בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2015 07:24 לינק ישיר 

דתיים מעתיקים יותר במבחנים

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/723/590.html?hp=1&cat=402&loc=5

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 16:34 לינק ישיר 

עוף קירח נפסל ע"י הגר"ח קנייבסקי. דיון בפורום המותר. קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2015 16:37 לינק ישיר 

ומאמר הלכתי בנידון, מהרב ד"ר ישראל מאיר לוינגר קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 09:56 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2015 22:25 לינק ישיר 

[אמא שלו סרגה את זה? 

(נכתב בחול בחו"ל)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2015 06:12 לינק ישיר 

"בימי נעורי בישיבת פוניבז' שמעתי את המעשיות דלהלן הנוגעות לענייני דיומא.

מעשה באברך שניגש לגראי"ל שטיינמן שליט"א להתייעץ בבחירה בין שני אתרוגים מהודרים, הגראי"ל שהכיר ככל הנראה את מצבו הכלכלי פסק את פסוקו: "תחזיר את שני האתרוגים ותקנה שמלה לאשתך".

ומעשה בגאון ר' בייניש פינקל זצ"ל שהגיע לישיבה עם ארבעת המינים ואמר לאחד התלמידים: "ראה את ארבעת המינים המהודרים שלי", התבונן התלמיד ולא ראה בהם שום הדר, נענה הרב: "אלו הם ארבעת המינים ללא חשש ביטול תורה

יה"ר שידע כל אחד מאיתנו למצוא את ההידור הראוי לו"

(הרב בצלאל כהן, פ"ב)

תוקן על ידי ספרן ב- 25/09/2015 06:12:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2015 00:12 לינק ישיר 

חטפתי הלם קל: עשרת השבטים הם... קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 06:02 לינק ישיר 

"אז למה סוכות?

ככה. כי ככה כתוב בתורה, כי כך נהגו אבותינו.

לכל מצווה ומצווה יש הרבה טעמים, והרבה השפעות. אבל באמת הסיבה הראשונה שבלי זה כלום לא היה. זה כי ככה נהגו אבותינו.

אדם יכול לאמר לי שהוא אוכל בסוכה בגלל שזה מסמל את הארעיות, שהוא נוטל לולב כי זה מסמל את האחדות. 
אדם יכול לאמר שהוא יושב בסוכה כי הוא הכריע לקיים את רצון האלוהים.
אדם יכול לאמר שהוא אוכל בסוכה כי הוא מאמין שאלוהים ציווה את בני ישראל לאכול בסוכה. 
אדם יכול לאמר שהוא יושב בסוכה מאלף סיבות וטעמים וסודות . ותחושות רגשיות, וחוויות, ומערכת ערכים, או סתם מסיבות תרבותיות. אדם יכול לכוון לחשב בסוכה לשם שמיים, לשם גן עדן, לשם תיקון העולם, או לשם נוסטלגיה. עדיין יש משהו אחד משותף לכולם. סיבה ראשונית שמושיבה אותנו שם. 
והיא שגם אבותינו ישבו בסוכות. 
שיש לנו מסורת על זה.

כשאני אומרת לאנשים שאני מקיימת מצוות בגלל שזו המסורת שלי, אז אני נתקלת ביחס מזלזל. אה את מסורתית הם אומרים בזלזול. את לא דתיה. אז בגלל שלא מעניין אותי הגדרות אני אומרת שאולי , שמה זה משנה. 
אבל כנראה בעולם הזה יש חשיבות להגדרה. 
וכשהם אומרים לי בלגלוג אז את מסורתית , מה שהם מנסים לאמר לי זה אז את לא רצינית. 
להתחייב למערכת חוקים בגלל מסורת נראית להם לא הגיונית , לא מחייבת מספיק, לא תחזיק מעמד לשנים. 
אז זה לא דת הם אומרים , זה פולקלור.

