בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2014 21:32 לינק ישיר 

אריאל,

בהרבה חברות פרימיטיביות, המשפחות לוחצות על האנס והנערה הנאנסת להתחתן כדי לפטור את האנס מעונש ולמנוע בושה לנאנסת ומשפחתה, ויש חברות פרימיטיביות הכופות את הנישואין על הנערה. יש מדינות, כגון מדינות בדרום-אמריקה או מדינות ערב או רוסיה או דנמרק, שהחוק פוטר את האנס מעונש אם נושא לאשה את הנאנסת. יש מדינות, כגון הודו, שהחברה מעודדת נאנסות להינשא לאנסים. ויש מדינות, כגון מרוקו, בהן היו חוקים המחייבים נאנסת להינשא לאנס. כתוצאה מכך היו במדינות הללו נערות נאנסות שהתאבדו כדי לא להתחתן עם אונסיהן.

דין התורה שהאנוסה שלא רצתה היא או אביה להינשא לאונס, הרשות בידם, ונותן קנס והולך. רצתה היא ואביה, ולא רצה הוא, כופין אותו וכונס ונותן קנס.

מכל מקום, לדעת הר"ן, מערכת המשפט של המלך רשאית לפעול על-פי שיקול דעתה לתיקון המשפט בין אדם לחברו. עיין דרשות הר"ן, דרוש האחד-עשר שופטים ושוטרים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 22:53 לינק ישיר 

מם80 כתב:
 .

מכל מקום, לדעת הר"ן, מערכת המשפט של המלך רשאית לפעול על-פי שיקול דעתה לתיקון המשפט בין אדם לחברו. עיין דרשות הר"ן, דרוש האחד-עשר שופטים ושוטרים וכו'.

צריך לדעת לדמות מילתא למילתא, אחרת האדם הוא חמור נושא ספרים.
להביא את הר"ן בכדי לתת סמכות למערכת משפטית שלא המלך בחר אותם ולא הציבור ?!
צריך להיות באמת חמור נושא ספרים !!

אבל הדיון כאן היא לא בסמכות הרי היא סמכות כפיתית כך שהיא לא שואלת אותנו.
הדיון כאן האם הפסיקה היא של שפטי חלם או של שפטי צדק.

תוקן על ידי maxmen ב- 14/09/2014 23:05:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 23:29 לינק ישיר 

הכלל הינו שביישוב מדיני נדרשים הן בתי דין של תורה והן בתי משפט של המלכות. כמובן שאם המלכות לא ישרה, אזי גם מערכת המשפט של המלכות איננה מתוקנת, אולם אין הדבר אומר שאיננה נדרשת. מכל מקום, בין בדין תורה, בין בדין מלכות, הדיינים והשופטים הם אלה ששמעו את כל העדויות כדי לפסוק דין. המנהג, שלדאבוננו נפוץ בשנים האחרונות, להזדעק נגד פסקי דין של בתי-דין רבניים או נגד פסקי דין של בתי משפט של המדינה, רק כי אלה או אלה לא מוצאים חן בעיני חלק מהציבור, או כי ישנו אספסוף מתלהם היודע מה פסקי הדין צריכים להיות עוד לפני קיום המשפטים, כל שכן המנהג לבקר פסקי-דין מבלי לקרוא את פסקי הדין ומבלי לשמוע את העדויות, מלמד על זילות של חלק מהציבור כלפי מערכות המשפט. ביקורת של מערכות המשפט הכרחית ורצויה, ובתנאי שנעשית בכבוד וברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 23:30 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

אתה מוזמן, כמובן, לטעון ולהכריז כל דבר שתרצה, אבל אני מוצאת זאת טיפה אבסורדי, שמי שאין לו מושג (והוא מודה בכך!) בתחום כלשהו מביע לגביו עמדות חד-משמעיות ונחרצות.]

איפה אני מודה בכך ? אני פשוט חושב שזה לא רלוונטי לדיון כאן.

לגבי הניסיון שלי:
ובכן כל חיי הקצרים אני מטפל בנוער ובשלום בית (שרובם עוד בני נוער 
יש לי הרבה זכויות בהקמת משפחות טובות ויש מאות ילדים שנולדו בזכותי.
עברו על ידי גם נוער מסוג היותר קשה כלומר בעיות נפשיות קשות באמת שצריך תרופות לתקופות ארוכות. 
הצלחתי לשדך בחורים ובחורות שכאלה והן הצליחו להקים משפחות נפלאות.

