בית פורומים עצור כאן חושבים

נחיצותו של הרב הרבי בימנו?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/4/2013 23:16 לינק ישיר 
נחיצותו של הרב הרבי בימנו?!

בתקופה הקדומה עם ישראל ברובו המכריע, לא ידע קרא וכתוב בצורה חופשית. את התפילות הוא דקלם לא תמיד בהבנה מלאה.
נמצאה פתרון בתפילה על ידי שליח ציבור, שהתפלל בקול, לטובת אלו שלא ידעו להתפלל.

השפה המדוברת בגולה ואפילו בא"י היתה ארמית, ולכן הדבר היה קורח המציאות, בקריאת התורה היה מתרגם שתרגם את התורה.

כאמור הצורך ברב מנהיג היה חיוני,    לאנשים לא היו ספרים בבית, אפילו אם רצו ללמוד,
 מעטים מעטים למדו בישיבות- גם לרבנים ברובם לא היו ספרים.
 אדם היה צריך לקבל את הידע ומידע בנוגע לאיסור והתר מרב. מאדם שהאמין בו כי הוא יודע, את התורה ואת ההלכה. ואת ההנהגות הרצויות.

אבל היום כשדורנו דור דעה- מעינות החכמה פרצו החוצה, אין אנפלבטים , אדם הרוצה לדעת יודע, קשה מאד להיות היום עם הארץ.
האם תפקידו של הרב הרבי והמנהיג, לא עבר זמנו?
האם הסגידה לאחרים וקבלת דעתם בצורה עיוורת לא עבר זמנה? היום  היום עם המידע הפתוח ביחס למנהגים התנהגותם הגיגיהם המטופשות, והתנהגותם המיניות או האחרות, לא פוסלת אותם אוטמטית,

למה הציבור עדיין ממשיך בסגידה להם.? אפילו כשמתגלה ערוותם ברבים, כשעולים במעלות המזבח.

חסידים אומרים שרבי ר"ת ראש  בני  ישראל ויש שחושבים שרבי ר"ת רעה בעיני  י'

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 23:36 לינק ישיר 

אם אתה שואל הסבר היסטורי\סוציולוגי כנראה שזה בגלל שלאורך כל הדורות הנקודה הארכימדית הדתית היתה הרב שהעביר את התורה מדור לדור. [ליבוביץ' חידד את זה לגבי הייחס של תושבע"פ לתושב"כ. שזו שבע"פ היא זו שנותנת את התוקף לזו שבכתב. כעין זה כאן במובן הרבה יותר צר].
אמנם היום א"צ בבלעדיות של רב ספציפי, ישנם ספרים לרוב ונגישות תקשורתית וכו' וכו'.
אך קשה לשרש [לעקור] היררכיה נושנה. אבל עובדים על זה. תירגע.

בנוגע למקרים שבהם נודע שהרב במקום לעסוק בגילוי אליהו נמצא שעסק בגילוי עריות.
זה הולך כך. לכל אחד ישנה חזקת חפות. לרב בד"כ יותר מלאדם רגיל משום שבד"כ לרב ישנה היסטוריה יותר חיובית מאדם רגיל.
ולכן: א. צריך הוכחה ולא סתם השערה\תלונה.
ב. גם אם ישנה הוכחה. לתלמיד יהיה יותר קשה לקבלה.

כאשר נוסף ליחסי הרב ותלמיד גם מימד נוירוטי. וישנם דברים כאלה [לא רק בתחום הרבנות]. כל הנ"ל מתעצם. 

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 11/04/2013 23:40:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 23:41 לינק ישיר 

ב"ה שיש לנו הרב גוגל, האדמו"ר ויקיפדיה, והרבנית עצכח. לדוסים יש הרב פרוייקט השו"ת, הדיין dbs, ורשכבה"ג אוצר החכמה. מה לנו יותר מזה?

תוקן על ידי יהיאור ב- 11/04/2013 23:44:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/4/2013 23:46 לינק ישיר 

המילה רב רחבה מיחידתו ,
יש רב לשאלות הלכתיות יומיות וספונטניות שקל יותר לקבל את שליפות הרב מאשר לטרוח בחיפושים,
יש רב לזיהוי צבעים ,
יש רב לשאלות חינוכיות ויעוץ אישי
יש רב להשים עליו את האחריות כשמקבלים החלטות,
יש רב ירא שמים פועל ישועות להקל מצרות אנוש על ידי אמונת הסובל,
כל אלו נחוצים גם היום ופוק חזי מאי עמא דבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 00:06 לינק ישיר 

[ירוחם,

והפרנסה - מה יהא עליה?! 

]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 00:20 לינק ישיר 

הבהרה- לא כיונתי כלפי מקרה עכשוי של גילוי אליהו או גילוי אחר,
בזמנו כשלמדתי בישיבה ספרו על בחור שהמשגיח קרא לו ואמר - מספרים עליך כי אתה מתרועע עם נשים!
הרב- אני נשבע בנקיטת חפץ שזה שקר.
סטר לו הרב ואמר- אתה לא מתבייש שגם אמת זה יהיה?

בליצר
כל התשובות שאמרת נכונות, אבל  זה מתאים לילדים ולא לאנשים מבוגרים שמתימרים לחשוב,
למה האדם מתפלל  אתה חונן לאדם דעת?  הרי זו ברכה לבטלה, הוא הרי לא  רוצה להשמש בדעתו.
שיתפלל  תן לרבי שלי דעת ובינה. אני לא צריך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 00:57 לינק ישיר 

בזמנו שאלו את רבי מנשה מאילייא איזו דרך נכונה יותר זו של הלמדנים או זו של החסידים. השיב ששתי הדרכים לא נכונות, כי הלמדנים עשו את הספר לרב והחסידים את הרב לספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 01:05 לינק ישיר 

בכל תחום בחיינו אנו נזקקים למומחים.

גם אם כל אחד יכול ללמוד (מה שאינו נכון), זה לא אפשרי בכל דבר לכל אדם.

יש רב שמומחה למערכת כשרות, ויש רב להלכות שבת וכו'

לגבי רב מנהיג, קהילה לא יכולה להתנהל כצאן אשר אין לו רועה.
אפילו לעצור כאן חושבים יש את עצכח וסגניו

ספקנות היא דבר מומלץ בהחלט. לצערי זה לא נפוץ בשום מגזר שאני מכיר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 01:08 לינק ישיר 

ידיד שלח לי, ואני מעביר להתרשמותכם:

כששמעתי על נפילתו של הרב א"ב – נמלאתי התרגשות של שמחה. כל כך תיעבתי את האדם הזה, את כל מה שהוא מייצג; כל כך ראיתי בו אנטיתזה לחיי ולהשקפותי ואסון לאנושות ולאומה; ולפיכך לא ייפלא מדוע נמלאתי אושר ותחושת ניצחון בהיודע נפילתו והתרסקותו. חשתי מעין אישור – לעצמי ולחברה – על דרכי והשקפתי. אפילו העזתי לקוות שמאורע זה יועיל, ולו במשהו, להחכים מעט את האנשים בכלל ואת אלו שסביבי בפרט. אני יודע: במידה רבה זו אשליה. אבל בכל זאת, אני בטוח שיש בה גם אחוזים של תקוה ריאלית.

הָיֹה הָיָה אִישׁ

שֶׁרָצָה לִהְיוֹת אֵל

לִשְׁלוֹט בָּאֲנָשִׁים

וְלַעֲשׂוֹת כָּל חֶפְצוֹ

הָלַךְ בִּרְחוֹב הָעִיר

עָלָה עַל בָּמָה גְּבוֹהָה

לִבּוֹ נִמְלָא גַּאֲוָה

וְשִׁגְעוֹנוֹ מִלֵּא אֶת כֻּלּוֹ

מֵאוֹת אֲנָשִׁים שָׁם לְמַטָּה

נוֹשְׂאִים אֵלָיו עֵינַיִם

עוֹשֶׂה בָּהֶם כִּרְצוֹנוֹ

וְהֵם רְתוּקִים אֵלָיו

דִּבֵּר, הִטִּיף, צָעַק

נִפְנֵף, הִנְהֵן, צָחַק

קָבַע, דָּחָה, הֶחְלִיט

פִּתְאוֹם צָנְחוּ מִכְנָסָיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 10:59 לינק ישיר 

הערת אגב, [דומני שהיה כדאי לשמור על רמת הפורום ולא לרדת לפופוליזם. * רוב הרבנים והרביים -אין להם 'התנהגויות קלוקלות ומיניות חלילה. * כמו"כ המוני רבנים מקדישים מזמנם למען הקהילה בלא שום תמורה!! אין לי אפשרות עריכת טקסט נורמאלי. האם מישהו יודע איך מטפלים בבעיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 12:32 לינק ישיר 

חרד לנפשו

דבריך נכונים- אבל הרי לא מדובר היום על רב שעונה בשאלות הלכתיות בלבד. איסור והתר -שיעורים בתורה וכו'

היום אפילו יותר מאתמול, הרב  הוא כל יכול, הוא מיעץ ופוסק בעניני שידוכים השקעעות כספיות קניית דירה וכ'.

מיעצים בענינים פוליטים- בעניינים צבאים פרופר- אני זוכר את אלופי הצבא נכנסים להתיעצות לרב עובדיה יוסף- עם מפות טופוגרפיות, להסיר כל ספק אני סבור כי הרב עובדיה הוא גאון- גדול הדור בהלכה.
אבל אין לו כל מושג בפריסת כוחת צבאיים. האלופים ידעו אבל זו היתה דרישה פוליטית של שרי ש"ס, לאישור הצבעתם.

הרבי הפך לאדם שמתפללים אליו, ומבקשים ממנו ישועות ורפואות, אני כבר לא מדבר על קבריהם, שהפכו למקום מקודש.
כבשים ופרות צריכות רועה. אנשים חושבים צריכים, מורה ומנהיג בעניני הלכה. והלכה בלבד.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/04/2013 12:35:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 14:26 לינק ישיר 

זאב ,גם אני הק מצטרף לבקשתך הנל להפטר מבעיית הטקסט המקוצר, פיתרון מצאתי להשתמש בגוגל כרום ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 15:00 לינק ישיר 
טעון פסול

דה-וינצי כתב:

לכל אחד ישנה חזקת חפות. לרב בד"כ יותר מלאדם רגיל משום שבד"כ לרב ישנה היסטוריה יותר חיובית מאדם רגיל.
ולכן: א. צריך הוכחה ולא סתם השערה\תלונה.
ב. גם אם ישנה הוכחה. לתלמיד יהיה יותר קשה לקבלה.

דברים אלו מקוממים ואינם ראויים כלל, יש בהם משוא פנים והדבר פסול. אין כל הבדל בין אדם לאדם. מעמדו ותפקידו אין להם כל נגיעה למצבו המוסרי ואסור שישפיעו על השיפוט לכאן או לכאן. העובדה שאדם מעד, או לא מעד בעבר, אינה ראיה על ההווה ועל העתיד. אבל מבעל מעמד או תפקיד יש לדרוש הקפדה יתרה, הן במעשה והן בנראות. ראיה נדרשת לגבי כל אדם ולגבי כל עניין. תלונה יכולה רק לעורר בדיקה וחקירה, ואלו תפקידן לספק ראיות. אם הראיה היא בבחינת עובדה המטילה אשמה, בזה יפסוק השופט בלבד, ועל הפסיקה יש אפשרות ערעור.

הטעון האחרון הוא שהוליד את גם את הקביעה הראשונה. אמת, לכל תלמיד קשה לקבל כי מורה או מחנך שלו נמצא אשם, וכך יחוש גם בן ביחס להוריו. יש מקום שיבוא להגן וללמד זכות. אולם, שעה שהרגש שולט בכושר השיפוט נולד חטא חדש. אדם מבקש למנוע ברור מתוך שהוא מעדיף את רגשותיו על פני האמת, ומחפה על מעשה אחר, ולפעמים גורם להאשמתו של שלישי, הנחשב 'פחות' ביחוסו.

כל אלו מעידים על צורך אנושי לעבוד אדם אחר, להימלט מן האמת, המחשבה והביקורת, במחיר שקר פנימי ופגיעה בזולתו. כל המהלך המחשבתי הזה פסול מן היסוד. המחנך על פי מחשבה כזו מועל בתפקידו ועושה מעשה תועבה.

קו מחשבתי זה מונע בקורת ראויה גם במקום שאין בו עברה אבל יש בו פגם מוסרי. חינוך להערצה הוא פסול כיוון שהוא מעוות או אף מבטל את כושר השיפוט של האדם, ועושה אותו נח להיות נשלט וחי חיי שקר פנימי. בסופו של דבר תמיד ימצאו אנשים שעיניהם תפקחנה, והם יחוללו מרד ומהפכה.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 15:49 לינק ישיר 

הן חסידות שוטה והן בעיטה בהוראה אינם הדרך הישרה. ירושלמי: יכול אם יאמרו לך על ימין שהיא שמאל ועל שמאל שהיא ימין תשמע להם ת"ל ללכת ימין ושמאל שיאמרו לך על ימין ימין ועל שמאל שמאל. התורה ניתנה לברי-דעת. אין אדם קונה דעת מבלי ללמוד מחכמים, ואין תורתו תורה אלא אם התייגע על תלמוד תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 16:55 לינק ישיר 

מ
אתה בטוח שהחכם שאתה לומד ממנו יותר חכם ממך?
 כפי שאני מכיר אותך, וכפי שאני מכיר כמה מאלו שאומרים עליהם שהם חכמים,  יש לי ספקות.
אגב מקור הירשלמי בתורה- התורה אינה מדברת על חכמים, כי אם על בעלי תפקיד.
לא כל מי שיודע ללמוד, חכם.

שאלה- מדוע הדימוי לציות- הוא ימין ושמאל- ולא למשל מזרח ומערב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2013 17:02 לינק ישיר 

ירוחם,

בסנהדרין גדולה היו ראש ישיבה ושבעים זקנים מורי הוראה. זקן, זה שקנה חכמה. עיין פירוש רש"י לדברים לב, ז.
ימין ושמאל, דרום וצפון, היינו הך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נחיצותו של הרב הרבי בימנו?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext