| נשלח ב-24/2/2013 03:42 |
|
| |
למה אין איסור ישיר בתורה לזיוף כסף ?
האם נכון לומר שפשוט לא היה כסף,
הכסף בתורה היא משקל של כסף ולא מטבע של כסף,
ידוע לי דעת חז"ל, אבל בכל זאת. לו היה נכון דעת חז"ל אז למה התורה לא טרחה לאסור דבר עקרוני שכזה,
מבחינת חברתית שילטונית אין לך איסור חשוב יותר מיזה, הרי כל זיוף היא גזל של כל החברה (כל זמן שזה היה צמוד למשהו, היום שזה לא צמוד אולי מותר לזייף כל זמן שזה לא פוגע באימון הציבורי בכסף, זה הרי זה נהנה וזה לא חוסר שמותר,)
ולכן אין לי הסבר אחר מלומר שפשוט לא היית כסף (בצורת מטבע, רק פשוט משקל של כסף)
פורים שמח לכולם,
max
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2013 04:00 |
|
| |
אני דורש את תשומת לב של מבקרי המקרא לעניין,
משתמע מכאן שהמגילות התורה קדומים בהרבה ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2013 21:15 |
|
| |
'כספך היה לסיגים סבאך מהול במים' [ישעיהו א 22]. הנה לכם טענה על זיוף כסף. בדרך כלל לא משתמשים במתכת טהורה אלא בנתך של כמה מתכות ביחס קבוע של המרכיבים. אבן בוחן היא סוג אבן שחורה עליה מעבירים את המטבע, ולפי בחינת הקו שנשאר על האבן אפשר להעריך טוהר המטבע. 'מצרף לכסף וכור לזהב ובחן לבות יהוה' [משלי יז 3]. משמע שהפרקטיקה של זיוף מתכות או כספים אינה חדשה, ואין צורך להתפלא על כך. בעת העתיקה, כשהוכנסו מטבעות לשימוש, ערכם נקבע תמיד לפי ערך המתכת במטבע, אלא שהמדינה שאפה שערך כל המטבעות מאותו הסוג, כגון דרכמה, דינר או סולידוס, יהיה זהה, למען נוחיות המסחר. כשהמדינה רצתה לערוך פיחות, היא מקטינה במשהו את המשקל, או משנה את כמות המתכת היקרה על ידי הגדלת אחוזי המתכות הזולות שמרכיבות את הנתך. היום, המתכת ממנה עשוי מטבע, נמוכה בערכה מערך המטבע, אלמלא כך, ירוצו כולם לקנות מטבעות וימכרו ברווח את המתכת. בשטרות המנדט והשנים הראשונות של המדינה, היה רשום על כל שטר נייר: הבנק ימסור למוכ'ז סך של 10 לירות. או 50 וכדומה. הכוונה היא שאותו שטר היה מגובה באוצר המדינה בזהב בעל אותו הערך. הדבר הזה בטל מן העולם ובצדק. ערכו וחוסנו של משק מסוים אינו נקבע לפי כמות הזהב במרתף של המדינה. עודד
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2013 21:22 |
|
| |
תודה צדיק,
גם זה (דריווש הראשון) בערך 600 לפני הספירה,
זה מסביר למה תרומות ומעשרות ומתנות עניים לא היו בכסף,
(מעניין שקנסות היו בכסף (רובם), קניה מכירה היו בכסף (לא מטבע))
כי פשוט הכלכלה לא היית בנויה על כסף, ולכן שמיטת כספים\חובות היית דבר פשוט יותר,
בכל אופן מוזר מאוד אם ניקח בחשבון שאימפריות שלטו בארצינו כל הזמן,
חוקים כאלה (תרומות ומעשרות מתנות עניים בלי כסף) לא יכול להיות חקוק בתקופת האימפריות,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2013 21:52 |
|
| |
המשק המקראי היה מבוסס על משקל מידה ונפח אחידים לגבי זיוף משקלות קיים איסור מפורש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/2/2013 21:59 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | המשק המקראי היה מבוסס על משקל מידה ונפח אחידים
לגבי זיוף משקלות קיים איסור מפורש. |
|
ברור, כי זה היית כלכלה אישית, ולא שילטונית,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2013 22:01 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | 'כספך היה לסיגים סבאך מהול במים' [ישעיהו א 22]. הנה לכם טענה על זיוף כסף. |
|
אני מדבר על התורה = חמש החומשים,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 12:36 |
|
| |
חרד לנפשו,
אחידות, זה מה שהיה חסר בעולם הקדמון. כל רשות יצרה מטבעות שונים. זה היקשה מאד על המסחר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 12:50 |
|
| |
בראשית פרק כג
(טז) וַיִּשְׁמַע אַבְרָהָם אֶל עֶפְרוֹן וַיִּשְׁקֹל אַבְרָהָם לְעֶפְרֹן אֶת הַכֶּסֶף אֲשֶׁר דִּבֶּר בְּאָזְנֵי בְנֵי חֵת אַרְבַּע מֵאוֹת שֶׁקֶל כֶּסֶף עֹבֵר לַסֹּחֵר:
מה פרוש שקל כסף? אם לא היתה מטבע- היה צריך לתת לו כיכר או סאה וכד' כסף, יש להניח שהיתה מטבע במשקל מסוים- שהמשקל והסגסוגת היתה מקובלת בין הסוחרים. כנראה שכבר בזמנם היו מזייפים את השקלים. במשקל בסגסוגת וכ' כי הרי אתמול נתנו מחצית הקל זכר למחצית השקל מהתורה- אם לא היתה מטבע קבועה עם משקל קבוע מחצית של מה נתנו.?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 14:34 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בראשית פרק כג (טז) וַיִּשְׁמַע אַבְרָהָם אֶל עֶפְרוֹן וַיִּשְׁקֹל אַבְרָהָם לְעֶפְרֹן אֶת הַכֶּסֶף אֲשֶׁר דִּבֶּר בְּאָזְנֵי בְנֵי חֵת אַרְבַּע מֵאוֹת שֶׁקֶל כֶּסֶף עֹבֵר לַסֹּחֵר:
מה פרוש שקל כסף? אם לא היתה מטבע- היה צריך לתת לו כיכר או סאה וכד' כסף, יש להניח שהיתה מטבע במשקל מסוים- שהמשקל והסגסוגת היתה מקובלת בין הסוחרים.
כנראה שכבר בזמנם היו מזייפים את השקלים. במשקל בסגסוגת וכ'
כי הרי אתמול נתנו מחצית הקל זכר למחצית השקל מהתורה- אם לא היתה מטבע קבועה עם משקל קבוע מחצית של מה נתנו.? |
|
ירוחם היקר
אי אפשר לזייף משקל באמת, (אפי' שתעבוד על מישהו שזה חומר גלם של כסף וזה לא, אז גזלת ממישהו ותו לא, מה שאין כן אם זיייפת מטבע, אז גנבת מכלל האזרחים) כסף אפשר ואפשר, כי כסף זה חותם (צורה) של המלך וחותם (צורה) אפשר לזייף
יותר נכון המלך עצמו יכול לזייף כסף (מטבע) כלומר אותו כסף (מטבע) שהמלך יוצר הוא יכול ליצור בלי שתהיה משהו שמייצג את הכסף (מטבע) שיצר, ואז נופל הערך של כל המטבעות שבכיסינו,
ולכן חשוב מאוד לחברה לאסור זיוף כספים, זה אחת העבירות הכי חזקות בחברה, לא משום גזל גרידה, רק משום הרס החברה כולה, ולכן קשה לחשוב ולהבין למה התורה לא דנה בעניין כלל,
ההסבר הפשוט חייב להיות שלא היית כסף (מטבע)
לגבי מחצית השקל, מדובר על מחצית משקל של שקל, נגיד ששקל שוקל 100 גרם כסף (חומר גלם שנקרא כסף) אז חצי שוקל 50 גרם כסף (חומר גלם שנקרא כסף)
ידוע דעת חז"ל וצרת = צורה = מטבע,
אבל לפי טענת האשכול זה פשוט לא יכול להיות,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 14:46 |
|
| |
מקס אם אתה רוצה לגייס את חזל לעזרתך- למד קודם מה הם אמרו- מתוך זכרון. אצל יעקב אבינו כתוב- ויחן את פני העיר= מטבע תיקן להם. רש"י בשם חזל על משה ומחצית השקל- הראה לו מטבע של אש. במשנה כתוב בפרוש ממה מורכב השקל= עשרים גרא- והגרא מפרוטות וכל זה לא נראה לך?
מעין מלכותא דארע כל המלכות הממשלה. כמו שאתה כשאין לך כסף לקנות דירה או מכונית וכד' אתה חותם על צקים לעתיד. גם המדינה כך. וזה השמן לכלכלה יוצרת,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 14:54 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
אם אתה רוצה לגייס את חזל לעזרתך- למד קודם מה הם אמרו- מתוך זכרון.
אצל יעקב אבינו כתוב- ויחן את פני העיר= מטבע תיקן להם.
רש"י בשם חזל על משה ומחצית השקל- הראה לו מטבע של אש.
במשנה כתוב בפרוש ממה מורכב השקל= עשרים גרא- והגרא מפרוטות וכל זה לא נראה לך?
מעין מלכותא דארע כל המלכות הממשלה.
כמו שאתה כשאין לך כסף לקנות דירה או מכונית וכד' אתה חותם על צקים לעתיד. גם המדינה כך.
וזה השמן לכלכלה יוצרת, |
|
להפך אני מוכיח שדברי חז"ל כאן לא יכולים להיות נכונים, (אנכרוניזום בל"ז)
ידוע לי דעת חז"ל באגדה ובדרש, אמרתי במפורש בתחילת האשכול שאני מוכיח כאן הפך דעתם,
שאר דבריך לא הבנתי, מה קשור כאן מלכותא דארע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 15:13 |
|
| |
אתה מתרעם על כך כי המדינה מדפיסה כסף בלי כיסוי- כך הבנתי את דבריך. לא רק המדינה רוב רובם של אזרחי העולם ורוב רובם של מדינות העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 16:21 |
|
| |
| 932woland כתב: |  | חרד לנפשו,
אחידות, זה מה שהיה חסר בעולם הקדמון. כל רשות יצרה מטבעות שונים. זה היקשה מאד על המסחר |
|
לתקופת המקרא היה חסר הרבה דברים. לדעתי אחידות הייתה אחת הבעיות הזניחות.
במיוחד לגבי זהב וכדומה. אני רוצה לקנות עז ומוכן לשלם 7 דינר של יהודה. המוכר רוצה שש דינר של מואב. פותחים משקולת שיש בכל שוק (ואפילו בכיס) ורואים אם יש פער ואז מתמקחים.
כיום הקושי לסחור עם מטבעות שונים הוא חמור בהרבה. זה אחת הסיבות להיווצרות האירו ולתעשיית הגנות המטבע.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 16:31 |
|
| |
|
|
|
|
|