצעקה עד לזכרון משה. ושאל אחד לומדים: אם כך איך נפרש את כל הגמרות של 'אכסיף' [התבייש] שמוצאים אנו במרחבי הש"ס? והשיב לו הרב זצ"ל: הנני מודה על האמת שאת כל הגמרות הללו אני אינני מבין, מה שייך בושה? איזה בושה? אין שמחה כשמחת התורה! זוהי השמחה הכי גדולה שיש!… [מתוך שיעורי משמר הלוי ברכות עמ' מה]. ציטטתי מעט, מעט מזעיר ממתק שפתיו של הגאון זצ"ל, שלשמו, כפי שהיה נוהג להתבטא 'תאות נפש', והרבה יותר ממה שכתבתי לא כתבתי. *************** id="_atssh271" title="AddThis utility frame" src="http://s7.addthis.com/static/r07/sh171.html#iit=1408883320521&tmr=load%3D1408883300570%26core%3D1408883300788%26main%3D1408883320506%26ifr%3D1408883320531&cb=0&cdn=0&chr=UTF-8&kw=&ab=-&dh=www.ch10.co.il&dr=http%3A%2F%2Fwww.ch10.co.il%2F&du=http%3A%2F%2Fwww.ch10.co.il%2Fnews%2F70284%2F&dt=%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%9E%22%D7%9E%20%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%96%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%A8%20%D7%96%D7%A6%22%D7%9C%20%E2%80%A2%20%D7%90%D7%A8%D7%91%D7%A2%20%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A2%D7%96%D7%A8%20%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9F%20%3A%20%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D10&dbg=0&md=0&cap=tc%3D1%26ab%3D1&inst=1&vcl=2&jsl=65&prod=undefined&lng=he&ogt=image%2Clocale%2Csite_name%2Cdeion%2Curl%2Ctype%3Darticle%2Ctitle&pc=wpp&pub=ra-533add8e2a4de345&ssl=0&sid=53f9da6460b205a8&srpl=1&srcs=1&srd=1&srf=1&srx=1&ver=300&xck=0&xtr=0&og=title%3D%25D7%2594%25D7%2592%25D7%25A8%25D7%259E%2522%25D7%259E%2520%25D7%25A9%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2596%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2592%25D7%25A8%2520%25D7%2596%25D7%25A6%2522%25D7%259C%2520%25E2%2580%25A2%2520%25D7%2590%25D7%25A8%25D7%2591%25D7%25A2%2520%25D7%25A9%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%259D%26type%3Darticle%26url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.ch10.co.il%252Fnews%252F70284%252F%26deion%3D%2522%25D7%259E%25D7%2590%25D7%2593%2520%25D7%25A0%25D7%2594%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%25AA%25D7%2599%2520%25D7%2595%25D7%2594%25D7%25AA%25D7%25A8%25D7%2592%25D7%25A9%25D7%25AA%25D7%2599%2520%25D7%2598%25D7%2595%25D7%2591%25D7%2590%2520%25D7%259E%25D7%2594%25D7%25A8%25D7%2590%25D7%2599%25D7%2594%2520%25D7%25A9%25D7%2594%25D7%2591%25D7%2599%25D7%2590..%2520%25D7%259E%25D7%2594%25D7%25A8%25D7%25A9%2522%25D7%2599%2520%25D7%2591%25D7%259E%25D7%25AA%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%25AA%25D7%2599%25D7%259F%2520%25D7%2593%25D7%25AA%25D7%259E%25D7%2595%25D7%25A8%25D7%2594%2522%2520%25E2%2580%25A2%2520%2522%25D7%259E%25D7%2594%2520%25D7%25A9%25D7%2599%25D7%2599%25D7%259A%2520%25D7%2591%25D7%2595%25D7%25A9%25D7%2594%2520%25D7%25A9%25D7%259E%25D7%2599%25D7%25A9%25D7%2594%25D7%2595%2520%25D7%259E%25D7%25A2%25D7%259E%25D7%2599%25D7%2593%2520%25D7%2590%25D7%2597%25D7%25A8%2520%25D7%25A2%25D7%259C%2520%25D7%2598%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%25AA%2520%25D7%2591%25D7%2594%25D7%2591%25D7%25A0%25D7%25AA%2520%25D7%2594%25D7%25AA%25D7%2595%25D7%25A8%25D7%2594%252C%2520%25D7%2594%25D7%259C%25D7%2590%2520%25D7%2596%25D7%2595%2520%25D7%2594%25D7%25A9%25D7%259E%25D7%2597%25D7%2594%2520%25D7%2594%25D7%2599%25D7%2595%25D7%25AA%25D7%25A8%2520%25D7%2592%25D7%2593%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2594%2520%25D7%25A9%25D7%2599%25D7%25A9%2522%253F%2520%25E2%2580%25A2%2520%25D7%259E%25D7%25A2%25D7%2598%2520%25D7%259E%25D7%259E%25D7%259B%25D7%25AA%25D7%2591%25D7%2599%25D7%2595%2520%25D7%25A9%25D7%259C%2520%25D7%2594%25D7%2592%25D7%2590%25D7%2595%25D7%259F%2520%25D7%2594%25D7%259E%25D7%2595%25D7%25A4%25D7%259C%25D7%2590%2520%25D7%259E'%25D7%2599%25D7%25A8%25D7%2597%25D7%2599%2520%25D7%259B%25D7%259C%25D7%2594'%26site_name%3D%25D7%2597%25D7%25A8%25D7%2593%25D7%2599%25D7%259D10%26locale%3Dhe_il%26image%3Dhttp%253A%252F%252Fd3d529uskukcrm.cloudfront.net%252Fwp-content%252Fuploads%252F2014%252F08%252F250px-%25D7%259E%25D7%25A9%25D7%2594_%25D7%259E%25D7%25A8%25D7%2593%25D7%259B%25D7%2599_%25D7%2594%25D7%259C%25D7%2595%25D7%2599_%25D7%25A9%25D7%2595%25D7%259C%25D7%2596%25D7%2599%25D7%25A0%25D7%2592%25D7%25A8-1.jpg&aa=0&csi=undefined&rev=3.0&ct=1&xld=1&xd=1&fcu=U_naZMV_tOw" style="max-width: 100%; width: 1px; height: 1px; position: absolute; z-index: 100000; border-width: 0px; left: 0px; top: 0px;"><*
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 07:49 |
|
| |
מה מבדיל בין דאע"ש ובינינו?
Posted by אליהו גליל
התמונות הקשות המגיעות אלינו בשבועות האחרונים מאזור צפון עיראק אינן נותנות מנוח; שוב נרדפים מיעוטים דתיים, שוב מגרשים, גוזלים, אונסים ורוצחים בשם האל.
הפעם לא היהודים הם הנרדפים אלא כל מי שאינו נוהג לפי החוקים שמבקש ארגון הטרור האסלאמי הסוני דאע"ש להשליט; כרבע מיליון פליטים כורדים כבר נמלטו מאימתם, ובתוכם כארבעים אלף בני הדת היזידית השנואה במיוחד על הפונדמנטליסטים האסלאמים בשל התפיסה שמדובר ב"עבודת השטן".
אך מלבד כאב וצער על גורלם המר של מאות אלפי ברואים בצלם, מעוררת הרדיפה הזו גם שאלה דתית נוקבת: במה שונה דאע"ש, העורף את ראשיהם של "כופרים" החיים בתחום שלטונו ומסרבים להתאסלם, מהיהדות המבקשת גורל דומה לעובדי אלילים?
כן, גם היהדות מבקשת להשליט על העולם את תפיסת עולמה, לא רק האסלאם הפונדמנטלי. על אף שהתורה כתובה עברית, היא אינה מכוונת לבני ישראל בלבד; גם בני שאר אומות העולם אמורים לחסות בצלה. אכן, בעוד שאנחנו קיבלנו מערכת מצוות מסועפת וענפה, בני העמים האחרים מצווים לציית לכמה איסורים מוסריים בסיסיים ("שבע מצוות בני נח") שהם חלק מהמוסר הטבעי המקובל ברוב תרבויות העולם: איסור רציחה, גזל, ניאוף ועוד. מסתבר שמטרתם של אלו היא הסדרת היחסים בתוך החברה – אכן, זה הרובד הנמוך של שבע המצוות, והתורה מבקשת להשיג רובד גבוה יותר: שינוי של מערכת האמונה, מפוליתאיסטית למונותאיסטית, מאמונה באלים רבים לאמונה באל אחד.
אך השינוי המבוקש הוא עוד יותר עמוק וכולל שינוי של התפיסה המוסרית – ממוסר טבעי למוסר טרנסצנדנטי. דהיינו: לפי התורה, בני האדם אמורים לזהות מה מוסרי (ולנהוג לפי זיהוי זה) לא בגלל שכך מסתבר שנכון וחכם לעשות, אלא בגלל שכך רצון ה'.
