בית פורומים עצור כאן חושבים

בחירה באהבה עצמית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2013 20:59 לינק ישיר 

זאב

""אני חושב" [זיהו חשיבה שעברה לי בראש] "משמע אני קיים" [לפני שניה. אבל על הבעיה הזו רנה דקארט לא חשב..:)"

העלית נקודה מעניינת. האם אני חושב על עצמי בהווה, או על עצמי בעבר? עם זאת, למה לומר שדקארט לא חשב על זה? לדעתי, חשב גם חשב.

בקוגיטו של דקארט (אני חושב, משמע אני קיים) אין ממד של זכירה. הקוגיטו אמור להיות משהו שידוע בוודאות ברמה מאד גבוהה. הזיכרון זה דבר שאין בו וודאות ברמה כזו. אפשר להטיל ספק במהימנות הזיכרון.

מחשבת הקוגיטו (אני חושב, משמע אני קיים) מתרחשת לגמרי בהווה, בבת אחת, בתודעה אחת. אין בתוכה תהליך, ואין בה זכירה. אני חושב ומודע לחשיבה שלי בהווה, בו זמנית, בבת אחת.

תוקן על ידי רם28 ב- 22/04/2013 21:02:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 22:21 לינק ישיר 

אם נקבל את הכרעת רוב הכותבים דכאן שהאדם פעל לפי רצונו ולא בניגוד לרצונו באנו לשאלת השאלות,

האם רצונו זה כפוי עליו ופטור אונס באמתחתו לבוס או בבית משפט?
האם אנו יכולים להגיד שהרגשנו בזמן אכילת הגלידה כאילו ליסטים אנסוני לאכלו כדוגמת הגמרא על מצה ללא כונה,?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2013 15:26 לינק ישיר 

והתשובה לכאורה פשוטה,
אני מוכן להיות אנוס בלעשות את מה שאני רוצה ולא להיות אנוס במה שהאחר רוצה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 10:51 לינק ישיר 

ומעתה נדון,אם נקבל כותרת בשם ,,,חולשת הרצון,, מה היא בעצם אומרת ,?שהמעשים מקריים?או שיצרתי באופן קוסמי בחירה יש מאין ?והאם אני אחראי על בחירה זו? אפשר לגמול או להעניש בצורה זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 20:27 לינק ישיר 

אין דעה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2013 12:22 לינק ישיר 

נו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 14:22 לינק ישיר 

כבר נעלבתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 15:16 לינק ישיר 

אל תעלב.

ביליצר כתב:
ומעתה נדון,אם נקבל כותרת בשם ,,,חולשת הרצון,, מה היא בעצם אומרת ,?

גואל רצון היה ראש כת.
ואם לא כת, אז משפחה.  
מניין נשיו - שלושה מניין.
אם לא אשה, אזי שפחה.

כל בוקר קם לקול תלונות:
"מדוע תקפח אותי?"
"חולשת רצון", הפטיר לאה,
"זו אשמתה, לא אשמתי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 15:30 לינק ישיר 

שיבולת
יפה,רק כדי שאתה תוכל להיות במקמו של רצון ולהתמודד עם חולשת רצון כמוהו איני בטוח שיש לך בחירה לכך ואז נשאר לך רק לקנאות,המשך המשפט תראה באישי,

תוקן על ידי ביליצר ב- 14/05/2013 15:42:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2013 12:34 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
הרב מיכי ,
גם חרטה וגם כישלון באים לידי שימוש בהשאלה וגם מתמזגים,
אתמקד על ראייתך לחולשת הרצון,איך אדם מרגיש שעשה משהו שלא רצה בו?
אז למה באמת הוא עשה את זה?
התשובה היא כי רצה ,נשאלת השאלה אם כך למה אתה מרגיש שנכשלת.
התשובה ,

א] אכן היו לי שתי רצונות שסותרות ולכן עשיתי משהו שרציתי שסותרת משהו שלא רציתי,
ב]אני לא מתחסד שעשיתי משהו שלא רציתי רק מתחרט שהתפתיתי ועשיתי מעשה שטות שמייסרת,
ג] כשאני אומר שנכשלתי אני בעצם אומר שנכשלתי על ההחלטה שארזה ,החלטה זו התקיימה לפני שראיתי את הגלידה,

הרב מיכי המכובד ,וואטס אפ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2013 22:31 לינק ישיר 

בס"ד שלום רב לכולם! ממש כיף לחזור לפורום לאחר שנים שלא ביקרתי. לגבי השאלה בראש האשכול. רציתי רק להעיר ולהאיר בענין "הרצון המנוגד" בחלקו השני של השאלה (במיוחד בענין קיום תורה ומצוות). הקונפליקט בענין הרצון היה נכון כאשר נפש אחת בלבד היא בעלת שני הרצונות המנוגדים (לדוג' אדם מחליט בנפשו לשמור שבת, אך במקרים מסוימים אינו עומד בהחלטתו (ה"י). אך האמת היא שיש ליהודי שתי נפשות, נפש אלוקית ונפש בהמית, וכל אחת מהן רוצה את היפך רצון חברתה. הנפש האלוקית רוצה אך ורק להידבק בקב"ה ע"י תורה ומצוות והשניה רצונה הוא בדברים בהמיים וארציים. לכן כאשר ישנו "קונפליקט" בין הרצונות, אין זה מהסיבה של "רצון חלש" (כפי שהגדיר זאת מיכי), אלא איפכא מסתברא שתי רצונות חזקים הבאים משתי נפשות שונות לחלוטין העושות מלחמה אחת בשניה. הדברים מבוארים באריכות בספר התניא קדישא בכבוד רב וברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 19:15 לינק ישיר 

אור עליון ,שלום וברכה ובואך, ולפי מה הוא מחליט במה לבחור ,?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 20:15 לינק ישיר 

בס"ד שלום ביליצר, ברוך הנמצא! כשאתה שואל לפי מה "הוא" מחליט לבחור, אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שיש כמו "פרשת דרכים" והאדם מחליט בסופו של דבר באיזה "יצר" לבחור. אבל כל החידוש בדבריי הוא ש - "הוא", האדם, הוא בעצם שתיים. שתי יצרים -שתי נפשות- שתי ישויות. ושתי היישויות האלו מקיימים מלחמה מתמדת 25 שעות ביממה מי ישלוט על הגוף. מקווה שהדברים יותר ברורים. אני ממליץ להתבונן בספר התניא פרק כח שם מבואר הענין בהרחבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 20:24 לינק ישיר 

בס"ד ליתר הסבר. בקונפליקט הנ"ל מקובל לחשוב שישנם שלוש מציאויות. 1. האדם הבוחר 2. היצר הטוב 3. היצר הרע אז יוצא שהאדם "נקרע" בין היצרים. יש מי שיגיד שהוא צבוע. פעם ככה ופעם ככה. "רצון חלש" כמו שהגדיר מיכי. אמנם המציאות היא שישנם שתי מציאויות בלבד. "האדם" מחולק לשנים. שתי נפשות אחת מול השניה מנוגדות בעצם טבען. האלוקית מושכת חמעלה כאש רק לקב"ה. והשניה כמים "המצמיחים כל מיני תענוג" למלאות תאוותה וצרכיה בלבד. כשהיהודי מתעורר בתשובה פירושו שהנפש האלוקית גוברת, וכשאדם נחשל לצערנו הנפש השניה מתגברת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2013 22:43 לינק ישיר 

אור, אולי תוכל להבהיר קצת יותר למה אתה קורא "נפש". אתה אומר שלאדם יש שתי נפשות, לא שני יצרים. אך לי זה נשמע כי כשאתה מדבר על "נפש" אתה בעצם מדבר על "יצר", רק במילים יותר צבעוניות.

אתה כותב:

""האדם" מחולק לשנים. שתי נפשות אחת מול השניה מנוגדות בעצם טבען. האלוקית מושכת למעלה כאש רק לקב"ה. והשניה כמים "המצמיחים כל מיני תענוג" למלאות תאוותה וצרכיה בלבד. כשהיהודי מתעורר בתשובה פירושו שהנפש האלוקית גוברת, וכשאדם נחשל לצערנו הנפש השניה מתגברת"

אני קורא:

""האדם" מחולק לשנים. שני יצרים אחד מול השני מנוגדים בעצם טבעם. האלוקי מושך למעלה כאש רק לקב"ה. והשני כמים "המצמיחים כל מיני תענוג" למלאות תאוותו וצרכיו בלבד. כשהיהודי מתעורר בתשובה פירושו שהיצר האלוקי גובר, וכשאדם נחשל לצערנו היצר השני מתגבר"

יש הבדל?

כמוכן, כשאתה כותב "לצערנו", לצערו של מי אתה מתכוון? כנראה לצערה של הנפש האלוקית. אבל הנפש השניה לא מצטערת. למה אתה מדבר דווקא בשם הנפש האלוקית? הרי לשיטתך הנפש השניה היא לא פחות "אתה" מאשר הנפש האלוקית. למה אינך כותב "לשמחתנו"?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בחירה באהבה עצמית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.