בית פורומים עצור כאן חושבים

"אי אפשר ללמוד מן הבריאה על הבורא"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2013 23:29 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
ומהי נשמה יתירה
פירש"י בביצה טז ע"ב
" רוחב לב למנוחה ולשמחה ולהיות פתוח לרווחה ויאכל וישתה ואין נפשו קצה עליו "

כימתת את העניין הזה של הנשמה היתרה הזו (נשמה עם 'יותר'..) שמוסיפה לך 'רוחב לב למנוחה ולשמחה ידה ידה ידה'  ..?
בשביל אדם ארצי כמוני, רק שאני אבין, זה כמו אפליקציה כזו נוספת לסלולרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 01:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בא נעשה סדר בחוסר הידע בנושא. בחסידות מהקבלה. קיימים שלש דרגות  הנקראות-נר"ןנפש- הנמוך שבהם- רוח- נשמה.יש היכולים להעלות את הנפש לרוח ויש המעלה  לנשמה. מחזקת את הנ"ל,  כל אחד מצוי בשלב אחר כאשר דרגה הנעלת היא נשמה וגם בה יש 5 דרגות , נפש , רוח , נשמה , חיה , יחידה , כאשר יחידה זוהי הדרגה הנעלית ביותר.בתפילה אנחנו אומרים אלוקי הנשמה-ולא נשמות- שבראת בי טהורה היא.כל הדיבורים על נשמות ברבים הם הבל ורעות רוח, גוי המתגייר- יכול להעלות את הנפש שלו  לרוח ולנשמה.ולא שבמקווה כשהוא טובל נכנסת בו נשמה של יהודי,אם הדיבורים הללו לא היו כל מצחיקים מהשטיות שהן מכילות.-  זה היה מאד עצוב שיש אנשים אפילו כאן בפורום המאמינים, בהבלים הללו.
אלוקי , נשמה שנתת בי טהורה היא , ואתה עתיד.. כו' הנשמה האלוקית שה' הכניס בנו היא אכן טהורה ולא צריכה זיכוך , מה שאין כן הנפש הבהמית , וזה תכלית בראיתנו לזכך את הנפש הבהמית.
לא צריך להיות מומחה גדול בשביל להוכיח דבר שמרגישים , אצל יהודי בעיקר יש עניין של נושא הפכים , לעיתים אנו רוצים לעשות כך ומצד שני , כשאננו מעמיקים יותר , חושבים על זה , יודעים שממש אנו לא רוצים לעשות זאת , ואין זה מתאים לנו , ונוצר מצב של , להרגיש 2 דברים , זה במידה שאנחנו נותנים גם לשכל לנהל את העניינים ולא מושפעים רק מיצר אחד (כמו במה , רוצה לאכול , אז הולכת לאכול) אנחנו יותר ממנה, במה? בשכל , הנפש המשכלת (המחברת בין הנפש בהמית לאלוקית) ובכן מצב הזה של לרצות 2 דברים הופכיים זה משהו שמתרחש אצלינו.
רוצים במהות שלנו להיות טובים יותר , רק מה לפעמים נסחבים מידי אחרי הנפש הבהמית שבנו , ע"יז מורגש טבען של 2 הנפשות שבנו. שנצליח לעשות העבודה המוטלת עלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 10:28 לינק ישיר 

"לא צריך להיות מומחה גדול בשביל להוכיח דבר שמרגישים , אצל יהודי בעיקר יש עניין של נושא הפכים , לעיתים אנו רוצים לעשות כך ומצד שני , כשאננו מעמיקים יותר , חושבים על זה , יודעים שממש אנו לא רוצים לעשות זאת , ואין זה מתאים לנו"

מיכל,כתבת שתהליך זה קורה אצל יהודי בעיקר. ומה קורה אצל הגוי בעיקר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 10:54 לינק ישיר 

מיכל
5 דרגות? חיה יחידה? מענין מאד. יש לזה מקור  אמין? אשמח ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 13:05 לינק ישיר 

אפרים בן , לרוב אצל הגוי אין עניין נושא ההפכים תופס מקום. זה משהו יהודי ומתבטא ב3 : אצל הקב"ה , לעיתים משתמש במידת הדין ולעיתים בחסד , בתורה , עיין ערך הציווים לא תעשה , ועשה , ואצל היהודי , כנ"ל 
ועלינו להשכיל לבחור.

לגוי יש שכל , הוא מתבונן בדבר , לעיתים יכריע עפ"י רגש או לפי מוסכמות השכל , אך מעבר לזה לא קיים.
לנו השכל מושפע מדרגה נעלית יותר , להחליט לבחור מה ה' רוצה שאעשה עכשיו ולא מה הטבע שלי רוצה , זה דרגה נעלת פי כמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 13:29 לינק ישיר 

מיכל
ענית לי באשכול הסמוך מילא. אבל בקשתי מקורות. מקורות פרוש מראי מקום בספר מסוים. האמירה שלך אינו מראה מקום. ואינו מקור.

