בית פורומים שידוכי חרדים

אופי בירושה לילדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2013 18:38 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
נקודה, ממש לא בטוחה,
התפקיד כאם הוא להכיל, לאהוב, להדריך ולכוון.
אבל לא ניתנה לה היכולת לשנות...
(יש דוגמא אישית, אבל זה חלק מההדרכה והכוונה)

קטנה, שאלה יפה.. את מתכוונת להתמודדות עם האופי של הילדים בנקודות שהוא אופי שלא נח לך איתו.. אז יותר קל להתמודד איתם מאשר איתו..
את מתכוונת שאת לא רוצה שזה יקרה.. ההנתהגות של האדם מושפעת גנטית וסביבתית.
תיצרי סביבה שתצליח לגמול אותם מהתכונה הרעה(בין אם היא קיימת, בין אם לא), הכי חשוב זה הדוגמא האישית, בד"כ כך הילד לומד ומחקה..

וללא ספק, מעל הכל, לפני הכל, תפילות וס"ד...

כמו שלך יש את היכולת לשנות את עצמך ויותר מכך זה חלק מחובתך בעולמך (נקודת הבחירה וכו'.. )..
כך יש לך את היכולת לשנות ולעצב את ילדייך. 

אף שאין ספק שחלק העיקרי בחינוך זה לא ידע וההשכלה בחינוך, אלא דוגמא אישית. וכמו שאמר מי שאמר - שהחינוך של הילדים לא מתחיל כשהם נולדים אלא 20 שנים אחורה...

אבל כמדומני שנושא האשכול לא היה איך מחנכים אלא איך אנחנו מתמודדים עם נקודות חולשה ותורפה שקיימות בנו שלא יעברו לילדים. ועל זה דעתי שזה דבר שניתן לשינוי כמו שזה ניתן לשינוי בנו עצמינו. 
ולכן, אף שאת צודקת שדוגמא אישית זה ה-א' ב בחינוך. ואף שאת צודקת שאם היא תיצור סביבה חיובית זה ישפיע ממילא על הילד. אבל מה לעשות כשמדובר באופי שטבוע באמא והילד קולט את זה בין אם היא תרצה או שלא תרצה..?!

לא זה מה ששאלת קטנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2013 23:27 לינק ישיר 

אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 01:58 לינק ישיר 

טיע כתב:
אני אומר שאם הבחור/ה מוצא חן, לא צריך לחשוש על הילדים. ילד בדרך כלל הוא לא קופי של אבא או אימא שלו. הוא  איכשהו משלב, ודווקא תכונה מעצבנת יכולה לבוא טוב בשילוב עם תכונה אחרת.  

לאהוב זה הטוב שבטוב.

הוא לא קופי, אבל בהחלט קוף. ילד תמיד יחקה את הוריו, אם בדיבור, אם בהתנהגות ובהכל. ממש: קוף אחרי אבא ואמא!!

לא יודע, לפחות במקרה שלי זה ממש לא ככה- לא דומה בהתנהגות לאבא וגם לא לאימא...
אולי אני בכלל מאומץ... לכי תדעי....=))

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 01:59 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק.

אז פתאום את לא יודעת!!
הההא??? 

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 10:39 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:

העלית את אחת ה-נקודות.. משום שבעצם זוהי עיקר מטרת חיי הנישואין.. 

ואסביר: הרי הקב"ה היה יכול לעשות שגבר יתחתן עם גבר ואשה תתחתן עם אשה. ביננו, זה הרבה יותר קל, מוצלח ופרקטי.
הגברים הרבה יותר יסתדרו עם האגו הגברי, עם הציניות, החוסר רגישות ואסתטיקה וכו' וכו'..  הם באותו הראש ואף מבחינה רוחנית הרבה יותר קל להתעלות ולהתקדם עם חבר קרוב..  והנשים, הן באותו ראש, אותן נקודות רגשיות, אותן תחביבים שאת הגברים זה לא מעניין וכו' וכו'.. אז למה בכל זאת הקב"ה לקח דווקא את הקוטביות וחיבר ביניהם...?!

התשובה: כי זה בדיוק המטרה.. להשלים אותנו כבני אדם, להשלים את האישיות שלך, את האופי שלך, לצחצח ולזכך את המידות - אותנו.. והדרך הטובה ביותר זה דווקא כשיש קוטביות, ניגודיות ולגרום להם להתמודד ביחד, לגשר על כל הפערים..  וחלק עיקרי בפערים זה האופי של הגבר מול האופי של האשה. החסרונות מול המעלות של השני. ואם הם משכילים לעבוד ביחד, בשותפות, בהשלמה אז התוצאה היא - פסיפס מרהיב של קומת אדם טהור וזך - אחד!! 

אז קטנה, אל לך לדאוג מפני כך, משום שזה בדיוק המטרה, זו בדיוק התפקיד שלך, ואותו אחד על שלל מעלותיו וחסרונותיו הוא בדיוק המשלים שלך... הוא בדיוק הכפפה ללב שלך.. ומשכך בטוח שאת תצליחי.. ולו כי אם לא, הקב"ה לא היה מביא לך אותו... 

,תזכרי: אהבה איננה התבוננות זה בזה, אלא התבוננות משותפת לאותו כיוון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 11:13 לינק ישיר 

ועדיין אני אוחזת בדיעה שאין לנו היכולת לשנות אחרים, אלא להשפיע עליהם להשתנות..

וקטנה, זה נקודה חשובה, אבל בד"כ מה שנראה אצל הילדים נסלח, בעוד שכשנראה אותו הדבר אצל הבנזוג הסליחה תהיה מושפעת מהמצב ביננו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2013 12:07 לינק ישיר 

אחת_חדשה כתב:
ועדיין אני אוחזת בדיעה שאין לנו היכולת לשנות אחרים, אלא להשפיע עליהם להשתנות..

וקטנה, זה נקודה חשובה, אבל בד"כ מה שנראה אצל הילדים נסלח, בעוד שכשנראה אותו הדבר אצל הבנזוג הסליחה תהיה מושפעת מהמצב ביננו.

היכולת לשנות זה לא בהכרח כפייה, אלא גם השפעה היא סוג של יכולת מסוימת, כך שבעצם אנחנו אומרים את אותו הדבר..
אבל גם אם על זה תתווכחי, אז אני חושב שבעצם גם את מסכימה שיש לנו את היכולת לשנות את השני, רק שאת סבורה שאין זה מתפקידינו לחנך ולשנות את השני. ועם זה אני בהחלט מסכים אתך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 12:27 לינק ישיר 

ענין של דמגוגיה. אנחנו לא משנים, אבל גורמים להם להשתנות. זה הכל.
ולענין הילדים, אנחנו פה כדי לחנך אותם, ולעזור להם..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2013 12:48 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
אני אומר שאם הבחור/ה מוצא חן, לא צריך לחשוש על הילדים. ילד בדרך כלל הוא לא קופי של אבא או אימא שלו. הוא  איכשהו משלב, ודווקא תכונה מעצבנת יכולה לבוא טוב בשילוב עם תכונה אחרת.  

לאהוב זה הטוב שבטוב.

הוא לא קופי, אבל בהחלט קוף. ילד תמיד יחקה את הוריו, אם בדיבור, אם בהתנהגות ובהכל. ממש: קוף אחרי אבא ואמא!!

לאהוב זה הטוב שבטוב.

גם אני לא דומה להורי, אבל אני דומה להם שגם הם לא דומים להוריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 15:50 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

לאהוב זה הטוב שבטוב.

זהו!! תמיד חשדתי שאתה לא קשור להוריך בגרוש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/4/2013 16:41 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
אני לא יודעת אם שאלתי, כמו שהערתי נקודה, שבחיי הנישואים כנראה נתקל בהתמודדות כפולה מול תכונות אופי שלא רגילים להם, גם בבן הזוג וגם אצל הילדים שירשו את זה ממנו..ק.העלית את אחת ה-נקודות.. משום שבעצם זוהי עיקר מטרת חיי הנישואין.. ואסביר: הרי הקב"ה היה יכול לעשות שגבר יתחתן עם גבר ואשה תתחתן עם אשה. ביננו, זה הרבה יותר קל, מוצלח ופרקטי.הגברים הרבה יותר יסתדרו עם האגו הגברי, עם הציניות, החוסר רגישות ואסתטיקה וכו' וכו'..  הם באותו הראש ואף מבחינה רוחנית הרבה יותר קל להתעלות ולהתקדם עם חבר קרוב..  והנשים, הן באותו ראש, אותן נקודות רגשיות, אותן תחביבים שאת הגברים זה לא מעניין וכו' וכו'.. אז למה בכל זאת הקב"ה לקח דווקא את הקוטביות וחיבר ביניהם...?!התשובה: כי זה בדיוק המטרה.. להשלים אותנו כבני אדם, להשלים את האישיות שלך, את האופי שלך, לצחצח ולזכך את המידות - אותנו.. והדרך הטובה ביותר זה דווקא כשיש קוטביות, ניגודיות ולגרום להם להתמודד ביחד, לגשר על כל הפערים..  וחלק עיקרי בפערים זה האופי של הגבר מול האופי של האשה. החסרונות מול המעלות של השני. ואם הם משכילים לעבוד ביחד, בשותפות, בהשלמה אז התוצאה היא - פסיפס מרהיב של קומת אדם טהור וזך - אחד!! אז קטנה, אל לך לדאוג מפני כך, משום שזה בדיוק המטרה, זו בדיוק התפקיד שלך, ואותו אחד על שלל מעלותיו וחסרונותיו הוא בדיוק המשלים שלך... הוא בדיוק הכפפה ללב שלך.. ומשכך בטוח שאת תצליחי.. ולו כי אם לא, הקב"ה לא היה מביא לך אותו... 

,תזכרי: אהבה איננה התבוננות זה בזה, אלא התבוננות משותפת לאותו כיוון....

דברים נאים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 21:32 לינק ישיר 

טיע כתב:

ואוו, נשמע שאת מכירה אותם...

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 17:04 לינק ישיר 

אמר ר' ישראל מסלנט 
יותר קל ללמוד את כל הש"ס מלשנות מידה 1!

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/4/2013 21:51 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

ואוו, נשמע שאת מכירה אותם...

לאהוב זה הטוב שבטוב.

היא לא מכירה אותם, זה רק נראה שאתה לא דומה לאף אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/4/2013 22:39 לינק ישיר 

חחחחחח, מנחמיים חזק!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אופי בירושה לילדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.