|
|
| נשלח ב-5/1/2016 15:22 |
|
| |
בהתחלה הוא מודה בעצמו לגבי מתן תורה ויציאת מצרים. דיון פילוסופי בהחלט ניתן להכרעה. הטענה הזו היא הבל. לא כל מה שמוכרע בכלים לא אמפיריים לא מוכרע, ומתמטיקה תוכיח. העניין לגבי זה שאין הגדרה חד משמעית הוא קשקוש בלבוש. חלק מהדיון הפילוסופי הוא הגדרה. בנוסף, לשום דבר בעולם אין הגדרה חד משמעית, גם לא בפיזיקה, ובטח שלא במתמטיקה. הטענה לגבי האתוס גם היא מוטעית - היהדות טוענת שדברים מסוימים הם טוב. הטענה 'נטילת לולב בסוכות היא דבר טוב' בהחלט יכולה לקבל ערך אמת או שקר. אולי הוא חושב שבעניינים מוסריים אין אמת ושקר, אבל אני חושב שיש. הוא מבלבל הרבה פעמים בין יכיחות לנכונות. אני חושב שזו פעם ראשונה שאני קורא משהו שלו למרות שכבר שמעתי את השם, ואני חושב שלהבא אני אוותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 19:08 |
|
| |
אני אף פעם לא הוצאתי לסקילה אף אחד. אני יוצא דופן כאן?!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 19:28 |
|
| |
יש, אל תתיאש ממנו כל כך מהר. הנה קישור לאתר הבית שלו, תקרא ותשפוט. הוא מתבסס על תורות של קודמיו, כמו עמית קולא,שיטת שמים בתורה ומיני פוסט מודרניסטים למיניהם. וכמובן עיין ליבוביץ'. אמנם אני אישית לא מזדהה עם כל זה.
בעל, אפילו נניח שיש 51% שהיהדות צודקת, עדיין יש 51% שצריך לסקול מחלל שבת. ואני מניח שהם יגברו על 49% שצריך לא לסקול אותו.
יש צודק בטענתו שב800 השנים האחרונות לא הרגנו אף אדם שעבר על התורה, אבל עדיין, אנחנו מנהלים את כל החיים שלנו על פיה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 19:49 |
|
| |
אריאל אם יש לך 51% שמשה הולך עוד מעט לרצוח את יוסף (שזה סיבה מספיקה לומר שצריך לרצוח את משה) אתה תרצח אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 20:23 |
|
| |
ולמה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 22:13 |
|
| |
עזוב רגע לוגיקה, אני שואל האם אתה באמת תעשה את זה.
אכתוב את זה בעוד צורה: בהנחה שאתה חושב שלהרוג את אייכמן זה דבר שצריך לעשות אותו גם בתור נקמה, ולא רק בתור הרתעה. אם תתפוס בן אדם שיהיה לך 51% שהוא אייכמן, תהרוג אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:02 |
|
| |
לא, כי הצורך שלי להרוג את אייכמן נמוך בהרבה מהצורך שלי לא להרוג אדם חף מפשע. במקרה שלנו הצורך להרוג זהה בעצמתו לצורך לא להרוג,והדוגמא היא אם יש לפניך אדם ש51% שהולך להפעיל פצצה אטומית ו49% שהריגתו תפעיל פצצה אטומית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 04:51 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 07:30 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | לא, כי הצורך שלי להרוג את אייכמן נמוך בהרבה מהצורך שלי לא להרוג אדם חף מפשע. במקרה שלנו הצורך להרוג זהה בעצמתו לצורך לא להרוג,והדוגמא היא אם יש לפניך אדם ש51% שהולך להפעיל פצצה אטומית ו49% שהריגתו תפעיל פצצה אטומית. |
|
לכאורה אתה צודק.
כאן אנחנו נכנסים לשאלה, האם יכול להיות שאלוקים נתן תורה שאפשר לאמת אותה רק ב-51%, והאם זה עצמו לא מוריד את האחוזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 08:58 |
|
| |
אין הולכים בפיקוח נפש אחר הרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 04:49 |
|
| |
כי חתום הוא (ארון הספרים היהודי)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 10:38 |
|
| |
ספרן 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 12:10 |
|
| |
"בגירוש הראשון והשני אבדו עקבותיהם של שבטים שלמים מעם ישראל. במאות השנים שחלפו מגירוש ספרד והקמת האינקוויזיציה אבדו לישראל קהילות יהודיות שלמות, על ספרי הקודש שלהן וספרותן ועל נפשותיהן. השנים הללו היו נוראות לא פחות מן ההשמדה המתוכננת והמוקפדת שביצעו הנאצים בעם היהודי. האנוסים, המומרים וצאצאיהם איבדו כול קשר ליהדותם, נטמעו בגויים שקמו עליהם, וכיום, כאשר רבים מהם מבקשים לשוב אל דת אבותיהם – הם נתקלים בחומת הטהרנות של הרבנות האורתודוכסית, שמינתה עצמה לשומרת הסף של העם היהודי, אך בפועל הייתה למהרסת ישראל ולמעכבת גאולתו. שהרי גאולת ישראל מותנית בקיבוץ ישראל מכול פזורותיו. ותנאי ראשון לזה הוא קבלת צאצאי השבטים הקדומים וצאצאי האנוסים והמומרים לקרבנו. וכול עוד עוצרת הרבנות את השבתם לחיק היהדות היא מונעת מעמנו את גאולתו."אכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 12:35 |
|
| |
אז אפרים, אתה בעד השבת האנוסים לחיק היהדות?
|
|
|
|
|