אי אפשר לטפל בכל זה בלי אנשי מקצוע וספרות, ואי אפשר שהנושא החם לא יהיה מעורב, כך שהכל קרוב ללבי לרוחי ולדעתי ולתבונתי והשכלתי. בכל זאת אין כמו הניסיון האישי ולדעתי רוב הספרות בתחום הם "חרטא ברטא" בלשון הרב מיכי היקר 

(לא רציתי להספיד את עצמי ברבים, אבל את חוזרת על זה שוב ושוב כאילו זה רלוונטי לדיון, אז לטובת הגולשים אני מספיד את עצמי כמו חזיר ברבים כאילו אני בלוויה של עצמי.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 23:33 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אמשלום כתב:

(לא רציתי להספיד את עצמי ברבים, אבל את חוזרת על זה שוב ושוב כאילו זה רלוונטי לדיון, אז לטובת הגולשים אני מספיד את עצמי כמו חזיר ברבים כאילו אני בלוויה של עצמי.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 23:35 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 14/09/2014 23:37:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2014 23:39 לינק ישיר 

מם80 כתב:
הכלל הינו שביישוב מדיני נדרשים הן בתי דין של תורה והן בתי משפט של המלכות. כמובן שאם המלכות לא ישרה, אזי גם מערכת המשפט של המלכות איננה מתוקנת, אולם אין הדבר אומר שאיננה נדרשת. מכל מקום, בין בדין תורה, בין בדין מלכות, הדיינים והשופטים הם אלה ששמעו את כל העדויות כדי לפסוק דין. המנהג, שלדאבוננו נפוץ בשנים האחרונות, להזדעק נגד פסקי דין של בתי-דין רבניים או נגד פסקי דין של בתי משפט של המדינה, רק כי אלה או אלה לא מוצאים חן בעיני חלק מהציבור, או כי ישנו אספסוף מתלהם היודע מה פסקי הדין צריכים להיות עוד לפני קיום המשפטים, כל שכן המנהג לבקר פסקי-דין מבלי לקרוא את פסקי הדין ומבלי לשמוע את העדויות, מלמד על זילות של חלק מהציבור כלפי מערכות המשפט. ביקורת של מערכות המשפט הכרחית ורצויה, ובתנאי שנעשית בכבוד וברצינות.

שוב ושוב הדיון היא לא סמכותו של בית דין ומערכת המשפט. הם במילא לא שואלים אותנו.
הדיון היא על הצדק וכאן אין צדק רק סדום ועמורה של בת מפגרת עם האימה ואחותה קמים על אביהם בשיתוף מערכת משפט החלמאית.

מה שכן, חייבים לציין שלפחות העיתונות הפעם נגד המערכת החלמאית. כך שצריך להודות להם שהפעם עשו את תפקידם הנכון שזה דיי נדיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2014 14:52 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/1.2431487?utm_campaign=3034127&utm_content=10700789556&utm_medium=email&utm_source=Emailvision

מתוך המאמר  

סטירת לחי מצלצלת במיוחד הנחית לפיד, כצפוי, על אלה מבוחריו שהאמינו שהתשובה לשאלה ״איפה הכסף?״ היא "אצל החרדים". חלפו כבר שנה וחצי מאז כניסתו לתפקיד, ועשרות המיליארדים שנבזזו לשיטת לפיד במשך עשרות שנים על ידי החרדים טרם נמצאו. לפיד ובוחריו גילו, כצפוי, את מה שכל ילד באגף תקציבים יודע: מאז שקוצצו קצבאות הילדים של החרדים לפני עשור, הכספים הייחודיים שמקבלת הקבוצה הזאת מצומצמים דרמטית לעומת התפישה הציבורית. תקציב הישיבות הוא פחות מ–5% מהכנסות הבנקים וחמישית מתשלומי הפנסיה התקציבית במערכת הביטחון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2014 22:53 לינק ישיר 

[מקסמן כתב:
"הדיון היא על הצדק וכאן אין צדק רק סדום ועמורה של בת מפגרת סעם האימה ואחותה קמים על אביהם..."

