נפגשתי כבר עם לפחות 3 בחורות מאד בררניות. כיוון שיש לי ב"ה שם די טוב בשידוכים הם הסכימו בכלל להיפגש איתי... אחרת גם זה לא.. על כל פנים, בתהיותיי על שלושתן ועל בנות\בנים מהסוג הזה מציקה לי שאלה. קודם כל אקדים ואומר שבדברים מסויימים זה מובן ולגיטימי לברור ולחפש מה שאתה רוצה באמת. לפעמים אפילו רצוי. אבל בסופו של דבר כולנו יודעים שאין מושלם בעולם, וברור שאחרי החתונה התגלו נתונים מסויימים וחסרונות מסויימים שלא ייחלנו להם... אלא שאחרי החתונה כבר עובדים יותר על המידות ולומדים להסתדר עם מה שיש. נכון שבשעת האירוסין הכל נראה ורוד, אבל תמיד אחר כך מגלים שזה לא מושלם כפי שחשבנו. השאלה מה לגבי הבררנים, נניח ובסופו של דבר מצאו מה שחיפשו, ע"פ הבנתם, מה יעשו אחרי החתונה שיתגלו דברים אלו?? האם יישברו מהם?? הרי עד עתה בתקופת השידוכים לא הסכימו לוותר על אף פרט מהדרישות שלהם... ומה עכשיו?
נשלח ב-13/3/2013 12:26
בס"ד שאלה טובה..... בהחלט שלבררנית/בררן יהיה קשה לקבל שאחרי כל הסינון "נפל בפח",אך אם באים באמונה ואומרים אני את ההשתדלות שלי עשיתי,ואם התחתנו אנחנו חצי נשמה,וזה השגחה פרטית,ומכאן צריך רק על לעבוד על המידות ולקבל את השני יחד עם החסרון.
נשלח ב-13/3/2013 13:11
בררנים לא מפחדים מהעתיד.
הם מפחדים מהעתיד להיות עם מי שהם לא רוצים שיהיה להם בעתיד.
אבל לפעמים הם מוצאים מישהו בעתיד שיש לו חסרונות שהוא לא חשב שהוא לא רוצה שיהיה לו בעתיד ופתאום הנה אחד שיש לו את הדברים שהוא מפחד שיהיה לו בעתיד בגלל שכשהוא היה בשידוכים הוא לא שם לב מה הדברים "העקרוניים " באמת שמהם הוא מפחד שיהיה לו עם בן זוגו בעתיד. ושם לב על הדברים הפחות משמעותיים שלא רצה שיהיה לו עם בן זוגו בעתיד....
וככה יצא לו סבטוחה.... חיים של ספגטי
תוקן על ידי צדיקהבסטיל ב- 13/03/2013 13:13:01
תוקן על ידי צדיקהבסטיל ב- 13/03/2013 13:14:00
נשלח ב-13/3/2013 13:45
מי החליט שבררנות נובעת מחיפוש המושלם?
אולי בררנות נובעת מפחד? אולי היא נובעת מביקורתיות? אולי היא נובעת מתמימות?
נשלח ב-13/3/2013 13:56
בס"ד הרצון לשלמות גורם לביקורת...
נשלח ב-13/3/2013 14:02
זה תלוי....ממה הבררנות נובעת.....
חברה טובה שלי....התחתנה עם בחור נחמד...שכל היום טרטרה (ככה רושמים..?) תשכל כמה הוא מושלם...
(לפני החתנה...כן..) ובשבע ברכות הבחור אומר לה...שאבא שלו ישב בכלא...(חומר כלשהוא..:) מדובר בבחורה
שהמשפחה שלה
לא סוטה מהספר...והכל חייב ליהיות מושלם....כמובן היא התחילה לעשות לו פרצופים...והשבע ברכות נהרס...
והיא בכתה לי כל הזמן...שאם היא הייתה יודעת...היא לא הייתה הולכת על זה...(ולאן נעלמו הלבבות העפים??)
היום הם נשואים באושר ועושר...עם שלושה ילדים יפיופים...
אז...לאיודעת מה לענות לך....:)
נשלח ב-13/3/2013 15:22
אני חושבת שבררנות נובעת איכשהו מחוסר רגש,או מקרירות יתר.
נגיד שנפגשים פגישה ראשונה, שניה ,שלישית, אנשים נורמלים,שיש להם שיחה קולחת,והמראה מוצא חן, נקשרים אחד לשני. אבל בנ"א מאוד שכלי, לא ייתן לעצמו להקשר לצד השני,ולא יערב בכלללל רגש בעניין,רק יציף לעצמו לראש שוב ושוב מה החסרונות,ולמה זה לא מתאים. ואין מושלם,הרי כולם יודעים,ותמיד נמצא חסרונות...
נשלח ב-13/3/2013 15:30
בס"ד ומה עושים מבריקה כדי לשנות את המצב?איך אדם כזה ישנה את האופי שלו?
נשלח ב-13/3/2013 15:34
אני לא יודעת,הרי א"א לערב רגש בכוח ):
נשלח ב-13/3/2013 15:39
בס"ד אז אדם שנולד כזה?יהיה כזה לנצח?אין לו תיקון?
נשלח ב-13/3/2013 15:43
כן, אין לו תיקון! (נשמע מפחיד..תיקון הנשמות..וכאלה.)
מה את דואגת? את כזאת?
נשלח ב-13/3/2013 15:55
לפי דבריך אז מה הצעקה הזו של גדולי הדור, ביניהם הסטעייפלר שהיה צועק על זה המון, על אנשים שברוב גאוותם(כך הוא התבטא) מורידים על שטויות...?
נשלח ב-13/3/2013 19:59
מפחדים ועוד איך, אבל אין מה לעשות.
כולם עושים השתדלות, אבל כולנו גם נגועים בכל מיני נגיעות. אי אפשר לדעת מה זה בררנות ראויה ומה זה להסתכל בזכוכית מגדלת במקום הלא נכון.
נשלח ב-14/3/2013 01:29
חייכנית770 כתב:
בס"דאז אדם שנולד כזה?יהיה כזה לנצח?אין לו תיקון?
מה איתך? עבודת המידות. אין דבר כזה "אדם שנולד עם זה" אפשר לשנות הרגלים , ובסוף הרגל הופך להיות טבע שני. זה לא קל , זה אפשרי , אם רק תרצי . ותזכרי שאת חצי .