בית פורומים עצור כאן חושבים

קריאת שמע בזמנה- חיוב מדאורייתא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2013 12:45 לינק ישיר 

נדמה לי ששאלת דוינצי מוזכרת באיזשהי צורה בפמ"ג תחילת סימן פט.
דברי כי55 צודקים לענ"ד, ויש בזה משמעות למי שפספס, שטוב שיקרא גם אחרי זמנה.
לגבי כמה חייב לקרוא בזמנה, הרמ"א [דומני באזור סימן סב] כותב משהו בשם הטור לגבי ק"ש של קבלת עומ"ש שלפני התפילה, שזהו רק פסוק ראשון - וטוב לומר בשכמל"ו אחריו כדי שיהיה ניכר שהוא לשם ק"ש - אבל בערוה"ש מביא עוד דעות בזה {ומדברי הרמ"א אלו אני מוכיח דבריי דלעיל אודות כי55}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 12:28 לינק ישיר 

באחת מקריאות שמע האחרונות שלי עלי בלבי יישוב פשוט להבדל בין 'בשכבך' ל'ובקומך'. הרי הוא מוצע לפניכם.

בתשתית התשובה שאני רוצה להציע עומדת הבנה במהות הענין של בשכבך ובקומך. זה לא סתם איזה טקס בשעות הבוקר והלילה למען הסרת החיידקים. 
קריאת שמע היא קבלת עול מלכות שמים. קבעה תורה שצריך שתהיה קבלת עול על עבר שעות הערות ועל עבר שעות השינה. יש לשים לב שלא כתוב לילה ובוקר, אלא שכיבה וקימה.
קבלת עול על ערות זה לפני שהולכים לישון. כל זמן שעדיין לא עלה האדם על יצועו זה אקטואלי שיקבל עליו עול מ"ש על עבר שעות השינה הבעל"ט.
לעומ"ז 'בקומך' זו דרישה לקבלת עול על שעות הערות לכן מיד כשמתעורר צריך לקבל ע"ע עול מלכות שמים.

כמובן שכל העסק התקדם ועבר חקיקה פורמלית מדוקדקת, גאון-תניא. מג"א וכו'. אבל הפרשנות השורשית ל'בשכבך ובקומך' לענ"ד היא כנ"ל. זה יצר את שורש החילוק.  

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 04/04/2013 12:29:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 13:22 לינק ישיר 

דה וינצי
התורה מציינת את כל המצבים בחיי האדם- בשבתך בביתך - ובלכתך בדרך- בשכבך -ובקומך,
בכל המצבים שאתה נמצאה בהם אתה צריך לחשוב על כל מצוות ה'.
 ולא רק על המצוות שמוצאות חן בעייניך- ורק אותן אתה מעדיף .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קריאת שמע בזמנה- חיוב מדאורייתא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.