בית פורומים עצור כאן חושבים

"הייתי כותב לך מכתב קצר יותר, אבל לא היה לי מספיק זמן"- משפטים קצרים וחכמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2013 15:54 לינק ישיר 

אפרים בן.
פרט נמק בבקשה.

[יש לי רימון המונע ממני גישה ללינק ליוטיוב].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2013 15:56 לינק ישיר 

דה וינצי
ניצ'ה גדול מדי לדון בו, בצורה זו.

ההבדל בין אלוקים, -  שאני מאמין בו. לבין אלוהים -שאומות העולם מאמינים בו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2013 22:12 לינק ישיר 

חבל שבגלל רימון אינך יכל להאזין להרצאה של הפרופ' יובל שמרחיב מאד . אביא לך קישור אחר ואצטט קטע מתוכו:
"- ניטשה ירצה להראות שאלוהים הוא לא יותר מצורך פסיכולוגי (אותנו כבר קל לשכנע אך ניטשה הוא בין הראשונים שמנסים לעשות זאת – פרויד פעל במקביל אליו אבל מעט אחריו).

ניטשה אומר שהאלוהים היה ההמצאה הגדולה ביותר של הפסיכולוגיה האנושית. הטענה הזו מתחילה כטענה סוציולוגית אך מסתיימת כטענה פילוסופית. לדעתו, האלוהים הוא רק המצאה (מבחינתו לא מוצלחת) של הצורך האנושי. -

האתגר זה קיום אנושי ללא צורך באלוהים. קיום שכזה הוא ה-"על אדם" של ניטשה. זהו אדם רגיל, אך במובן מסוים הוא הפך להיות אל. למה? כיוון שברגע שאין לך אלוהים אז אתה בעצמך הופך להיות אל.

ניטשה בעל השקפה הומניסטית שחושב שאנו לא צריכים לפחד מטבע האדם אלא לתת לו להתפתח באופן חופשי. -

ניטשה הוא לא פוסט-מודרניסט אך הפוסט מודרניזם שואב ממנו את הרעיונות שלו. -

ניטשה ידבר על ה"על אדם" שחלק מהמאפיינים שלו זה לצאת מתוך העדר (של צאן). לפי ניטשה ה"על אדם" עוסק בהתגברות על עצמו ולא על מאבק באחרים.

- ה-"על אדם" הוא מצב רביעי של קיום מעבר לקיום של ה-"אדם ללא אלוהים". - האדם שהולך על החבל (מבחינה קיומית) זה "העל אדם" לפי ניטשה. - העל אדם לא מחפש שום דבר בשום מקום אלא מייצר את חייו בעצמו. -

חיפוש האמת של ניטשה הוא אחר לגמרי מהחיפוש הדתי. העל אדם של ניטשה זה לא אדם שהוא אפאטי לסביבה שלו. יש לנו תפיסה שאמת זה משהו שמוצאים ולא יוצרים. ניטשה ירצה להראות שאמת זה משהו שיוצרים ולא מוצאים ולכן היא מאוד אינדבידואלית אך לא סתמית."

בהמשך מציין ניטשה כי רוב האנשים מתקשים להענות לאתגר של להיות על-אדם (חיים מלאי שמחה ללא אלוהים)אבל ניטשה סבור שזה אתגר ראוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 15:14 לינק ישיר 

אפרים.
תודה לך על הסיכום הנפלא. אכן חלק מהזויות שהצגת היו חדשות בשבילי.

אך ישנה שאלה בסיסית שעדיין לא קיבלתי עליה מענה. אציג אותה בצורה קצת כוללנית.
האם ניטשה ודקארט עוסקים באותו מושג? שניהם קוראים לו 'אלוקים'. אבל האם הם מדברים על אותו דבר?
נניח שניטשה לא יכול לקבל את מושג ה'אלוקים' שדקראט עסק בו. אך גם את מושג ה'אלוקים' ששיפנוזה או קאנט ובכלל, הניאו קאנטיאנים הוא גם שולל?
אני משום מה עד היום הבנתי שהוא עוסק ב'אלוקים' שקאנט [או אפילו דקארט] עוסק בו ומכניס אותו לתוך טרמינולוגיה אקזיסטנציאלסיטית. ['על אדם' וכיו"ב].

תקן אותי אם אני טועה. וציין היכן אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 15:30 לינק ישיר 

כמעט ושכחתי את יעודו של האשכול. אבל ניטשה+בחדרי חרדים הזכירו לי.

"הסברים מיסטיים נחשבים עמוקים. האמת היא שהם אפילו לא שטחיים". ניטשה, אני לא זוכר היכן.

לעומת כותרת בבחדרי:

טרגדיה במונרו: נקרא על שם אביו - ונפטר בגיל צעיר

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=53055

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 21:27 לינק ישיר 

אין זה בזכותך להיות מאושר מבלי ליצור את אושרך. (ג'ורג' ברנרד שו)

אין זוג לא מתאים, יש זוג שצריך התאמה.

אין יותר נאמן מכסף מזומן.

אין יותר עלוב מן הנעלב.  (ש. גיבור חיל)

אין כלי ריק יותר מכלי שמלא בעצמו.

אין לך אדם הנזקק כל כך לחיוך כמו אותו אדם שאינו מסוגל לחייך אליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 23:44 לינק ישיר 

דר' ישראל שייב אלדד- אביו של פרופ' אריה אלדד. תרגם את כתבי ניטשה לעברית מודרנית לעומת תרגומו הארכאי של דוד פרישמן. כה אמר סאראטוסטרא
הוא סיפר באחד השיחות- את עבודת הדוקטורת עשית על ניטשה בגרמנית. נתתי את התזה  לידיד,
הוא החזיר לי את התזה- וציין בהתרגשות- פילוסופיה גדולה.
שאלתי אותו- בסיפוק- על סמך אתה אומר זאת?
כי לא הבנתי אף מילה. השיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2013 23:55 לינק ישיר 

ואם ניטשה, למה לא יובל שטייניץ:

הפילוסופיה היא נשק יום הדין של המחשבה 

(ראיון פרידה ממשרד האוצר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:06 לינק ישיר 

רם 28.
א. מה הקשר בין שטייניץ לניטשה?
ב. מה הוא רצה להביע במשפט הנ"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:13 לינק ישיר 

ירוחם.
סיפור יפה. עם קורטוב של אמת. אבל רק קורטוב. משום שכל הציפיה להבין את ניטשה מבוססת על זה שהוא בא לומר משנה קוהרנטית. ונלע"ד שהוא לא התיימר לעשות זאת. לדעתי הוא עוסק יותר בהגות מאשר בפילוסופיה. משום מה הכתירוהו כפילוסוף. הוא היה הוגה דעות. ובאמת הכתיבה שלו בנויה על הגיגים. הברקות. ולא כתיבה שיטתית. [מזכיר לי קצת את הראי"ה קוק].
אולי אני סתם מבלבל את המוח בחלוקה שיצרתי לעצמי בין הגות לפילוסופיה. אבל כך זה 'מקוטלג' אצלי במוח.
אני סבור כך בייחס להרבה הוגים\פילוסופים.
ישנם כאלה שעוסקים בשני התחומים גם בהגות וגם בפילוסופיה. שם זה עוד יותר מבלבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:15 לינק ישיר 

א. שטייניץ הוא מרצה לפילוסופיה.
ב. הוא רצה להסביר איך היה שר אוצר מוצלח למרות שלא הייתה לו השכלה פורמלית בכלכלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:37 לינק ישיר 

דה וינצי
הסיפור אמיתי. כך בכל אופן סיפר דר' שייב.
ניטשה כתב לא רק את כה אמר סאראטוסתרא, עבודת הדוקטורט  שלו לא היתה על זה.
לפני כמה עשורים חי במאה שערים יהודי בשם לייבלה ויספיש,- כונה בשם שר החוץ של נטורי קרתא, עשה הרבה צרות למדינה.
הוא אבל היה מומחה בכתב ניטשה. והיה משתתף בדיונים עם אנשי אקדמיה על כתבי ניטשה, בדרך כלל הוא ניצח בויכוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 00:53 לינק ישיר 

א. לא התכוונתי שהסיפור רק עם קורטוב של אמת. אלא התובנה העולה ממנו היא בעלת קורטוב של אמת.
ב. לא כל מי שד"ר או פרופ' לפילוספיה הוא גם פילוסוף. כמו כן להיפך. בפרט שלא ידוע לי על ציטוטים של ניטשה מתוך עבודת הדוקטורט שלו. או שמא אחד מספריו, היא עבודת הדוקטורט שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 11:35 לינק ישיר 

מוכרים לי כמה מספריו בעברית. שאינם עוסקים בניצ'ה.
אבל הוא כן תרגם את כתבי ניצ'ה לעברית. תרגום מצוין ויפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 14:45 לינק ישיר 

דה_וינצי2 כתב:
אפרים.
תודה לך על הסיכום הנפלא. אכן חלק מהזויות שהצגת היו חדשות בשבילי.

אך ישנה שאלה בסיסית שעדיין לא קיבלתי עליה מענה. אציג אותה בצורה קצת כוללנית.
האם ניטשה ודקארט עוסקים באותו מושג? שניהם קוראים לו 'אלוקים'. אבל האם הם מדברים על אותו דבר?
נניח שניטשה לא יכול לקבל את מושג ה'אלוקים' שדקראט עסק בו. אך גם את מושג ה'אלוקים' ששיפנוזה או קאנט ובכלל, הניאו קאנטיאנים הוא גם שולל?
אני משום מה עד היום הבנתי שהוא עוסק ב'אלוקים' שקאנט [או אפילו דקארט] עוסק בו ומכניס אותו לתוך טרמינולוגיה אקזיסטנציאלסיטית. ['על אדם' וכיו"ב].

תקן אותי אם אני טועה. וציין היכן אני טועה.

ניטשה מדבר על האלוהים הנוצרי (שהוא כמובן גם האלוהים היהודי). לעומת זאת האלוהים של שפינוזה הוא הטבע וככזה הוא לא מצווה אותך לקיים מצוות.
העל-אדם הוא לא אלוהים אלא האדם עצמו -זה אדם שהצליח להשתחרר מאלוהים ויוצר לעצמו ערכים (מאפיינים של העל-אדם פרטתי בהודעתי הקודמת.ע"ש)

ירוחם,הידיד הזה של פרופ' שייב לא נראה אדם חכם במיוחד . אדם שאומר שכל כתיבה בלתי מובנת היא  בהכרח גדולה -זו אמירה טפשית ולא ברורה לי  מה ההתפעלות..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "הייתי כותב לך מכתב קצר יותר, אבל לא היה לי מספיק זמן"- משפטים קצרים וחכמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.