|
|
| נשלח ב-19/3/2013 22:07 |
|
| |
במגזר שלנו כיום, ישנם כל כך הרבה סטיגמות, וכל בחור שטיפ טיפה חורג אוטומטית נפסל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 11:41 |
|
| |
היה לנו ויכוח בשיעור בכיתה עם רב, הוא ניסה לשכנע אותנו למה עדיף בחור שיושב בשיבה ולא לומד מאשר בחור שעובד, הוא טוען שבחור בישיבה נושם את הסביבה של התורה חי את זה. לא כ"כ יצאתי עם תשובה ברורה מהשיעור אבל- אני לא הייתי פוסלת, והייתי בודקת עוד גורמים, מקום העבודה, השעות שהוא לומד וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 12:05 |
|
| |
| דרךהשם כתב: |  | | בדרך כלל מי שעובד היראת שמיים לא משהו..... |
|
שטויות במיצים!!
הרי כל הראשי ישיבות, מק"קים ושאר ראשי הכולל נקראים עובדים (מצטערת, אבל גם זו נקראת עבודה)
האם אפשר לומר עליהם שהם לוקים בחסר בירא"ש???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 18:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2013 22:28 |
|
| |
בעצם שאלתך היא סקר. ולמה? משום שברור שיש בנות שמעדיפות בחור ישיבה. ברור שיש בנות שנכנעות לתכתיבי הסטיגמה והחברה. ברור שיש בנות שלא משנה להם עובד או לומד. ברור שבנות שאבא שלהן אברך כולל והן ינקו מהבית (ומהסמינר) שכל החיים זה לימוד התורה אז הן לא ירצו בכלל לשמוע על בחור שעובד (לא מכליל אבל..). וכמו"כ ברור שבנות שאבא שלהן עובד, שיש להן אחים שעובדים, שהסביבה שלהן יותר עובדים אז שהן לא יראו בכלל בכך בעיה. וזה רק חלק מהרשימה.. כך.. שאני חושב שאין בכלל תשובה החלטית לשאלתך או שבעצם התשובה קצרה ופשוטה - יש ויש..
ולעצם הדיון האם בחור שעובד הוא פחות יר"ש מבחור שלומד. חד משמעית (בעייני בכל אופן) זה ממש לא אומר כלום! לא חסרים בחורים שעובדים והם הרבה יותר יר"ש מבחורים שלומדים ונמצאים בישיבה.. לא חסר מתמידים גדולים אבל היר"ש שלהם מתחת לכל בקורת. ויש בחורים שעובדים אבל עדיין היר"ש שלהם יראת השם טהורה..!
אבל, לכל הדעות אנחנו בני אדם וככאילו אנחנו חייבים מסגרת במיוחד בדור שלנו והיות וכך, אין ספק שבחור עם מסגרת (בפרט ישיבתית) יש לו יותר סיכויים להיות יר"ש ושמור לעומת בחור שהוא מחוץ למסגרת.
ויעידו כל כך כל יושבות הפורום. הימים שלהן בסמינר היו יותר מלאות ביר"ש לעומת כשהן יצאו מהמסגרת הזאת.. לא כך בנות?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 00:37 |
|
| |
עם יר"ש לא נולדים ולא יורשים צריך לעבוד קשה כדי לזכות ולכן גם "הבן של" , "שלומד ב.." עדיין לא מבוטח ואפשר לראות הרבה עובדים עם יר"ש טהורה שפשוט לקנא.. במציאות יש באחוזים יותר יראי שמים אצל מי שנמצא במסגרת תורנית מאשר אצל אלה שפרשו ממנה. כי בתכל'ס בלי מסגרת הרבה יותר קשה לקנות יר"ש..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 11:44 |
|
| |
נקודה, לא אהבתי את ההכללה שעשית, שבחורה בעצם ממשיכה עם מציאות החיים שלה ללא שום חשיבה עצמאית. מכירה בנות שבאות מבתים תורניים וגדול בסביבה כזו ולא מפריע להן עובד, ובוודאי הרבה כאלו שלא חושבות שעובד זה פחות יר"ש. וכן להיפך.
מה שכן, ההמשך - נכון. העבודה / הישיבה לא מעידים על היר"ש של הבנ"א. אם כי ברור ששי מסגרות שיותר עוזרות בהתמודדות היומיומית ומרבות יר"ש לבנאדם , לעומת מסגרות אחרות שחושפות את האדם וכו שעלולות לדרדר.
וכבת סמינר שיצאה, לא חושבת ולא רואה, לא אצלי ולא אצל החברות את ענין היר"ש כמשו תלוי סמינר. להיפך, אחרי הסמינר רואים את האמת הפנימית של כל אחת איפה היא נמצאת ולמה היא מכוונת, לחברות/ מורות או להקב"ה...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2013 11:49 |
|
| |
בס"ד אצל החבדניקים, לצערי רובם לא בישיבות....רק הממש חסידיים שלוחים בישיבות והיתר "מסתובבים" בעולם לעשות שליחות או עובדים.... ואכן זה משפיע מאוד!בחור צריך שרוב יומו יהיה לימוד ורק כמה שעות עבודה-כדי לפרנס את עצמו...אך אם ההורים עוזרים,אז שלא יעבוד! בחור בלי מסגרת זה תחילת הדרדור!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2013 17:21 |
|
| |
כעעע....
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2013 23:30 |
|
| |
אני יודעת דבר פשוט שעיניי ראו וסלדו..!!
בחור ישיבה עם החולצה הלבנה.. מאלה שעוד לא החליף לצבעוני.. סוג של טרי מהמדף.. ישב אצלנו בעבודה מול בחורה שהמחשוף והמיני השתוללו למולו.. וכשעברתי ליד החדר שלהם הזדעזעתי מהכימיה שהייתה בניהם ואמרתי שלא הייתי מאחלת לאף בחורה לראות את בעלה יום שלם יושב למול אחת כזו..
בחור ישיבה (ובעיקרי ישראלי) שלא פתוח לכל מגרעות העולם ב"ה ברב סדר יומו לא יכול ביום בהיר לעשות מהפך כזה.. כי לא ידע איך להתחיל לאכול מהעוגה ולהישאר באותה רמה של יראת שמים כמו שהיה לפני, פשוט לא שייך!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2013 19:48 |
|
| |
| פונציבננה כתב: |  | אני יודעת דבר פשוט שעיניי ראו וסלדו..!!
בחור ישיבה עם החולצה הלבנה.. מאלה שעוד לא החליף לצבעוני.. סוג של טרי מהמדף.. ישב אצלנו בעבודה מול בחורה שהמחשוף והמיני השתוללו למולו.. וכשעברתי ליד החדר שלהם הזדעזעתי מהכימיה שהייתה בניהם ואמרתי שלא הייתי מאחלת לאף בחורה לראות את בעלה יום שלם יושב למול אחת כזו..
בחור ישיבה (ובעיקרי ישראלי) שלא פתוח לכל מגרעות העולם ב"ה ברב סדר יומו לא יכול ביום בהיר לעשות מהפך כזה.. כי לא ידע איך להתחיל לאכול מהעוגה ולהישאר באותה רמה של יראת שמים כמו שהיה לפני, פשוט לא שייך! |
|
לידיעתך ישנם עוד מקומות עבודה......... שהם כשרים לחלוטין, (כגון גברים בלבד, או חדרים נפרדים ללא קשר ישיר עם נשים)
|
|
|
|
|