מאיפה את מכירה גויים? יצאה לך לפגוש גויים ?  האם פגשת אותם באקדמיה? בעבודה? בקשרי מסחר?
מאידך יצאה לך לפגוש שבבניקים ויהודים טובי בטיילת ופאבים בתל אביב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 17:25 לינק ישיר 

ירוחםשמ , בבקשה מקור
על דרגות הנשמה
תניא , חלק אגרת הקודש , סימן ט"ו.
ולאחר שתעיין (תאזר בסבלנות , זה ארוך) יש עוד מקורות על כך במפתחות , בסוף ספר התניא
יש מפתחות על כל נושא , מילה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 17:29 לינק ישיר 

מיכל
מי אנחנו? הנפש הבהמית או האלקית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 18:23 לינק ישיר 

מימוני קראתי את תשובתך והחכמתי אך אשמח לביאור דברך.!   

והתחיל מסוף דבריך, אין בכוונתי לומר של ידי המצוות אני מיחס תכונות פסיכולוגיות לאלוקים, אך ודאי שאני מיחס אליו את נתינת, והיינו הוא רוצה שהקימה.

ופה מתחיל הבעיה  בעולמנו יש חוקים, כל חפץ שנזרק, נמשך לכדור הארץ. האם זה נכון לגבי הבורא, ודאי שלא כי הרי זה חוק של גוף והוא איננו גוף.

האם אני יכול ליחס לבורא סיבה, גם לא, כי הרי הוא הסיבה לכל.

האם אין אתה מסכים שהמשפט הזה שיך אך ורק לגוף ?  "אלוקים רוצה שנקים את התורה"

אין לי ספק שהיסטוריה היא זה שאמורה לנהל את חיינו. אך, אך ורק כשאנו מדברים על עצמנו זאת אומרת בא חוק של ששייך בגוף (היסטוריה) ומלמד עלינו כיון שאנו גם גוף. אך לגבי מתן תורה יש נתון נוסף שעליו הוא מלמד בהכרח, את זה שאלוקים רוצה שאקים כאמור. ופה הבריאה מלמדת על הבורא.

בדיוק כמו שע"י חוקי הטבע אפשר להרוג בן אדם, ואילו על הנשמה(האלוקית) זה לא משפיעה. קיום תורה משפיע גם על האדם וגם על האלוקות שע"י זה אני רואה את רצונו. 

תודה על התשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 18:47 לינק ישיר 

michal7700

הגב' טיילור מבקשת את רשות הדיבור...

http://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 18:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בא נעשה סדר בחוסר הידע בנושא. בחסידות מהקבלה. קיימים שלש דרגות  הנקראות-נר"ן

נפש- הנמוך שבהם- רוח- נשמה.

יש היכולים להעלות את הנפש לרוח ויש המעלה  לנשמה.

בתפילה אנחנו אומרים אלוקי הנשמה-ולא נשמות- שבראת בי טהורה היא.

כל הדיבורים על נשמות ברבים הם הבל ורעות רוח, גוי המתגייר- יכול להעלות את הנפש שלו  לרוח ולנשמה.
ולא שבמקווה כשהוא טובל נכנסת בו נשמה של יהודי,
אם הדיבורים הללו לא היו כל מצחיקים מהשטיות שהן מכילות.-  זה היה מאד עצוב שיש אנשים אפילו כאן בפורום המאמינים, בהבלים הללו.

מדבריך משתמע שיש אך ורק נפש, ועל ידי מעשים אנו מעלים את הנפש לדרגת רוח או נשמה.

מדוע א"כ אנו אומרים בתפילה "נשמה שנתת בי טהורה" איך ברור שאני כבר התעלתי עד לשם??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 19:17 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מיכל
מי אנחנו? הנפש הבהמית או האלקית?

אתה שאלת שאלה חזקה מאד!

זוכרת שיש על זה תשובה ברורה וארצה לבדוק זאת לפני שאני מגיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 20:33 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
נראה שהאשכול הפך לדיון על שתי הנשמות...

אז שיהיה ברור:
"דע, שנפש האדם אחת."
("שמונה פרקים" פ"א)

אם כבר רוצים כאן לצטט. ואלה המילים ראשונות ב"שמונה פרקים". ואם מישהו אמר אחרת אז שיבדוק את עצמו טוב-טוב.

ולגבי נושא האשכול, אז כן יש ללמוד על הא-ל מדרכי הא-ל. ודרכי הא-ל הם חוקי העולם, גם חוקי הפיזיקה. וגם לבדוק את הידע יש על פי טבע הדברים. גם לגבי חוקי מוסר, דרך ארץ, כידוע, קודםת לתורה. כלומר לא יבין את התורה כראוי מי שמתכוון להשלות את עצמו בחכמת חלם.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 21:17 לינק ישיר 

ינוח , זאת לא חכמה לצטט חלקית .
בוודאי ששמונה פרקים כתב הרמב"ם והוא פוסק ואין חולק עליו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2013 21:29 לינק ישיר 

michal7700 כתב:
ינוח , זאת לא חכמה לצטט חלקית .
בוודאי ששמונה פרקים כתב הרמב"ם והוא פוסק ואין חולק עליו!

יופי, תקראי את כול המקור.
אם יהיו שאלות, בבקשה, תשאלי.
בהצלחה!

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

תוקן על ידי ינוח ב- 14/03/2013 22:02:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "אי אפשר ללמוד מן הבריאה על הבורא"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.