בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2015 15:13 לינק ישיר 

הרב שטרנבוך על הסכמי נישואין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 19:30 לינק ישיר 

[פתאימי,

האם תוכל לומר משהו על האתר "מידה" ממנו הבאת קישור?
מעולם לא נתקלתי בו ואני תוהה על קנקנו. מרפרוף קל בדף הבית אני מתרשמת שזה אתר אינטיליגנטי שמיועד לגברים בלבד (אין אפילו אישה אחת מוכשרת מספיק כדי לכתוב שם?!), אבל זו בודאי התרשמות ראשונית, ובאמת אשמח למידע רחב יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 20:53 לינק ישיר 

כותב המאמר הוא אדם חכם ומעניין, למרות שהוא כותב גם הרבה שטויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2015 22:50 לינק ישיר 

אמשלום,

איני יודע (אפילו לא שמתי לב שאין אישה...סליחה...1;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 00:44 לינק ישיר 

[תהילה פרידמן נחלון, "תפסיקו להכחיש: הקנאות כן נובעת מהתורה"

http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/714/694.html?hp=11&cat=1103&loc=8 ]

[פתאימי,

אינך צריך להתנצל (אלא אם כן אתה העורך הראשי של האתר ההוא :-) )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 08:47 לינק ישיר 

אמשלום
אנחנו נגד אפליה מתקנת....

אתר מידה הוא אתר עם אג'נדה והוא אתר בהחלט על רמה לענ"ד הגברית.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/08/2015 08:50:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 14:35 לינק ישיר 

[בע"ב,

א. מי דיבר על אפלייה מתקנת? אני מדברת על "ניצול" יעיל של משאבי אינטיליגנציה באוכלוסיה (שכידוע, נמצאים גם בידיים נשיות...).

ב. מי זה "אנחנו" בדיוק? אתה ואשתך? אתה וחבריך מהישיבה? אתה ושאר הכותבים/ות כאן בפורום? מדבריך התשובה לא ברורה, אבל מה שברור הוא, שאני - לא כלולה בהגדרה זו...

ג. כתבתי לעיל שזה נראה לי אתר אינטיליגנטי ולכן תהיתי על גבריותו הבולטת (לרעה).

ד. איזו אג'נדה?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2015 23:24 לינק ישיר 

אמשלום, אתר שאשה לא כותבת בו מיועד בהכרח לגברים בלבד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2015 00:06 לינק ישיר 

[ישיבישעאר,

כן, במובן שהוא מיועד לכתיבה של גברים בלבד (ואם אני אשלח לשם כתבה או מאמר הם לא יתפרסמו).
אני לא אומרת שהאתר ההוא כזה, כי איני מכירה אותו.

אגב, האם יעניין אותך לקרוא באופן קבוע (ולהיות חלק מ"קהילת קוראים") של אתר/עיתון שכותבות בו רק נשים?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2015 09:47 לינק ישיר 

א. אני מבין, אבל כשכותבים "אתר שמיועד לגברים בלבד", משתמע כאילו הוא מיועד לקריאת גברים בלבד.
ב. יעניין אותי לקרוא באופן קבוע כל דבר מעניין, ולא יעניין אותי אם הכותבים/ות הם נשים או גברים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2015 23:15 לינק ישיר 

אמשלם כתב'
אגב, האם יעניין אותך לקרוא באופן קבוע (ולהיות חלק מ"קהילת קוראים") של אתר/עיתון שכותבות בו רק נשים?]

האם משתמע מדברייך כי (סטטיסטי) יש הבדלים בתוכן בין כותבים לכותבות ? ואם זה נכון אז מה רע לקבוע מקום לאחד מהסוגים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 03:48 לינק ישיר 

מנחם נאבת, פ"ב:

"פורסם שבאיזשהו פאנל ישיבתי הוזמן לסימפוזיון בנצי גופשטיין יו"ר ארגון להב"ה וטען בתוקף שמבחינת התורה יש לשרוף כנסיות. גופשטיין, טוב, זה מוכר. מה שהציק לי זאת לא האמירה של גופשטיין אלא התגובה של הסביבה ושל הבחורים מסביב. 'גדולי הפוסקים לא פסקו כך', או אפילו יותר מזה, 'ראש הישיבה הסביר שגדולי הפוסקים לא סבורים כך'. כל הבעיה אם כן היא שאלה טכנית, ליתר דיוק, אינפורמטיבית. השאלה היא מה גדולי הפוסקים 'פסקו', ויש כאן כמין מתקפה כלפי גופשטיין, 'מה, אתה מבין יותר טוב מהם?'. שום דבר לא מזעזע בשריפת כנסייה, שום דבר 'לא נורמלי' בזה, ולמה לא בעצם? כל הבעיה היא שמעיון הלכתי טכני זה לא נכון, כי, א' לשיטת הרבה פוסקים זה לא 'בגדר' עבודה זרה, וב', גם אם זה ע"ז אין בי"ד וזה נעשה רק ע"י בי"ד. וממילא, זאת לא ההלכה. ואם כן, הבעיה של גופשטיין היא לא שהוא מחלל את המוסר האנושי, שהוא שורף את האנושיות הבסיסית ואת האינטואיציה הנורמלית של דרך ארץ אנושי ותורני, אלא הבעיה היא שהוא בסך הכל בור, הוא לא יודע מה הפוסקים פסקו, או יותר מכך, הוא יודע ומתכחש לזה, ואז הוא בכלל אפיקורס בר מנן

.

בשבוע שעבר פורסם ריאיון עם הרוצח שליסל, בו הוא טען שצריך לעשות הכל נגד המצעד וכו'. גם אז, מה שתפס לי את האוזן זאת הנימה של המראיין. באותה שפה של שליסל, באותה נימה, כאילו הוא היה 'משלנו', הייתה שם התעניינות בשאלה 'מי פסק לו כך', והאם לדעתו צריך לעצור באלימות את 'מצעד התועבה', ומה 'הוא חושב'. לא רק שלא הובע שם שום זעזוע, שום גינוי, שום שאט נפש, אלא שהשפה היא אותה שפה, 'בינינו', 'משלנו', 'מצעד תועבה', כולנו בסופו של דבר מסכימים על אבני הדרך, השאלה היא טכנית, טקטית. אין למראיין בעיה עם 'לא תרצח', יש לו בעיה רק עם מצעד שאותו אפשר או אי אפשר לפתור ברצח
.

את התופעה הזאת הגמרא כבר מכירה היטב: "תנו רבנן: מעשה בשני כוהנים שהיו שניהן שווין ורצין ועולין בכבשׁ. קדם אחד מהן לתוך ארבע אמות של חברו, נטל סכין ותקע לו בלבו. עמד רבי צדוק על מעלות האולם ואמר: אחינו בית ישראל שְׁמָעוּ: הרי הוא אומר "כי ימצא חלל באדמה ויצאו זקניך ושופטיך", אנו, על מי להביא עגלה ערופה? על העיר או על העזרות? געו כל העם בבכייה. בא אביו של תינוק ומצאו כשהוא מפרפר. אמר: הרי הוא כפרתכם! ועדיין בני מפרפר ולא נטמאה סכין... ללמדך שקשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים". (יומא כג)
.).

זה התסמין. השיח ההלכתי נהפך לשיח טכני, שיח של חוקים, מותר ואסור יבשושיים ולקוניים, אין רוח, אין תוכן, אין הקשר, אין צורה, אין אווירה, אין משמעות, כל המצוות נעשות גזרות סתמיות והשאלות הן רק שאלות אינפורמטיביות. אין יותר אנושיות, אין שכל ישר שמעצב את התמונה, אין היגיון שמפרש את ההלכה, אין רוח שמעניקה לה אווירה, אין מצפון הלכתי המשמש כמצפן, אין אנושיות המודדת את הפסיקה ההלכתית, אין מוסר המדברר את ההלכה, הכל לקוני, סתמי ויבש. וכאשר מנסים לחשוב על משמעות ההלכה מהסים אותך ומשתיקים אותך כמהרהר על דברי חכמים. "קשה עליהם טהרת כלים יותר משפיכות דמים". זה בדיוק זה! גם כשהם ידונו באיסור 'לא תרצח' הם ידונו ב'גדרים' הלכתיים ובפרטי דינים, הם לא ישמעו את הצליל, לא ישמעו את קולו של הנרצח, קול דמי אחיהם, לא ישמעו כל קול, לא יראו דם, לא יחרדו, לא יזדעזעו, רק ישאלו שאלות תם לקוניות. וזה המשבר התורני בימינו
.

ניתוק עולם ההלכה מן הבן אדם ומן הדרך ארץ והמצפן הבסיסי של האנושיות. כפי שציינו תומר פרסיקו Isaac Lifshitz Udi Shulamit Hershler

והשיח הזה מנצח גם אצל שונאי התורה. הם קונים את השיח הזה מכיוון שהוא מייבש את התורה כמו שצריך, מקל להם את האפשרות להתנגח בקלילות בהלכה ובתורה. אבל אין זו דרכה של תורה ח"ו. על פי התורה רצח הוא מזעזע מבחינה אנושית, ואילו טהרת כלים היא קטגוריה רוחנית של הבדלה בין הטמא לטהור. אם הפוסקים פסקו שהדבר לא ראוי אין זו פסיקה יבשה וטכנית הקשובה להגדרות דלות, אלא זאת פסיקה החשה את המבוע הרוחש של ההלכה החיה והתוססת
.

וזה מה שאנו מאבדים היום, בעולם הדתי, יותר ויותר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 06:32 לינק ישיר 

שטויות במיץ.

אם הוא מדבר מזווית הראייה של התורה ושל היהודים במהלך הדורות - זה לא קשור לשיח טכני או שיח מהותי. לפי התורה חד מיניות היא תועבה. נקודה. לפי הגישה שהייתה מקובלת לתורה בכל הדורות - יש הלכות ברורות איך מטפלים בה והם גם רוח התורה וגם המהלך הטכני. אלא שבזמנינו בפועל לפי הוראות גדולי התורה והפוסקים אין להביא לידי ביטוי את רוח התורה והוראותיה בנושא בשום דרך מעשית מסיבות שונות.

מי שרוצה להתווכח עם נכונות התורה, יכול.
מי שרוצה לחדש מהלך שלא זו רוח התורה, וכל הכוונה הייתה רק לשעתה, או לשמירת גדרי הקהילה או כל דבר אחר - בבקשה, מוזמן להציע את חידושיו ומרכולתו.
אבל לומר שהיום הפכו את הגישה לתורה משיח של רעיונות לשיח טכני?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 07:23 לינק ישיר 

אין אדם טורח בסעודה ומפסידה?
http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3666325,00.html?dcRef=ynet

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2015 09:37 לינק ישיר 

כמדומני כתב:

אבל לומר שהיום הפכו את הגישה לתורה משיח של רעיונות לשיח טכני?!

"השולחן ערוך", הגמרא, אינם שיח טכני? הלב של היהדות הוא שיח טכני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 77 78 79 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.