|
|
| נשלח ב-12/3/2013 01:41 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
ס.מ.ס בגימטריא = 160, שזה גם אסון גדול, וגם אקדמיה, שבידוע שהיא אסון עוד יותר גדול.
וזה - רק עם הס.מ.ס הראשון.
אם החציף פניו ושלח שני מסרונים, הרי זה בגימטריא כבר 320, שזה הנחל החרדי - רח"ל.
|
|
נתעלמה ממך האפשרות של גימטריה במילוי, אסאמאס, שהיא גם עולם הזה רח"ל, ויש בו להביא לאין-אמונה, והרי זה הסוף.
וכך דרכו של היצר הרע, היום אומר לו שלח אסאמאס ומחר אומר לו להתיר וואטס-אפ, וסימנך שחושבנא דדין כדדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 12:37 |
|
| |
טרום ועדת הרבנים לענייני תקשורת, היה הכשר לטלפונים סלולריים (כמדומני שמה היה "משמרת...") בזמן שהיא פעלה הקימו גורמים מתחרים (בחצרות הרבנים), את ועדת הרבנים.
באותו זמן, היו חסימות של שיחות וSMS על ידי הכשר הקודם. וכן, ניתנו אישורים לשירותי תוכן מותאמים (כוכבית תרי"ג, *1818 ועוד).
כמעט כל המגזר החרדי לא השתמש בהכשר הקודם, אך בעיתונים פורסמו מודעות של חברות מפוקחות בלבד.
עד כאן מידע בדוק, מכאן שמועות והשערות מבוססות.
אנשי הועדה (הכשר נוכחי), החלו במסע שכנוע שיש לתת להם את השליטה בתחום. הסיבות היו, א. חוסר הצלחה בכפייה של הציבור להשתמש בשירותי הסינון הקודמים ב. בעיה בשיטת הסינון, הסינון נעשה בשיטה של "רשימה שחורה" שנחסמה לגישה מהמספרים המסוננים. והיה פער של בין זמן התחלת פעילות של "קו תועבה" לבין חסימתו. ג. פשרנות של הועדה הקודמת, שירותי תוכן הם תרבות שאינה מתאימה לאדם חרדי (לשיטתם).
הפתרון שהוצע כלל טלפון ממותג, קומת מספרים מזוהה, ומסע ציבורי למען הטלפונים הכשרים. לאחר מאבק בין עסקנים מקורבים וגבאים יצא ההכשר החדש לדרכו.
המשך יבוא
תוקן על ידי חרד_לנפשו ב- 12/03/2013 12:36:39
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 12:51 |
|
| |
מהסיבות שפורטו לעיל, הקו של ועדת הרבנים היה מחמיר מלכתחילה. אך עדיין הדרישה לחסימת SMS הגיעה מהאדמור מגור. ונתקלה בהתחלה בהתנגדות.
הטענה היא שאם "קו תועבה" יחמוק מהסינון וישלח הודעה בעייתית זה עלול להרוס את יראת השמים וחיי המשפחה של המקבל...
שיחת טלפון לעומת זאת ניתן לנתק, וכן זו גזירה אין הציבור יכול לעמוד בה.
מצלמות סלולריות, שהגיעו בשלב מאוחר יותר, נאסרו משני סיבות עיקריות. א. סלולרי הוא מכשיר טלפון ולא משמש לבילוי או לכל צורך אחר. (סלולר הוא סוג של דיעבד) ב. כיוון שהדרך היחידה להוציא תמונות מהטלפון היא חיבור למחשב (שהוא לא נוח יחסית לסמארטפון), זה עלול לגרום לחץ להתיר דברים נוספים (BT אינטרנט וכו)
יש לציין שהשימוש במחשב נתון בעצמו תחת מתקפה כבר שנים ארוכות. מצלמה דיגיטלית שמחייבת מחשב, תחת אישור רשמי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 12:57 |
|
| |
דאצ'ה בחו"ל אינו בעייתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:01 |
|
| |
משהו רקוב בחינוך, ובעיקר במחשבה של המחנכים. אם לאחר כל כך הרבה שעות חינוך דחוסים ומרוכזים. עדיין צריכים לדאוג דאגות כאלה שהתלמידים לא יצאו לתרבות רעה.
כנראה שהמחנכים הרבנים לא מאמינים בחומר שהם מלמדים. לא מאמינים בשיטת החינוך. לא מאמינים בעצמם כי הרי אין אדם דן אלא מתוך הרהורי ליבו אדם אם מחשבות שחורות- לא יכול לחנך למחשבות לבנות ובהירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:15 |
|
| |
אז אם אני מבין נכון, מצלמה וכדורגל למשל הם חפצא דאיסורא ממש ופשוט שאסור להחזיק בהם?
(אגב, הטענה שמצלמה בפון תביא להחזקת מחשב קצת מוזרה, היום אין הבדל בין סמארטפון למחשב...)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:18 |
|
| |
אני מתנגד לצורת המחשבה הזו. זאת מלבד התנגדותי למטרה, לשיטה, לאמצעים, ולאנשים שמפעילים אותה...
אבל, הם לא שאלו את דעתי. 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:22 |
|
| |
[שאלת הבהרה - מה זה "קו תועבה" ומדוע, במשך שנים של אחזקת טלפון סלולרי בלתי כשר בעליל, לא קיבלתי שום מסרונים ממנו?]
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:33 |
|
| |
אמשלום יש כבוד לתואר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 13:40 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [שאלת הבהרה - מה זה "קו תועבה" ומדוע, במשך שנים של אחזקת טלפון סלולרי בלתי כשר בעליל, לא קיבלתי שום מסרונים ממנו?]
|
|
חחחח
מפילוח של פעילות קודמת התברר שאתה לא מתעניין בפעולות מיניות ושיחות ***** .
מזכיר לי את השאלות של אנשים למה הם מקבלים ממודעות גוגל הרבה מודעות "שפוגעות ברגשותיהם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 14:36 |
|
| |
| חרד_לנפשו כתב: |  | מהסיבות שפורטו לעיל, הקו של ועדת הרבנים היה מחמיר מלכתחילה. אך עדיין הדרישה לחסימת SMS הגיעה מהאדמור מגור. ונתקלה בהתחלה בהתנגדות.
הטענה היא שאם "קו תועבה" יחמוק מהסינון וישלח הודעה בעייתית זה עלול להרוס את יראת השמים וחיי המשפחה של המקבל...
שיחת טלפון לעומת זאת ניתן לנתק, וכן זו גזירה אין הציבור יכול לעמוד בה.
מצלמות סלולריות, שהגיעו בשלב מאוחר יותר, נאסרו משני סיבות עיקריות. א. סלולרי הוא מכשיר טלפון ולא משמש לבילוי או לכל צורך אחר. (סלולר הוא סוג של דיעבד) ב. כיוון שהדרך היחידה להוציא תמונות מהטלפון היא חיבור למחשב (שהוא לא נוח יחסית לסמארטפון), זה עלול לגרום לחץ להתיר דברים נוספים (BT אינטרנט וכו)
יש לציין שהשימוש במחשב נתון בעצמו תחת מתקפה כבר שנים ארוכות. מצלמה דיגיטלית שמחייבת מחשב, תחת אישור רשמי?! |
|
כלומר, אני מבין מדבריך שכל הסיבה לאיסור ה-SMS הוא שירותי התוכן הבעייתיים. קיבלתי את הרושם מאשכולות רבים בפורום וכן מכמה שיחות בעניין שהעניין קשור יותר לנושא הפיקוח והקשרים הבעייתיים שנוצרו בין גברים לנשים, ובייחוד בני נוער ותלמידי ישיבה, הקלות של ה-SMS והיכולת להסתיר גדולות יותר מאשר בשיחה קולית. שמעתי ממקורב לרב שטיינמן שמחנכים רבים באו אליו בסיפורים כאלה, ועל כך החלה החסימה. אגב, זכור לי ששמעתי שהיה רעיון לאפשר SMS בתבניות קבועות בלבד ("אני בתפילה" / "אחזור אליך"). מכירים את הרעיון? מישהו יכול להפנות אותי לכתבה או לדיון על העניין? מדוע זה נפל בסופו של דבר? ובעניין המצלמה, עדיין לא נחה דעתי... שהרי גם מצלמות דיגיטליות דורשות חיבור למחשב - ובכל זאת הם לא נאסרו! וכך גם מכשירי MP3 (ללא רדיו) לא נאסרו, אך בסלולר שניהם הוגבלו. אתמהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 18:12 |
|
| |
ככל שהתקשורת פתוחה ונוחה יותר החברה פחות ממושטרת וסגורה, הרבנים היו שמחים אם הציבור היה ללא פלפונים ואילו היו יכולים לדמיין זאת גם ללא טלפונים, הם נאלצו לא להיאבק בפלפון בגלל שזה היה "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה", ב-SMS הם חושבים שהם יכולים להיאבק ובינתיים הם עושים זאת בהצלחה מסוימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 18:24 |
|
| |
למיטב ידיעתי הרעיון של קשר בין המינים וכדומה, כסיבה לאסור עלה מאוחר יותר ויתכן שהגיע בכלל מהציבור הרחב ולא מהיוזמים. אבל כאמור לא בררתי את זה לעומק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 18:26 |
|
| |
בעניין המצלמה עיקר האיסור הוא כי טלפון זה לדבר לא לצלם. המחשבה שמאחורי זה דורשת הבנה סוציולוגית של המגזר רבניו וגבאיהם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2013 18:47 |
|
| |
לופטגעשעפט שאלה לי אליך. איך בת סמינר כשרה וחסודה נותנת את מספר הטלפון שלה לתלמיד ישיבה קדוש וטהור שאמור לשמור ת"ק אמה מכל יצור חי שמזכיר אישה. נשגב מבינתי כל האיסורים האלה.
|
|
|
|
|