בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2015 13:31 לינק ישיר 

זה שאתה נהנה לא אומר שהמצוות ניתנו כדי להנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 13:43 לינק ישיר 

בתורה כתוב ושמחת בחגיך- אפשר לשמוח בלי הנאה? כתוב וחי בהם. אפשר לעשות חיים בלי הנאה. כתוב למעו יטב לך. מה זה יטב לך אם לא הנאה. וכו וכו. לא כל אמירה היא נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2015 14:11 לינק ישיר 

שמחה איננה הנאה. 

אדם מצווה לשמוח גם אם ל"ע בנו וכלתו נרצחו בפיגוע בחג.איזו הנאה יש לו?
 מצווה אין מטרתה הנאה אלא קיומו של ציווי מהתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 14:50 לינק ישיר 

והנה קצת כפיה דתית קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 15:11 לינק ישיר 

יש אפשרות שזו רק טעות במציאות. הוא חשב שזה לא כשר. כך כנראה חושב הבעלים שכתב את הפתק. אבל יכול להיות שבאמת יש כאן מח' הלכתית אם סמארטפון כשר מותר, ואז המזיק יטען 'קים לי'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 15:38 לינק ישיר 

וסמארטפון לא כשר מותר להרוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 15:54 לינק ישיר 

על זה כנראה שגם הבעלים מסכים שכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 20:49 לינק ישיר 

אם הבעלים חושב שמותר להרוס את רכושו אז מותר?
אמנם אני מניח שהבעלים כתב לטעמיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 20:57 לינק ישיר 

אני רק התעסקתי בסברות שלהם.
לכאו' כל עוד שזה לא איסו"ה, המזיק חייב (אבל כמובן שוועדת הרבנים לענייני תקשורת [או איך שלא קוראים להם] יכולה לגזור שמה שבא לה הוא איסו"ה, שהרי כתוב "ועשית... ככל אשר יורוך" ו"יפתח בדורו" וכו' [ואף שהוועדה הנ"ל גריעא מיפתח, י"ל דלא קאמרינן יפתח בדווקא אלא לדוגמא בעלמא ואף מאן דגריע מיפתח הוא בכלל זה]).
ובמקרה שהבעלים חושב שמותר להזיקו, נראה שעדיין המזיק חייב. למשל אם מישהו חושב שעוף בחלב הוא איסו"ה, נראה שכל עוד הוא לא מרשה לפגוע בעוף בחלב שברשותו, המזיק חייב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 21:11 לינק ישיר 

אני מסכים.
וברור שהועדה גריעא מיפתח דאע"ג דהכתיב עליו הכתוב שהיה ראש כנופית אנשים ריקים וכשהנביא אומר ריקים זה הכי ריקים בעולם, הרי אמר הגר"א שעדיף ריק שבריקים בזמן הבית מגדולי התנאים, ואם כך בדורו של הגר"א ק"ו בדורנו וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2015 21:35 לינק ישיר 

http://beinenu.com/ask-rabbi

אני רואה שזה לא נפתח במיקום של השאלה הרלוונטית בעמוד, אז ניתן לעשות חיפוש (ctrl f) ולכתוב את המילה "אייפון".

בהזדמנות זו, אשמח אם מישהו ילמד אותי איך עושים קישור למיקום מסוים באמצע דף.

תוקן על ידי כמדומני ב- 07/10/2015 21:37:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2015 07:35 לינק ישיר 

חדש אסור מן התורה ?

מאת: הרב בצלאל כהן, פ"ב.

הערב אור לכ"ה תשרי יום פטירתו ה-176 של רבה של פרשבורג רבי משה סופר ה"חתם סופר" זצ"ל
רבים מההיסטוריונים רואים ב"חתם סופר" את מבשר החרדיות בת ז
מנינו, ומרבים להזכיר את אמרתו המפורסמת "חדש אסור מן התורה", שבאה לבטא התנגדות לכל חידוש באורח החיים של שומרי תורה ומצוות
השמרנות אכן הפכה למרכיב בסיסי בקהילה החרדית, והיא באה לידי ביטוי בשפה, בלבוש, במנהגים, בהסתייגות מהמודרנה ומהציונות ובעוד אופנים שונים. אולם האם באמת אנו מסוגלים לשמור תמיד רק על הישן? ברור שהתשובה היא שלילית. כולנו נעזרים בטכנולוגיות חדשניות בכל תחומי החיים, במקררים, במכונות כביסה, במזגנים, במחשבים, בטלפונים, במכשירים ניידים ועוד כהנה וכהנה. לכל השינויים וההתפתחויות ישנה השפעה בלתי נמנעת גם בענייני שמירת מצוות והלכה, בשעון שבת, בהכנת תפילין, בטוויית ציצית, באפיית מצות ובעוד אופנים שונים. גם בנורמות שלנו ישנם חידושים רבים, בלימוד ב"כוללים", בעבודת נשים, בחבישת פאה נכרית, בלבוש עדכני וכיו"ב. ברור שאנו שונים בהרבה דברים מאבות אבותינו, ואנו נדרשים בכל דור להתאים את עצמנו להתפתחויות בתחומי הטכנולוגיה ועולם הרעיונות שמסביבנו. איך אם כן אנו מיישמים את הרעיון של "חדש אסור מן התורה"?
המקור לאמרה של ה"חתם סופר" הוא במצוות העומר, אשר לפניו אסור לנו לאכול מן התבואה החדשה ואיסור זה נקרא "חדש", אולם האם לעולם איננו אוכלים מהתבואה החדשה? ברור שאנו אוכלים מהתבואה החדשה, אולם רק לאחר הקרבת קרבן העומר שאז הופכת התבואה להיות ישנה.
אני סבור שזהו הרעיון העמוק בדבריו של החת"ס זצ"ל, הוא בא לומר שאנחנו איננו מאמצים את הדברים החדשים, אלא ממתינים לראות כיצד הם הופכים לישנים ואז ניתן לאמץ אותם באופן מושכל וזהיר. נדמה לי שאפשר להמשיל זאת לתרופות שלא משתמשים בהם לפני שהן עוברות הרבה שלבי ניסיון על בעלי חיים וכיו"ב, על מנת לעמוד על יעילותם ועל הסיכונים ותופעות הלוואי הכרוכים בהם.
החברה החרדית איננה דוחה לחלוטין את החידושים, אבל היא נוהגת בהם באופן זהיר ומאמצת אותם רק לאחר שהם כבר בדוקים ומנוסים והם בגדר "ישן"".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2015 10:48 לינק ישיר 

איזה חכמה עמוקה. החרדים חיכו כמה שנים ואז קנו מקררים .החרדים חיכו כמה עשרות שנים  שנה עד שטסו במטוסים.משהו.

כשחרדי יזכה בפרס נובל על תרומה להתקדמות בשטח כלשהו אז נדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2015 11:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2015 22:32 לינק ישיר 

ישר מימי הביניים: ממשלת תימן מצווה על יהודיה להתאסלם או לעזוב את המדינה קישור
בתוך הכתבה מתגלה שהידיעה לא ממש מוסמכת, אבל טעם של פעם כבר זכיתי להרגיש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 83 84 85 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.