בס"ד לאו דווקא בעבר עבדתי במוקד שהיה מעורבב עם נשים לא דתיות...והייתי נר להאיר והשפעתי עליהן... כך שאני לא טיפוס מסתגר...אך ללמוד מקצוע כמה שנים טובות בכיתה אחת מעורבת נשמע לי מאד מוזר... אך הורי תוקפים אותי שאני בררנית מדי...אני מרגישה בודדה במערכה!
נשלח ב-23/4/2013 12:08
מה זה נקרא?
שם מכירים...
נשלח ב-23/4/2013 12:13
בס"ד חחחחחחחח כן לכי תדעי עם איזה רומן הבן זוג יחזור......
נשלח ב-23/4/2013 12:55
אז תתחתני עם מישהו ותסגרי אותו כל החיים בבית..
(פעם היו עושים ככה לנשים דווקא)
נשלח ב-23/4/2013 12:56
אם דעתך האישית, אם השקפתך והסתכלותך שיש בכך פסול.. את רואה בכך חסרון ביראת שמיים... אז א. תמשיכי להיות חזקה מול ההורים שלך.. אחרי הכל את זו שתחיי עם האחד הזה.. ואם זה יפריע לך בהמשך.. לא הם שיבואו להציל אותך או לעזור לך אתו...!!
ב. את ממש לא לבד!!! יש לך את אלוקים שרואה, מביט, ומשקיף עלייך.. ועוזר לך בכל ניסיון... רק תאמיני בזה.. ובעיקר - תאמיני ביכולת שלך לעמוד בכזה ניסיון... ואין לך מושג לכמה אושר תזכי בסוף בגלל זה...!!
ג. לא פחות חשוב.. אם את שלימה עם עצמך בקטע הזה אז אל תתני לדעות אחרות להכהות את הרגש החם הזה.. את השאיפה לכמה שיותר רוחניות..
בהצלחה!
נשלח ב-23/4/2013 13:16
בס"ד זהו שהחומה הבצורה שלי נסדקת לאט לאט אבל בטוח.... פעם היה ברור לי שאקבל בחור ישיבה,לבוש חסידי, בחור שלא שומע מוזיקה וסרטים לא דתיים....שרוצה לבנות בית בלי אינטרנט...בלי פייסבוק. אך כשההצעות שלי הם בערך כאלה... אני כבר מרגישה שאני נלחמת לבד בעולם המתמדרן לנגד עיני...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 13:20:40
נשלח ב-23/4/2013 13:21
האם את חושבת שפסו הבחורים שחלמת לקבל...? האם את חושבת שאין כבר כיום בחורים שלומדים בישיבה, לבוש חסידי, שלא שומע מוזיקה וסרטים וכו'...? אני בטוח שעדיין יש.. ואני גם בטוח שאם זו באמת מי שאת.. אז האחד הזה קיים איפשהו.. וכשיגיע הרגע הוא יגיע!!! תהיי בטוחה בזה!!!
אבל נקודה למחשבה.. את כותבת שזה בערך ההצעות שלך.. אולי יכול להיות שאת בחוץ משדרת משהו אחר ממה שאת באמת בלב..? כי אחרת.. איך יכול להיות שיציעו לך מישהו שהוא בכלל לא בסקלה שלך..?!
נשלח ב-23/4/2013 13:41
בס"ד יש בחורים כאלה...אבל הם נחטפים ...או שיש להורים שלהם אף גבוה מאד...(מה גם שבחב"ד בגלל שיוצאים לעולם לפני החתונה יש הרבה קלקול...) אני לא משדרת משהו אחר,אך בגלל כל מיני סטיגמות שלא קשורים לרמה הרוחנית שלי,חושבים שאני צריכה להתפשר על הבחורים הפחות רצויים...שז"א או חסידי בלי מידות/חסידי שלא יודע לתקשר נורמלי ומשעמם בשיחה/חסידי עם מראה דוחה/מודרני פתוח עם מידות/מודרני פתוח ללא מידות טובות/חוזרים בתשובה על שלל גווניהם...
כך שגם עם מציעים לי חסידי כמו שאני רוצה לא אחבב את הסגנון שלו/המידות שלו... וכשמציעים לי מודרני אחבב את הסגנון המידות והמראה אך לא אחבב את החוסר ברוחניות שלו... כך שאני נמצאת במצב באמת מתסכל...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 13:44:21
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 14:11:05
נשלח ב-23/4/2013 13:47
חייכנית770 כתב:
בס"דזהו שהחומה הבצורה שלי נסדקת לאט לאט אבל בטוח.... פעם היה ברור לי שאקבל בחור ישיבה,לבוש חסידי,בחור שלא שומע מוזיקה וסרטים לא דתיים....שרוצה לבנות בית בלי אינטרנט...בלי פייסבוק.אך כשההצעות שלי הם בערך כאלה... אני כבר מרגישה שאני נלחמת לבד בעולם המתמדרן לנגד עיני...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 13:20:40
בחור ישיבה, לבוש חסידי - סיכוי טוב למצוא. לא שוע מוזיקה או סרטים - סיכוי טוב למצוא מי שזה לא חלק מהחיים שלו, רק בעיתים מזומנים כשחבר הראה לו וכו' בית בלי אינטרנט - יש כאלה שיסכימו אך צריך לחפש. בלי פייסבוק - יש הרבה.
נשלח ב-23/4/2013 13:53
והרוח_תשוב כתב:
בחור ישיבה, לבוש חסידי - סיכוי טוב למצוא. לא שוע מוזיקה או סרטים - סיכוי טוב למצוא מי שזה לא חלק מהחיים שלו, רק בעיתים מזומנים כשחבר הראה לו וכו' בית בלי אינטרנט - יש כאלה שיסכימו אך צריך לחפש. בלי פייסבוק - יש הרבה.
זה לא מראה על חוסר ביר"ש?מי שיש לו עקרונות לא רואה גם אצל חברים...הרי בסרטים מראים נשים לא צנועות ועל פי ההלכה אסור לגבר להנות מיופי של אישה זרה חוץ מאישתו...ואף יש הלכות איך גבר צריך לשמור עיניים ברחוב...לאיפה כל זה נעלם?ההלכה שונתה? וובקשר לאינטרנט-בחבד קשה להשיג אחד שמסכים לזה..וגם אם כן ,בפלאפון יש להרבה מהבחורים אנטרנרט פרוץ...והם לא מוותרים עליו.(זה לא כמו אצל הליטאים עם הפלאפון הכשר...)