באיזה אופן אמורים להתחולל השינויים התאורטיים והפרקטיים הללו בקרב בני העמים האחרים? – העדיפות הראשונה היא לשינוי רצוני, אך התורה לא בוחלת גם בכפייה: "ציווה משה רבנו מפי הגבורה, לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נוח, וכל מי שלא קיבל, ייהרג" (רמב"ם, הלכות מלכים ח, יג), ומשום כך "בזמן שיד ישראל תקיפה עליהם, אסור לנו להניח גויים בינינו, ואפילו יושב ישיבת עראי או עובר ממקום למקום בסחורה לא יעבור בארצנו, אלא עד שיקבל עליו שבע מצות שנצטוו בני נח" (הלכות עבודה זרה י, ו), ו"כל גוי שלא קיבל מצות שנצטוו בני נח – הורגין אותו, אם ישנו תחת ידינו" (הלכות מלכים ח, ט). מהו אופן ההוצאה להורג של הכופרים שמסרבים לקבל שבע מצוות, אתם יכולים לנחש לבד…
אם כך, מה ההבדל המהותי שבין המדינה האסלאמית בסוריה ובלבנט ובין המדינה היהודית בארץ כנען? וכי די בהבדל הגיאוגרפי (היהדות מבקשת לכפות את קבלת שבע המצוות רק בתחומי ארץ ישראל, דאע"ש – בכל העולם) כדי להצדיק את התחושה שאנחנו שונים מדאע"ש? והאם העובדה שאנו, שלא כמו דעא"ש, איננו נוקטים שום פעולה ממשית לכפיית שבע המצוות על בני העמים האחרים יש בה כדי להכשיר את תחושת הזרות שמעוררים בנו מעשי האסלאם הקנאי? ואולי, רק אולי, ערכי המערב, ההומניזם והליברליזם, העמיקו לחדור ללבנו ושינו את תפיסתנו הדתית שינוי קיצוני, שינוי תאורטי ופרקטי?
"אחד העובד עבודה זרה, או שבירך את השם, או ששפך דם… הרי זה ייהרג בסיף" (שם ט, יח) – "מצות הנהרגין: מתיזין את ראשן בסיף, כדרך שהמלכים עושין" (הלכות סנהדרין טו, ו). ↩
מקור:
http://blooginsheuvin.t15.org/2014/08/21/%D7%9E%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%93%D7%90%D7%A2%D7%A9-%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%95/
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 10:05 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  |
אם כך, מה ההבדל המהותי שבין המדינה האסלאמית בסוריה ובלבנט ובין המדינה היהודית בארץ כנען? וכי די בהבדל הגיאוגרפי (היהדות מבקשת לכפות את קבלת שבע המצוות רק בתחומי ארץ ישראל, דאע"ש – בכל העולם) כדי להצדיק את התחושה שאנחנו שונים מדאע"ש? והאם העובדה שאנו, שלא כמו דעא"ש, איננו נוקטים שום פעולה ממשית לכפיית שבע המצוות על בני העמים האחרים יש בה כדי להכשיר את תחושת הזרות שמעוררים בנו מעשי האסלאם הקנאי? ואולי, רק אולי, ערכי המערב, ההומניזם והליברליזם, העמיקו לחדור ללבנו ושינו את תפיסתנו הדתית שינוי קיצוני, שינוי תאורטי ופרקטי?
"אחד העובד עבודה זרה, או שבירך את השם, או ששפך דם… הרי זה ייהרג בסיף" (שם ט, יח) – "מצות הנהרגין: מתיזין את ראשן בסיף, כדרך שהמלכים עושין" (הלכות סנהדרין טו, ו). ↩
|
|
"דעלך סני - לחברך לא תעביד. זו היא כל התורה כולה, ואידך פירושה הוא, זיל גמור".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 20:16 |
|
| |
הסבר קצר ומדויק לתופעה של התבטאויות הגר"ח קניבסקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2014 22:50 |
|
| |
עליית הדורות? http://www.haaretz.co.il/tm/1.2415696
הנוער החדש: בלי סקס, סמים או מרד נעורים המאפיינים הבולטים של תרבות הצעירים - מרד נעורים, פשעים קלים ושוטטות ברחובות - פינו את מקומם במאה ה-21 ליחסים קרובים עם ההורים, התמקדות בקריירה מגיל צעיר ובילוי שעות ארוכות בחדר מול המחשב ■ האם "הצעירים של היום רק רוצים לחיות בעולם הקטן והמחורבן שלהם, לראות נטפליקס ולהשמין"?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2014 16:41 |
|
| |
"…אולם הרמב"ם הוציא את המוסלמים מכלל עובדי עבודה זרה, והמהלך ההלכתי שנפתח בבעלי התוספות… ונחתם בר' מנחם המאירי… הפקיע גם את הנוצרים מכלל זה.
על מי רשאי איפוא הצבא היהודי להכריז מלחמה התקפית?" (פרופ׳ רביצקי) לעיונו של ידידנו אלי ס שאוהב להשוות את היהודים לדאע״ש. למעשה אמנם נוכל למצוא קוים ׳דאעשיי״ם׳ במקורות היהדות אבל כמה הגבלות דוגמת זו הותירו אותם בתיאוריה ואת היהדות המעשית השאירו כדת פצפיסטית למחצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2014 16:42 |
|
| |
הקטע דלעיל הוא מהפוסט החדש של אברם, כמובן.
|
|
|
|
|