אמנם סביר לי שלא רבים כאן מסכימים לשפה הוולגרית והדוחה של מקסמן במקרה זה, אבל ממה שנכתב לעיל, אני מניחה שיש כאן לפחות עוד כמה שחושבים שלפחות חמישים אחוז מן התלונות על אונס הן שקריות, שמרבית המתלוננות שונאות גברים לתיאבון, סתם "פמינסטיות" (שזה כמובן גנאי כשלעצמו) או בוחרות ב"דרך קלה" כדי לנסות ולפגוע במישהו שעיצבן אותן מסיבה כלשהי. במיוחד בשבילכם, הלינק הבא, ומתוכו, כמה משפטים:

"נערה יקרה, זאת שהתלוננה כעת וזו שתתלונן בפרשיית האונס הבאה, אני רוצה להכין אותך על מה שעומד לקרות...  סוללת עורכי דין מהשורה הראשונה תתגייס לחזית של הגבר המקושר מוערך מפורסם מיוחס. ללא ספק הוא יזכה להגנה משפטית מהמעלה הראשונה, עם כל הטריקים האפשריים. סוללת אנשים מפורסמים ובעלי השפעה על דעת קהל ועל המדיה יגבו אותו בעוצמה...את צפויה לעבור לינץ' ציבורי רב מימדים, רוב הטוקבקים על כל כתבה חדשותית בנושא ידברו על כמה רצית את זה ויבדקו מה עשית שגרם לכל זה לקרות, למה שתית, למה עישנת, למה עלית, למה ירדת, למה בכלל יצאת מהבית? יפיצו תמונות שלך למרות צו איסור פרסום, אולי גם בעירום, ויקללו אותך זונה שרמוטה שקרנית סחטנית. שונאי נשים ימהרו לתחזק את "קנוניית תלונות השווא" הידועה והחסרת כל בסיס סטטיסטי או רציונלי ויהיו גם נשים שיגידו שאת אשמה במה שקרה, אולי כי עמוק בפנים הן רוצות להאמין שזה בידיים שלהן להמנע מאונס.את גם יודעת ששופטים במדינת ישראל רחוקים מלהכיר את עוצמת הפגיעה שלך ומעיזים להגיד "יש נשים שנהנות מאונס" (ניסים ישעיה) או לאפשר לעורך דין להתעלל בקורבן בזמן משפט ולאלץ אותה להדגים את תנוחת האונס מול כולם (השופטים  צבי סגלנועם ירון, ומשה דרורי שתקו כשכל זה קרה),את יודעת שבמשטרה ישאלו אם היית רטובה ואם גמרת ולמה לבשת חצאית כלכך קצרה והאם את מאוהבת ויכול להיות שהתבלבלת, ולמה ציפית (כל זה מעדויות של נשים ונערות שנחקרו במשטרה על האונס של עצמן)... מכיוון ש-70% מהתיקים שנפתחים במשטרה בכלל לא מגיעים לכתב אישום כי אם אין להם זבוב על הקיר בזמן האונס שתיעד את כל הארוע האלים ואין 100% סיכוי להרשעה הפרקליטות לא תלך על זה בכלל. יסגרו מ"חוסר ראיות" גם אם עדותך תהיה אמינה, כי זה לא מספיק, ואז כולם ימהרו להגיד תלונת שווא מבלי להבין על מה הם מדברים....אם תהיי בת מזל ותגיעי לכתב אישום, התוקף שלך יזכה לגיבוי ענק, עורכי הדין שלו יתעללו בך ויבדקו כל מה שעשית בחיים שלך שלא תואם לבתולה-חסודה-טהורה-תמימה שכן רק היא זכאית לחמלה והגנה מפני אונס. לשאר מגיע כי הן שרמוטות. אולי יבקשו ממך להדגים באיזה פוזיציה היה האגן שלך ואיך בדיוק גם האבא וגם החבר הצליחו ואולי זה פשוט כי רצית. את תעברי גיהנום ואונס מחדש גם שם.

אם יהיה לך מזל השופט לא יגיד שאולי נהנית מהאונס, אבל אם אכן ירשיע, הענישה הממוצעת שנפסקת לאנס בישראל היא 3.5 שנים. אולי בכלל ירשיעו בכל מיני עבירות מגוחכות כגון "בעילה בהסכמה" או אונס מרצון תת הכרתי, ואז הענישה תהיה מופחתת ומגוחכת אף יותר.  נערה יקרה ואמיצה, אולי בכלל עדיף לך לשתוק?"]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 00:19 לינק ישיר 

שלום אמשלום,
לצערי אין לי שמץ של מושג עמוק בנושאי מגדר מעבר לחשיפה יום-יומית ואקראית.
אני מוצא את עצמי מזדהה עם חלק מעמדות הפמינזם, ומחלקן אני מסתייג. כמו בהרבה נושאים אחרים.
אבל לא מבין מה קשורה כאן בכלל שאלת הפמינזם?
למה הדברים הכתובים בלינק שצירפת נכתבו ע"י פמינסטית? שוביניסט לא יכול לכתוב את אותם דברים? אז למה מבחינה עובדית עיקר הקולות מסוג זה מושמעות מפי מגדריסטיות? 
למה ההצדקות לפס"ד שעורר כאן את הנושא באות מכיוונים פמינסטיים?
אונס זה אלימות.
כמו שנוהגים בכל אירוע פלילי כך גם כאן. מה הבעיה?
למה את ומקסמן מתווכחים על רקע פמיניזם\שובינזם?
מה הקשר?

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 17/09/2014 00:19:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 00:49 לינק ישיר 

[דה וינצ'י,

אני לא חושבת שהויכוח שלי עם מקסמן הוא "על רקע פמיניזם/שוביניזם". קשה לי לראות מדוע הבנת כך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 01:11 לינק ישיר 

משום מה הרימון לא נותן לי לפתוח את העמוד הקודם ולבחון שוב מהיכן נוצר לי רושם זה.

אבל גם אם הויכוח בינכם הוא לא על רקע זה, הרי ששני הלינקים שהבאת הם של פעילות פמינסטיות.
ואני הקטן שואל למה רק הן? למה אני למשל לא כתבתי אחד מהטורים הללו?
כאילו מה רק ברלנד עשה קומבינות? ולא יכולה להיות אישה שיש לה כסף לעו"ד מוצלחים או מקושרת דיה (טענות בלינק האחרון שהבאת)?

לגופו של עניין:
מהרושם שהיה לי מקריאת פס"ד שהביאו למעלה אני לא מצליח לראות איך הרשיעו על בסיס כל מיני טענות שונות (ומשונות, לדעתי, וכבר קדמוני באשכול זה). והטור שהבאת מהארץ, לא יישב את הבעיה שלי עם הפס"ד.
משום מה נראה לי שאם פסקי דין נוספים יבוססו על ראיות מסוג זה, אחשוש לגמרי שמערכת המשפט רחוקה מאוד מהצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 02:30 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[דה וינצ'י,

אני לא חושבת שהויכוח שלי עם מקסמן הוא "על רקע פמיניזם/שוביניזם". קשה לי לראות מדוע הבנת כך.]

נכון מאוד, מצדי אם בן ואח שלו ואביו היו קמים על אמם בשיתוף מערכת המשפט ?! גם הייתי נזעק חמס !!

מרוב בלבלת אנו לא שמים את הדגש לעיקר. אנו רואים בדמיונינו איזה ישות דמיונית שנקרא מין האנושי שצריך לחנך ושוכחים מה עומד כאן.
עומד כאן משפחה שכל הסביב יירד יחד עם המסך אחרי ההצגה. ויישאר אך ורק הבת ואחותה והאימה שהכניסו את אביהם לכלא למשך זמן ארוך, עד יומו האחרון.
האם יבקרו את אביהם בכלא כל השנים בהמשך ?? האם ישלחו לו מכתבים ? האם הוא ישלח ליקר לו מכתבים ?
האם אחרי שימות יעשו לוויה וישתתפו בו ? האם יאמרו קדיש ? אין לי מושג האם יש לו נכדים ובכן מה יספרו לנכדים ?

אתם קולטים מה קורה כאן ??? רבונו של עולם, אין מין אנושי פשוט תשכחו את זה, יש רק משפחה. ואחרי שיגמר כל ההצגה, האם והבנות (ואם יש נכדים אז הנכדים עד סוף כל הדורות) יצטרכו להתמודד עם החרה שלהם.

אז מה לי שבן ואח ואבא מכניסים את האימא לכלא או הפוך ??

אם אני הייתי יושב בדין כשופט, הייתי רואה את התמונה שאני מנסה לתת לכם כאן. ולא הייתי מדמיין לעצמי שיש ישות שנקרא מין האנושי שצריכים לחנך על גבי המשפחה המסכנה הזאת.

אני מקווה שהצלחתי להעביר לכם את הרמה שנדרש משופטים יראי שמים ואוהבים לציבור.

וכל זה אני אומר אפי' אם הסיפור היה אמת לגמרי. כי טובת המתלוננת וכל משפחתה יותר חשוב מחינוך הציבור הדמיוני שלדעתי לא צריך חינוך בנושא כזה.
ק"ו שהסיפור לא מתחיל בכלל כנ"ל בכל התגובות שלי.

בברכה
max

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 17:04 לינק ישיר 
משעשע ומצחיק מאוד. אבל תשימו לב לדברי השופט בסירטון שם: "יש לי חוש חש" וחוזר על זה שוב ושוב וגם החברים מעידים עליו שיש לו חוש חש טוען השופט המשכיל. למי שלא מבין החוש חש הוא משהו מדעי כזה שאומר שהאלוהים לוחש לו לאוזן. כך שלא פלא שהוא חושב שלעולם לא טעה והולך לישון בשקט כל לילה. מומלץ לראות את הראיון עמו בסרטון. כל זה בלי קשר לעצם הסיפור והנושא שם

אמבוש לשופט: עבריין מין נכנס להרצאה כדי לסגור חשבון עם מי שהרשיע אותו

פלילים ומשפט | עודכן 09:31 17/09/2014

גיא לרר, צינור לילה

לפני מספר שנים הרשיע השופט שלי טימן את משה גורליק בעבירות מין, ודן אותו למאסר. לאחר שהשתחרר, הוא השתחל להרצאה שנתן השופט בגני תקווה וצעק עליו: "זה היה משפט הזוי, האם אתה רוצה לתקן את העוול הנוראי?". טימן: "הוא אדם מסוכן, שעלול לחזור על מעשיו. עשה לי פוגרומצ'יק"

זו נראתה כמו סצינה מסרט: פושע שהורשע באונס חוזר כדי לסגור חשבון עם השופט שהרשיע אותו. וזה בדיוק מה שקרה לשופט בדימוס שלי טימן, לשעבר מבית המשפט המחוזי בתל אביב, כאשר אדם שהורשע על ידו בעבירות מין הגיע להרצאה שלו.

"אתה הרשעת אותי ב-2009", קרא העבריין המשוחרר לעבר טימן בשבוע שעבר בגני תקווה, "במשפט הזוי, שלא היו בו כתב אישום, עדות, עד, כלום. הנה אישור מבית המשפט וממזכירות בית המשפט. האם יש לך יכולת ורצון לנסות ולתקן את העוול הנוראי?". טימן הזדעק: "מה פתאום? מה צריך להיות הדבר הזה?", לפני שנטש את הפודיום בסערת רגשות.

"נראיתי שם טיפש ואידיוט"

"אני הרציתי על הרשאות שווא ודברים כאלה, ודיברנו על עבירות מין", משחזר טימן, "אין שם שוטרים וסדרנים משום שזה מקום אינטימי. אבל השתחל לשם אדם, עבריין מין, שעשה בי פוגרומצ'יק. לא זכרתי אותו והוא התחיל לדבר, וביקש שאודה שעשיתי לו עוול. זה היה קטע מביך, והוא צילם אותי באותן דקות, כשאני נראה שם טיפש ואידיוט. אם הייתי זוכר אז את העניין הייתי מבהיר לו שהוא עבריין מין שמסתובב חופשי לאחר שריצה את עונשו. הוא אדם מסוכן, והקרימינולוגית אמרה שהוא עלול לחזור על מעשיו".

"לפני שהייתי מרשיע, הייתי מתייסר ובודק", אומר טימן. "עוד לא קרה לי, גם עם עבריינים מסוכנים מאוד, דבר כזה במשך 27 שנותיי במקצוע. שופט משול למנתח: אם היה לוקח ללב, הוא לא היה יכול לישון בלילה".

תגובתו של משה גורליק, שהורשע לפני שש שנים ומאז ריצה כבר את עונשו במשך למעלה משנתיים - נאמר רק שהורשע בביצוע עבירות של אינוס בהסכמה וכן בביצוע מעשה מגונה בקטינה בהסכמה שהושגה במירמה - אך זוכה מחמת הספק מעבירה של ניסיון לביצוע מעשה מגונה: "השופט זייף, סילף ובדה את כל מסכת הראיות. הוא למעשה שיבש את ההליך המשפטי. הוא פושע. מקומו בכלא ולא באולפן טלוויזיה, צר לי. דברים כאלה הורסים אותנו מבפנים, יותר הרסניים עבורנו מכל חיזבאללה ודאע"ש".

טימן השיב שמעולם הוא לא זייף ראיות - וממילא כולן בכתב, מה גם שהתיק עבר את הביקורת של בית המשפט העליון, אחרי הרשעת המחוזי, שכיבד גם הוא את ההרשעה.

תוקן על ידי maxmen ב- 17/09/2014 17:08:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2014 20:47 לינק ישיר 

קישור מה האמת בסיפורי האור והמנהרה של השבים ממוות קליני?

תוקן על ידי אריאל73 ב- 20/09/2014 20:49:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 54 55 56 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext