|
|
| נשלח ב-11/4/2013 00:38 |
|
| |
דברים ידועים פשוטים ומפורשים .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 00:40 |
|
| |
ר' אייזן אם אתה סלקטיבי בהבנת הגמרא. בכל גמרא? אני מקווה שאתה מבין שכתבת לא לענין, תמשיך ללמוד בעיון את הגמרא ותבין למה היתה הכוונה באמירה זו. בשיטת לימוד זו אתה יכול להית רבי- חסידה אחת כבר יש לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 07:36 |
|
| |
אייזין
עד שיגיעו המנהלים לטפל בנושא, יש ליידעך שהאשכול שפתחת מנוגד לכללי הפורום. לא בפעם הראשונה, אני מזכיר לך לשלוח אשכולות לאישור. אתה יכול לשלוח לי (את האפשרות הזו הותרתי לעצמי) או למנהלי משנה, או לעצכח (מה שעלול לקחת זמן רב).
האשכול הנוכחי מעורר ויכוח במקום לעורר דיון.
מה ההבדל?
בויכוח מביעים עמדות בלי לנמקן. כמו כן, ויכוח הופך לחילופי בדיחות (זה לפעמים טוב על רקע של דיון מנומק אך כבד, אבל אין לו ערך בפני עצמו). ולחילופי דברים לא נעימים - וגם זה כבר קרה כאן.
יתכן שלאשכול יש אפשרות להישאר אם הוא יהפוך לדיון. לשם כך, קיים נא את ההבטחה שיש בכותרת.
מה הייחודיות שיש ברשב"י? בחייו? במעשיו? בהשגיו?
מנין אנו יודעים שכך היה לו?
האם אתה מסתמך על ספר הזוהר? האם שמת לב שדמותו של רשב"י של הזוהר שונה מאד ואף סותרת לזו שיש בתלמוד? האם אתה מודע לכך שספר הזוהר נחשב לזיוף שחובר כ-1300 שנה לאחר מותו של רשב"י האמיתי? יתכן שקביעה זו אינה נוחה ומקוממת, אבל מה לעשות ויש לה ראיות היסטוריות, בניגוד לזוהר, שאולי רבים מאמינים בו, אבל ככל הנראה בטעות? היו כמה אשכולות על הזיוף של הזוהר, ואם תרצה, אפשר להזכיר כמה מהנימוקים המשמעותיים לכך.
גם אם תרצה להאמין שהזוהר הוא קדמון, למרות הראיות ההפוכות, עדיין יהיה עליך להראות של"ג בעומר הוא יום פטירתו של רשב"י, וגם על זה היה אשכול שהראה שזו השערה ללא ביסוס, והסביר כיצד היא צמחה.
אם רצונך להקדיש את האשכול להילולת לג בעומר בהר מירון, וזה נושא מעניין אם חוקרים אותו ולא רק מביעים התפעלות ממנו, יש בהחלט מקום לדון במה שנעשה שם: בתופעה, לתאר אותה. בהתפתחותה, כיצד הפך המקום לאטרקציה כה גדולה. בהסבר הסוציולוגי שלה. כל זה יכול להיות מעניין וחשוב. לדוגמא, האופן שבו היהדות קלטה לתוכה פולחן קברים מסביבתה, בין באירופה, בין בצפון אפריקה. (יש מחקרים שמתעדים זאת).
יש גם לדון בהצדקות ההלכתיות שניסו לספק למנהגים - המוזרים בעיני - של לג בעומר במירון.
כל אלו יכולים בהחלט לשמש נושא לדיון, אבל לדיון שיבדוק הנחות יסוד ומסקנות, ולא יסתפק בהבעה רגשית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 08:02 |
|
| |
למיימוני היקר !
איני מצליח להבין מה אתה כל הזמן מנסה להכתיב לאחרים את הניסוח לפי השקפתך המעוותת לטעמי .
אני מעלה נושאים אקטואליים ומעניינים את כולם ורק אתה נוהג להשחיל את דעתך ומנסה לכפות זאת על אחרים .
אין אנו זקוקים לעזרתך ורק אל תפריע לנו .
