בית פורומים פורטל הנפש

הפרעות אכילה בעיקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2013 12:38 לינק ישיר 
הפרעות אכילה בעיקר

שלום,
רציתי לשתף אתכם בבעיה שמשפיעה עלי מבחינה רוחנית.
מסיבה מסויימת אני אוכל מאכלים משמינים (=ממתקים) (והאמת שאין לי כל כך כח להסביר, רק אומר שזאת איזושהי שיטה שעוזרת לי להרגיש פיזית יותר טוב, עקב בעיה מסויימת שיש לי בתהליך העיכול). אולם, אין צורך שזה יהיה בכמות גדולה, כך שאם אני מקטין מעט את הארוחה, ואז מוסיף את זה, אז בסך הכל זה מסתדר יופי (אני בשנות העשרים עם משקל תקין אולי טיפה מעט יותר). אך יש לי בעיה, שאני מניח שרבים יכולים להזדהות איתה בצורה זו או אחרת, והיא, שכאשר יש סעודות חגיגיות (שבת חג וכו') אני אוכל המון (בדר"כ משעמום מאורך הארוחה), מה שגורם לי לאחר מכן, במקרים רבים, גם לאכול יותר מאכלים משמינים, שנובע מאיזה בולמוס, ולא צורך אמיתי (מן מעגל קסמים שכזה - שאני מרגיש שגדל והולך בזמן האחרון)(ואגב, המון, יכול להיות לדוגמא כמו שקרה לי הבוקר לפני שהתיישבתי לכתוב את זה, 6 רוגלאך קטנים, 3 ביסקוויטים עם שוקולד, 2.5 שקיות קליק 2 קוביות שוקולד - משהו כמו 2000 קלוריות, וזה היה אחרי ארוחת בוקר...). וזה גורם לי לסוג של יחסי אנטי ל"טקסים הדתיים", והרגשה מדוכאת באופן כללי.
וחוץ מזה כל עצם הסדר יום הדתי ממש משבש לי את התוכניות (אמנם אני לא רוצה שזה יישמע כאילו זה דבר רע, מסתבר שאני צריך להתאים עצמי לדת, ולא להפך... - רק שזה גורם לי להרגיש רע). לדוגמא, אני צריך לארגן את כל היום שלי לפי התפילת במניין, ואם הייתי גר ליד איצקוביץ ניחא, אולם אני גר במקום שיש פעמיים מניין לשחרית, ובקיץ מנחה וערבית פעם אחת. וגם זה פעמים רבות גורם לי לאכול הרבה (כנ"ל). [וגם לדוגמא שאני לא יכול לנוח כשאני מגיע הבייתה (כי יש תפילה עוד כמה דקות, ואז כבר מאוחר מכדי לנוח כי אז לא ארדם)]. וזה, כאמור, מכניס אותי לבעיה.
מישהו אולי יוכל לתת לי איזה עצה, איך להתמודד עם זה, או אולי אף לפתור את זה? (על אף שהשורש של זה נמצא בבעיה הבריאותית, אז ניסיון להימנע לחלוטין ממתוקים (כמו שעשיתי בעבר) לא יעזור).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2013 22:57 לינק ישיר 

שבוע טוב,
אם הבנתי נכון אתה מתאר בעיה בריאותית של מערכת העיכול שעוררה בך צורך לדברי מתיקה שהתעצם ונהפך להפרעת אכילה בולמוסית שמשפיעה על מצבך הרוחני . האם חשבת על  אפשרות של סיבות נפשיות-רגשיות שנמצאות בבסיס הבעיה ומקשרות בין הפרעת האכילה (למרות שהגורם הראשןני הוא בריאותי) לרוחניות -דתיות? האם היית בטיפול נפשי לצורך העניין ?

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2013 00:03 לינק ישיר 

שבוע טוב,
הבנת נכון.
חשבתי על האפשרות, אולם לא הצלחתי למצוא סיבתיות לא לגורם נפשי דתי, או כל גורם אחר.
אמנם לפעמים אני אוכל כשאני מבואס, אולם זה לא כל כך שכיח, וגם בד"כ לא בכמויות או בצורה של מה שאני חושב שהוא הבעיה.
הייתי בטיפול בגלל הבעיה הבריאותית (שאולי קשורה לנפש), אולם אז הבולמוסים היו נדירים ועדינים יותר כך שלא ייחסתי לזה משמעות. (ובכל מקרה, הרבה לא יצא מזה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2013 18:07 לינק ישיר 

שלום לך, נשמע שכשהיית בטיפול בזמנו התמקדת יותר בפן הבריאותי הפיזי. אני מציעה  לחזור לטיפול אך עכשיו ממקום יותר נפשי-רגשי.  הטיפול אינו רק למצוא את הסיבה לבעיה אלא עשוי להיות תהליך.
יתכן שאתה אף זכאי לטיפול במסגרת קופ"ח  על רקע  הבעיה הבריאותית .  בקופ"ח יש בד"כ פסיכולוג ממיין ואפשר להתייעץ איתו על סוג הטיפול המתאים לך ולסוג הבעיה. 
מקווה שיעזור -בהצלחה 

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > הפרעות אכילה בעיקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext