בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2016 13:53 לינק ישיר 

ת"ט לפי הכתבה צריך פסיכולוג ולא גננת.

לעצם העניין הטענה של הכותבת מופרכת לחלוטין מכיוון שהממד האישי הוא רק אולי הקש ששובר את גב הגמל אבל המשקל העיקרי ששובר את גב הגמל  הוא אבדן אמונה. שהרי מי שמאמין באמת -שום משבר אישי לא ידחף אותו לעזוב את הדת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2016 17:14 לינק ישיר 

היכן נגמרת ההסתמכות רק על אמונה ומתחילה הדרישה לחקור ולדעת? מה גבולות המחקר והדעת עפ"י האמונה?
האם שיטות הלימוד בישיבות בדורות האחרונים לא הפחיתו את הרצון לדעת את התורה כולה על כל סדריה, מסכתותיה, כלליה ופרטיה ופרטי הפרטים? מאידך, האם תאוות החוקרים המודרנים לחדש תיאוריות חדשות והצימאון של ההמונים לדבריהם לא הרחיקו את רוב האנשים מידיעה אמתית על מה הם מדברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2016 12:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2016 20:51 לינק ישיר 

ספרן, זה נפלא.

תוקן על ידי כמדומני ב- 11/05/2016 20:52:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 17:12 לינק ישיר 

כאשר הרפורמיות עוברת את גבול השפיות זה מה שקורה:

http://bit.ly/1rNay7U

האדמו"ר ציווה לחסידיו האברכים להוריד משקפיים ברחוב.

כאשר הרפורמיות החרדית עוברת את גבול השפיות זה מה שקורה:

http://bit.ly/1Tc7aQ6

הלב הופך לאבן.

כמובן שיש מכנה משותף בין התוכן של שני הקישורים.

אשרינו מה טוב חלקינו ומה נעים גורלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 17:45 לינק ישיר 

קאט דה בולשיט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 10:37 לינק ישיר 

מחשבה קצרה על אבולוציה של חומרות והידורים:
לדעת הרמב"ם, בית התפילין אינו צריך להיות שחור מעיקר הדין, אלא הרצועות בלבד, מצידן החיצוני. "אבל אחורי הרצועות, הואיל ומבפנים הם, אם היו ירוקות או לבנות, כשרות; אדומות, לא יעשה שמא תיהפך הרצועה, וגנאי הוא לו. ולא יהיו אחורי הרצועה לעולם, אלא כעין הקציצה (דהיינו הבית, י"ג) - אם ירוקה, ירוקין, ואם לבנה, לבנים."
לפני כחמש-עשרה שנה למדתי את הרמב"ם הזה, וחשקתי מייד בהידור נאה זה. הבטתי ימין ושמאל, עברתי חנות חנות של מוצרי סת"ם, מעושה בתים לעושה בתים, ואין להשיג רצועות שחורות משני עבריהן. לבסוף הגעתי אל סוחר סת“ם תימני (!), שאישר שיש ברשותו רצועות ממין אלו, אבל סירב למכור לי אותן, בנימוק המדהים: ”אתה לא מקובל, זה חומרא של מקובלים בלבד“...
השבוע מסרתי את התפילין לשיקום כללי, ועושה הבתים החל משכנע אותי לרכוש רצועות חדשות, שחורות משני עבריהן... לא די בכך, הוא עוד מדגיש ”זה באותו מחיר“!!!
הבוקר ראיתי ברחוב את אותו סוחר תימני, שחתי לו בחיוך את הזכרון מהעבר והמציאות בהווה, והוא הניע בראשו: ”אכן, כיום כמעט 90 אחוז מהרצועות שאני מוכר שחורות משני הצדדים. החחומרא הזאת הפכה פופולרית מאד, מסיבה פשוטה: הרבה יותר קל לצבוע רצועות משני הצדדים יחד...“

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 11:18 לינק ישיר 

כמה קל לצחוק על פתאים המאמינים בחומרעס. אין הגמל רואה את דבשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 12:10 לינק ישיר 

כל ערב פסח אני מקפיד לבער עם החמץ גם את החומרות, ואומר.

כל חומרא וחומרא דאיכא ברשותי דחזיתי ודלא חזיתי דחמיתי ודלא חמיתי דבערתי ודלא ביערתי כולם יהיו כעפרא דארעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 19:33 לינק ישיר 

מה כל כך גרוע בחומרות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2016 21:15 לינק ישיר 

תלמוד ירושלמי מסכת נדרים פרק ט [דף מא טור א]

ר' דימי בשם ר' יצחק לא דייך מה שאסרה לך התורה אלא שאתה מבקש לאסו' עליך דברי' אחרי'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2016 08:12 לינק ישיר 

ליבה רותחת

http://www.israelhayom.co.il/article/384567

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 18:36 לינק ישיר 

הרציונל העיקרי של רצועות שחורות משני הצדדים הוא פרקטי ולא הלכתי. רצועות אלו טבולות בצבע שחור ולכן גם כאשר הן נסדקות, הן לא מאבדות את צבען. זה מקל על התחזוק של הרצועות כיון שעל פי המקובל כהלכה למשה מסני הן צריכות להיות שחורות במלואן בצידן החיצוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 18:47 לינק ישיר 

הרציונל- הוא סוד גדול-  חסכוני קל יותר וזול יותר לטבול בצבע את הרצועות בשלמותם. מאשר לרסס או למרוח אותם בצבע רק מצד אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2016 19:39 לינק ישיר 

אתה מדבר על הסיבה שהיצרנים דוחפים את זה, אני מדבר על הסיבה הרווחת אצל החרדים לרכוש את זה. אין סתירה בין הדברים. רק באתי לחדד את זה שהנושא העיקרי אצל הרוכשים אינו החומרא שצריך להיות צבוע משני הצדדים, (להבדיל, למשל, מ'תפילין ללא קפלים').

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ה]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 97 98 99 ... 138 139 140 לדף הבא סך הכל 140 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.