בית פורומים שידוכי חרדים

בחור ובעיקר בחורה שעברה משבר וכולם יודעים מזה, יש להם סיכוי להתחתן ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2013 00:18 לינק ישיר 

אם בחורה היתה משוגעת - ממש חולת נפש, זה אפשרי להיגמל לזה לגמרי מבלי להיות עם כדורים כל החיים? אם זה המצב אז יהיה קשה מאד למצוא שידוך, רק אחד עם עבר כמוה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2013 01:11 לינק ישיר 

אתם צריכים לעשות הפרדה
בין אנשים שנולדו חולים
לבין כאלה שעברו איזשהי טראומה, שגרמה אצלם למשבר נפשי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2013 13:09 לינק ישיר 

רציף בוא נעשה סדר בדברים שלך... משום שאת קופץ מקיצוניות אחד למשנה.. 

אתה מתחיל באחת שהייתה משוגעת.. אני לא יודע למה אתה מתכוון משוגעת.. אבל אניח שכוונתך לדוגמא כמו אותו אחד שהיה מסתובב לבוש זרוק בלי גרביים וזורק הגיגים טיפשיים..  
ואתה ממשיך לאחת שהייתה בדיכאון איי פעם בעבר חייה...  ומסיים.. שהם בעלי עבר מטורף... עד כדי שזה פשוט עובר ויעבור בגנים לילדים שלהם.... 

אז ברשותך אענה על הראשון ראשון, והאחרון אחרון....

א. אותו משוגע.. שאתה קורא לו משוגע.. זה כי הוא פשוט לא בסטנדרט שלך..זה לא מקובל במערכת חברתית כמו שלנו... אז.. וכי אתה חושב שהוא לא יכול להסתדר עם אחת כמותו..?! ואף אם נניח שלא.. מסופקני אם הוא בכלל מרגיש בכך חסר להיות "לבד".. לא להתחתן עם אשה.. הוא מבין בכלל מזה...?! אז.. כך או כך.. או שהוא ימצא את המשוגעת שתרעיף עליו גם הגיגים מטופשים.. או שפשוט הוא לא מרגיש בכך שום חסר ואז נפטרה הבעיה מהשורש.. לא?!

ב. בעלי דיכאון למיניהם..  אני פשוט לא מצליח להבין אותך כלל וכלל.. וכי בגלל שבעבר היה לה כזו תקופה.. ועכשיו היא בסדר גמור לחלוטין.. .. היא בסדר ברמה שגם הרופאים שטפלו בה מודים שאין לכך השלכות גם בעתיד.. גם בחוויות כמו לידה וכו'... אז למה שלא יקחו אותה..?! למה היא לא יכולה לזכות לבנות בית מוצלח ומיוחד..?! למה, העבר שלך כל כך חלק שאין בו שום שמץ של טירוף אפי' במשהו..  שאם אחרים היו יודעים על זה.. היו בורחים הרחק כמטווחי קשת...?! (תהיה כנה עם עצמך...) 

ושוב.. אני מכיר כמה וכמה מקרים ממש מקורב ואישי, שהיו בסיפור כמו שאתה מספר ואף גרוע מזה.. ובכל זאת גדולי ישראל ברכו על השידוך הזה לכתחילה!!!
ואתן לך 2 מהם.  
הראשון: היה לי חבר ממש טוב.. שמסיבה מסוימת הוא היה דכאון.. הוא היה מטופל אל פסיכיאטר.. ולקח כדורים...  אני הייתי מחביא לו את הכדורים כדי שחברים שלו לא יגלו שהוא לוקח כדורים... ויהי היום.. הוצעו לו שידוכים... ואפי' שידוך ממש מוצלח... וההוראה הייתה לא לגלות להם את זה... למה? כי בע"ה עצם החתונה הייתה מוציאה אותו מזה.. ובאמת הוא לא גילה.. ואיך שהוא התחתן הוא הפסיק עם זה.. ועד היום היא לא יודעת על זה.. והם חיים באושר ואושר... 

השני: הייתי מעורב בשידוך.. שהבחורה ג"כ מחמת מקרה מסויים, הייתה בדכאון במשך שנתיים!!! והיא לקחה כדורים... והיא נפגשה.. אחרי הפגישה השלישית כמובן ההורים ספרו שהיא לוקחת כדורים.. אחרי בירור אצל מומחים בתחום הגיעו למסקנה שאין לזה שום השלכות בעתיד.. והיא בסדר גמור.. וב"ה הם התחתנו וחיים באושר ועושר...

ומה שלא תגיד עליו ועליה... הצורה שהם מתייחסים לבן/בת זוג שלהם... הרגישות הגבוהה והמסירות שלהם לשני.. היא מעוררת השתהות.. ואין לי ספק.. שזה רק בזכות מה שהם עברו...!! אז תגידי לי אתה - מה שווה: אחת חלקה בלי עבר מטורף כלשונך.. אבל היחס יהיה בהתאם... או אחת עם עבר מטורף שכזה.. אבל שתעשה אותך מלך...?!

ואם היא באמת ג"כ עכשיו עם דכאון.. אז כל מקרה לגופו.. אבל בגלל זה מיד לפסול בצורה כה חותכת ועוורת..?!

ג. אתה כל הזמן דואג לילדים ולהמשך... אם היית טיפ טיפה מבין בזה.. או לכל הפחות שומע לעומק סיפורים.. היית מבין.. שזה לא קשור לגנים! זה לא קשור בכלל לילדים!! וגם אם היא עכשיו בדיכאון.. אין לכך שום הוכחה שזה יעבור לילדים שלה.. אא"כ סתם הם יחיו כל הזמן באווירה כזאת וזה ישפיע חיצונית.. לא בגלל משהו גנטי או אחר.. 

כמובן, שאין ספק שאין בכך הכללה.. וברור שישנם מקרים שזה מלידה.. או שזה תורשתי/גנטי ואז צריך לבדוק לעומק... אבל לצאת בהצרה כה נחרצת... מאיפה זה בא לך...?!

נ.ב: שוב סליחה על האריכות.. ואם הדברים תקיפים מידי.. אבל חושבני שהגיע הזמן לעקור מהשורש כמה הסתכלויות מעוותות שלנו...

תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 21/04/2013 13:10:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 11:09 לינק ישיר 

על כל סיפור שאתה מספר שהסתירו את הכדורים והשידוך הצליח ועלה יפה, יש יותר סיפורים שהסתירו ובסוף זה התפוצץ להם בפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2013 23:46 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:

אתה מתחיל באחת שהייתה משוגעת.. אני לא יודע למה אתה מתכוון משוגעת.. אבל אניח שכוונתך לדוגמא כמו אותו אחד שהיה מסתובב לבוש זרוק בלי גרביים וזורק הגיגים טיפשיים..  
ואתה ממשיך לאחת שהייתה בדיכאון איי פעם בעבר חייה...  ומסיים.. שהם בעלי עבר מטורף... עד כדי שזה פשוט עובר ויעבור בגנים לילדים שלהם.... 

א. אותו משוגע.. שאתה קורא לו משוגע.. זה כי הוא פשוט לא בסטנדרט שלך..זה לא מקובל במערכת חברתית כמו שלנו... אז.. וכי אתה חושב שהוא לא יכול להסתדר עם אחת כמותו..?! ואף אם נניח שלא.. מסופקני אם הוא בכלל מרגיש בכך חסר להיות "לבד".. לא להתחתן עם אשה.. הוא מבין בכלל מזה...?! אז.. כך או כך.. או שהוא ימצא את המשוגעת שתרעיף עליו גם הגיגים מטופשים.. או שפשוט הוא לא מרגיש בכך שום חסר ואז נפטרה הבעיה מהשורש.. לא?!

ב. בעלי דיכאון למיניהם..  אני פשוט לא מצליח להבין אותך כלל וכלל.. וכי בגלל שבעבר היה לה כזו תקופה.. ועכשיו היא בסדר גמור לחלוטין.. .. היא בסדר ברמה שגם הרופאים שטפלו בה מודים שאין לכך השלכות גם בעתיד.. גם בחוויות כמו לידה וכו'... אז למה שלא יקחו אותה..?! למה היא לא יכולה לזכות לבנות בית מוצלח ומיוחד..?! למה, העבר שלך כל כך חלק שאין בו שום שמץ של טירוף אפי' במשהו..  שאם אחרים היו יודעים על זה.. היו בורחים הרחק כמטווחי קשת...?! (תהיה כנה עם עצמך...) 

ושוב.. אני מכיר כמה וכמה מקרים ממש מקורב ואישי, שהיו בסיפור כמו שאתה מספר ואף גרוע מזה.. ובכל זאת גדולי ישראל ברכו על השידוך הזה לכתחילה!!!
ואתן לך 2 מהם.  
הראשון: היה לי חבר ממש טוב.. שמסיבה מסוימת הוא היה דכאון.. הוא היה מטופל אל פסיכיאטר.. ולקח כדורים...  אני הייתי מחביא לו את הכדורים כדי שחברים שלו לא יגלו שהוא לוקח כדורים... ויהי היום.. הוצעו לו שידוכים... ואפי' שידוך ממש מוצלח... וההוראה הייתה לא לגלות להם את זה... למה? כי בע"ה עצם החתונה הייתה מוציאה אותו מזה.. ובאמת הוא לא גילה.. ואיך שהוא התחתן הוא הפסיק עם זה.. ועד היום היא לא יודעת על זה.. והם חיים באושר ואושר... 

השני: הייתי מעורב בשידוך.. שהבחורה ג"כ מחמת מקרה מסויים, הייתה בדכאון במשך שנתיים!!! והיא לקחה כדורים... והיא נפגשה.. אחרי הפגישה השלישית כמובן ההורים ספרו שהיא לוקחת כדורים.. אחרי בירור אצל מומחים בתחום הגיעו למסקנה שאין לזה שום השלכות בעתיד.. והיא בסדר גמור.. וב"ה הם התחתנו וחיים באושר ועושר...

ומה שלא תגיד עליו ועליה... הצורה שהם מתייחסים לבן/בת זוג שלהם... הרגישות הגבוהה והמסירות שלהם לשני.. היא מעוררת השתהות.. ואין לי ספק.. שזה רק בזכות מה שהם עברו...!! אז תגידי לי אתה - מה שווה: אחת חלקה בלי עבר מטורף כלשונך.. אבל היחס יהיה בהתאם... או אחת עם עבר מטורף שכזה.. אבל שתעשה אותך מלך...?!

ואם היא באמת ג"כ עכשיו עם דכאון.. אז כל מקרה לגופו.. אבל בגלל זה מיד לפסול בצורה כה חותכת ועוורת..?!

ג. אתה כל הזמן דואג לילדים ולהמשך... אם היית טיפ טיפה מבין בזה.. או לכל הפחות שומע לעומק סיפורים.. היית מבין.. שזה לא קשור לגנים! זה לא קשור בכלל לילדים!! וגם אם היא עכשיו בדיכאון.. אין לכך שום הוכחה שזה יעבור לילדים שלה.. אא"כ סתם הם יחיו כל הזמן באווירה כזאת וזה ישפיע חיצונית.. לא בגלל משהו גנטי או אחר.. 

כמובן, שאין ספק שאין בכך הכללה.. וברור שישנם מקרים שזה מלידה.. או שזה תורשתי/גנטי ואז צריך לבדוק לעומק... אבל לצאת בהצרה כה נחרצת... מאיפה זה בא לך...?!

נ.ב: שוב סליחה על האריכות.. ואם הדברים תקיפים מידי.. אבל חושבני שהגיע הזמן לעקור מהשורש כמה הסתכלויות מעוותות שלנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2013 23:49 לינק ישיר 
כל הדוגמאות שנתתי, ובכל מצב של 'בעיה' נפשית זה תורשתי, אולי למעט חרדות וכדומה

נקודהלמחשב כתב:

ואתן לך 2 מהם.  

ויש גם את החשש שהמחלה תחזור וביתר שאת,‏ ובמיוחד החשש הזה משמעותי באישה שעתידה להרות וללדת ואז הסיכויים שהיא תחלה גבוהים,‏ ולכן כל מי שהיה חולה בנפש יש לו בעיה רצינית למצוא שידוך ‏עם בן זוג שהוא בריא נפשית,‏ ולכן גם במקרים מסוימים הרבנים מורים למי שהיה חולה להסתיר את זה שהוא היה חולה בנפש,‏ כי במגזר החרדי השפוי שמתחתן לפי השכל ‏-לא מוכנים לקחת אחד שעתיד אולי להיות משוגע ולעשות בושות וצער רב ובצדק,‏ כי זה נחשב נורא ואיום,‏ וגם הבן אדם עשוי לחלות הרבה זמן.‏ אז הנה ‏‏'נקודה למחשבה‏' (כל הכבוד על ההשקעה ‏‏!‏‏)‏ חידש לנו שבמצבי דיכאון מוכנים לפעמים לקחת את הסיכונים הנ‏"ל,‏ בכל שאר המקרים חייבים להסתיר,‏ או שהבן אדם הזה שהיה משוגע עם הזיות ועכשיו הוא בריא עם צרכים בריאים שישאר לבד אומלל מסכן ועצוב,‏‏‏?‏?‏‏ ‏! !‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2013 23:50 לינק ישיר 
כל הדוגמאות שנתתי, ובכל מצב של 'בעיה' נפשית זה תורשתי, אולי למעט חרדות וכדומה

נקודהלמחשב כתב:

ואתן לך 2 מהם.  

ויש גם את החשש שהמחלה תחזור וביתר שאת,‏ ובמיוחד החשש הזה משמעותי באישה שעתידה להרות וללדת ואז הסיכויים שהיא תחלה גבוהים,‏ ולכן כל מי שהיה חולה בנפש יש לו בעיה רצינית למצוא שידוך ‏עם בן זוג שהוא בריא נפשית,‏ ולכן גם במקרים מסוימים הרבנים מורים למי שהיה חולה להסתיר את זה שהוא היה חולה בנפש,‏ כי במגזר החרדי השפוי שמתחתן לפי השכל ‏-לא מוכנים לקחת אחד שעתיד אולי להיות משוגע ולעשות בושות וצער רב ובצדק,‏ כי זה נחשב נורא ואיום,‏ וגם הבן אדם עשוי לחלות הרבה זמן.‏ אז הנה ‏‏'נקודה למחשבה‏' (כל הכבוד על ההשקעה ‏‏!‏‏)‏ חידש לנו שבמצבי דיכאון מוכנים לפעמים לקחת את הסיכונים הנ‏"ל,‏ בכל שאר המקרים חייבים להסתיר,‏ או שהבן אדם הזה שהיה משוגע עם הזיות ועכשיו הוא בריא עם צרכים בריאים שישאר לבד אומלל מסכן ועצוב,‏‏‏?‏?‏‏ ‏! !‏

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2013 12:18 לינק ישיר 

היה סיפור על בחורה שהתארסה עם בחור ובשבת חתו הם החליפו דירות,
הכלה חיטטה במגרות וראתה קופסת כדורים על שמו של החתן,
הם פנו לרופא שאישש שהכדורים הם כדורים פסיכאטרים,
פנו לרב לשאול מה לעשות? רימו אותם!  אמר להם שיפנו לחתן ויספרו לו,
ואז התברר שהחתן לא נטל כדורים רק לצורך עיניין ממשלתי הוא הצהיר כנוטל תרופות (אלי צבא או משהו כזה) והיה חייב לצורך כך, גם לקנות את התרופות על שמו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2013 12:54 לינק ישיר 

רציף היקר, אני לא חדשתי שום דבר, רק טענתי שיש שני צדדים למטבע.. ובכל סיפור יש את הצד השני...
וכמו שלא היית שמח אילו היו שופטים אותך על מעשים כאילו ואחרים, כך אל לנו לשפוט אחרים ולהסיק מסקנות בעקבות כך, אלא לבדוק כל מקרה ומקרה לגופו... 

המקרים שהבאתי, היו רק הוכחה שיש צד שני.. שלא הכל שחור או כמו שכתבת - "כי במגזר החרדי השפוי שמתחתן לפי השכל ‏-לא מוכנים לקחת אחד שעתיד אולי להיות משוגע ולעשות בושות וצער רב ובצדק,‏ כי זה נחשב נורא ואיום".....  הנה לך ההוכחה לנקודה שלי..

אתה מגיע ומסיק מסקנה גורפת - שהוא לא שפוי ובצדק...
וכי הם פחות טובים ממך? וכי הם לא מסוגלים לבנות בית הרבה יותר מיוחד מכל בן אדם "נורמלי"..?!
אז שוב, תהיה בטוח שהם מסוגלים לבנות בית מיוחד לא פחות מאנשים אחרים!!

אני לא מתעלם שזה עלול לחזור.. אני לא מתעלם שאילו הם דברים שצריך לבדוק אותם.. אני לא מתעלם שזה מצריך התמודדות נוספת ופעמים קשה יותר.. אבל לא מכל קושי מתים.. ולא כל קושי הוא באמת בעיה.. לפעמים דווקא התמודדות מחזקת את הקשר - מריבות האוהבים מרבים את אהבה....!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2013 00:41 לינק ישיר 

לא הייתי כאן הרבה זמן אבל חשוב לי להגיב על אשכול זה: הנושא הנפשי הוא מאד בעייתי, חלק גדול מאד ממחלות הנפש הינן תורשתיות, לפעמים המחלה מתפרצת בשלב מאוחר- בעקבות משבר כלשהו ולפעמים המחלה יכולה להתפרץ בדור שלישי. אדם שעבר משבר בחייו, כנראה שיצטרך שוב עזרה אם החיים יזמנו לו משברים נוספים. חשוב מאד לברר את הנושא. יש היום מספר שדכנים המתמקדים בשידוכים מסוג זה והיות וקיימים רמות שונות של מחלות אז כל מקרה נידון לגופו. זהו נסיון מאד קשה אבל אנחנו לא מבינים חשבונות שמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2013 10:06 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
רציף היקר, אני לא חדשתי שום דבר, רק טענתי שיש שני צדדים למטבע.. ובכל סיפור יש את הצד השני...
וכמו שלא היית שמח אילו היו שופטים אותך על מעשים כאילו ואחרים, כך אל לנו לשפוט אחרים ולהסיק מסקנות בעקבות כך, אלא לבדוק כל מקרה ומקרה לגופו... 

המקרים שהבאתי, היו רק הוכחה שיש צד שני.. שלא הכל שחור או כמו שכתבת - "כי במגזר החרדי השפוי שמתחתן לפי השכל ‏לא מוכנים לקחת אחד שעתיד אולי להיות משוגע ולעשות בושות וצער רב ובצדק,‏כי זה נחשב נורא ואיום".....  הנה לך ההוכחה לנקודה שלי..

אתה מגיע ומסיק מסקנה גורפת - שהוא לא שפוי ובצדק...
וכי הם פחות טובים ממך? וכי הם לא מסוגלים לבנות בית הרבה יותר מיוחד מכל בן אדם "נורמלי"..?!
אז שוב, תהיה בטוח שהם מסוגלים לבנות בית מיוחד לא פחות מאנשים אחרים!!

אני לא מתעלם שזה עלול לחזור.. אני לא מתעלם שאילו הם דברים שצריך לבדוק אותם.. אני לא מתעלם שזה מצריך התמודדות נוספת ופעמים קשה יותר.. אבל לא מכל קושי מתים.. ולא כל קושי הוא באמת בעיה.. לפעמים דווקא התמודדות מחזקת את הקשר - מריבות האוהבים מרבים את אהבה....!!! 
יתכן באמת כמו שאתה אומר שהם יכולים לבנות בית מיוחד ושמקושי נבנים, אבל למה שאדם בריא יכניס את עצמו למיטה חולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2013 10:13 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:

ומה שלא תגיד עליו ועליה... הצורה שהם מתייחסים לבן/בת זוג שלהם... הרגישות הגבוהה והמסירות שלהם לשני.. היא מעוררת השתהות.. ואין לי ספק.. שזה רק בזכות מה שהם עברו...!! אז תגידי לי אתה - מה שווה: אחת חלקה בלי עבר מטורף כלשונך.. אבל היחס יהיה בהתאם... או אחת עם עבר מטורף שכזה.. אבל שתעשה אותך מלך...?

אאוצ'... זב כאב..

אתה יוצא נגד ההכללות, ומכליל בעצמך(ועוד את הקיצון), שזה מדהים.
לא באה לומר שאין איזה צדק בדבריך, אבל באמת לא לנו להחליט בכאלה ענינים וללא מידע מספק. צריך ללמוד את הרקע והנתונים, לשקול, לעשות שאלת רב ולהחליט מה מתאים.

לענין האשכול, הקב"ה נותן לכל אחד את ההתמודדות שלו, והדרך שלו להגיע אל זיווגו האמיתי.
היינו הך, אם זה מחלה נפשית/גופנית, חוסר תקציב, משפחה מסוימת וכו וכו, זו הדרך שלו/ה להגיע לאחד שלה....
אם השכיל הבנאדם לצמוח מתוך ההתמודדות, לא משנה מהי, ולכל אחד ההתמודדות שלו, הוא יכול לגדול ולהיות אחד רגיש, מבין, נותן, מכיל וכו וכו.. לא השכיל, עצוב לו ולאשתו..
אין קשר ישיר בין מחלת נפש לרגישות לזולת, יש קשר בין צורת ההתיחסות של החולה למחלתו והתמודדותו איתה.

ונקודה, ציטוט (אולי לא מדויק) אבל מדבריך מפה ומשם.. מי שלא משכיל להבין שיש מה לשקול ולשקלל את הנתונים, הוא לא מתאים ולא ראוי לאותו בחור/ה החולים/לוקים, ואין כאן המקום להאריך...

תוקן על ידי אחת_חדשה ב- 29/04/2013 10:13:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2013 22:55 לינק ישיר 
שוב אדגיש את הנקודה ובאופן כללי יותר

לא יתכן שחולי נפש בעבר ובהוה יעברו דרך מליאה חתחתים ויסורים עד שימצאו את בת זוגם, ויש הרבה שלא מוצאים ונמצאים במצוקה לא קלה !!! המשפט התמים הזה ש"אלוקים עוזר לכולם" לא פותר שום בעיה מהותית. אלוקים לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו/לסביבתו. יש יותר מדי בחורים ובחורות מבוגרים שסובלים - למרות שהם נראים מחייכים וטוב להם ! אל לנו להשאיר את כל עולם השידוכים על כמה שדכניות חובבניות שבקושי משיגים אותן בטלפון. 95% מהשדכניות הן חובבניות. קמים כל מיני אירגונים כמו "בנין עולם" שלא מתפקד כ"כ, ואיזה פרויקט של עשרות שדכניות שעושק את הציבור וכו' ואנשים לא יודעים שהעסק הזה בקושי מתפקד, כמה שדכניות יש לגיל המבוגר ?... מעט. יש איזה אירגון שנותן פיתרון הולם ויעוץ מקצועי לבחור מבוגר ובררן שרוצה לצאת מזה, לא ! . והכי כואב שיש בחורים ובחורות שנשברו תוך כדי החיפושים אחר שידוך, ובעקבות החיפושים שלא נגמרים, כל בחור ובחורה זכאי להתחתן עד גיל 20 כמו שנפסק ב'שולחן ערוך', זה אמור להיות היעד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 00:02 לינק ישיר 
שינית את נושא הדיון לחלוטין!!!!

כשאתה מדבר על חולי נפש אז זאת בעיה אחת ושונה לחלוטין מבעיית המבוגרים במגזר. ת׳אמת שנראה שניסו לעשות רבות בתחום אך עדיין לא נמצא פתרון פורץ דרך. אולי יש לך רעיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 00:31 לינק ישיר 

תפילה, ושוב תפילה.
זה ההשתדלות שלנו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחור ובעיקר בחורה שעברה משבר וכולם יודעים מזה, יש להם סיכוי להתחתן ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.