בית פורומים עצור כאן חושבים

טעינו?! במה? ביקורת עצמית לרגל המצב הפוליטי של המגזר החרדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2013 21:32 לינק ישיר 

אז במקום להתחבט אני אענה לך תשובה מאד פשוטה.
החברה הזאת חולה לגמרי כל קשר בינה לבין היהדות המקורית מקרי בהחלט.
כל מי שקורא בתנ"ך ובש"ס מבין שהעם היהודי שמשתקף משם אפילו לא מזכיר את החרדים של היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 21:33 לינק ישיר 
אנחנו נהיה כאן אחרונים

מתחת לספה, מעבר לפינה,
הרינו מתקיימים כבר שלושים מיליון שנה.
שחורים כפחם, שעירות רגלינו,
ובידינו, מסורת אבותינו.

בלי שום שינוי,
בלי שום הצדקה,
חיים אנו על שנורר,
ואם אין - אז צדקה.

הצדק הוא בידי
שורד תמידי - כמקק.
תודו שזה מצדיק
דרישה לעוד סכום עתק.

אולי יאמר חרד
"בר חלוף כמויסכם איניני"
אך עמוק בפנים תדעו:
אם כבר, הצדק עם חומייני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 21:41 לינק ישיר 

מקק חרד.
צר לי מאוד שהדיון גולש לפסים שאתה מושך לכיוונם.
תנסה לשמור על מכובדות.
חוסר המכובדות שאתה מציג בשירך דומה לחוסרר המכובדות השוררת בעיתונות החרדית. יש לנו מזה מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 21:42 לינק ישיר 

טענת המרגלים שלא רצו  להכנס לארץ ולהקים מדינה -      כחגבים היינו בעיננו וכן היינו בעייניהם.החגב אותו חגב,

אונקולוס מתרגם חגב- קמצא. והגמרא אומרת על קמצא ובר קמצא חרבה ירושלים,  על חגב ובנו החגב חרב ירושלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 21:59 לינק ישיר 

"כשם שבני המשכילים התנצרו והתגרמנו במדינת ישראל המנותקת מן הדת יהפכו ל'כל אזרחיה' משהו שייטמע מהר מאד מבחינה היסטורית ויהפוך לאבק חולף "

לץ דר ,כמו כל חרדי אתה חוזר כתוכי על נאומים שטותיים שנאמו לך גדוייליך  -הרי רק בזכות ההשכלה אתה יכול לגדל את 12 הילדים שלך על חשבון אותם משכילים כמו בן גוריון שהשכיל לזרוק לאשפה את התאוריות הגלותיות שלך שבגללן נפלו ששה מיליון קרבנות.
לצערינו בן גוריון המשכיל עשה את טעות חייו כאשר קבע את מכסת בני הישיבות בלי להביא בחשבון את הטפילות החרדית  שכיום מאיימת על בטחון המדינה.

לכן לא פלא שאדם חסר נסיון פוליטי כמו יאיר לפיד זכה בנסיון ראשון ל19 מנדטים-מספר חסר תקדים שמוכיח עד כמה אזרחי המדינה מודאגים  מהטפילות החרדית.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 03/04/2013 22:00:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:16 לינק ישיר 

אפריים,

להקליד שוב עם מחוש,

זה הרי ממש עינוי.
אך נכון אמר הלץ -
צודק המין ללא שינוי!

אם לשמע הדברים
מתעורר קצת דז'ה וו,
עורו עורו חרדים,
ואלי השתחוו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:25 לינק ישיר 

בעל
אני לא חושב שסוציולוגיה מודעת לעצמה שאין בה אלא סוציולוגיה בלבד יכולה להיות קבע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:28 לינק ישיר 

יהי
כלומר, כל זמן שהסוציולוגיה אינה מודעת לעצמה היא יכולה להמשיך להתקיים, אך ברגע שהיא מודעת לעצמה, אינה יכולה להתקיים. אז למה להיות מודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:44 לינק ישיר 

אני אין לי שום סימפטיה לסוציולוגיה הזאת (מעבר לרמת הצ'ולנט וההרינג) אז אין לי בעייה שהיא תיכחד. התייחסתי לפלג מסויים בעצכח, אליה התייחס גם מיכי, שמתעקשת לקרוא לעצמה חרדית תוך מודעות שאין בתיוג הזה כלום מעבר לסוצילוגיה . מהלך כזה אכן לא יכול לשרוד. משא''כ גופה של החרדיות, אם שכלפי שמיא גליא שאין מאחוריה שיטה עקבית אלא אא''ס, תוכל לשרוד.

דה וינצי
ביחס לחילוק שחילקת בין חרדיות אידיאלית לאמפירית. האם לא יהיה נכון לומר שמעיקרי החרדיות הוא הייצוג של המציאות שלה כאילו היא התגשמות האידיאלים שלה? כאילו היא חברה אוטופית שאין בה כל חסרונות ואינה אלא יסוד כסא ה' בעולם? (סליחה על האסוציאציה, אבל זו אותה נקודה. ) הלא זו היא העדר הביקורתית שאתה צועק עליה.
אם נהיה ביקורתיים, ניתן גם לחקור אם האידיאל החרדי יכולה להיות תקפה אפילו כמתווה עבור האדם בעולם הזה. חוששני שללא מידה של רמייה עצמית קשה אפילו לדבר על שאיפה לאידיאל כזה.

זאב
אם בשורה התחתונה הכל מגיע לשאלה האם אתה חרדי או דל''י, מה זה אומר על האובייקטיביות הדעות? צודק מואדיב שכולם תינוקות שנשבו. שני הצדדים. בכל וויכוח כמעט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:46 לינק ישיר 

יהי
אני גם אוהב את הניגון.

ולגבי הייצוג העצמי של החרדיות, הרי זה אחד הטיעונים של המחב"תים, מה ביני לבין בן חמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:51 לינק ישיר 

(צולנט זו מטאופורה, הכוללת גם נגוניים. אבל אתה צודק שניגון נשמע יותר טוב.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי יהיאור ב- 03/04/2013 22:52:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 22:56 לינק ישיר 

דה_וינצי2 כתב:

החרדיות האידאלית בעיני היא התמסרות לחיים ערכיים אוניברסליים שפסגתם היא עמידה מול הא-ל ועבודתו. התמדה בחיים אלו מובילה להתקדמות עד כדי הקצנה חיובית, [הקצנה כהפך הבינוניות, ב'שביל הזהב' ללכת עד הסוף, לא הקצנה הבוחרת שביל קיצוני] באותה הקצנה חיובית אזהה את החרדיות.

יש חרדיות "רומנטית" בלא התעלקות על הזולת? (כמובן אם אינה כוללת חיים כמלאכי השרת שאינם אוכלים ואינם שותים...).
אם כן, שתציג תורה סדורה ואז יהא על מה לדבר.
בינתיים חרדיות זו עסוקה בהסברים אידיאולוגים למה כולם צריכים לספק לה את הקמח. למה היא נלחמת נגד טבע האדם, נגד ההשכלה, נגד תעסוקה ונגד ונגד... אבל כן היא מקימה גמ"חים.
נ.ב. אינני רוצה להיות כופר, אולם נדמה שהחרדיות החלה לעסוק בהכנסת קוף (או פיל) בחור של מחט, כתגובה להשכלה. מתן אפשרות להנות מחשיבה מופשטת עד דברים (ופחות לימוד לצורך עשיה) בכדי שלא למנוע מהצעירים היגרר לפרקטיקה של החיים.

תוקן על ידי שרפ ב- 03/04/2013 23:08:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:05 לינק ישיר 

תלמיד, איני מבין את טענתך. אני מקבל כל קבוצה כלגיטימית. אבל ברור שאני לא אתמוך בקבוצות שמזיקות לדעתי למדינה ולחברה שחיה בה. ובודאי שלא ארצה שאיש מהם יהיה הרב שלי, או של המדינה שלי. מה לא בסדר בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:12 לינק ישיר 

הרב מיכי,
לעשות קריטריון שמוציא מתוכו 60%מכלל התלמידים זה פגום לטעמי, בפרט כשהמגזר שנותר בחוץ נותן צידוק ערכי.
זה נותן תחושה של קריטריון שבא להכריח שינוי ולא קריטריון בעלמא
פגום במיוחד כשהמצב של 'מימון חדפעמי מחוץ לספר התקציב' הוא מצב קבוע.

לענין הרב בן דהן. ההשואה בין חוסר ההזדהות של הערבים (או מדויק יותר -הזדהות הערבים עם מבקשי נפשה של המדינה) שמונע מהם מלהתמנות בועדת חו"ב (נוגד את האינטרס המהותי -בטחון- של הועדה) לחוסר ההזדהות האידיאלי עם הרעיון הציוני הוא מוזר.
אין סיבה שרב מטעם המדינה (ז.א. רב שתפקידו להעניק שירותי דת) יהיה חייב להזדהות עם המדינה ולומר הלל.

אפריםבן,
אל תתרגש מה 19 מנדטים של לפיד. אלו הם בדיוק אותם מנדטים (28) שמפלגת קדימה קיבלה בבחירות הקודמות רק שהפעם הם התפלגו. [לפיד+מופז+ליבני]
אגב, חיבתם של אלו לדתל"ים ולהתישבות  יש"ע ידועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2013 23:31 לינק ישיר 

למה הבוחרים לא בחרו הפעם קדימה או לבני?
הבוחרים החליטו לבחור בלפיד דווקא כי הוא היחיד  שהדגל שלו בכל תעמולת הבחירות היה דגל של  שיוויון בנטל והפסקת הטפילות החרדית.
עצם הנצחון המפתיע בכל קנה מידה מוכיח עד כמה אנשים חוששים מהמשך המצב הקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טעינו?! במה? ביקורת עצמית לרגל המצב הפוליטי של המגזר החרדי.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.