|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:22 |
|
| |
בס"ד
שלום! לא כל כך ירדתי לעומק מחשבותיכם, אך חשוב לי לציין- רצון של תינוק איננו רצון אמיתי, זהו צורך. רצון אמיתי נובע מהכרת עצמנו באמת, מה אנחנו אוהבים, ממה אנחנו שמחים ומה גורם לנו באמת סיפוק.
לפעמים התאוות שלנו מתנגשים ברצונות- לזה קוראים ניסיון, אני עושה משהו שנראה לי שאני רוצה אבל העובדה שבסוף לא טוב לי עם זה מעידה על כך שזהו איננו רצוני האמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:47 |
|
| |
אור עליון אכלתי עם מזלג אבל לא על זה שאלתי אותך- כי עם על ההבל הזה שכתבת משה רבינו נלקח מן המים ככתוב "מן המים משיתיהו"... נמצא שמלך המשיח עומד בדרגתו מעל משה רבינו
בענין האגדתא ממדרש תנחומא- תלמד את הרמב"ם בפרק חלק, ותלמד איך לומדים ואיך צריכים להבין מדרש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 21:57 |
|
| |
בס"ד
לא הבנתי אתה חולק על העובדה שמשה רבינו נלקח מן המים?
האם הרמב"ם בפרק חלק מלמד שצריכים ללמוד מדרש ההיפך מן הפשט? ובניד"ד שמשה רבינו גדול ממשיח??
חבל שהרמב"ם לא למד ממך איך לומדים מדרש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 22:13 |
|
| |
משה נמשה מהמיים בזה אני מאמין- אבל ההבלים שאתה הוספת לזה אני לא מאמין כי אלו הבלי הבלים. הרמב"ם לא צריך ללמוד ממני איך ללמוד מדרש, אני למדתי ממנו, איך להתיחס למדרש, בעיקר כלל ראשון במדרשים, כי המדרש אינו פשט , הוא כשמו, דרש. כלומר יש לדרוש אותו.
הרמב"ם, שם בפרק חלק כותב, שאינו רוצה חלק עם הכת שמבינה את המדרש, כפשט.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 22:34 |
|
| |
בתור אחד שלמד מן הרמב"ם איך לומדים מדרש וגם איך דורשים אז אולי תטעים לנו קצת בכח הרמב"ם שאתה כה מעריץ את טעמה של המדרש הנ"ל? מדרשים כידוע לך הם תורה שבע"פ ואם אדם לומדם ולא מבין לא יצא ידי חובתו
תוקן על ידי אור_עליון ב- 26/05/2013 22:43:39
תוקן על ידי אור_עליון ב- 26/05/2013 22:44:55
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 22:47 |
|
| |
אור עליון
איני מתימר להתחרות ברבותיך בלימוד מדרשים, למד את הרמב"ם בפתיחה לפרק חלק, למד היטב. ואז אולי תבין אחרת את המדרשים, ובעיקר את העולם הבא וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 22:52 |
|
| |
בס"ד מה ענין עולם הבא לעניננו??? אני שואל אותך לא את הרמב"ם ! היות ואמרת והדגשת שלמדת מהרמב"ם איך מבינים מדרש תגיד לי אתה איך אתה מבין את המדרש הנ"ל?? אל תתימר ואל תתחרה, שפוך מה שיש בקדקדך! אחרת כל הפוסל במומו פוסל בענין הבל הבלים וד"ל
תוקן על ידי אור_עליון ב- 26/05/2013 22:54:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2013 23:27 |
|
| |
בא נאמר כך המדרש הזה ועוד הרבה מדרשים אחרים, צריכים עיון גדול, גיבובי הפסוקים ומשמעותם, צריכה לימוד למי שבאמת רוצה ללמוד, את הדברים הללו, אני מודה על האמת- יש לי דברים יותר מענינים וחשובים מהמדרשים התמהונים הללו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 00:30 |
|
| |
אור עליון
מה הקריטריונים בכדי לקבל את עזרת ה במאבקו ומי ואיך בסוף מחליט איזו צעד לנקוט?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 09:07 |
|
| |
בס"ד
ביליצר ידידי, אם אתה באמת רוצה לדעת ולהחכים בנדון למד בעיון רב פרקים כו כז ובמיוחד כח בתניא. שם תמצא את מבוקשך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 09:17 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בא נאמר כך המדרש הזה ועוד הרבה מדרשים אחרים, צריכים עיון גדול, גיבובי הפסוקים ומשמעותם, צריכה לימוד למי שבאמת רוצה ללמוד, את הדברים הללו, אני מודה על האמת- יש לי דברים יותר מענינים וחשובים מהמדרשים התמהונים הללו.
|
|
בס"ד ירוחם, לפחות אתה אומר את האמת. מכיון שאתה לומד רק דברים המענינים אותך, בקשה לי אליך. אל תכניס את הרמב"ם לתוך פריקת העול הלימודית שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 09:32 |
|
| |
אולי יש כאן עוד מישהו שמוכן להחכימיני בדעותיו לגבי עצם אופן החופשיות של ב ח י ר ו ת י ו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2013 11:12 |
|
| |
אור עליון אכן אני מתעמק רק במה שמעניין אותי. ומאז שאתם המשיחיסתים מחפשים כל מיני מדרשים המשרת כביכול את השקופתיכם בענין משיחיותו של הרבי המת. מדרשים אלו לא מענינים אותי. בענין הרמב"ם רצוי שתלמד כי הכל הסופרלטיבים המשונים ודברי ההבל שהבאת.
רמב"ם הלכות מלכים פרק יא
הלכה ג ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו, אין הדבר כך, שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך, והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעונות, כיון שנהרג נודע להם שאינו
רמב"ם הלכות מלכים פרק יב
הלכה א אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית, אלא עולם כמנהגו נוהג, וזה שנאמר בישעיה וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ משל וחידה, ענין הדבר שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי עכו"ם המשולים כזאב ונמר, שנאמר זאב ערבות ישדדם ונמר שוקד על עריהם, ויחזרו כולם לדת האמת, ולא יגזלו ולא ישחיתו, אלא יאכלו דבר המותר בנחת עם ישראל, שנאמר ואריה כבקר יאכל תבן, וכן כל כיוצא באלו הדברים בענין המשיח הם משלים, ובימות המלך המשיח יודע לכל לאי זה דבר היה משל, ומה ענין רמזו בהן. +/השגת הראב"ד/ אל יעלה על הלב שבימות המשיח כו' עד משלים. א"א והלא בתורה והשבתי חיה רעה מן הארץ.+
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2013 17:47 |
|
| |
תשובה פשוטה
מדוע שאלות מסוימות כאשר הן נשאלות על פן דתי כזה או אחר, אנשים מקבלים זאת כשאלה של ממש. ואילו אותה שאלה כאשר ננסח אותה כלפי מציאות ריאלית בחיי חיינו , אנו נתייחס אליה כשאלה טיפשית? במה דברים אמורים: הרי אם אציג שאלה כך: רציתי מאוד מצד אחד לאכול פיצה מצד שני פלאפל, מצד שלישי בורקס ומצד חמישי גלידה. האם זה אומר שקיימים בי חמש כוחות ויישויות שאינני מכיר בהם??
צריך לשים לב שלא כל מה שנאמר ומוצג כשאלה זו באמת קושיה חזקה! בפרט כשדנים בנושאי דת ודין ששם כל אחד נעשה מבין ומטיל "שאלות" לאויר.
|
|
|
|
|