בית פורומים עצור כאן חושבים

ברכת- שנתן מכבודו לבשר ודם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2013 12:26 לינק ישיר 
ברכת- שנתן מכבודו לבשר ודם.

קראתי כי הרב עובדיה המליץ להשתדל לראות את הנשיא אובמה. ולברך בשם ומלכות את הברכה  שנתן מכבודו...

נכון מאד מכובד מאד . אכן כך צריך לנהוג.

השאלה היא אם ההלכה הזו של הברכה חל רק על מלכים ונשיאי אומות העולם, עובדי ע"ז?
ובפרוש אינו חל על נשיאי ישראל- או מנהיגי המדינה, הזוכים גם הם, לכבוד מלכים (רק)  בחו"ל.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 13:18 לינק ישיר 

ההלכה מגדירה באיזה אופנים מברכים.

אין בהגדרה זו סעיף של כבוד, בין היתר כי אי אפשר למדוד אותו, עם זאת הברכה היא כן על כבוד ועל כן חז"ל התקינו את הברכה על סמכויות.
כיום הסמכות של נשיא ארה"ב גדולה לעין ערוך מסמכויות של ראש ממשלה בישראל ומפה נובע ההבדל.
ראש ממשלה אינו אלא מנהל שמנוהל על ידי העם וכמו כן אין לו סמכויות ממשיות בלי חברי הקואליציה ותמיד יכולים להצביע אי אמון בו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 13:33 לינק ישיר 

עומד בפרץ
במחילה מכת"ר איפה בדיוק ההלכה מגדירה כך את הברכה? האם זו הלכה איך שבא לי?

ברכות דף נח.

רואה מלכי ישראל אומר ברוך שחלק מכבודו ליראיו, מלכי אומות העולם - אומר ברוך שנתן מכבודו לבשר ודם. אמר רבי יוחנן: לעולם ישתדל אדם לרוץ לקראת מלכי ישראל, ולא לקראת מלכי ישראל בלבד אלא אפילו לקראת מלכי אומות העולם, שאם יזכה - יבחין בין מלכי ישראל למלכי אומות העולם. רב ששת סגי נהו

רמב"ם הלכות ברכות פרק י

לכה יא
הרואה ת"ר אלף אדם כאחד, אם עכו"ם הם אומר בושה אמכם מאד חפרה יולדתכם הנה אחרית גוים מדבר ציה וערבה, ואם ישראל הם ובארץ ישראל אומר ברוך אתה יי' אלהינו מלך העולם חכם הרזים, הרואה מחכמי אומות העולם אומר ברוך אתה יי' אלהינו מלך העולם שנתן מחכמתו לבשר ודם, חכמי ישראל מברך שנתן מחכמתו ליראיו, מלכי ישראל אומר שנתן מכבודו ומגבורתו ליראיו, מלכי אומות העולם מברך שנתן מכבודו לבשר ודם.

מאיפה אתה לומד  שהגודל קובע?

לתשומת ליבך גם הנשיא האמריקאי תלוי בקונגרס בסנאט ובעמו.    למרות שזה בכלל לא לענין.
 ולפני שתתחיל לדקלם את עסקני החרדים
אליהו רץ לפני מרכבתו של אחאב הרשע- בגלל כבוד המלכות. מלכות רשע! אבל מלכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 13:46 לינק ישיר 

עיין בשו"ע ובנושאי הכלים שם.

לפני כמה זמן עיינתי וזה בערך מה שיצא לי.

אין תחת ידי הספרים אבל זה נמצא באורח חיים בסימנים של הברכות.
אני בכוונה לא התיחסתי לפסוק של הרב עובדיה יוסף שליט"א ואינני בטוח שבכלל הוא פסק כך, אבל אין מה להשוות את הסמכות שיש לנשיא ארה"ב לבין ראש ממשלה וכדו' שאפילו להרוג פלשתיני מחבל הוא לא יכול בלי דוח גולדסטון לבין נשיא ארה"ב שיכול להשתלט על מדינה כמו עירק או אפגניסטן ואין מי שימחה בידו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 13:54 לינק ישיר 

אני חושב שכל העסק הזה קצת נלעג היום. עם כל הכבוד, חז"ל התייחסו למלכים באופן שונה ממה שאנחנו רואים היום שליטים. אמנם בטל טעם לא בטלה תקנה, ולכן כשרואים אותו יש מקום לברך (אם כי גם בזה יש לפלפל). אבל לרוץ ולראות אותו זו לא הלכה אלא המלצה, ומבחינתי זו לכל היותר בדיחה גרועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 14:13 לינק ישיר 

.

