רציתי לשאול את דעתכם על מושג שנראה חסידי בשם "עולם התוהו".
לא אני לא מדבר על העולם השבור שמופיע בספרות הקבלה , אלא על "ענישת" האדם אחרי פטירתו בכך שהנ"ל חושב שהוא
עדיין בין החיים , מנהל את חיו אך אינו יודע שהוא בכלל מת ונפטר מן העולם.
עכשיו , יש כלל אחד כיצד ידע אדם שהוא אינו נמצא בעולם התוהו : אם הוא יודע על המושג הזה משמע שהוא איננו שם.
ועכשיו אני שואל את דעתכם:
1)האם לאמונה זו יש "שיניים" ומסורת ביהדות או שמדובר בסיפורי מעשיות..
2)האם למעשה הסיפור הנ"ל לא דן את האדם לחיי אומללות , משום שבעצם כל ימיו יהיה צריך האדם לחשוב במושג זה כדי לאשרר לעצמו את הידיעה שהוא איננו נמצא בעולם התוהו....? נראה כאילו יש פה קא'ץ 22
מה דעתכם?
להל"ן המקורות בעניין
1)חיי מוהר"ן אות קא שם מספור על רבי נחמן ועולם התוהו
לא ברור לי מה העונש באחד שחושב שהוא מנהל חיים רגילים? לדידו זה מעולה. כשאבין זאת, אבין גם את שאלתך בדבר האומללות שנגזרה עלינו בחיי חיותנו. לביינתיים לא הצלחתי להבין מה האומללות בזה.
נ.ב. מדוע אתה עוסק באובססיביות בנושאים אלו? דומני שכל האשכולות שלך סובבות סביב הסולפיסזם. לא מספיק אשכול אחד סביב נושא זה שבו תציג את שלל זוויות העניין?
נשלח ב-25/2/2013 02:39
לדה וינצי
שלום דה וינצי.
האומללות היא המחשבה שמא הנ"ל חיי את חייו כזיוף...
גם הצורך לעסוק בזה ללא הרף(כלומר שאלת עצמו האם הוא מכיר את המושג "עולם התוהו" ) כדי לוודא לעצמו שהוא אינו בעולם התוהו איננה נעימה בלשון המעטה אם לא חרדתית ופראנואידת.
לגבי סוג שאלותי : הנושא כלל לא קשור לסוליפיסזים אלא אך אני מסכים שחוט השני של אשכולי הם הקו הדק בין מציאות לדמיון.
איתי.
נשלח ב-25/2/2013 09:44
.
איתי איתי:
הובאה אלי, במקומי בעלמא דשקרא, שאלתך דלעיל.
הריני לשלוח אליך, לעלמא דזיופא, את תשובתי:
לא. עצם העובדה שאתה יודע, לא שוללת את האפשרות שאתה בכלל חלק מחלומו של הפרפר הבודהיסטי, וחי במערה היוונית מהמשל.
עצם העובדה שאני עונה לך, מהווה תקלה במטריקס, אבל זה לא משהו שסינגל מאלט נוסף לא יתקן.
(יש לקחת בחשבון 45% מהתשובה בלבד - זה האחוז של מה שזורם בתוכי כרגע)
נשלח ב-25/2/2013 12:32
איתי היקר, אתה יכול להיות רגוע לגמרי.
אני מבטיח לך בוודאות גמורה שאחרי המוות הכל נגמר, מסתיים לגמרי, יש רק ריקבון, תולעים וזהו, – לא ממש נוגע לך. אין גן עדן, אין גהינום, לא תקום לתחיה, הנפש שלך לא תתגלגל באיזה יתוש. אין לך מה לדאוג.
מישהו ממציא איזה סיפור הזוי כדי למלכד את החסידים שלו שלא יוכלו לברוח. זה אמצעי שליטה מצוין. נו, אז למה לך לסבול בגלל זה?
עודד
נשלח ב-25/2/2013 12:41
עודד
מעודד מאד
נשלח ב-25/2/2013 19:35
איתי. כתבת, אני מצטט:
"האומללות היא המחשבה שמא הנ"ל חיי את חייו כזיוף... ". מה אומללות בזה אם הוא לא רואה שזה זיוף. לא מרגיש בזה. אין כאן שום אומללות.
כפי שאני רואה שאתה עוסק הרבה בענינים אלו אמליץ לך על סרט מענין בסוגיות אלו. שמו של הסרט הוא "המופע של טרומן". ששם הרעיון הוא שישנו אחד בשם טרומן שקנה אותו במאי טלביזיה ובתוכנית טלביזיונית מציגים את חייו על אמת. היו שקרו לזה "האח הגדול של האח הגדול". שם אכן מובעת אומללותו של טרומן. טרומן אכן מגלה איזו אומללות. אך רק כאשר הוא 'תופס' את הבלוף שכולם עובדים עליו. אבל אם בן אדם לא חווה את הבלוף אני לא רואה שום מקום לאומללות.
נשלח ב-25/2/2013 20:46
לדוינצ'י
ראיתי את הסרט ואף יותר מזאת יש הפרעה נפשית כזאת המכונה "תסמונת המופע של טורמן ".