בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2016 08:43 לינק ישיר 

רוח רעה / לינת הלילה של הבצל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2016 21:35 לינק ישיר 

האם ניסה הרמב"ם להסתיר את התאסלמותו בעזרת רוצח שכיר? קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2016 07:06 לינק ישיר 

מי את הציונות הדתית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2016 09:05 לינק ישיר 

ספרן כתב:
מי את הציונות הדתית ?

אוף, זה כתוב בסגנון בין "הדברות" ל"ערכים". ציפיתי מאדם כזה ליתר כנות אינטלקטואלית.

אביא שני דוגמאות:

1. הוא נוקט שהסיבה שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם היא בגלל הדתיים שבו. הוא לא מעלה אפשרות שהסיבה היא הביקורת הגלובלית המהודקת אחרי המדינה והצבא.

2. בדיון על דבריו של מח"ט גבעתי עופר וינטר ב"צוק איתן" הוא מצטט רק את הקראת הפסוק שמע ישראל, הוא לא מצטט את הפסקה על היציאה למלחמה נגד אויב שמחרף מערכות א-לוהים שהיא הרבה יותר רלוונטית לדיון שלו והרבה יותר פרובלומטית מזווית של אדם חילוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2016 19:19 לינק ישיר 

ספרן כתב:
החברה החרדית: התפרקות, או צמיחה והתחדשות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2016 08:10 לינק ישיר 

בד"ה הרב פרופ' אהרון קירשנבאום ז"ל:

על האוטוביוגרפיה שלו:

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 07/02/2016 10:01:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2016 12:01 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2016 13:30 לינק ישיר 

אם אתה לא מעתיק הכול, לפחות תן לנו טעימה:
"החוקר החדש הוא פרפורמטיב של סינגולריות שוקקת, של מטריאליות היברידית ושל זיקתיות מרושתת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 23:41 לינק ישיר 

אומברטו אקו מת השבת.
אקו היה סופר, פילוסוף, בלשן סמיוטיקן ובעצם סוג של סופר טאלנט
שלהטט בין כ"כ הרבה תחומי ידע במיומנות ובהומור שלא יכלו להשאיר אותך אדיש.
לא פעם פשוט הוקסמתי מהדמות של איש הרנסאנס הזה שנחת לו לעולמנו, מבקיאותו בכל כך הרבה ז'נארים ומיכולתו לדבר עליהם מבפנים כאחד שנולד לו לתוכם. בכל פעם שהוא פתח את הפה הוא פרש בפניך יריעה עצומה המשתרעת על פני יבשות וימים, ועל תקופות וזמנים נרחבים במיוחד. הוא יכל בו זמנית לדבר על תובנה עמוקה בקבלת האר"י, לומר ווארט בגמרא [להזכירכם, האיש לא היה יהודי] לרמוז על דקויות של ויכוחים סכולסטיים מימי הביניים, להתבדח על פוליטיקות של מסדר נשכח אי שם עמוק בשולי ההיסטוריה, ולהעביר אותך מסע בתולדות ההרמטיזם, הגנוסטיזם ומיסטיציזם בשילוב של עמקות, הומור, ודרמה בלשית. הסטירה שלו הייתה חדה ומושחזת, אך גם זאת הוא עשה בהומור האופייני לו וכפי שכתב בהקדמה לספרו יומן זעיר ""אחד התפקידים הנעלים ביותר של הדברים הלא־רציניים הוא להטיל ספק בדברים הרציניים מדי. זהו גם תפקידה הרציני של הפרודיה.."
מאידך לפעמים הוא פשוט נתפס כלץ שלוקח את הכל בהומור. להטוטן שמשחק עם הידע כבפסטלינה, או שפשוט החליט להתעלל בך ולהראות שכמה שלא תדע, הוא תמיד ידע הרבה יותר. כפי שכתב עליו פעם Aviad Kleinberg בביקורת על אחד מספריו "חכם גדול, סופר קטן".
ספריו "תולדות היופי" ו"תולדות הכיעור" גרמו לי לזקור גבה, ציפיתי ממנו שם להרבה יותר. לעולם לא תבין את האיש מתי הוא החליט להרשים, ומתי הוא פשוט התייחס לעניין בבדיחה.
יש מחברי שיראו בו גאון מושלם, אחרים חמור נושא ספרים. יש שיבקרו אותו על שלא חידש שום דבר משמעותי, אחרים יתמוגגו על ההרצאות שלו בשאלת הפרשנות. כך או כך האיש הזה יחסר. לי לפחות באופן אישי. חלק גדול משעות הפנאי שלי בשנים האחרונות, העברתי בקריאה של ספריו. גם כשלא אהבתי, תמיד חייכתי ותמיד הרגשתי דרוך לראות אם אני עולה על כל הרמיזות שהוא שתל שם בפנים. האמת? אין ממש סיכוי.
אומברטו אקו האיש והאגדה 1932- 2016.

(אייל טוויטו, פ"ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2016 05:20 לינק ישיר 

פמיניזם חרדי  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2016 08:31 לינק ישיר 

גוונים שונים של מוסר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2016 13:12 לינק ישיר 

מרתק, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2016 13:14 לינק ישיר 

ואין לי אלא לצטט כאן את התגובה האחרונה שם בפוסט "הניתוח הזה הוא הסבר אבולוציוני-סוציולוגי מלומד לתזה של "אין בעולם רוע, רק אנשים טובים עם סולם ערכים שונה". כלומר פה דארת ויידר הוא איש טוב (בהגדרה, כמעט) הקפדן מאוד בענייני נאמנות, סמכות וקדושה ובעל רגישות נמוכה מהרגיל לסבל, חוסר צדק ודיכוי."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2016 13:25 לינק ישיר 

וגיליתי שבתור שמרן, אני יותר רבגוני מהנאור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/2/2016 15:41 לינק ישיר 

מה היתרון ברבגוניות? הרי דעאש סופר שמרן .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 93 94 95 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.