שמעתי בשם כמה פוסקים שאין לברך בשם ובמלכות כלל כיום, משום שאין בסמכותו לגזור את דינו של מישהו למוות, וסמכויותיו מוגבלות על ידי חוקה, קונגרס וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 14:28 לינק ישיר 

מואדיב, זה ידוע. הרב עובדיה אינו דעה יחידה בזה (אגב, גם הרב עובדיה עצמו הרגיש בזה, וכתב שבסמכותו להכריז מלחמות ובכך ליטול חיים. אם כי דומני שמשפטית הוא זקוק לאישור הקונגרס. לכן מאז מלחה"ע השנייה לא היתה לארה"ב שום מלחמה שהוגדרה ככזו). אבל לדעתי השינוי הוא מהותי ועמוק יותר מאשר הסמכות. ואולי זה חלק מהגורמים לשינוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 15:01 לינק ישיר 

ברור שבמקרה הזה יש לרוץ ולראותו כי הוא עוד במלכות של חסד אז זה גם ענין של הכרת הטוב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 15:02 לינק ישיר 

עומד בפרץ
עיינתי והנה מה שמצאתי- כנראה הרב עובדיה צודק בהמלצתו, לראות את אובמה וחבל שלא ממליץ גם על הנשיא שלנו

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רכד

סעיף ח
על ו [ה] מלכי ישראל אומר: בא"י אלהינו מלך העולם שחלק מכבודו ליראיו; (יא) ועל מלכי עובדי כוכבים אומר, (יב) ברוך שנתן מכבודו לבשר ודם.

סעיף ט
מצוה ז להשתדל (יג) לראות מלכים, אפילו מלכי אומות העולם.

מואדיב
ועל מה הסתמכו הפוסקים הללו?

ועלה בראש שאלה- אולי ר' מיכי יפתור אותה בקלות.
ראיתו של הנשיא בטלויזיה- זה כאילו ראה אותו ממש וחייב ברכה
הגמרא בברכות אומרת וגם בשו"ע- כי סומא היודע כי הוא עומד לפני נשיא חייב לברך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 18:44 לינק ישיר 

נושא מהכותרות. כלומר הדיון הוא הלכה למעשה.

כמדומה שיש כאן כמה נושאי משנה.

א. מה הם גדרי הברכה ותכליתה כפי שהם עולים מן המקורות.

ב. מה הם גדרי המלך והמלכות שבזכותם ראוי לברך על השליט.

ג. על איזו ראיה מדובר. כפי שציין ירוחם, מהסיפור בגמרא על רב ששת משמע שאפשר לעוור לברך על המלך כשהוא יודע שהוא במחיצתו.

לגבי סעיף ב צויינו כאן מראי מקומות באחרונים. אך יש לשים לב שלכאורה אלו הם דברי סברה. המקורות עצמם מתייחסים לתרבות ולחברה שבה יש מעמד של מלך. זה כל כך פשוט עד שאין צורך לפרט יותר. אולם היום יש לנו שאלות רבות.

אחד המאפיינים שאני משער שיש לכלול הוא היותו של המלך בלתי כפוף לאחרים. הרי המצביא והמושל המקומי מטעם הקיסר אינם מעוררים את הברכה. ריב"ז לא ברך על הגנרל הרומאי שכבש את ירושלים. חכמים לא ברכו על חברו של רבי, הנציב הרומאי (כאן אנו נכנסים לדיון מסובך ביותר על זהות חברו של רבי יהודה הנשיא ואם היה זה הקיסר עצמו).

האם, כפי שכתבו כאן, רק מלך שיש לו מה שמגדירים במדעי המדינה כ"שלטון אבסלוטי" זכאי שיברכו עליו?

ואולי כדי לענות על שאלה זו יש לחזור לתכלית הברכה? למשל, אם בא לידי ביטוי היסוד של "מלכותא דארעא כעין מלכותא דשמיא" (יש דמיון בין המלכות האנושית למלכות שמים) אזי כפי שהקב"ה שליט יחיד בעולמו כך אותו מלך שיברכו עליו צריך להיות שליט יחיד במקומו. אבל יתכן שהברכה נתקנה גם מסיבות אחרות. למשל, כדי להזכיר לאדם החווה מפגש עם המלך שכל כוחו ועוצמתו של אותו בשר ודם ניתנו לו מאלקים, והשם, ברצותו נותן וברצותו לוקח. לפי זה, אדרבה, מן הראוי לברך אפילו על נשיא שהוא לזמן. כל עוד אותו שליט מעורר באלו שלידו תחושות של הערצה ופחד.

לא באתי למצות את כל מה שאפשר להציע אלא רק להעלות הצעות וסברות. (כמה חסר לנו וטו...).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 18:57 לינק ישיר 

ירוחם,
דומני שהברכה נתקנה על ההתרגשות שבמפגש עם מלך/שליט (שאני אישית לא שותף לה ולא מבין אותה). זה קיים רק במפגש, גם אם מדובר בעיוור. צפייה בטלוויזיה אינה מעוררת זאת. (כמו ההבדל בין הופעה חיה של זמר או אמן, לבין צפייה בו בטלוויזיה). הרי אפשר לראות אותו בטלוויזיה בכל רגע גם כשהוא בארה"ב. וכי יש טעם לברך עליו בכל רגע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 21:37 לינק ישיר 

דוקינס בספר שלו "ההצגה הגדולה בתבל" מביע ביקורת על כך שביד מושל טקסס יש את היכולת לאשר האם להוציא נידון להורג, ותחת כהונותו של ג'ורג' בוש, שנמשכה כ-6 שנים, הוא אישר את הוצאתם להורג של כ-150 איש, בממוצע אחד כל שבועיים. והדברים הם קל וחומר - ומה מושל מדינה יש בכוחו לפסוק בדיני נפשות, לנשיא ממשלת ארה"ב בכבודו ובעצמו לא כל שכן?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/3/2013 21:40 לינק ישיר 

ר מיכי
הברכה תוקנה על התרגשות? לא נראה לי.! - ברעם וברק אנו מברכים אפילו אם לא מפחדים או מתרגשים
אבל אפילו אם כן, ההתרגשות קיימת בכל מקרה גם בטלויזיה- כי הראיה בה  היא טובה יותר קרובה יותר אל הנשיא, מאשר לראות אותו מרחוק.
נכון שאלת הרי צריכים לברך גם כשרואים אותו באמריקה,     לא בדיוק.
א. יכול באמת להיות שאם רואים אותו בפעם הראשונה יש לברך, הרי ראינו נשיא או מלך- שה' חלק לו כבוד, ראה גמרא בסנהדרין, בנושא של אדם שעלה לגדולה  פרנס ומלך,
ב. הנשיא הרי בא אליך הביתה, למדינה שלך לארצך, יש לכך משמעות אחרת ומוחשית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 21:55 לינק ישיר 

אנקדוטה מעניינת.
בביקורו של בוש הייתי תלמיד בישיבת חברון. בשישי בבוקר הוא ביקר ביד ושם והודיעו שייסע באחד משני מסלולים(מטעמים ביטחוניים לבלבל את האויב). או בכביש בזק או שדירות הרצל.
בשעה היעודה הופיעה הפמליה בכביש בזק. אחד הבחורים התנדב לברך בשם ומלכות והוציא את שאר הצופים.
אח"כ התברר שעבדו עלינו (או על המחבל) לגמרי. הנשיא הגיע במסוק ובשיירת הרכבים ישבה הפמליה.
מה לומדים מזה חוץ מסיפור מעניין, לא יודע אולי מישהו יאמר שזה לא היה ברכה לבטלה כי ראו את כבודו...

פוגמישו
אם התכוונת ברצינות לדון ק"ו זה אני ממליץ לך ללמוד קצת על המבנה של הממשל והמשפט בארה"ב.

תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 20/03/2013 22:04:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 22:19 לינק ישיר 

ברכות על התרגשות נתקנו בנוסח שהחיינו,
ברכת מלכים היא ברכה כברוך משנה הבריות ועושה מעשה בראשית ,
טלויזיה היא מילה גסה באתרא הדין  ואפשר להסתפק בתמונה ,
בכ"א אם לא היתה התרגשות לא היו רצים לראות את זיו נקודת חינו הגדולה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2013 22:20 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:

פוגמישו
אם התכוונת ברצינות לדון ק"ו זה אני ממליץ לך ללמוד קצת על המבנה של הממשל והמשפט בארה"ב.

איך הבנת שאני לא רציני בדיוק? ומה שכתבת לא קשור, כי פוליטיקה פעמים רבות מתנהלת בשיחת טלפון, כלומר הנשיא מרים טלפון ומודיע למושל שחשוב לו מאוד שהוא יחוס על חיי הנידון ולא יחתום על ההוצאה להורג, ואם הוא יעתר לבקשת הנשיא, הרי שהוא יטה לו חסד בהזדמנות מסוימת אחרת, ואם הוא לא יעתר, אז הוא יפעיל את כל כובד משקלו ללחוץ את המושל... פוליטיקה, אתה יודע, יש לה גם "חדרים מאחורה"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ברכת- שנתן מכבודו לבשר ודם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext