בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2015 13:51 לינק ישיר 

מרשם עתיק למשחת עיניים נמצא בספרייה הבריטית – המשחה ששוחזרה קוטלת חיידקים

הספר Bald's Leechbook, הידוע גם בשם Medicinale Anglicum, הוא ספר רפואי מהמאה התשיעית לספירה, הכתוב בשפה אנגלו-סקסונית עתיקה. העותק היחיד שלו ששרד נמצא בספריה הבריטית.

כריסטינה לי (Lee), מהמכון לחקר ימי הביניים של אוניברסיטת נוטיגהאם, מצאה בספר מרשם למשחה, המיועדת לטיפול בדלקת עיניים זיהומית (Bald's eye salve). לי תרגמה את המרשם לאנגלית והעבירה את התרגום לקבוצת המחקר של המיקרוביולוג סטיב דיגל (Diggle) מהמרכז למדעים ביו מולקולאריים באותה אוניברסיטה.

תמונת המרשם בספר Bald's Leechbook 
המקור: הספרייה הבריטית  - ( The British Library Board (Royal 12 D xvii

פרַיה  הריסון  (Harrison), פוסט-דוקטורנטית במעבדה של דיגל, רקחה את המשחה בהתאם להוראות המרשם, ובדקה את יעילותה במניעת התרבותם של חיידקי Staphylococcus aureus במבחנה. הריסון הכינה ארבע אצוות שונות של המשחה, כל אחת מהן הוכנה ממרכיבים טריים, ובכל ארבעת המקרים המשחה אכן קטלה ביעילות את החיידקים, גם כשהם יצרו קרומים ביולוגיים (מצב שבו הם רגישים פחות, אם בכלל לחומרים נוגדי חיידקים). בהמשך, נבדקה יעילות המשחה בריפוי פצעים מזוהמים של עכברים במעבדתו של קנדרה רומבף (Rumbaugh)  באוניברסיטת טקסס. שם הראתה המשחה יעילות גבוהה אף יותר, שם שרד רק חיידק אחד מאלף.

החוקרים מדברים על עבודתם

החוקרים השוו את פעילות המשחה לפעילות של כל אחד ממרכיביה, והראו שהמרכיבים לכשעצמם חסרי פעילות נוגדת חיידקים (לפחות לגבי S. aureus). החוקרים תוהים מה השילוב של החומרים יוצר, והאם ההשהיה של תשעת הימים מאפשרת ריאקציה כימית שיוצרת חומר נוגד-חיידקים יעיל חדש. בהמשך, ינסו החוקרים לאתר את החומר החדש שנוצר ולהבין את מנגנון הפעילות שלו בחיידקים.

החוקרים מהלו את המשחה הפעילה ואף הגיעו לריכוז שבו המשחה כבר לא קטלה את החיידקים  (ריכוז תת-קטלני). החוקרים שמו לב שבריכוז זה רק נפגעת "מערכת התקשורת" (חישת הצפיפות – quorum sensing)  של  החיידקים (ראו "החיים הקרומיים של החיידקים ") .  פגיעה כזו מספיקה, בדרך כלל, כדי למנוע את יכולת גרימת המחלה של החיידקים.

בהמשך, לאחר שלב שבו תבדק התרופה "ישנה" שוב על בני אדם, יוכלו להשתמש בה בזיהומים החמורים שאותם גורמים הזנים העמידים לאנטיביוטיים שלS. aureus, שמהווים היום בעייה חמורה ולעיתים אף קטלנית, בבתי חולים ברחבי העולם.

מציאת מרשם עתיק כזה, שהתוצר שלו אכן מבצע את הפעילות המובטחת, מעוררת תקווה שאולי אף נמצא מרשמים נוספים – וקיימים רבים כאלה בספרים העתיקים -  שיפעלו ביעילות כזו. והחוקרים אף מנסים לגייס כספים דרך הרשת, שיסייעו להם בפעילות חשובה זו.

סרטון גיוס הכספים

גם אחרי שנדע ונברר מהו החומר הפעיל של משחה זו, תמיד נתהה ויקשה עלינו לקבל תשובה לתהייתנו: כיצד הגיעו המרפאים של המאה התשיעית להכנת מרשם זה? 

לקריאה נוספת

הודעה לעיתונות של אוניברסיטת נוטיגהאם

גיוס כספים לאיתור מרשמים נוספים

החיים הקרומיים של החיידקים – "גליליאו" 101, 2007.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2015 17:43 לינק ישיר 
סידרה חדשה במכון ון ליר "ליברלים אחרים" הרצאה ראשונה (בעצם שניה אבל הראשונה לא מוקלט)

כתבתי תגובה על ההרצאה הנפלאה והנה

https://plus.google.com/101747152814511281988/posts/2MKJ8MP92VC

תוקן על ידי maxmen ב- 02/04/2015 17:44:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2015 08:04 לינק ישיר 

https://knowledgepangs.wordpress.com/2015/04/06/%D7%94%D7%99%D7%91%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A1-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0/

היבטים פילוסופיים בפולמוס מצות מכונה - ייסורי הדעת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 14:23 לינק ישיר 

אז מה הקטע עם דילוגי אותיות בתורה? סקירה מקיפה בארבעה חלקים קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2015 16:18 לינק ישיר 

אין שם חדש. סיכום תמציתי של הדברים הידועים:
א. רוב המדברים על צופן לא מבינים כלום מהחיים שלהם, אלא סתם עושים דילוגים ומוצאים דברים נחמדים.
ב. פרופ' ריפס וחבריו עשו ניסוי ובו הם הגדירו איך לחפש צפנים, ועשו חיפוש בספר בראשית על שמות רבנים ותאריכי פטירתם. התוצאות היו בלתי סבירות בעליל, ומכאן הם הסיקו שמישהו החביא צופן בתורה.
ג. מאמר אחר הראה כי ניתן היה לבשל את התוצאות על ידי בחירת הרבנים ושינויים קלים בצורת השמות והתאריכים שנבחרו.
ד. ההנחה היא שזה קשקוש (זה יותר מההנחה; זה משהו שנראה שהכותב כמו רבים אחרים לא יסכים לזנוח בשום פנים ואופן), ולכן אם אפשר היה לבשל, ברור שזה מבושל.
ה. אומן ופרוסטנברג (ואולי עוד מישהו) עשו ניסוי ולא יצא להם כלום. [אמנם הניסוי הזה הוא הדבר הכי פחות ידוע בפרשה, ובאופן מפתיע גם כותב הבלוג כלל לא מספר לנו מה היה שם (למרות הבטחות קודמות שיעשה זאת). בור שכמותי הכיר באופן כללי את כל מה שיש שם, אבל דווקא החלק הזה עלום, והבלוגר לא טרח לפרט לנו מה היה. וזה עוד הדבר הכי חשוב - המאמר שמתואר במפורט רק מראה שהניסוי של ריפס היה יכול להיות מבושל; הניסוי של אומן הוא ניסוי נוסף שלא מספק אישוש לתאוריית הצופן.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 01:16 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 10:50 לינק ישיר 

מקס, יפה. הדבר העיקרי שאני למדתי מכאן הוא ציניות, שקיימת כמובן בכל מקום ולאו דוקא אצלנו.
יש, האמת שנטיית הלב שלי היתה נגד דילוגי האותיות אבל כשאני קורא אני רואה שהטיעון היחיד נגד ויצטום הוא שהוא זייף במזיד.. לא יודע
אמנם כפי שביאר בעל הבלוג, הוכחה מדעית כבר אין כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 14:21 לינק ישיר 

http://alaxon.co.il/article/%D7%90-%D7%90-%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D/?ref=nl&utm_source=%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%99%20%D7%90%D7%9C%D7%9B%D7%A1%D7%95%D7%9F&utm_campaign=cd6a271809-37th%20issue&utm_medium=email&utm_term=0_e3b7311636-cd6a271809-80560145

עוד כתבה על חרדים "אנוסים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 14:48 לינק ישיר 

אריאל
הטענה שהוכחה מדעית אין כאן אינה נכונה. זה נכון שא"א (יותר נכון: אין טעם) לחזור בדיוק על הניסוי, אבל זה בכל ניסוי מדעי א"א לעשות חזרה מדויקת, ובכל ניסוי מדעי אפשר לחשוד ברמאות.
ההיפותיזה שעומדת כאן לבחינה היא משהו בסגנון של "הכל כתוב בתורה". אם כך אפשר לבצע ניסוי על כל מה שרוצים (בתנאי שמגדירים מראש היטב את הקריטריונים לבחירה) ולבדוק מה יוצא. אם הניסוי לא יצליח, א"א יהיה לטעון שדווקא את זה התורה לא מכילה, שכן זו ההיפותיזה, יתרה מכך, מה שיעלה מטיעון כזה הוא שאפשר להסיק שהתורה מכילה רק את המידע שנמצא בניסוי הראשון, ואז גם אם אין כאן כל בישול, הרי שיש כאן מקרה מדהים וחד פעמי. בדוחק אפשר לטעון שהתורה מכילה רק חכמים ותאריכי פטירתם, אבל אז אפשר לקחת שמות חכמים אחרים ולעשות עליהם את הניסוי. ככל הידוע לי, זה מה שאומן ופרוסטברג עשו, ולא יצא להם כלום, ובזאת הופרכה ההיפותיזה, אבל כאמור דווקא הניסוי הזה הוא החלק העלום בפרשה, וגם הבלוג משום מה לא מתאר אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 15:59 לינק ישיר 

א. א. אתאיסטים אנונימיים

תוקן על ידי ספרן ב- 16/04/2015 16:01:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 21:56 לינק ישיר 

בהמשך לדבריי על הניסוי של אומן ופירסטנברג, בדקתי את העניין.
הם החליטו מראש לתת למומחים להרכיב להם רשימה. הרשימה שהתקבלה בסוף הייתה עם טעויות. ריפס וויצטום אמרו שצריך לתקן אותה אבל אומן נצמד לפרוטוקול ובדק את הרשימה על פגמיה.
אם אני מבין נכון, הנימוק שלו היה שבכל ניסוי יש פגמים אנושיים. יתרה מכך, הטענה של בר נתן וחבריו היתה שריפס וויצטום בישלו את הרשימה שלהם, ולכן נקבעה פרוצדורה לקבלת רשימה חדשה, וסטייה מהפרוצדורה הזו תביא שוב לטענה של בישול.
אמנם, לא ברור איזה ערך יש בעריכת ניסוי עם רשימה שאינה תואמת את המציאות. מסיבה זו חבר הועדה השלישי (לפידס) לא הסכים לחתום בסופו של דבר, וטען שהניסוי בעצם לא נערך כמו שצריך. המסקנה מהניסוי בעצם היא שבשיטה של ריפס א"א למצוא בתורה מידע לא נכון...
כל זה כאמור לא תואר בבלוג שסוקר את "כל" העניין מנקודת מבט "אובייקטיבית". בנוסף לזה לא תוארו שם גם ניסויים נוספים ומוצלחים שנעשו עם השנים (רק היום גיליתי את קיומם של ניסויים כאלה), כולל ניסוי שלקח את הרשימות של ריפס וויצטום ושל בר נתן וחיפש אותן באופן אחר. החיפוש של הרשימה של ויצטום וריפס בתורה הצליח ושל בר נתן במלחמה ושלום לא הצליח. כיוון שברור שהרשימות לא בושלו לצורך חיפוש שכזה (לא ברור לי בכלל אם יש אפשרות לבישול כזה, וגם אם כן זה מגדיל את הקונספירציה הרבה יותר), זה לכאורה מראה שאכן זה נמצא שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 22:20 לינק ישיר 

ספרן כתב:
א. א. אתאיסטים אנונימיים

עוד מאמר מצחיק שמיועד לנחום אבלים של קרואי המאמרים מהסוג האלה.
אייך אמר טומי לפיד: שני חברי לחי היו 1, טומי לפיד 2, מנשה אייכלר (כן כן האבא של ישראל אייכלר), אחד חילוני ואחד חרדי. אחרי ששים שנה מנשה אייכלר צמח לכאלף חרדים, ומטומי לפיד צמח כמה ? ארבע\חמש שכמה מהם עוד יצטרפו לחרדיות לבסוף כמו שאר מחפשי משמעות ?! 

אבל מי אני שיפרע לניחום האבלים ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 22:22 לינק ישיר 

תוכל לתת לינקים לדבריך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 22:43 לינק ישיר 

אריאל
אני מניח ש'אתה' בדבריך הוא אני (והרי ידוע שאתה ואני הוא הוא).
לינק למסמך שמסכם את דעות חברי הועדה - http://www.torahcode.co.il/pdf_files/oppose/dp365.pdf (אני לא יודע אם תאהב את השפה).
לינק לתיאור של ויצטום על העניין - http://www.torahcode.co.il/vaada2_heb.html#chelek1
תיאור של הניסוי של הארליק אני חושב שאפשר למצוא בראיון של ריפס באתר הידברות או באתר שלו - http://www.torah-code.org/experiments.shtml (שוב באנגלית, ודווקא הניסוי הזה עדיין לא עלה לשם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2015 21:42 לינק ישיר 

תודה יש.
לא אהבתי את האנגלית - מאמץ גדול מדי בשבילי, אבל הסתפקתי בלינק של ויצטום.

ועכשיו, דיון בפורום שמותר להזכיר בנושא ראיה מפתיעה לאמיתות המסורת השומרונית קישור

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 67 68 69 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.