|
|
| נשלח ב-11/4/2013 15:34 |
|
| |
מה דעתכם על הצפריה במרכז המסחרי
רציתי לשאול אותכם מה דעתכם על הצפרייה שקמה לנו (כבר מספר שנים) מתחת לאפינו במרכז המסחרי ליד יעלה
יש שם פינת האכלה וממש אפשר לוותר על ביקור בצפרייה בגני יהושוע כי יש לנו כאן בחינם אבל זה האבל הגדול הדבר גורם למטרד לכלוך לא רגיל האוכל מפוזר בכל מקום ובעלי החיים משאירים שם את צרכיהם ועוד אני חושב שהגיע הזמן לומר בצורה ברורה שמי שדואג לבעלי החיים ומספק להם מזון חייב גם לדאוג לניקיון יום יומי של כל האזור ולניקיון חודשי של כל מקומות הקינון שלהם באיזור כולל מזגנים עמודי תאורה ועוד אם הוא לא יכול לעמוד בזה שבבקשה יפסיק לדאוג להם לאוכל
אני חושב שהוא צריך לשקול בחיוב אם יש לו דאגה כנה לבעלי החיים להאכיל אותם במרפסת ביתו אם השכנים שלו יאשרו לו את הדבר
תוקן על ידי מסייה ב- 11/04/2013 15:42:57
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 16:14 |
|
| |
גם מי שדואג לאנשים ומספק להם מזון בצורה של חלוקה \ מכירת חסד באמצע רחוב, לא בדיוק דואג לנקות אחריו ומשאיר את זה למח' תברואה. יש כאן בעי'ה יסודית יותר של לעשות מצוות \ חסד עם יהודים על חשבון יהודים אחרים, ואם נדון אותם לכף זכות, כנראה עשו שאלת רב וקיבלו היתר מיוחד לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2013 19:50 |
|
| |
לפיינרך אני ממש לא מסכים איתך דבר ראשון גם מי שעושה מכירת חסד או כל דבר בסגנון חייב לדאוג להשאיר נקי אחריו אך קיים הבדל יסודי בין השניים שבעוד שבמכירת חסד מדובר בדבר שאמור להיות חד פעמי מה שאין כן בצפרייה הלכלוך הוא קבוע בכל ימות השנה (אולי למעט פסח שאז לא זורקים להם חמץ) וגם בפסח מכיון שהציפורים התרגלו שיש להם אוכל הם מחפשים שם אוכל וממשיכות ללכלך. דבר שני שכיון שכך הרבה יותר קל למחלקת תברואה לסלק שאריות של מכירת חסד שבדרך כלל מתואמת מראש מאשר לפנות פסולת וטינופת יום יומיים באופן רצוף שנעשות ע"י היונים ובכלל גם פינת האכלה שלהם אני חושב שגם הוא מפגע תברואתי. דבר שלישי עוד לא דיברנו על ביזוי האוכלין בכך שכך זורקים להם לחמים ועוגות שנאסים וזה גורם לעניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2013 11:51 |
|
| |
הכל מתחיל בעובדה שמי שרואה מקום מוזנך לא טורח להשאירו נקי ומוסיף עליו משלו דבר שני ואולי יותר נכון אם היו מאפשרים ליעלה להשאיר את השולחנות והכסאות באיזור על מנת שיוכלו לאכול אנשים ולשבוע וממילא אנשי יעלה היו דואגים לנקות סביב כי זה היה באחריותם אך מה לעשות זה מנוגד לתקנון הצניעות של טומבק שליט"א
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2013 13:59 |
|
| |
אבל למרות הליכלוך החומרי, אנחנו נקיים מבחינה רוחנית 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2013 12:51 |
|
| |
לקול מהרמה
במקום לקחת אחריות אישית שמי שמלכלך ינקה ולגבי בעלי חיים את הכלל הידוע זכותו ללכלך חובתך לנקות. (במאמר המוסגר יעלה אחראים גם לצפרייה ואני ראיתי כבר כמה פעמים שהם זורקים שם אוכל ובכל זאת הם לא דואגים לנקות את הלכלוך של הציפורים) אתה מחפש אשמים ומתקיף את אבוטבול על הניקיון. ואת טומבק על התקנון. דרך אגב אני חושב שהמרכז המסחרי אינו מדרחוב ולכן אין לאפשר להציב שולחנות בחוץ לפני מספר חודשים נסגרה חנות פלאפל ליד יעלה והיה ליעלה אפשרות לשכור אותה ע"מ לשים שם שולחנות. הכל תלוי בנו התושבים ולא באף אחד אחר גם בעיר ביתר השכנה אין שולחנות וכיסאות בחוץ והעיר נקיה תמיד
אם ניקח אחריות אישית נחיה בסביבה נקיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2013 19:16 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | אבל למרות הליכלוך החומרי, אנחנו נקיים מבחינה רוחנית  |
|
ואוו אלה שחושבים כך מפחידים יותר מכולם
תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 17/04/2013 19:17:24
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|