אם תרצה להתייחס לגוף הדברים אתה מוזמן לעשות זאת בשמחה אף אם אין אני מסכים לתוכנם לפעמים .
בתקוה להבנה והמשך כתיבה פוריה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 08:47 |
|
| |
אייזין תגובתך אינה מכובדת, הרי זקנה וודאי שיש כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 09:13 |
|
| |
אייזין
אתה אורח בפורום. לפורום יש כללים. אינך עומד בהם.
זה לא מספיק להיות מעניין (וגם על זה יש מקום לדון). צריך גם לכבד את המקום.
לא עשית זאת, חבל.
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 13:12 |
|
| |
ירוחםשמ הזה ,
אני חסידה של רבי אחד , נקודה. אל תנסה להבין בכח תמיד הפוך ממה שכותבים , ולהתמקד בשוליים.
כנראה שבהבנת הגמרא אנחנו שווים או שמא אני עולה עליך. כיון שיש לשים את הדגש בנותן התורה ולא רק ללמוד את התורה , או הגמ' או כל משהו קדוש אחר עם הפרדה (מבחינתך) לנותן התורה , שכך מצינו באשכולות שונים פה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 13:27 |
|
| |
חסידה. המשנה בסוטה מדברת על חסיד שוטה, מציאות של חסידה לא קיימת במשנה.אחרת הייתי משתמש בה. איני נכנס איתך לויכוח על הבנתי או הבנתך את הגמרא, לדעתי -כמו אייזן הוא ואת לומדים מה שמתאים לכם. אני אכן מפריד הפרדה גמורה- בין נותן התורה לבין אנשים המפרשים אותה או מסלפים אותה. אמונתך ברבי המת החי בעיני היא ע"ז. בעיני אחרים רק טמטום.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 15:34 |
|
| |
| אייזין כתב: |  | אמרו חז''ל בתענית דף ה' ע''ב יעקב אבינו לא מת .
ובסוטה כתוב משה רבינו לא מת .
דוד מלך ישראל חי וקים . |
|
ויראו אחי יוסף כי מת אביהם ויאמרו לו ישטמנו יוסף והשב ישיב לנו את כל הרעה אשר גמלנו אתו (בראשית, נ, טו)
מי היה אביהם של יוסף ואחיו??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 16:41 |
|
| |
חרד לנפשו אם אתה חרד לנפשך באמת סע למירון מספר ימים לפני ההילולה. וראה משפחות מקימות בסמוך לקבר אוהלים המשמש אות כבית לכל דבר, בין היתר ובעיקר הם מקיימים שם את עונתה- כסגולה ללידת בן זכר ופקידת עקרה. אם זו לא עבודה זרה ?תסביר לי מה היא ע"ז
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 16:52 |
|
| |
זכית לכוון לשאלת הגמרא - וכי בכדי הספידו אותו וקברו אותו .?
והגמרא מתרצת על זה עיין שם .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 17:15 |
|
| |
שלום חרד לנפשו , למה לא מכל החוגים? רואים שם את כ-ולם. חסידים , ליטאים , מזרוחניקים , אשכנזים , ספרדים , חבדניקים וכל אחד חושב שהוא הכי קרוב לרשבי , זה יפה , אחדות אמיתית.
ירוחםשמ, אולי במקום לקרוא לזה ע"ז אפשר לחליף את זה במושג "דבקות לצדיק" שמעת על זה ? ביהדות יש עניין להאמין ולדבוק בת"ח. מהערותיך ניכר שאתה לא מחובר לשום רב יהודי, הייתכן?
ואני לא בעד שום אוהל במקום , יש לי עד עכשיו צלקת ברגל מיתד של אחד האוהלים במירון. וזה בהחלט חוויה לא נעימה
ל"ג שמייח
תוקן על ידי michal7700 ב- 11/04/2013 17:16:46
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 18:28 |
|
| |
כתבו כבר לפותח האשכול שעליו לבקש רשות על פתיחת אשכולות ולא עשה כן. ע''כ האשכול ינעל.
|
|
|
|
|