|
|
| נשלח ב-25/2/2013 16:57 |
|
| |
ירוחם

|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2013 23:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אתה מתרעם על כך כי המדינה מדפיסה כסף בלי כיסוי- כך הבנתי את דבריך.
לא רק המדינה רוב רובם של אזרחי העולם
ורוב רובם של מדינות העולם. |
|
אוקיי לא הבנתי אייך זה מגיע לכאן,
ירוחם היקר, תוציא כבר מהראש שלך שכל מה שאני מדבר זה מדינה וחרדים ושאר השטויות,
זה כלל לא מעניין אותי, מה שמעניין אותי זה לעצור כאן חושבים = עצור חושבים מחדש בודקים מחדש וכדומה,
כאן באשכול עליתי על משהו מעניין, לכאורה נשמע מהתורה שעוד לא היית כסף (מטבע\ניר\קובץ מחשב)
אגב: באותו דרך פתחתי את האשכול בזמנו בנושא אחר ראה כאן לא תענה ברעך עד שקר: כראיה שהיה תורה ודינים לפני מתן תורה,ורה,
לגבי הדפסת כסף:
אני מקווה שהכל ברור באשכול הנידון,
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 22:40 |
|
| |
מקסמן- אם אי אפשר לזייף במידות ומשקלות, למה התורה אסרה זאת? כוונת התורה לא להחזיק משקל לא תקין, או בשיטה של פעם- מאזניים עם אבן שכתוב עליה, נניח, "קילו", אבל משקלה 900 גרם וכך אתה מוכר 900 גרם במחיר קילו. בכלל לא מופרך גם כיום, תחקיר של כלבוטק גילה מחדל חמור במכונות הדלק שקודם מתחילות למנות את השקלים ורק אחר כך למלא את הדלק, וכך הרוויחו בסביבות 30-50 אגורות לכל מתדלק ובסך הכל זה גזילה של מליונים ליום עבור חברת דלק גדולה. ועל זה יש גם כיום אחראי מטעם המדינה על המידות והמשקולות. לעניין הכסף, אכן כן מתואר בתורה כסף ושקל שניתנים בתמורה לעסקאות כמו מערת המכפלה וכדומה, איני יודעת מה פירושו של כסף זה והיאך הוא דומה למטבע כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 23:48 |
|
| |
| כרם_נבות כתב: |  | מקסמן- אם אי אפשר לזייף במידות ומשקלות, למה התורה אסרה זאת? כוונת התורה לא להחזיק משקל לא תקין, או בשיטה של פעם- מאזניים עם אבן שכתוב עליה, נניח, "קילו", אבל משקלה 900 גרם וכך אתה מוכר 900 גרם במחיר קילו. בכלל לא מופרך גם כיום, תחקיר של כלבוטק גילה מחדל חמור במכונות הדלק שקודם מתחילות למנות את השקלים ורק אחר כך למלא את הדלק, וכך הרוויחו בסביבות 30-50 אגורות לכל מתדלק ובסך הכל זה גזילה של מליונים ליום עבור חברת דלק גדולה. ועל זה יש גם כיום אחראי מטעם המדינה על המידות והמשקולות.
לעניין הכסף, אכן כן מתואר בתורה כסף ושקל שניתנים בתמורה לעסקאות כמו מערת המכפלה וכדומה, איני יודעת מה פירושו של כסף זה והיאך הוא דומה למטבע כיום. |
|
בוודאי שאפשר לזייף משקל, אבל את גונבת מכמה אנשים פרטיים,
לא כן אם תזייפי כסף של מדינה\מלך, אז את גונבת מכולם יחד,
הרי כל מטבע\שטר מודפס על פי ערך של הזהב שיש למלך\מדינה (טוב זה היום לא כך תראי את הדיון הארוך באשכול הסמוך בעניין הדפסת כסף) ואם אני מזייף מיליוני שקלים בשטרות אז ערך של כל השטרות יורדות, יוצא שגנבתי מכל האזרחים בבת אחת, כי ערך של כספם ירד מיד,
השיטה הזו של מטבע \שטר של מלך לא היה ידוע בזמן התורה ולכן אין ציווי שכזה,
כמו שאין איסור בתורה להדליק חשמל בשבת, כי פשוט לא היית חשמל אז,
תוקן על ידי maxmen ב- 03/03/2013 23:48:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2013 23:54 |
|
| |
maxmen, אהבתי את הרעיון.
כרם, השקל כשמו כן הוא - משקל מוסכם של חתיכת כסף שאותה שוקלים מול אבן "תקנית". ייתכן שתהיה חותמת של השלטון על אותה החתיכה, אך כפי שמקס העיר - אין איסור לזייף חותמות כאלו, אלא רק לרמות במשקל.
|
| נשלח ב-4/3/2013 18:44 |
|
| |
| אנסאזי כתב: |  | maxmen,
אהבתי את הרעיון.
|
|
תודה צדיק,
|
|
|