|
|
| נשלח ב-16/3/2013 21:09 |
|
| |
חוקיות העולם. אנחנו לא יודעים על חוקיות העולם מהבורא ואנחנו לא מאמינים בה. אנחנו יודעים אותה מניסוי וטעיה. תורת היחסות אינה בעד אלוהים ולא נגדו, היא גאונות שמבוססת על תוצאות ניסויים וניבויי של תוצאות עתידיות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 21:12 |
|
| |
יש לנו ניסיון אם כמה אנשים שכינו את עצמם 0 וכדומה. ואנחנו מה. ואני תולעת ולא איש עפר ואפר אחרי אלפי שנים שמם מוכר למיליארדי אנשים בעולם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 21:18 |
|
| |
ידיעת האל על דרך השלילה היא בעייתית מאוד. למעשה כמעט כל אמירה שלילית כוללת אמירה חיובית. לא טיפש -> חכם, לא רשע >צדיק, לא חלש > חזק וכן הלאה. ניתן לשלול יכולת על ידי שלילה. אבל זה לא מקדם בהרבה את ההבנה שלנו. איך מוכיחים את קיום האל על ידי שלילה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 22:44 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | ***אם אתה לא מאמין שיש בורא לעולם אז מניין לך , שאכן יהיה כך .*** התשובה יכולה להיות: "על פי חוקיות העולם". זה דברי ינוח
תסביר בבקשה מהי חוקיות העולם ?
|
|
אולי אענה במילים מוכרות לך: עולם כמנהגו נוהג. "חָק-נָתַן, וְלֹא יַעֲבוֹר" (תהילים פרק קמח, ו)
***השאלה היא מי קובע אותה?*** "לא מאמין" יכול לענות: "יהיה אשר יהיה על פי חוק, גם בלי לקבוע מי קובע".
התשובה שלי: הא-ל הוא בעצמו חוק, נצחי ובלתי משתנה. לכן חוק הוא לא נקבע, אלא נצחי.
***כל אחד יכול להאמין על חוקיות שונה בעולמנו זה*** לכן משימה עיקרית לחקור ולהוכיח חוקיות ממשית.
***לכן על הקל יודעים מה הוא , בדרך השלילה , מה הוא לא..*** מסכים אני עם חרד_לנפשו , אשר כתב: "ניתן לשלול יכולת על ידי שלילה. אבל זה לא מקדם בהרבה את ההבנה שלנו. איך מוכיחים את קיום האל על ידי שלילה?"
הרמב"ם הוא שהסביר על "דרך השלילה", אבל דווקא הרמב"ם הסביר כי הא-ל הוא צורת העולם.
גם בתורה ישנו הסבר מה הוא לדעת את הא-ל: "הוֹדִעֵנִי נָא אֶת-דְּרָכֶךָ,
וְאֵדָעֲךָ" (שמות ל"ג, יג), ביקש משה. כלומר לדעת את דרכי הא-ל. ודרכים הרי זה חוקיות.
|
|
| נשלח ב-16/3/2013 23:48 |
|
| |
להוכיח ולדעת את קיומו של אלוקים , בדרך השכל זה רק בדרך השלילה. ואני צריכה לעיין בחוברת של הקורס שלמדתי "לדעת את ה'" לפני שאני עונה פה על זה .
בנתיים שרק נדע , שלא קיים זולתו ואין קודם לו , ו.. הוא מאמין בנו. שזה יהיה הדדי.. <אני מאמינה רק בו>
אחרי שאביא את ההוכחה הנ"ל , גם אתם ככה. בדוק. אלא אם כן סתם יהיה קשה לכם לקבל את הדברים ואז בחירה שלכם..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 00:41 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | בנתיים שרק נדע , שלא קיים זולתו ואין קודם לו ,
|
|
לא הבנתי, האם את לא קיימת?
***זה רק בדרך השלילה*** אמרתי לעיל, כי הרמב"ם הסביר כי הא-ל הוא צורת העולם. הרי זה לא ממש דרך השלילה? תבדקי נא את זה בחוברת. בהצלחה!
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 01:17 |
|
| |
קודם כל צריך להגדיר מזה קיום? אני קיימת ? קיים עולם? לצורך מה מתקיים? למה נועדתי ? אחרי שיהיה לנו תשובות נלך לחקור קיום ה'. (אני באמת אבדוק זאת , ואני יודעת שאני צריכה להעלות לפה תשובות. עקב פסח.. אני מתמהמהת מלשבת לפתוח.. אבל זה יקרה אי"ה)
"אותי לא צריך לשכנע שהקל קיים אותי צריך לשכנע שקיים בכלל עולם" (מתוך שיר , גילי שושן)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 02:29 |
|
| |
התהוות היקום: אפשרויות שעכשיו נשלול ונימוק. 1. אם התהוות היקום זה אקראיות , ברירה טבעית ,אז זה לא יתכן כי לכל מורכבות יש מרכיב. 2. אם הוא "שרשרת קרונות " אין סופיות , לא יתכן , מיחידות גבוליות א"א ליצור אין סוף. 3. אם התהוות היקום היא סדרת גורמים פיזיקליים , אז את הגורם הראשוני מי ברא? ולזה יש 2 צדדים , יש האומרים מי בראו.., עדיין לא ידוע ואז יש לנו את משל הרכבת החלמאית החלמאים רצו לבדוק איך הרכבת קיימת , לבסוף מצאו שלפני כל קרון יש עוד קרון וכך כאשר קרון אחד מחובר לזה שלפניו היא נוסעת , שאלו ומה עם הקרון הראשון? איך הוא נוסע? החלמאי: נו באמת , על כל קרון וקרון הסברתי לכם איך זה עובד, על קרון אחד אתם עושים בעיות? לא יודע.. או שטוענים אטום בראשית קדמוני , הוא בראו , אבל זה מנוגד לעקרון : לכל תופעה יש סיבה.
מסקנה: שרשרת הקרונות גבולית יוצא מזה , מיהו אם כן סיבת הראשית ? בראשית ברא אלוקים. ובלי גבול כל יכול. ומי בראו?
.... שלב הבא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 10:03 |
|
| |
מתוך ספר" היום יום "
|
ליום ו' ניסן |
|
הנסיון הראה, אשר כשממעטים בחקירות, ועובדים בסדר ובתוקף, ע"פ הנעימות של תורה, ימין מקרבת ושמאל דוחה, אזי פועלים בודאי, ובפרט בענינים העקריים מעיקרי הדת. |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 10:44 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | התהוות היקום: אפשרויות שעכשיו נשלול ונימוק. 1. אם התהוות היקום זה אקראיות , ברירה טבעית ,אז זה לא יתכן כי לכל מורכבות יש מרכיב.
כמובן שיש רכיבים, החיים מורכבים ממולקולות שמורכבות מאטומים שמורכבים מחלקיקים. מה למדנו מזה? הנסיון מלמד שיש ברירה טבעית ושדברים מתפתחים (אבולציה) ושכמובן שיש אקראיות ביקום (מכניקת הקוונטים).
2. אם הוא "שרשרת קרונות " אין סופיות , לא יתכן , מיחידות גבוליות א"א ליצור אין סוף.
אין לנו הרבה מידע לגבי אינסוף. אבל בתאוריה זה בהחלט יתכן. כמובן שזו אמירה חסרת משמעות כל זמן שלא מפרטים אותה.
3. אם התהוות היקום היא סדרת גורמים פיזיקליים , אז את הגורם הראשוני מי ברא? ולזה יש 2 צדדים , יש האומרים מי בראו.., עדיין לא ידוע ואז יש לנו את משל הרכבת החלמאית החלמאים רצו לבדוק איך הרכבת קיימת , לבסוף מצאו שלפני כל קרון יש עוד קרון וכך כאשר קרון אחד מחובר לזה שלפניו היא נוסעת , שאלו ומה עם הקרון הראשון? איך הוא נוסע? החלמאי: נו באמת , על כל קרון וקרון הסברתי לכם איך זה עובד, על קרון אחד אתם עושים בעיות? לא יודע..
גם זו מסקנה, נמשיך לחקור. אולי בסוף נדע ואולי זה ישאר תעלומה. זה מזכיר לי משל אחר. תובע אומר לשופט, ג'ון הוא הרוצח! השופט: איך אתה יודע? התובע: אני לא רצחתי, אתה לא רצחת. אז מי הרוצח? ג'ון. אין לנו שום חשוד אחר.
או שטוענים אטום בראשית קדמוני , הוא בראו , אבל זה מנוגד לעקרון : לכל תופעה יש סיבה.
ומנין שלכל תופעה יש סיבה?
מסקנה: שרשרת הקרונות גבולית יוצא מזה , מיהו אם כן סיבת הראשית ? בראשית ברא אלוקים. ובלי גבול כל יכול. ומי בראו?
כלומר לא התקדמנו בכלום. אין לנו מושג מה הסיבה הראשונית. גם לשיטתך לא התקדמנו בשאלה המרכזית.
.... שלב הבא
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 11:16 |
|
| |
הנימוקים שנתתי הם מנגדים לחוקי הטבע , כי מי שמאמין לחוקי הטבע יוכל לשלול אותם רק בעזרתם. לכל תופעה יש סיבה זה מדעים. חוקרי המדע מאמינים שלכל תופעה יש סיבה , ולכן מגיעים לבעייתיות הזו מהי הסיבה הראשונה.
לכל מורכבות יש מרכיב ,
דבר נוסף הכרחי הדבר שדבר מוגבל לא יכול לייצר דבר בלתי מוגבל , או דבר סופי ירכיב דבר סופי עד כאן זו עדיין שלילה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 11:35 |
|
| |
לכל תופעה יש סיבה, זו הנחה לא הכרח. ניתן להניח שאין אבל אז בדרך כלל אין מה לחקור.
לא לכל מורכבות יש מרכיב (במובן של יצור תבוני). בעידן שלנו זה די ברור מאליו.
לדעתי כל דבר הוא מוגבל במידה מסויימת. אבל ניתן ליצור דברים חסרי פרופרציה. אגב האינטרנט הוא דוגמה טובה לדברים שיכולים להתרחש בלי כוונה או מכוון.
והכי חשוב מה הסיבה הראשונית לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 15:08 |
|
| |
תמימות
עד כמה נושא השיחה מורכב וסבוך, אפשר ללמוד מן הנושאים הגדולים שדי היה לשלוף אותם מן השרוול. מה זה קיום? – מה ישנו, מה טיב היש, האם כסא, 5 וטוב ישנם. מה אפשר לנו לדעת על היש – שאלת ההכרה. לצורך מה קיים? למה נועדתי? – שאלת התכליתיות. האם יש תכלית בטבע, האם זו קטגוריה אנושית הרואה תכלית בטבע. סיבתיות – האם היא קיימת בטבע או שהיא קטגוריה של ההכרה שלנו את הטבע. האם היא אקראית או מכוונת. האם חוקיות הטבע בכלל נקבעה על ידי מחוקק, האם היא בטוי של הטבע עצמו, האם היא בטוי התבונה התופסת את הטבע. סיבה ראשונה – האם נחוצה לקיום העולם או שהוא קדמון. האם אפשר להכיר את הסיבה הזו. מה יחסה לזמן. אלהים – מה הוא בכלל, האם זה מושג ברור. האם הוא סיבה ראשונה. האם אפשר להוכיח קיומו. כל הנושאים האלו, שליקטתי מדברי חברים בעמוד אחד ובלי מאמץ בכלל, וצרפתי כמה שאלות חלקיות לידם, – כולם נושאים גדולים וכבדים מאד. גדולי ההגות בתרבות המערבית חוקרים אותם באינטנסיביות גדולה מזה 2500 שנים ויותר. כל אחד דורש כמה שנות לימוד, ואפשר לכתוב עליו כמה דוקטורטים. התורה שלנו אינה עוסקת בענינים האלו עסוק מקצועי. יש עוד נושאים גדולים וכבדים והיא בחרה במה שמעניין אותה. תמימות יפה לילד או מתבגר העושה את צעדיו הראשונים. תמימות בגיל בוגר עלולה להעיד על משהו אחר לגמרי. רק מחקר רציני ומעמיק מאד יכול להביא בסופו איזו 'פשטות' מורכבת, מעין 'שלמות' הנראת כאילו 'תמימה'. עבורינו כאן, כולנו צריכים לדעת על קיומה של האנציקלופדיה העברית, חיבור רציני המצוי בכל ספריה ובהרבה בתים פרטיים. ראוי אפשר לגשת אליה כדי לקבל סקירה ראשונה טובה, לקרא על האנשים והענינים הנזכרים בסקירה, ואז לגשת ולקרא טקסטים מקוריים. כאן ראוי היה שכל אחד יביא משהו לפי איזה טקסט מקורי שקרא, וינסה להסביר מה העמדה המוצגת בו, מאין היא באה, על איזו בעיה היא מנסה לענות, מה היא נדרשת לשלם וכדומה. כל עשויה להתפתח שיחה של טעם שתעשיר אותנו. קינטור והקנטה אינם לעניין כלל. אולי טוב היה לו אפשר היה לגבש כאן קבוצת קריאה שתבחר טקסט מסויים, תקרא אותו יחד ותשוחח עליו. עודד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 15:08 |
|
| |
מיכל לכל מורכבות יש מרכיב. מי המרכיב של אלוהים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2013 15:53 |
|
| |
שם אחר, תסתכל מה כתבתי ליד זה. איך שוללים זאת כדי להגיע להוכחה..
עודד , האנציקלופדיה התלמודית ממש לא נוחה לקריאה , והלוואי תמים , תורת ה' תמימה. אם היינו תמימים היינו מקבלים הכל בפשטות. אבל הרמב"ם בספר העיקרים כותב שמי שיש לו קצת שכל אז שחובה עליו להתבונן בדברים אלו (לא מצטטת בדיוק)
|
|
|
|
|