בית פורומים פורטל הנפש

על המבט - פוסט בקול חי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2013 13:44 לינק ישיר 
על המבט - פוסט בקול חי

http://www.93fm.co.il/radio/57381

אשמח לשמוע את תגובותיכם והאסוציאציות שלכם למבט העיניים
תודה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 23:26 לינק ישיר 

עם התינוק שלי עבדתי הרבה על יצירת קשר עין. היום, כשהוא בן שנה, אנחנו מתקשרים המון באמצעות מבט עין. כל גילוי של שמחה ושל שאלה, כל מבט תוכחה והצבת גבולות  נרכש על ידי מבט עין, וזה משמח אותי מאד.
דווקא משום שפעם היה לי קשה כל כך למקד מבט וליצור איתו תקשורת.
בעייני, מבט זה סוג של מגע. אינטימי, מקשר,  אמיתי מאד. וזה לא קל, אבל מרחיב את הלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 03:46 לינק ישיר 

זה יפה מאד.

אני שם לב שכשאני מדבר עם אבי, ובדרך כלל אני מדבר איתו לפי מה שהוא אוהב לשמוע, לשנינו יש קושי להסתכל אחד לשני בעינים, אולי כי שנינו משקרים בהסכמה שבשתיקה. בפעמים שדיברתי אתו בכנות, אדרבה, מאד ביקשתי את העינים שלו.
ידוע שכשחושדים במישהו שהוא משקר, מבקשים ממנו תסתכל לי בעינים ואז תאמר את מה שאתה אומר. יותר קל לשקר כשלא מסתכלים לשני בעינים, כשמסתכלים בעינים ומשקרים מתעורר חוסר נוחות וצורך לברוח שמתבטא בהסטה או השפלה של העיניים.
יש גם את המובן שכשאני מבקש או מבקשים ממני "תסתכל לי בעיניים כשאני מדבר אליך", המשמעות יש כאן איזה שקר, אתה כאילו מדבר איתי אבל לא באמת, אתה נמצא כאן אבל לא איתי, ואני רוצה להיות עכשיו איתך ממש, באמת ולא בכאילו. אם אני מדבר ולא מסתכל בעינים של השני, זה יכול להיות דיבור שנמצא על מצב אוטומטי, יש איזו תבנית שמזהה מעצמה פחות או יותר מה אני צריך להגיב עכשיו לפי האינפורמציה שמגיעה אלי כמו מתוך חלום, ותשומת הלב האמיתית ממוקדת במה שמעסיק אותי באותו זמן. אם אני בוהה במשהו אחר אני יכול בקלות להתחמק מהשני ולהסיח דעת. עין בעין אוטומטית זה מביא קירבה, אינטימיות, אי אפשר להסתתר יותר. ויש בבקשה להסתכל בעינים גם מובן של תביא את עצמך, את כולך, כמו שאתה, בלי הסתרות ומחיצות.

ידוע שראיה היא חיבור, וכשעינים רואות עינים יש בזה נגיעה בנצח, השתקפות שלי בתוך עיניך והשתקפות שלך בתוך עיני יוצרים אפקט כמו של מראה מול מראה, אינסופי. כתוב שאין שעה קשה יותר מהשעה של "ואנכי הסתר אסתיר פני", הסתרה כפולה, כביכול אין חיבור, ה' מנהיג אותנו עפ"י הטבע, וגם לנו נראה שהמציאות מונהגת רק עפ"י הטבע, זה נראה כאילו הוא לא מסתכל אלינו ואנו לא מסתכלים אליו. וכנגד זה "עין בעין יראו בשוב ה' ציון", ראיה כפולה, עין מביטה אל עין

רונית כתבת "המבט הראשון הוא מבטה של האם בתינוקה, אותו מבט שאומר לו: "זה אתה, ואתה מוצא חן בעיני". התינוק בתחילה אינו מכיר את עצמו וכל שכן את פניו עד השלב שהוא מתגלה לעצמו מול המראה. הפנים הראשונות שהוא פוגש הן של אמו. דרכן הוא מכיר את עצמו". 
אם אני מבין נכון, זה מדהים לגמרי, התינוק בעצם לא יודע שהפנים שלו הם שלו, הוא בכלל לא יודע שיש לו פנים, לא יודע שהעצמיות שלו נמצאת בגוף שלו, הוא רואה וחווה את העולם שבחוץ כאילו זה הוא עצמו. בהבנה של תינוק אין שום בעיה בזה שהוא עצמו ממש נמצא בכל מה שהוא רואה מחוץ לעצמו. הוא רואה הרבה דמויות, והוא לא רואה סתירה בין כל הדמויות, את זה שהם מובדלים זה מזה, כולם מרכיבים את המציאות של עצמו (אולי כאן נרכשת המסוגלות להכיל מורכבות, חווית העצמי בכל מה שבא לקראתי, בכל הסובב אני רואה את אני, אח"כ אני מצמצם את העצמי הזה בהדרגה, פורט לפרטים)

תוקן על ידי נשמה_תועה ב- 12/04/2013 03:54:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2013 20:57 לינק ישיר 

אדם שאינו מישיר מבט -על איזו מצוקה זה מעיד  ? 
איך עוזרים לאדם שלא מישיר מבט , לאיזו עזרה אדם זה זקוק - איך מישירים לו את המבט 

"המבט הראשון הוא מבטה של האם בתינוקה, אותו מבט שאומר לו: "זה אתה, ואתה מוצא חן בעיני".
האם אצל  אדם מבוגר הרואה מול עיניו רוב שעות היום אנשים בקרבה ראשונה קודרים , בקורתיים וכד' האם זה לא משפיע על התפתחותו  שיחווה את עצמו כדחוי ,מנותק, בודד או שהוא כבר גדול ואמור להתמודד ולהתפתח למרות .. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2013 08:23 לינק ישיר 

תודה על תגובותיכם המאירות

לשאלותיך תסמכו-  כל אדם והמצוקה שלו אך כפי שאנו עשויים להבין אדם שאינו מישיר מבט לשני באופן קבוע  עשוי ללמד על מצוקה בתחום האינטימיות, הקושי להתחבר (מגע עיניים), החשש להיחשף (רואה את תוכי), החשש להיפתח (העיניים חלון לפנים) הסתרת סוד או טראומות בתחום האינטימיות. ועוד

לגבי השפעת הסביבה על אדם מבוגר,  ההשפעה היא לרוב מצבית ולא התפתחותית. המונח התפתחותי מתייחס לרוב לזמן הילדות ועד הבגרות שאז מתפתחת עיקר האישיות , לאחר מכן האישיות משתנה לרוב מעבודה פנימית ולא כל כל חיצונית. אם ההשפעה על שינוי יסודי באישיות זה ככל הנראה היה קיים קודם באדם הקולט אבל אם מדובר על אישיות ביסוד שמחה ובריאה ההשפעה יכולה להיות מצבית וחולפת ובעיקר יהיה ניתן לראות התמודדות יותר מאתגרת וצומחת. אפשר לראות מהדוגמאות שניתנו פה על ידי החברים כמו תצמה שסיפר על גדולת אשתו לצד מחלתו. ועוד

בשורות טובות לכל עם ישראל

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > על המבט - פוסט בקול חי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext