בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

ראיונות ממקורות שונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2013 22:20 לינק ישיר 
ראיונות ממקורות שונים

באשכול זה נביא ראיונות שונים הקשורים לפרחי מיאמי, שאינם שייכים לפרוייקט הראיונות העצמאי של הפורום.

אתם מוזמנים להוסיף לכאן כל ראיון שתמצאו :)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2013 22:24 לינק ישיר 
ראיון של Splash News על מיאמי מזרח

הובא במקור כאן ע"י נטסון.

פורסם ב JMR בתאריך 8/11/2012 ע"י ספלאש ניוז - קישור

תרגום שלי:

ספלאש ניוז - ירושלים.

בחוה"מ האחרון (סוכות תשע"ג) נרשמה היסטוריה, כאשר הפרוייקט החדש של ירחמיאל ביגן הכה באמריקה לראשונה. מיאמי מזרח היא מותג חדש של פרחי מיאמי מגבעת שאול שבירושלים. היא מופקת ע"י ירחמיאל ביגן ומנוהלת בפועל ע"י כוכב מיאמי לשעבר - מנחם קליין. המקהלה הכתה גלים בעולם המוזיקה כשנחשפה במקצועיותה על הבמה במשך 3 קונצרטים רצופים ב"מילניום ת'יאטר" בברוקלין. ההופעות נקראו "מזרח פוגש את מערב" ושתי המקהלות - MBC ומיאמי מזרח - אכן הופיעו זו לצד זו, בשילוב מעניין של נערים משתי ארצות, עם מבטאים שונים ושפות שונות.

חנניה ביגן הוא בנו של ירחמיאל ביגן שעושה רושם שירש מכשרונו של אביו. חנניה מעורב מאוד במקהלת מיאמי מזרח. הוא הלחין אחד מחמשת השירים המופיעים באלבום (הראשון שלהם - "יש"), ועיבד שניים מתוכם. מנחם קליין, האיש שעל הבמה, הוא מנהל המקהלה שהלחין 2 שירים ועיבד 3. גם ירחמיאל ביגן, הבוס העליון, הלחין 2 שירים. "ספלאש ניוז" לוקח אתכם מארה"ב לארץ ישראל, כדי לתת לכם מבט מבפנים על מיאמי מזרח.

ספלאש ניוז (המראיין): למה מקהלה חדשה?

מנחם: בארץ תמיד הכירו את פרחי מיאמי, אבל עכשיו יש להם קשר יותר חזק. יש יותר הזדמנויות להופעות בא"י, כי בארה"ב היהודים מרוכזים באיזורים מסויימים, אבל בארץ אפשר להופיע בכל עיר...

חנניה ביגן: השוק בא"י גדול מכדי שנצליח לכסות אותו עם המקהלה האמריקאית בלבד, בטח לא לעיתים קרובות כמו שהיינו רוצים. עכשיו יש מותג מיאמי ישראלי, ומה שמעניין הוא שהם שרים סגנון אמריקאי במבטא ישראלי - שילוב שלא נעשה לפני כן.

ספלאש ניוז: ישראלים רבים מכירים את המקור האמריקאי, ורבים מהם טוענים ש"זה לא זה". הם רוצים לשמוע את המקהלה מניו יורק. איך תתגברו על האתגר הזה?

מנחם: אני חושב שזו שאלה טובה והוגנת: אנחנו מותג חדש, והם המקוריים. ירחמיאל ביגן הוא שם, לא כאן. זה מוביל אותנו לשאלה - "האם אנחנו מיאמי האמיתית?" ובכן, יש הבדלים כמובן (מבטא, סוג הילדים וכו'), אבל המקהלה שלנו מקצועית יותר מכל מקהלה ישראלית אחרת. הסיבה לכך היא שאנחנו נמצאים תחת ניהולו של ירחמיאל ביגן, ואני נמצא כאן בתור מישהו שהיה בעצמו בפרחי מיאמי בשביל לתפעל את המקהלה. כמובן, זה תהליך; אנחנו כיום לא איפה שהיינו לפני שנתיים (=תחילת המקהלה), והקונצרט האחרון יוכיח. אחרי שעמדנו והופענו עם MBC בניצוח ירחמיאל בעצמו, הילדים עצמם כבר מאמינים שאנחנו "הדבר האמיתי". אני חושב שכשאנשים שומעים את הדיסק שלנו ורואים אותנו מופיעים - הם מבינים ש"זה כן זה".

חנניה ביגן: זה לא אתגר. עם הייחודיות שלנו, שדנו בה כבר, אנחנו מרגישים שלמקהלה הזו, עם הצליל החדש, יש הד נרחב והיא הופכת לפופולרית בכל העולם, כולל אמריקה, שם האלבום נמכר היטב. אנחנו ממתגים את המקהלה הזאת כקבוצה נפרדת, וגם הישראלים יבינו זאת בקרוב. כמובן, המקהלה האמריקאית עדיין תופיע בישראל כתמיד - מיאמי מזרח לא תיקח את מקומה של MBC בישראל, אלא היא קבוצה נפרדת עם סגנון ייחודי משלה.

ספלאש ניוז: למה החלטתם להשתמש במבטא ישראלי?

מנחם: אנחנו מקהלה ישראלית. אנשים שרוצים מקהלה אמריקאית במבטא אמריקאי - ובכן, זה לא זה! אנחנו לא מסתירים את העובדה שאנחנו "פרוּם", אבל לעולם לא נגיד "לא" לילד רק בגלל שהכיפה שלו קצת שונה. כל עוד הוא ילד טוב - ילד "פרוּם" הוא בעל מידות - וכמובן, יש לו מספיק כשרון, אנחנו נקבל אותו. אני גם לא חושב שהיה נכון אילו כפינו מבטא ישיבתי בהקהלה הישראלית הזו - אני חושב שככה זה יותר יפה ואותנטי.

ספלאש ניוז: איך האינטראקציה בין הילדים השונים?

מנחם: בסדר גמור. אנחנו לא בכנסת שכולם באים להתווכח... עם זאת, מדהים לראות את שילובי הילדים - יש לנו חרדים, דתיים לאומיים, חרד"ל, חב"ד, ספרדים, חסידים, אירופאיים ואפילו ילדים אמריקאים שעלו לישראל! זה באמת מדהים מה שקורה כאן.

ספלאש ניוז: מה התפקיד של ירחמיאל במקהלה?

מנחם: הוא מפקח על כל דבר, מקבל החלטות, שומע מה יש לי להגיד ודן איתי על כך. הוא תמיד שואל לדעתי, ובד"כ אנחנו מתדיינים עד להסכמה - אם כי המילה האחרונה שמורה לו. אנחנו בעצם תוצר מוזיקלי של ירחמיאל ביגן, ולכן כל מה שאני עושה, הלחנה, מוזיקה או הרמוניות, הכל נעשה בפיקוח ובשיתוף פעולה עם ירחמיאל.

חנניה ביגן: הוא המפיק - כלומר, הוא מעורב בכל היבטי המקהלה, חוץ מזה שהוא גם הלחין 2 שירים לאלבום.

ספלאש ניוז: אם ירחמיאל באמריקה, איך הוא יכול להיות מעורב כ"כ בחזרות?

חנניה ביגן: הוא צופה בחלק מהחזרות דרך סקייפ, כך גם בזמן הקלטות באולפן, ומצביע על מה שטעון שיפור. הוא גם בקשר רציף עם מנחם קליין.

ספלאש ניוז: אם ירחמיאל הלחין את כל השירים למיאמי במשך השנים, למה הוא החליט פתאום לקחת מלחינים חדשים לאלבום של מיאמי מזרח?

חנניה ביגן: זה באמת מדהים איך שהוא הצליח להלחין את כ--ל השירים באלבומי מיאמי! באלבום הזה היו מעורבים שלושה אנשים: מנחם קליין, אבא שלי ואני. לכל אחד מאיתנו יש סגנון ייחודי של הלחנה ועיבוד, ולכן הוחלט לבדוק מה קורה באלבום כשיש בו את המלחינים הכל כך שונים.

ספלאש ניוז: למה באלבום הזה יש רק 5 שירים?

חנניה ביגן: בגלל שהמקהלה הזו חדשה, הרגשנו שאנחנו יכולים לעשות עוד חידוש - אלבום של 5 שירים. יש לכך כמה סיבות: קודם כל, הצריבות וכו'. בנוסף, יש כאלו שמתלוננים "איך מצפים מאיתנו לקנות אלבומים כל כך יקרים?" ולכן החלטנו לעשות דיסק עם 5 שירים בלבד, שלא יהיה כל כך יקר. חוץ מזה, מי בדיוק מקשיב ל12 שירים שלמים באלבום - אתה? ומתי לאחרונה שמעת אלבום עםפ 12 שירים ממש טובים? באלבום הזה החלטנו לעשות 5 שירים, אבל כל שיר - שיר.

ספלאש ניוז: שמעתי ממפיק מפורסם, שהוא אף פעם לא יודע איזה שיר יתפוס בשוק. איך אתם יודעים שדווקא השירים האלו יהיו טובים?

חנניה ביגן: עם הנסיון של אבא שלי, מלחין אמיתי, שיודע בטיבן של מנגינות (וכו). בנוסף, אנחנו שואלים אנשים נוספים לדעתם על השירים.

ספלאש ניוז: למה דווקא מנחם קליין נבחר לנצח על מיאמי מזרח?

חנניה ביגן: מנחם קליין הוא בעל כשרונות רבים והוא עבד עם האבא שלי בעבר. הוא גם בילה כתשע שנים במקהלה ותמיד נשאר קרוב אליו.

מנחם: את זה אתה צריך לשאול את ירחמיאל! אולי בגלל שאני "תוצרת פרחי מיאמי", אני מבין מה ירחמיאל רוצה או לא רוצה והוא סומך עלי שאמשיך את החזון שלו כאן בא"י.

ספלאש ניוז ראיין אנשים רבים במהלך 3 ההופעות בנ"י. אנשים נדהמו והופתעו לטובה - הם לא ציפו לרמה שכזאת ממקהלה ישראלית!

ספלאש ניוז: הייתם לחוצים לפני ההופעה הראשונה של מיאמי מזרח בניו יורק?

חנניה ביגן: הייתי מודאג, כלומר, לא ממש מודאג, אבל לא ידעתי למה לצפות! אבל סמכתי על אבא שלי, שלא היה מתפשר על פחות ממושלם.

מנחם: זאת לא ההופעה הראשונה שלהם מול קהל גדול, אבל בניו יורק זה הדבר האמיתי. הייתי לחוץ ונרגש!

ספלאש ניוז: למה לדעתכם הם היו כל כך טובים?

חנניה ביגן: הם עברו אימון מקצועי של מנחם ובאמת התאמצו מאוד להגיע לרמה מקצועית. בנוסף, במיאמי מזרח יש סולנים מדהימים שממש עושים את המקהלה.

מנחם: הם עבדו קשה מאוד כדי להצליח. עד ההופעה לא ידענו אם המאמצים שלנו ישתלמו. הם לא היו בסביבה שלהם, לקחנו אותם מא"י ושמנו אותם בנ"י, וב"ה - זו היתה הצלחה.

ספלאש ניוז: הילדים היו לחוצים?

חנניה ביגן: הילדים עבדו על זה קשה מאוד, כך שטבעי שכן. הם גם היו נרגשים מאוד אחרי כל האימונים לרגע הזה. בנוסף, לרבים מהילדים זאת היתה הפעם הראשונה באמריקה.

ספלאש ניוז: איך הגיבו ילדי מיאמי מזרח למפגש עם ילדי MBC?

מנחם בפעם הראשונה הם נפגשו לפני שנתיים בגבעת שאול, כשMBC הגיעו לחזרות לקראת ההופעה בישראל. כשהילדים מנ"י נכנסו לחדר הזה, הילדים ממזרח שתקו, והאמריקאים הרגישו "בסדר, אנחנו ניקח פיקוד ונראה לכם איך עושים את זה". ובאותו זמן, הם באמת הראו להם איך עושים את זה.

ספלאש ניוז: איך הילדים האמריקאיים מגיבים למיאמי מזרח? הם לא מרגישים שהם "גונבים" להם את הבמה?

חנניה ביגן: היה מאוד מעניין לראות את האינטראקציה ביניהם בחזרות. הייתי אומר שזאת סוג של תחרות ידידותית!

מנחם: כמובן שאנחנו לא מתחרים איתם, אבל אני בטוח שטבעי להרגיש קצת תחרות. מיאמי מזרח כמובן הרגישו את הלחץ, אבל היו מעולים.

סולן אחד, אורי שקד, שר לבד על הבמה והיה מעולה.

חנניה ביגן: לאורי שקד יש קול מדהים והוא באמת עשה עבודה נהדרת. בלילה הראשון הוא לא הרגיש טוב, אבל בכל זאת עלה ועשה עבודה נהדרת.

ספלאש ניוז: שמענו שירחמיאל מפיק לו אלבום לעצמו?

חנניה ביגן: כן, הם עובדים על זה. זה אמור לצאת בעתיד הקרוב, כנראה בחודשים הקרובים אם כי אני לא יודע בוודאות.

ספלאש ניוז: משהו לסיכום? (ב"ה!! צמחו לי קרניים. אידי.)

חנניה ביגן: אנחנו מודים לך על שבאת לראיין ולקדם אותנו. אנחנו מצפים לעוד הרבה דברים מרגשים, ומקווים שתיהנו מהאלבום!

תוקן על ידי אידי ב- 12/03/2013 18:57:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 08:54 לינק ישיר 

סתם שאלה, חנניה ביגון היה גם במקהלה? אם כן- מתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2013 18:29 לינק ישיר 

אידי יישר כח גדול.
השקעה גדולה. "אשרי המנהלת  הפורום שלנו"

תוקן על ידי netson ב- 12/03/2013 19:18:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 18:44 לינק ישיר 

שני הבנים של ירחמיאל לא היו במקהלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2013 18:59 לינק ישיר 

נטסון - תודה! :)

שיריש - גם אני חושבת כמוך, אבל יש לך מקור לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 21:09 לינק ישיר 

קודם כל יישר כח על התרגום!!!

דבר שני ילדים במקהלה חב"דניקים?! לא ראיתי מישהו שנראה. אולי אתם ראיתם אשמח שתשתפו אותנו.

ובקשר לאלבום- אז שמעתי כמה שירים (ונטסון תודה על הקישור! באמת איך לא חשבתי על ערוץ 7?)
שירים חמודים מאוד סולנים מעולים וטובים אבל העיבודים הממממ... כדאי שישדרגו אותם דחוף. לפחות חלקם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2013 21:39 לינק ישיר 
ראיון עם ירחמיאל ביגון לרגל הוצאת הדיסק "יבוא"

תוקן על ידי netson ב- 17/03/2013 21:41:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 23:28 לינק ישיר 

ריבי10 העלתה בפורום הישן את זה:  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2013 23:31 לינק ישיר 
30 שנה לפרחי מיאמי ראיון שמע עם ירחמיאל ביגון בטוקר FM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2013 17:26 לינק ישיר 

ממשיך עם רווח/ ראיון: ירחמיאל ביגן

הוא מגלה טפח ומכסה טפחיים, רומז רמזים עבים ומזים שמועות לא נכונות. הוא בוחר בקפידה את השאלות שהוא מוכן לענות עליהן ובורר מתוכן את אלו שלדעתו עלולות לחשוף יותר מידי מהתוכניות המוזיקליות הבלתי נלאות שלו. סוד ההצלחה שלו הוא בכך שהוא מקפיד לחדש, לרענן את השורות ובכל זאת לא לסטות מגבול הטעם הטוב. יש לו דיעה ברורה ומוצקה על האופן שבו המוזיקה החסידית (תורה'דיג, כלשונו) אמורה להישמע אבל הוא לא יהיה זה שיטיף מוסר לאחרים. הוא רק יעשה זאת, בדרכו שלו. לעיתים הוא ימתח את החבל, לראות עד היכן אוזנינו מסוגלות להכיל אך יחזור מהר לקווים המוכרים. איש מרתק הוא, ירחמיאל ביגון. כבר למעלה משלושים שנה שהוא בביזנעס הזה, אבל לדבריו-זוהי רק ההתחלה.

ראיון מיוחד לרגל הוצאתם לאור של שני אלבומים מיוחדים:"מיאמי-רווח"-לצפייה ואלבום ווקאלי לימי הספירה ובין המיצרים. ראיון, אשר כדרכו של ביגון, רב הנסתר בו על הנגלה. מרתק.

חני שוורץ

לא רואים אתכם בארץ בשנים האחרונות...

ובכן, היינו בארץ לפני קצת יותר מחמש שנים. השתתפנו אז בשתי הופעות גדולות, האחת בגוש קטיף והשנייה בהיכל התרבות בחיפה. באותה תקופה, צילמנו את המקהלה, באתרים שונים בירושלים לאלבום "מיאמי בירושלים", שיצא בתקליטור לצפייה.

למעשה מאז ה- 11 בספטמבר 2001 לא טסנו לשום מקום במשך 3 שנים, כך שביקור בארץ ישראל לא בא בחשבון. כמו כן, המצב הבטחוני ששרר בארץ, לא איפשר להגיע לכאן עם קבוצת ילדים.

אולם, לאחרונה יצאנו שוב לסדרת הופעות מסביב לעולם. היינו בחורף האחרון בשיקגו, בפלורידה ובבולטימור, כמו כן הגענו גם לארץ ישראל, להופעה גדולה מאוד באצטדיון "יד אליהו" ממש לפני פסח. אמנם לא הגעתי עם ההרכב המלא של המקהלה, וזאת מכיון שההחלטה להגיע לארץ התקבלה די בהפתעה ולא היה די זמן להתכונן. זאת הייתה הופעה נהדרת. הקהל הישראלי מעורב מאוד בצורה רגשית במוזיקה ונקשר בקלות לאישיות שעל הבמה. לכן, קל יותר לתקשר עם הקהל הישראלי וזה בהחלט טוב.

פרחי מיאמי מתוך המופע האחרון והאלבום החדש

אחרי למעלה מ-30 שנות עבודה במוזיקה החסידית, יש עוד מה לחדש?

כמובן! החידושים הם אינסופיים.  יש בעיה עם מוזיקאים מסוימים במוזיקה החסידית, שנגררים לכיוון "טעם" של מוזיקה גויית, מכיון שאין להם את האפשרות או את היכולת לחדש בתוך גבולות המוזיקה החסידית. לפיכך, הם פונים למוזיקה גויית, מה שגורם לחילול השם ולסטייה של בני נוער מדרך ה'.

דרך אגב, אני לא חושב שהמושג "מוזיקה יהודית" הוא המונח הנכון, מכיון שיש הרבה חילוקי דעות מה נכלל במושג הזה. עדיף אם המונח הנכון היה  "תורה'דיג מיוזיק" (מוזיקה 'תורתית', ח.ש.), ואז אין ספק מה בדיוק כוללת המוזיקה הזאת. אם כבר מדברים על חידושים, יש איזה רעיון שעלה בשנים האחרונות, שייתכן שיבוא לידי ביצוע בזמן הקרוב. אלבום אוסף של שירים באנגלית, מכל הקריירה של פרחי מיאמי במשך 29 שנה, בביצוע של המקהלה הנוכחית. מדובר על מיזוג של ישן עם חדש, דבר נהדר, שהרבה אנשים מצפים לו.

שלושת המעבדים שאתה עובד איתם הם משה לאופר, ישראל לאם ולאחרונה גם מונה רוזנבלום.

אכן. במשך שנים רבות עבדתי עם ישראל לאם ומשה לאופר. שני מעבדים מצוינים, כל אחד בדרכו. כשהגעתי לארץ לפני כחמש שנים, נפגשתי עם מונה רוזנבלום והחלטתי לשלב גם אותו כמעבד באלבום שעמד אז על הפרק, "בדרך התורה". כך שבעצם היה זה האלבום הראשון שהשתתף בו יותר ממעבד אחד, למעשה-שלושת המעבדים הנ"ל. התופעה חזרה על עצמה גם באלבום האחרון-"רווח".

כל אחד מהם, בעל היסטוריה מוזיקלית מכובדת, כשרוני ומקצועי. למרות זאת ההבדלים ביניהם רבים, ואני נהנה לעבוד עם כל אחד ואחד מהם. ישראל לאם כותב עיבודים לתזמורת (מתזמר) באופן יוצא מן הכלל, כמו כן הוא גם נגן חצוצרה, העיבודים שלו מטבע הדברים, מבוססים על הדברים בהם הוא מתמחה. משה לאופר ומונה רוזנבלום, לעומתו, שניהם נגני פסנתר, נובע מכך, שהעיבודים שלהם מתבססים יותר על הכיוון הזה.

מעבר לאלבומים הרגילים של פרחי מיאמי, יש גם את האלבומים לצפייה...

האלבומים לצפייה של פרחי מיאמי, הם משהו שציבור גדול בכל העולם מחכה לו. חמישה אלבומים, חלקם אלבומים כפולים, יצאו בשנות ה-90. מדובר על הופעות גדולות שאנו עורכים מידי שנה בניו יורק, בחול המועד פסח, שיצאו גם במהדורת שמע וגם במהדורת צפייה. זו הייתה הצלחה אדירה ועד היום הם נמכרים בקצב מוגבר. אפשר לומר, שזה היה דבר חדש יחסי בתחום המוזיקה החסידית, שלא היה נפוץ לפני כן. אחרי סדרה של חמשת האלבומים הללו, החלטתי לעשות הפסקה, דבר שהוא די נצרך לפעמים.

בשנת 2001, יצא לאור אלבום מיוחד שהוא בעצם לא הופעה חיה, אלא ביצוע של המקהלה באתרים שונים בירושלים, בכמה מהלהיטים של פרחי מיאמי באותה תקופה ובכלל. אחרי זה, הוצאנו גם את מיאמי 25 ומיאמי 26, בהם משולבים גם קטעים מתוך הקלטות המקהלה באולפן. בקרוב, מיד אחרי ל"ג בעומר בעז"ה, אנו יוצאים באלבום נוסף לצפייה – "מיאמי רווח". כידוע, לפני קצת יותר משנה יצא לאור האלבום האחרון של פרחי מיאמי "רווח", ועתה, לאור הביקוש הגדול יוצא האלבום לצפייה. האלבום ערוך ברמה גבוהה מאוד ומבחר השירים בו גדול ומעניין. שווה לחכות. 

אם אני לא טועה, יש עוד פרוייקט על הכוונת שכולם מדברים עליו, הלא כן?

ובכן, אלבום נוסף שייצא בחודשים הקרובים, הוא אלבום וואקלי של פרחי מיאמי. הציבור אוהב את המוזיקה שלנו ומעוניין לשמוע את פרחי מיאמי גם בזמנים שנהגו ישראל שלא לשמוע מוזיקה. האלבום ייצא לקראת ימי בין המיצרים ויכלול מגוון רחב ומעניין של שירים שונים. חדשים וישנים. דרך אגב, הידיעה על האלבום הזה לא פורסמה בשום מקום רשמי ובכל זאת נדמה שכולם פשוט יודעים עליו.

מיאמי סטודיו'ס

מיאמי סטודיו'ס הוא אולפן שהוקם במטרה להקליט בו את קולות השירה של המקהלה והסולנים, למעשה הפעם הראשונה שהשתמשנו בו הייתה באלבום "מיאמי 26" ואחר כך גם ב"רווח". מובן שזה מקל על העבודה עם הילדים ובכלל. את המוזיקה אנו מקליטים באולפנים אחרים, אחד מהם הוא למשל, האולפן של קן ברג'ס, בישראל, בו הקלטנו הרבה מהחומרים לאלבום "רווח".

השנה חגגתם 29 שנים לפרחי מיאמי, יש כבר תוכניות לחגיגות ה-30 שנה בשנה הבאה?

לא ממש. זה קצת מוקדם להתחיל ממש לתכנן את ההופעה. אבל רעיונות בהחלט מתחילים להתגבש...

בהצלחה!
------------------------------------------------------------

מתוך  האתר הזהhttp://www.chasidinews.com/magazine/57.htm

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2013 11:16 לינק ישיר 

Yerachmiel Begun: The History of Miami Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2013 11:34 לינק ישיר 

וואו, זה נראה מעניין נורא!!
אולי מישהו יעשה מאמץ ויתרגם את הסרטון לעברית?!?!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2013 18:31 לינק ישיר 

שיריש_11 כתב:
שני הבנים של ירחמיאל לא היו במקהלה

לירחמיאל יש 3 בנים לא 2 ובת אחת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2013 18:31 לינק ישיר 

אידי כל הכבוד!!
איזה ראיון יפה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2013 19:41 לינק ישיר 

על מה כל הכבוד לאידי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > ראיונות ממקורות שונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext