בית פורומים עצור כאן חושבים

מהות הבן אדם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2013 13:22 לינק ישיר 

אתה בטוח בניתן לרדת לפסיכולוגיה של ה'?

לאדם שמאמין שצווה אין לו כנתון אלא הצווי. השאר הינו ניחושים. הניחוש הקרוב ביותר לנתונים הוא שה' מעוניין בציות, כי זה התרגום הישיר של צווי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 13:29 לינק ישיר 

ה' מעונין  רק בקיום המצוות שהוא ציוה. ולכן הוא נתן רק את המצוות האלה. בתורה שכתב.

המילה ציות מתאימה כשהמצווה מצווה כל הזמן ציווים חדשים - ולא כך הם פני הדברים.

נכון שיש כל מיני אנשים שהם כאילו מדברים בשם ה'. והם המבקשים ציות. אבל במציאות הם נושאים את שם ה' לשוא. וציווים מחייב רק את הרוצה לציית. מסכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 20:37 לינק ישיר 

ירוחםשם האדם נברא בצורה מסויימת אתה לא תוכל לשנות את רצונו של האל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2013 21:30 לינק ישיר 

נכון ומאיפה אתה יודע מה רצונו של הקאל? חוץ ממה שכתוב בתורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 13:52 לינק ישיר 

עודד "ניכר שאתה יהודי ", אמרת לעיל שאתה מתפלל חונן הדעת , ובכן אני כעת מסופקת בכך מתגובתך , מה זאת אומרת שאתה לא מבין את משמעות המשפט ניכר שאתה יהודי.

וראיתי שראשך מלא מתורות אחרות , אפשר ללמוד מחוקות הגויים , אבל זה רחוק מלדבוק בדרכם , ציינת שאתה לא נוצרי , מה כן? ואני חשבתי שזה פורום לחרדים

ובכן אנחנו לגמרי חולקים בדעות ויש לי הרבה להעיר אך כיון שאני חוששת לדרכך אעדיף לגמור כאן את הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 14:01 לינק ישיר 

בעלבעמיו ,
הקב"ה הוא אבא שלנו . ובוודאי שהוא אוהב ומקבל אותנו איך שאנחנו , אך ביכולתינו לבוא אליו בצורה שיוכל גם לחבק ולנשק אותנו ולא מלוכלכים ומטונפים בבוץ וכיסויים ,  ולשם כך ממנו נדרש להתנקות , להתנער ולדבוק בתורה , בריח של בושם אמיתי ונצחי , נדרש מאיתנו ללמוד בפירוש ללמוד יותר וע"י כך נדע בדיוק מה עלינו לעשות , כל אחד איפה שהוא נמצא , איפה שקשה לו , עלינו לחשוב מה ה' היה רוצה שנעשה כעת.

מה מתאים לי לעשות כבן מלך? האם להתפתות ליצר ולעשות כך..? או להתגבר , לשבור תיצר ולעשות דוקא להפך (וזה התהפכא) .
נכון שה' ברא גם את היצר הרע את הנפש הבהמית , אבל זה בשביל לחשל אותנו , בשביל שיהיה לנו את הבחירה האם לשמוע בקולם או לא . אחרת אם היה לנו רק נשמה אלוקית , מה החכמה שאנחנו כל היום ניהיה ילדי דבש?

וזה כמשל המלך , שאומר לשפחה שלו להיות כזונה בשביל לגרות את בן המלך , המלך מנסה את הבן שלו לראות אם ישכיל ויצליח לעמוד בפתויי, אם הוא יכול להיות מלך תחתיו , והשפחה עושה בדיוק כפי שהמלך ביקש ממנה
ובליבה מתחננת שבן המלך לא יתייחס אליה , לא יתפתה , כי יודעת מה המטרה רק לחשל אותו.
כך ה' נותן לנו נפש בהמית , היא מכל "ליבה" רוצה שננצח אותה וזועקת אל תתנו לי להיכנס אליכם , הבחירה שלנו מה לעשות..  שנצליח זה קשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2013 14:29 לינק ישיר 

אילו משלים ילדותיים יש לכם שם בחב"ד, ולי ספרו כי חבד זה חכמה בינה ודעת, כנראה שעברתם מוטציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 14:11 לינק ישיר 

בנתיים אתה לא אומר שום דעה אחת מקורית משלך , חוץ מלסתור אחרים..
אם שמתת לב לזה...
נשמח אם יש לך דיעה להשמיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 14:36 לינק ישיר 

ממתי אנשי חבד מעונינים לשמוע דעות אחרות חוץ מאשר של רבני חבד. ואם את שמת לב להודעותיך ציטוטים חלקים מהתניא משיחותיו של הרבי זצ"ל שליטא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 15:03 לינק ישיר 

תשובתך מתחמקת משהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 15:27 לינק ישיר 

תשובתי מתחמקת? באמת אולי תוכיחי את הרעיונות והדעות  האישיים שלך בנושא כל שהוא שפרסמת כאן באשכולות הרי את לא מסוגלת לחשוב חוץ מה שהרועה שלך דוחס לך לראש  האם אי פעם העברת ביקורת על מנהיגי חבד או אולי אין מה לבקר אותם את אורחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 20:35 לינק ישיר 

יפה ענית אין שום ביקורת יש רק הערכה וקבלה ככה זה שמאמינים ומבינים מאחלת גם לך להכיר את האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 20:38 לינק ישיר 

אולי טעית בכתובת הפורום- כאן זה עצור כאן חושבים- לא מדקלמים. כותבים מה שחושבים ולא מה שאחר חשב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2013 20:50 לינק ישיר 

בנקודה שבההשכל נגמר מתחילה האמונה זה ציטוט מאיזה ספר אצלי המחשבה פועלת גם עם הרגש כך זה אצל אנשים רגילים אני בדרך כלל אנחנו מורכבים משתיהם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהות הבן אדם
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.