בית פורומים עצור כאן חושבים

טעינו?! במה? ביקורת עצמית לרגל המצב הפוליטי של המגזר החרדי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/4/2013 23:55 לינק ישיר 

בעל בעמיו,
הדברים שכתבת באשכול שציינת אליו יפים, מסודרים ומסתברים. לשם השלמתם אכתוב לך כאן שני הארות. בעיין הריטב"א שציטטת ידוע שיש בזה סתירה בריטב"א, ולגבי דרשות ממשיות מפסוקים [לא אסמכתאות] יש מחלוקת קשה בין המלבי"ם, שסובר שהיה חז"ל מס' רב של אופנים ללמוד מפסוקים - וכך נוצרו הדרשות, לבין בעל דורות הראשונים [במאמר מסויים שכתבי בעבר הוכחתי שרוב מכריע מהוגי היהדות מסכימים עמו], שסבור שהדרשות רק הוכיחו מהמקרא הלכות מקובלות בדרכים שונות.
בעניין מעלת המעשה והצורך באקטיביזם דתי גם בדורינו הדל - אצל חוגים שאינם חרדים, כדאי לראות את המשל והנמשל של המרא"ל צינץ http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=41439&st=&pgnum=12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 00:22 לינק ישיר 

אחרחוק,
גם אם הטענה שרוב 'הוגי היהדות' מסכימים עמו היא נכונה, זו אינה אלא התעלמות מעובדות פשוטות. אני מניח שמדובר ב'הוגים' ולא בלמדנים (ראשונים או אחרונים, או תנאים ואמוראים). 'הוגים' אלו פשוט אומרים סברות כרס מדילהון. וכבר כתב הרמב"ם את דעתו על הפייטנים שמנו את המצוות. זהו הדין לגבי 'הוגים' אלו.
אגב, חוץ מהעובדות זה גם לא הגיוני מסברא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 08:12 לינק ישיר 

אחי
היכן הריטב"א שסובר אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 10:41 לינק ישיר 

(סליחה על העריכה משהו השתבש לי) מיכי אתה אומר כל הזמן שצריך להתייחס למדינה בכבוד גם אם היא לא צודקת. ובכן אני מתייחס בכבוד לחברה החרדית שנאמנת באופן בסיסי לפחות למלכות שמים, שהעניקה לי עולם שלם של תורה ויראת שמים משפחה חרדית תרבות נקייה מכיעור של עריות רבנים פוסקים וכו' וכו' גם אם היא לא צודקת. הרבה יותר מהכבוד שאני רוחש לישות הציונית הכפרנית. וביחס למדינה מוזר לי היחס הקליל שלך למדינה כאילו היא איזו מערכת של ועד בית רק שבמקרה מדובר בחילונים, מדינת ישראל היא מדינה שרואה עצמה כיהודית ומשפיעה באופן ישיר על הזהות היהודית כיום באופן שאינו מחוייב למלכות שמים, לה' המלוכה! ומי שלוקח אותה הוא גזלן. למעשה אני חושב שעיקר תחלואי החברה החרדית היא בזה שהשתתפנו עם הציונים, ולכן אנחנו צריכים להגן על עצמינו כל הזמן, ולהיות מפלגתיים, אבל כל עוד שאני לא מקים ציבור חדש אני מכבד באמת את הממלכה התורנית שאני חי בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 10:44 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
תרבות נקייה מכיעור של עריות רבנים פוסקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 10:52 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אחי
היכן הריטב"א שסובר אחרת?

כאן, חפש בדף את המלים "דברי הריטב"א לר"ה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 11:03 לינק ישיר 

ייש"כ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 12:36 לינק ישיר 

הרב מיכי,קראתים הוגי היהדות כי לא זכרתי מה כתבתי שם [מדובר במאמר ארוך ולא מספיק מסודר שכתבתי לפני הרבה זמן], בין ה'הוגים' הבאתי את האור החיים והחסד לאברהם. בע"ה אעיין במאמר ואסבירו, למרות שאינני מבין למה הרעיון לא הגיוני.

אני מצטרף להודות למקק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 12:39 לינק ישיר 

בעיקר שומע, המדינה חשובה ליהדות לא פחות מלאזרח - ותפקודה הוא כועד בית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 13:08 לינק ישיר 

לא כתבתי כלל שלא חשוב ביהדות שיהיה מדינה. כתבתי שמדינה היא שלטון שבמקרה שלנו מציג את עצו כיהודי, ומתנהל בצורה כפרנית. חידשתי משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 13:17 לינק ישיר 

ומתי היתה לעם ישראל יותר טובה ופחות כפרנית לשיטתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 13:54 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ומתי היתה לעם ישראל יותר טובה ופחות כפרנית לשיטתך.

לא הייתה (אולי מלכות החסד בארה"ב לפני שהחלה להילחם בחורמה בפשיעת צווארון לבן של החרדים). אבל אתה מכיר את אלו שתמיד בוכים שהדשא של השכן ירוק יותר, בעיקר כשזה מסדר להם את המצפון למה עולם עובדים והם יושבים רגל על רגל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 14:34 לינק ישיר 

הגמרא אומרת- עם כפויי טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2013 15:54 לינק ישיר 

נשמט ממני ועמכם הסליחה.  פורום זה אינו עוסק בפוליטיקה ובשאלות בהן עוסק האשכול וע''כ דינו להסגר. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טעינו?! במה? ביקורת עצמית לרגל המצב הפוליטי של המגזר החרדי.
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.