בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/1/2016 19:36 לינק ישיר 

גם אני מצטרף למחמאות לרב מיכי על חדות האבחנה, כרגיל אצלו.

אני רוצה להתווכח קצת, (ובעיקר לפרש את דבריו כשיטתי...):

לדעתי אין חוקר פילוסופיה טוב, שהוא לא גם קצת פילוסוף, ואין פילוסוף טוב שהוא לא גם קצת חוקר פילוסופיה. (וכמו שאריאל כתב - קל וחומר במדעי היהדות).

אי אפשר גם לשלול את הזכות של מישהו לעשות איזה שילובים שהוא רוצה בין אחוזי מחקר הפילוסופיה לאחוזי הפילוסופיה עצמה.
-בדומה לדוגמא שהביא שם מיכי של ספר המשנה ברורה, שעשה שילוב גאוני ומדהים (אגב, אני חושב שהוא הצליח בשילוב לא רק בזכות הגאונות שלו, אלא גם בזכות הצניעות), לדעתי השילוב הזה הוא אחד הגורמים שהמ"ב התקבל כל כך בעם ישראל. למשל - בייחס לחזון איש, אני חושב שאם החזון איש היה כותב את כל הדעות שלו בצורה שמייחסת את זה יותר לפוסקים קדומים, יותר בכיוון של ליקוט עם הכנסה עדינה של דעות אישיות, הוא היה 'נכנס' הרבה יותר.

הבעיה האמיתית היא ה"גילוי נאות", וזה לדעתי גם מה שבעיקר מעצבן את הרב מיכי, אם אתה מדבר בשם המחקר הפילוסופי, אל תציג את עצמך כפילוסוף, וכן להיפך. אבל אם עושים גילוי נאות מדויק תחת איזה כובע אני מדבר עכשיו, מה הבעיה?

(כמובן שנדרשת גם אבחנה על מהות הדובר. פרופסור למחקר פילוסופיה שידבר בכובע של פילוסוף, לא בהכרח שהוא מבין מה שהוא מדבר, וכן להפך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2016 21:37 לינק ישיר 

האבחנה הנכונה איננה בין יצירה למחקר, אלא בין יצירה לתיאוריה. בעקרון כל יוצר אמתי הוא גם תיאורטיקן, אולם לא כל תיאורטיקן הוא יוצר. דוגמאות:

א. כל פוסק יודע את כללי הפסיקה, אולם לא כל ת"ח היודע את כללי הפסיקה הוא פוסק.

ב. כל מלחין קלאסי למד בעיון את התיאוריה של המוסיקה הקלאסית. אולם לא כל מי שיודע תיאוריה מוסיקלית הוא מלחין.

ג. לכל משורר אמתי יש תיאוריה כללית על מהות השירה הכוללת כללים, מוסריים ואסתטים, להם הוא מחוייב בכתיבתו. אולם לא כל איש מוסר או אסתטיקן הוא משורר.

מחקר זה כלי היכול לשמש הן את היצירה והן את התיאוריה. כאשר חוגים באקדמיה מצמצמים את תבואתם אך ורק למחקרים מסוגים מסויימים, או כאשר הם פועלים עפ"י מתודות מעורפלות, אזי ממילא קני המידה המקובלים למהו מחקר טוב רחוקים מלהיות טובים וישרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2016 18:11 לינק ישיר 

היות ויש שלח אותי לקרוא על מקורות שיטת הרבדים, הגעתי לדף הזה שמסביר את כל השיטה וחשבתי שראוי לשים אותו כאן. האמת שהיא ראויה לאשכול בפ''ע. :http://www.daat.ac.il/daat/toshba/horaat/hareka-2.doc

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2016 19:11 לינק ישיר 

כבר הרבה זמן לא עסקנו בקונספירציות, אז הנה קישור
והנה קישור

תוקן על ידי אריאל73 ב- 21/01/2016 19:13:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2016 01:06 לינק ישיר 

בפתח בית הגר"ח הוצב ברכומט קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2016 10:43 לינק ישיר 

הנה קישור לכתבה מלפני קרוב לשנה, אבל הווידאו שם לא עולה אצלי:

http://www.kooker.co.il/%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%A8%D7%95-%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%9E%D7%A7%D7%99-%D7%99/

זכורני שכבר בילדותי קראתי על זה משהו, אא"ט שם היה כתוב שזה נמצא בזרוע הימנית של ים סוף, זו שמסתימת באילת, ולא בזו שמגיעה לתעלת סוואץ.

תוקן על ידי כמדומני ב- 24/01/2016 10:45:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2016 10:47 לינק ישיר 

מצטער, לא הצלחתי להעלות קישור נורמלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2016 11:10 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2016 22:00 לינק ישיר 

אני ממש מתנצל, לא ידעתי לאיזה סגנון של סרטון אני מקשר, כתבתי שהוא לא עלה אצלי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2016 15:08 לינק ישיר 

גם הסוגה הזאת מעניינת, לא כחלק משאלת תמ"ה אלא כחלק ממחקר נושא הפסבדו הוכחות, עם כל מה שהן אומרות על אמונה ומאמינים, בין תאיסטים ובין אתאיסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2016 16:13 לינק ישיר 

רבנים בכירים יצאו בהצהרות נחרצות נגד גיוס נשים, אבל נראה כי הצעירות הדתיות לא מתרגשות. 45% מהנערות הדתיות שהחליטו להתגייס לצה"ל לא מייחסות משמעות לעמדתם של רבני הציונות הדתית שהביעו התנגדות לכך כך עולה ממחקר חדש של דוקטורנטית רנית בודאי-היימן מאוניברסיטת בר-אילן. עוד עולה מהמחקר כי כ-25% מהנערות טוענות שהן צריכות לקבל תמיכה זהה לזו שניתנת לנערים דתיים מהרבנים ומערכת החינוך הדתית סביב הגיוס לצה"ל.

המחקר יוצג השבוע לראשונה בכנס כינרת השלישי לאגודת חוקרי צבא-חברה במכללה האקדמית כינרת. במסגרת המחקר נשאלו 744 נערות דתיות בכיתות י"א וי"ב, באולפנות ובבתי ספר ממלכתיים דתיים על הגורמים המשפיעים על בחירתן להתגייס לצה"ל. (וואלה)

אני מניח שהטיפש הוא כתב העיתון ולא הד"רנטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2016 16:13 לינק ישיר 

מקור קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2016 08:24 לינק ישיר 

נוער הגבעות ואידיאל האותנטיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2016 12:45 לינק ישיר 

החברה החרדית: התפרקות, או צמיחה והתחדשות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2016 15:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 92 93 94 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.