|
|
| נשלח ב-3/4/2013 23:50 |
|
| |
אפריםבן, שמחתך לאד ניכרת. שאלתי, מה התובנות שהסקת מקואליצית ההתנתקות? 'הנצחון העצום בכל קנה מידה מוכיח עד כמה נקעה נפשם ממפעל ההתישבות שמקיז דמים [תרתי במשמע] ללא כל צידוק'?
יהיאור, התכונתי לנסות לעצור את הסחף לכיוון הזה ולא להבעת עמדה סוציולוגית. אגב, לאחרונה התודעתי לירחון של בעלי תשובה חרדים 'אדרבה' דומני שהם יסייעו להכניס דם חדש ורוח חדשה לחרדיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 00:39 |
|
| |
זאב, העובדה שמדובר באחוז כזה מקרב התלמידים היא תורף הבעייה. הרי המדינה מאבדת את עצמה לדעת כשהיא מגדלת במו ידיה (על ידי תמיכות ופטורי גיוס) אחוז עצום של אנשים שרק אוכלים ואינם עושים (לפחות כלכלית). למה אתה מצפה, שאותם 40% פראיירים שעובדים במדינה הזאת ימשיכו להחזיק את ה-60% שלא עובדים ויעשו זאת בשקט? אני כבר לא מדבר על המצב בו החרדים יהיו רוב. האם הם ייתנו מימון לחינוך חילוני? או שמא אז פתאום המדינה כן תהיה פיאודל שמחלק כסף רק למי שהוא חפץ ביקרו? התרגלנו כבר לכך שהחילונים הם פראיירים שדוגלים בדמוקרטיה ודואגים לאחרים על חשבונם, אז על זה אנחנו כבר לא שואלים. אגב, המימון החד פעמי מחוץ לספר התקציב הוא אינטרס ישיר של העסקונה החרדית. יש לה אינטרס מובהק שכל הכספים יינתנו על ידם ודרכם לאנשי שלומם. כך הם שומרים על השליטה בידיהם. אוכלוסיה שאינה מפרנסת את עצמה, והיא ניזונה מכספי ציבור ותמיכה שעוברים כולם דרך הצינור העסקני, זה בדיוק מה שהם רוצים. כשהכסף יינתן בספר התקציב אתה יכול לסגור את המפלגות החרדיות, ולכן הן תהיינה הראשונות שיתנגדו לכך. ואגב דאגב, מאותה סיבה הם מתנגדים לכך שתהיה לאנשים השכלה ופרנסה. איך תישמר השליטה אם התלות בהם תיעלם?
אני רואה שהאשכול הזה כבר ממש הפך לויכוח פוליטי נוסח בח"ח. לא נורא, עד שההנהלה תכבה אותו נתכתש קצת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 03:42 |
|
| |
דה וינצ'י קראתי בענין רב אשכול מרתק זה מתחילתו ועד סופו. וניתן לומר שכל מה שכתבת בפוסט הפתיחה, ניתן לתימצות בעיקרון הבסיסי והיסודי, של מה שאני מכנה "הדת החרדית". והעיקרון הוא: "אני ואפסי עוד!!!" הדת החרדית מתפקדת בשני מישורים: א. התקבצות סביב מנהיגים מסויימים (כל פלג ותת פלג ומנהיגו) ללא שאלות, ללא חשיבה וללא ביקורת, תוך הערצת והאללת המנהיג, ללא קשר לרמתו הדתית-רוחנית, וללא קשר לכישוריו וחכמתו. ב. המישור השני שהוא החשוב יותר, (שגם יענה על השאלה הנצחית "מיהו חרדי"), אינו: "מה אני?" אלא: "מה אני לא?" אני לא ציוני, אני לא דתי-לאומי, אני לא חילוני, אני לא עובד, אני לא פשרן, אני לא ליטאי, אני לא חסיד, (כל חוג ושלילותיו) וכד'. וממילא ברור מדוע אין ביקורת פנימה. כי אם תהיה ביקורת היא עלולה להציב את העובדה הבלתי אפשרית שהמנהיג טעה, ודבר זה לא יכול להיות. דבר שני, ביקורת פנימית עשויה לגרום לאנשים להתחיל לחשוב: "מה אני באמת?" ולא רק: "מה אני לא?" "מה אני צריך לעשות?" ולא רק: "ממה אני צריך להזהר ולהתגונן?" באשר לשאר שאלותיך, ברגע שהקו המנחה הוא: "אני ואפסי עוד!", אין שום צורך לחשוב מדוע החילוניים דורשים שיוויון בנטל? אין אפי' שום צורך להבין מה הם לא מבינים, איך הם רואים אותנו ואיך הם רואים את המדינה בה כולנו חיים יחדיו. לכן קיימות כל המחלוקות בתוכנו פנימה, כי כל פלגון גם הוא חושב: "אני ואפסי עוד". לכן הנהי, היללות, הזעם והתדהמה מסילוקנו מהממשלה, לכן היה קיים שיכרון הכח והיוהרה, לכן נשמעו הקללות והגידופים כלפי החילוניים וה"סרוגים", לכן נשמעו איומים ריקים מתוכן אבל מוצפי שנאה: "נילחם בהתנחלויות"ובישיבות ההסדר ועוד ועוד. בזמן שההגיון האלמנטרי אמר: "תורידו את הראש, נהגו בצניעות ובענווה, נסו להגיע להדברות עם השלטון החדש", עשו בדיוק את ההיפך, אש וגופרית, שנאה וקצף על השפתיים. ואח"כ מתפלאים מדוע "מחרימים" אותנו. טיפשים! לא מחרימים אתכם, פשוט מתרחקים מחברתכם היהירה והלא נעימה בעליל! ניתן להאריך עוד הרבה, אבל אלו עיקרי הדברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 07:14 |
|
| |
מיכי
הגיוני
רק שבענייני רפואה אינך מפשפש בציציות הרופא והעמדתו הפוליטית, למה בבחירת רב לענייני הלכה (לא פולקלןר דתי)זה שונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 07:29 |
|
| |
| Zeev_w כתב: |  | נראה שהאשכול מתדרדר מדיון 'חושב' לסוג של 'מסננת' שבסופו נוכל לראות מי מחברי הפורום שייך לחוגי הד"לים .. |
|
חרדים אמיתיים נזהרים בלשונם, ולא מכנים בכינוי ד"ל את מי שאינם רוצים לבזות.
ובתרגום למתקשים:
רק חר"א חושב שאפשר לכנות ציבור בשם ד"ל - ושזה בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 08:13 |
|
| |
מואדיב, צודק וסליחה ע"כ. כנראה מחוסר שימת לב.
רבינו מיכי, עד כאן .כל הני 'אגב ואגב דאגב'... מקלקלת את השורה ??!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 08:34 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | למה הבוחרים לא בחרו הפעם קדימה או לבני?
הבוחרים החליטו לבחור בלפיד דווקא כי הוא היחיד שהדגל שלו בכל תעמולת הבחירות היה דגל של שיוויון בנטל והפסקת הטפילות החרדית.
עצם הנצחון המפתיע בכל קנה מידה מוכיח עד כמה אנשים חוששים מהמשך המצב הקיים. |
|
ה"נצחון" לא מפתיע אף אחד ולא מלמד כלום
מלבד העובדה הידועה מאז ומקדם
שבמדינה יש מאות אלפי אפרימבנים סתומים שאין להם מושג מה הם רוצים מעצמם
וקופצים על כל עגלה מזדמנת החל מגימלאים דרך צומת מפלגת מרכז קדימה לבני לפיד
וכל שטות שתיזרק בפעם הבאה עד שתוכיח שהיא לא שווה כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 08:36 |
|
| |
| ד_ר_ל_צ כתב: |  | למה הבוחרים לא בחרו הפעם קדימה או לבני?
הבוחרים החליטו לבחור בלפיד דווקא כי הוא היחיד שהדגל שלו בכל תעמולת הבחירות היה דגל של שיוויון בנטל והפסקת הטפילות החרדית.
עצם הנצחון המפתיע בכל קנה מידה מוכיח עד כמה אנשים חוששים מהמשך המצב הקיים.
ה"נצחון" לא מפתיע אף אחד ולא מלמד כלום
מלבד העובדה הידועה מאז ומקדם
שבמדינה יש מאות אלפי אפרימבנים סתומים שאין להם מושג מה הם רוצים מעצמם
וקופצים על כל עגלה מזדמנת החל מגימלאים דרך צומת מפלגת מרכז קדימה לבני לפיד
וכל שטות שתיזרק בפעם הבאה עד שתוכיח שהיא לא שווה כלום |
|
QED
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 08:38 |
|
| |
ת"ט הבה ולא נתמם, האם אין קשר בין השקפת עולם לפסיקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:03 |
|
| |
זאב, לא הבנתי מדוע אמירת האמת מקלקלת את השורה. העובדה שיש אנשים (=העסקונה החרדית) שנוהגים מתוך אינטרס צר ובאופן מושחת ולא לטובת הציבור שלהם (ובודאי לא הציבור הכללי) היא עובדה לדעתי. האם אתה מציע לי לא לומר אותה כדי לא לקלקל את השורה? אולי אני טועה (למרות שאיני חושב כך כמובן), אבל בהנחה שכך אני רואה את המציאות, האם אתה מציע לא לומר זאת? אטול דוגמה: האם כשתראה את ראובן מכה את שמעון ואח"כ מיילל שתפסו אותו, לא תאמר שהוא אלים כדי לא לקלקל את השורה? העלבון הוא לא ממש תחליף להנמקות, אם כי הוא מאד פופולרי בין אלו שאין להם הנמקות. ואגב דאגב דאגב, אחד המאפיינים של ההתנהלות החרדית הוא לא להוציא את הלכלוך החוצה כדי לא לחלל את השם (וכאן חזרנו ממש לנושא האשכול). אתה בעצם מציע לי גישה דומה. אבל אני אין לי אלא דברי השופט ברנדייס, שאמר שאור השמש הוא החיטוי הטוב ביותר לכל לכלוך. לטובת מניעת חילול השם אני בעד להוציא את כל הלכלוך החוצה, ומהר.
ת"ט, אין לי אלא להודות לבע"ב שענה בשמי את מה שהייתי מצפה שתבין לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:13 |
|
| |
הרב מיכי קיימת גישה שטוענת שפסק הלכה הוא אובייקטיבי לחלוטין, אם היא היתה נכונה, זה היה מאוד מקל את החיים. בזמנו שאלתי אחד מחשובי הת"ח פעיה"ק מה הרמב"ם היה מגיב על דברי השל"ה שבית הלל שורשם ממידת החסד ובית שמאי ממידת הגבורה, וענה לי בהאי לישנא: "עד שאתה שואל על הרמב"ם, תשאל על בעלי המוסר שאינם יודעים יסודות ואומרים שפסק הלכה הוא אובייקטיבי לחלוטין". הוא מייד סייג את דבריו והוסיף שצריך להשתדל להיות אוביקטיבי, אך זה לא יכול להיות עד הסוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:42 |
|
| |
הרב מיכי, לא מכיר 'עובדות' אלו. בפרט לא כוללניות על מגזר שלם. בעיני זה נראה הוש"ר. דברי השופט יפים ומתאימים כשמדברים על מקרה ספציפי ולא במקרה של שפיטה כוללנית.
בע"ב, הסוביקט 'רואה' את המציאות דרך המשקפיים שלו, אבל הוא לא רואה [למרות שכמובן מודע] את המשקפיים עצמם. כך הבנתי את השל"ה (שמעתי בשם הארי ז"ל).אם הפוסק מבחין שהוא חסר אוביקטיביות רואה את המשקיים עצמם'-זה בעייתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:43 |
|
| |
| Zeev_w כתב: |  | אגב, לאחרונה התודעתי לירחון של בעלי תשובה חרדים 'אדרבה' דומני שהם יסייעו להכניס דם חדש ורוח חדשה לחרדיות.
|
|
חלמא טבא חזית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:44 |
|
| |
אצלי לא מובן הצער והבכי הגדול על עזיבת הקואליציה. יש איזה עניין דתי להיות שותף בממשלה שמממנת חטאים ומקבלת החלטות שהם היפך התורה? מה הרדיפת שלטון הזו? מבחינה דתית עדיף ליהודי ירא שמיים לא להיות חלק מקואליציה חילונית. מלבד זאת, מבייש לראות אותם בוכים ומיללים כל כך בקול כאילו רצחו אותם. ובמיוחד הצביעות שמאשימים את בנט בעניין בשעה שלפני כן קראו לו גוי וביזו את הרבנים שלו. ולדה וינצי, אני לא חושבת שהמגזר שלנו הוא מרומם ונעלה ומדהים, להיפך, כמגזר אנחנו זוועה אבל כפרטים יש הרבה טובים. הבעיה שהטובים לא נמצאים בכל העיתונות והפוליטיקה החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2013 09:44 |
|
| |
| Zeev_w כתב: |  | הסוביקט 'רואה' את המציאות דרך המשקפיים שלו, אבל הוא לא רואה [למרות שכמובן מודע] את המשקפיים עצמם. כך הבנתי את השל"ה (שמעתי בשם הארי ז"ל).אם הפוסק מבחין שהוא חסר אוביקטיביות רואה את המשקיים עצמם'-זה בעייתי! |
|
ואם הוא משלה את עצמו שהוא אובייקטיבי לחלוטין זה בעייתי עוד יותר. ע"ע 'נוקשות', שנידון לעיל.
|
|
|
|
|