|
|
| נשלח ב-15/3/2013 01:58 |
|
| |
מינים ואפיקורסים יש , ואין להם חלק בתורת ישראל. אבל כל אלו שמכנים את עצמם ככופרים ולא מאמינים באלוקים , לרוב הם פשוט לא יודעים! ולכן הם לא ייחשבו ככופרים אלא תינוקות שנישבו , ויש כאלו שכאילו מתנגדים ומתריסים , אך באמת הם לא יודעים על אלוקים ולכן..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 02:09 |
|
| |
לא כל יהודי הוא מאמין? או שהם לא יהודים? אם הם לא יהודים, זה תקף לעניין ממזרים? אפשר להשתמש בהם כגוי של שבת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 02:13 |
|
| |
זה שאלה קשה , אני לא יכולה לענות כי אין לי תשובה לכך.
בנתיים עוד לא ענית על השאלות הקודמות ששאלתי זה בסוף עמוד 4.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 02:15 |
|
| |
מדברייך אני מבין, "שלא יודעת" ברא את אלוהים שברא את האדם. לא יותר פשוט, "לא יודע" ברא את העולם. יש גם את הנוסחה, מפלצת ברא את "לא יודעת" שברא את אלוהים שברא את העולם. והנה נפתרה בעיה שהעסיקה אותך מילדותך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 02:19 |
|
| |
לגבי אין רע יורד מלמעלה. א. מהיכן הוא מגיע? ב. מי אמר שהטוב כן מגיע משם? לגבי הגשם. כולם מקווים. אלוהים יכול לעזור מבחינה פסיכולגית. מצד שני, כופרים פשוט מקימים מפעלי התפלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 02:21 |
|
| |
זה לא ממש ככה . זה שאני לא יודעת זה לא אומר שלא קיים , גם "נרקססטי" שאמרת שם אני לא יודעת מזה. ויש אחרים שכן יודעים ויש לבדוק זאת השאלה שלך היא אולי , אז איך את יכולה לישון בלילה , לקום בבוקר להאמין בה' בורא העולם מבלי שסיימתי לחקור על מה שאני לא יודעת, יש מי שיודע וזה דבר קיים ולא המדע הוא זה שיוכיח לי מציאות של אלוקות שקדמה למדע , אלא למעלה מזה. מקור יהודי. ויש אותו ואני צריכה יותר להתמצא בו. מודה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 11:18 |
|
| |
כבוד גדול הוא למורה כאשר תלמיד עוסק בדבריו מתוך מחשבה עצמית משלו, מפתח דברים ומבקר. לצטט יודע גם מחשב, לחשוב ולבקר אינו יודע, להשמיע דעה מנומקת משלו אינו יכול. זו דרישה של בגרות. 'להאמין או לחקור שניהם מוכרחים', והנה, הכותבת מסתפקת בציטוט, לא בביסוס אמונה, לא בחקירה. קבלת מה שאמר אדם אחר משום שאמר, אינה חקירה ואינה אמונה של ממש, יש בלשון ביטוי מיוחד לדבר. חקירה ואמונה, שתיהן כשרים של הנפש, אבל הן נובעות ממקורות שונים בה, פועלות במישורים שונים, ועל פי רוב הן עויונות בחריפות האחת את השניה ויש לכך סיבה טובה. אחד הדברים המבדילים היטב בין שני כשרים אלו הוא בתוקף התחולה שלהם, כי חקירת השכל, תוצאותיה מחייבות את בעלי השכל, ואילו באמונות, אפילו באותה הכת אנשים עשויים לחלוק בחריפות מבלי אפשרות הכרעה. קורא תמים אפשר שיקבל את דברי הפיסקה הראשונה, אבל כשאדם מתבגר לחשוב חשיבה עצמאית וישרה, מיד עולות בעיות. זה מאפיין כל טקסט עיוני, אבל ערכו של טקסט נבדק גם באיכות הטעון גם באיכות הבעיות שהוא מעלה. מהי 'אמונה פשוטה'? למי היא מיועדת? אולי בתחילה, בעת הילדות היא ראויה. האם היא אפשרית בזמן הבגרות? האם לאחר חקירה ודרישה מאומצות אפשרית חזרה אל תמימות האמונה הפשוטה? יש כאן נושא גדול וחשוב מאד שאין לו ביטוי. 'תיכף נתחייב במצווה שהיא יסוד היסודות ועמוד החכמות'. אין מצווה המצווה על חכמה. חכמה היא יצירתו של השכל העצמאי, הבוגר, זה שאינו מוכן עוד לקבל צווים מבחוץ, ואילו הוא עצמו, השכל, כופה את עצמו על כל בעלי שכל, דבר שהמצווה אינה מוכשרת לעשות כלל במה שהוא מנוגד למהותה. [בינינו, את החכמה חילק הקב'ה בקמצנות מרובה, ואילו את יריבתה, הסכלות, עשה מושלת בעולם וחביבה על הכל. מי שאינו מודה בכך ראוי שיקרא את נאום הסכלות, כפי שרשם מפיה אחד בשם ארסמוס, ומיד הוא משתכנע לגמרי]. 'שיש שם מצוי ראשון'. זה עניין של אמונה. השכל יכול להניח אפשרויות אחרות. חלקן עמדות קלות יותר להגנה כלפי הבקורת. 'בלשון הזהר' מחייב זהירות. אפשר לצטט ממנו כמה שרוצים, אבל דעתו שונה לחלוטין מן התאור, התמים או שאינו תמים, המצוי בבראשית. האם יש שם בכלל בריאה בזמן או שהעולם קדמון, והבריאה היא ניסוח לוגי בלבד. האם יש שם מצוי ראשון בזמן, או שמא רק במובן לוגי. 'ומחויב לייגע ולהטריח את שכלו', אפשר שהשכל יערער דווקא את האמונה היסודית והפשוטה, ויעצר באיזה עניין אחר, מה שלא יאפשר עוד לחיות באמונה היסודית והפשוטה שבעל המכתב מעוניין בה ומכוון אליה. אולי בשל כך אין אנו מוצאים בין החסידים את הנוטים אל ההשכלה, אשר היא נדרשת במהלכה ליגיעת השכל וטירחתו. הנה איפא כמה ענינים הכלולים בפיסקה אחת, את כולם החמצנו משום שקיבלנו ציטוט בלבד מפי מעריצה ולא דיון של ממש. ואולי כלל לא נתכוונה אותה פיסקה לעורר אותם ענינים, ולהטיל את חובת היגיעה בהשכלה ובשאלות מטרידות, דברים מיותרים אצל מעריצים? עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 12:08 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | |
זה לא ממש ככה . זה שאני לא יודעת זה לא אומר שלא קיים , גם
"נרקססטי" שאמרת שם אני לא יודעת מזה. ויש אחרים שכן יודעים ויש לבדוק זאת
השאלה שלך היא אולי , אז איך את יכולה לישון בלילה , לקום בבוקר להאמין בה' בורא העולם מבלי שסיימתי לחקור על מה שאני לא יודעת,
יש מי שיודע וזה דבר קיים ולא המדע הוא זה שיוכיח לי מציאות של אלוקות שקדמה למדע , אלא למעלה מזה. מקור יהודי. ויש אותו ואני צריכה יותר להתמצא בו. מודה |
|
חוק פו במיטבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 12:39 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | אלוקים הוא לא דמות על ענן עם זקן לבן ארוך כמו שמצוייר בספרים לא שומרי תומ"צ, ומי שחשב כך או דברים אחרים מוטעים על אלוקים ודאי ובוודאי שיחשוב לכפור בכך , וכי מי הוא אלוקים? ולכן יש חשיבות רבה לדעת את אלוקים , וההוכחה לכך היא בדרך השלילה , לחשוב על מציאות בה אלוקים לא קיים. מניין לך שהעתיד יהיה טוב יותר? יש הרבה אנטידתיים (כך מגדירים את עצמם) אבל אופטימים , אם אתה לא מאמין שיש בורא לעולם אז מניין לך , שאכן יהיה כך .
יהודי הוא מאמין , ויהודי אינו רוצה ואינו יכול להיות מנותק מאלוקות. |
|
ודאי אין כאן החולמים על "דמות על ענן". אבל הידע לאחרים מאמינים כנראה גם לא ממש מוכיח את עצמו. מה הידע שלך על הא-ל? באופן עקרוני.
***מניין לך שהעתיד יהיה טוב יותר?*** ממש לא בטוח שיהיה טוב יותר. מה שיהיה תלוי הוא באיזה חכמה יחזיקו, בחכמת חלם או במשהו פחות אשלייתי. אם בחכמת חלם, אז אסון יחזור על עצמו חס וחלילה.
***אם אתה לא מאמין שיש בורא לעולם אז מניין לך , שאכן יהיה כך .*** התשובה יכולה להיות: "על פי חוקיות העולם".
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 14:06 |
|
| |
אני לא יודעת למה אתם ספקתיים על כל התשובות המה זה מדהימות שהרבי אומר. דוקא אני בעצמי שהיו לי הרבה הספקויות באמונה ומאוד ניפגעתי שאמרו לי שאני עושה את זה ביגלל דברים אחרים שלא נעים לי להיגד מה זה. בכל זאת זה מה זה עשה לי ברור וחיזק לי את האמונה ובימיוחד את האמונה בעצמי כשקראתי את הדברים המדהימים והמאממים שהרבי כותב. אתם צודקים שלא הספקתי לקרא את הכל כי זה מלא מלא חומר ואין לי זמן בישביל זה כי אני צריכה לעשות גבות וזה גם מאוד מאוד חכם ועמוק ואני לא ישקר לכם שהבנתי את הכל אבל ממה שקראתי זה הספיק בישביל לחזק לי את האמונה חזק חזק. ומה שמישהו מהיאור כתב פה שהרבי לא חידש שום דבר אז שידע לו שבתחום שלי שזה קוסמטיקה כמו שכולם יודעים אז גם לעשות את הדברים יפים וברורים זה גם מהפכה עולמית. הייתי כותבת לכם עוד כדי להסביר את עצמי אבל מראש השנה לא עשיתי חלונות ופאנלים והם מלאים באבק. וחוץ מזה שאני מה זה בריאה על מיימוני שיהיה בריא חבל שהוא לא חבדניק כי הוא היה יכול להיות במקום הרבי ובמימיוחד שהוא אומר ששניהם מדברים אותו הדבר ויש להם חשיבה דומה וקשקראתי את זה זה עשה לי מה זה טוב על הבוקר. ועוד משהו אחד קטן שאני רוצה להגיד למיכל 7700 שיש לה אפס מיותר בשם וזה חבל מאוד כי זה הורס את הביוטי של השם ואם היה לה רק אפס אחד פחות אז כל החיים שלה היו הרבה יותר מאושרים כי אני מבינה גם בנומרולוגיה וגם באסטרולוגיה וכירולוגיה אבל זה לא קשור לכאן. ביי אוהבת
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2013 14:24 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 20:19 |
|
| |
תודה לך , לנקבה שכותבת 2 תגובות מעלי , לא רוצה לחזור על כינוי השם שבחרת.. 0 זה מה שאני , 770 זה.. את יודעת כבר.. לכן. וחוץ מזה שזה היה לי אוטומטי מהמייל כי שם היה תפוס השם שלי 770 לבד, בהצלחה בכל עיסוקייך , שמחה שנהנת וחיזק בך משו , לשם כך הבאתי את זה לכאן. שבוע מבורך
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 20:20 |
|
| |
***אם אתה לא מאמין שיש בורא לעולם אז מניין לך , שאכן יהיה כך .*** התשובה יכולה להיות: "על פי חוקיות העולם". זה דברי ינוח
תסביר בבקשה מהי חוקיות העולם ? השאלה היא מי קובע אותה? כל אחד יכול להאמין על חוקיות שונה בעולמנו זה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 20:22 |
|
| |
אבל הידע לאחרים מאמינים כנראה גם לא ממש מוכיח את עצמו. מה הידע שלך על הא-ל? באופן עקרוני. דברי ינוח
אי אפשר לתחיל לתאר מה ידע שלי על הקל , זה רק יקטין ויצמצם לא אוכל לומר שהוא גדול וצדיק , וגם לא גדול שבגדולים וכל זה , כי זה ממש כפירה ולצמצם דבר כזה אי אפשר לכן על הקל יודעים מה הוא , בדרך השלילה , מה הוא לא.. וכך גם מוכיחים על קיומו , דרך השלילה , איך אפשר להסביר עולם בלי קיומו..
ויש להרחיב על כך בתגובה הבאה אי"ה מפאת קוצר הזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 20:30 |
|
| |
מיכל את בעצמך מכנה את עצמך 0 איך 0 יכול ומעיז לנסות בכלל לדבר לקבוע משהו על אלוהים או על חוקי הטבע והעולם?
|
|
|
|
|