אבל מה שאני מנסה לאמר , זה שהמסורתיות היא הפלטפורמה הראשונה שעליה עומדים כל הרעיונות אחרכך. 
עובדתית לולא היתה לנו מסורת לשבת בסוכה , לא היינו יושבים בסוכה. 
ושום רב לא היה מחייב את זה, ושום הלכה לא היתה מדברת על זה , ושום לייבוביץ לא היה מכריע שהוא רוצה לשם שמיים לקים את זה, ושום קבלה לא היתה מדברת על תיקון העולם דרך זה. 
לכן בעיני כל מי שמקיים את התורה או חלקים ממנה הוא מסורתי, הוא שומר מסורת. 
אבל כמובן שהמסורת היא רק פלטפורמה . ועליה אנשים שונים מפתחים מרחיבים משנים מעוררים . והסיבה שהמצווה הזו כמו עוד הרבה מצוות שרדה כלכך הרבה שנים זה בגלל מה שאנשים עשו מהבסיס הזה. 
הם עשו מזה דת מפחידה ומחייבת, הם עשו מזה כלי להתקרב לאלוהים, הם עשו מזה חוויה נחמדה ומשפחתית, הם הפכו את זה לחוויה לאומית. הם הפכו את זה לסמל רעיוני. וכל זה בעצם הפך את המסורת הזו למשו חי ונושם ובעל ערך שהועבר הלאה לדורות הבאים.

ואני מאמינה שלו נמשיך לשמור על המסורת, להתכתב איתה, לשכלל אותה, ללמוד ממנה, לכתוב עליה, לקיים אותה, היא תוכל להמשיך ולעבור הלאה.

לא ניסיתי לדבר על למה לשמר מסורת. כי אין לי מושג למה, דברתי על כך שאם יש סיבה לקיים מצוות היא שככה נהגו אבותינו. ושזו הסיבה הראשונית ביותר לקיום ושמירת התורה"

('משהי אחרת', פ"ב)

* rel="async" commentable_item"="" method="post" data-ft="{"tn":"]"}" action="www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" data-live="{"seq":"556906604456265_772653056214951"}" id="u_ps_0_0_6" style="margin: 0px; padding: 0px;">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 16:07 לינק ישיר 

קיום מצוות רק בגלל שככה עשו אבותינו היא הסיבה הפחות מתקבלת על הדעת. 

אבותינו גם העמידו צאצאים משתי נשים ושתי שפחות .אבותינו חשבו שזה ממש לא נורא שיש להרוג בן סורר ומורה ולסקול מקושש עצים ביום השבת . גם להשקות סוטה במים מאררים מול חבורת גברים.

אבל לשבת בסוכה זה ממש כיף עם כל הנצנצים מקישוטי כריסמס זה כיף נורא לילדים כמו מדורות ל"ג בעומר אז למה לא לעשות סוכה רק בגלל שככה עשו אבותינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 16:55 לינק ישיר 

אפרים, הכותבת באה רק לתאר מציאות, תיאור פנומנולוגי. אכן, דרכה של מסורתיות בלבד, שתצריך בהמשך, מיון וברירה מצד אלו הנוטים לביקורתיות ובכך גם חולשתה. וראה עוד באשכול על המסורתיים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 19:56 לינק ישיר 

"לא ניסיתי לדבר על למה לשמר מסורת. כי אין לי מושג למה, דברתי על כך שאם יש סיבה לקיים מצוות היא שככה נהגו אבותינו. ושזו הסיבה הראשונית ביותר לקיום ושמירת התורה"כך כתבה הכותבת.

ספרן,אתה טועה בקישור שהבאת. אין כל קשר בין מה שהיא כתבה לבין תופעת המסורתיים (בעיקר בעדות המזרח)

הרי המסורתיים מחללים שבת והולכים לבית כנסת.
אבל היא מדברת על קיום כל מצוות התורה רק בגלל המסורת .גלל שככה עשו אבותינו .ולא בגלל שאנחנו מאמינים שמשה קיבל תורה בסיני.
אלה שני דברים שונים בתכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2015 21:10 לינק ישיר 

כמובן. הקישור רק הובא לאשר את טענתך הראשונה שההסתמכות על מסורת לבדה אינה מספיקה בסופו של דבר אלא למצוות כאלה שלהנות ניתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2015 06:22 לינק ישיר 

הרב איתם הנקין הי"ד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 13:11 לינק ישיר 

ספרן,מצוות לא ניתנו כדי להנות.  גם מצוות השמחה בחג לא ניתנה כדי להנות.

ובנוסף לכך אתה טועה גם במניע של המסורתיים לקיום המצוות.
המסורתיים לא מקיימים את המצוות בגלל שככה עשו אבותינו .הם מאמינים שהתורה ניתנה בסיני אלא שהם בוחרים חלק מהמצוות שמתאימות להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 13:21 לינק ישיר 

המצוות לא ניתנו בשביל להנות?  אני דווקא מאד נהנה מכמה מצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 82 83 84 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.