|
|
| נשלח ב-23/4/2013 14:15 |
|
| |
חייכנית- את חבדניקית שלא הולכת עפ"י הנורמות החברתיות המקובלות אצל החבדניקים..
אין אצלכם בעלי תשובה? כיוון כזה, נראלי יתאים לך יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 14:25 |
|
| |
| טיע כתב: |  | חייכנית- את חבדניקית שלא הולכת עפ"י הנורמות החברתיות המקובלות אצל החבדניקים..
אין אצלכם בעלי תשובה? כיוון כזה, נראלי יתאים לך יותר.. |
|
אני יודעת... ולכן קשה לי מאדדדד (אני גרה בסביבה חרדית וזה משפיע עלי ב"ה...מה גם שזה מה שחבדניק אמיתי אמור להיות..רק שלכולם יש יצר הרע.) קשה לי להתפשר על חוזב"ש...וגם שלא תמיד להם יש דעות כשלי בנושא...(פעם אחת נפגשתי עם חוזב"ש מגיל צעיר,אך גם לו היה אינטרנט בפלאפון ורצה אינטרנט פרוץ בבית,לצורך "שליחות"...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:05 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בחור ישיבה, לבוש חסידי - סיכוי טוב למצוא.לא שוע מוזיקה או סרטים - סיכוי טוב למצוא מי שזה לא חלק מהחיים שלו, רק בעיתים מזומנים כשחבר הראה לו וכו'בית בלי אינטרנט - יש כאלה שיסכימו אך צריך לחפש.בלי פייסבוק - יש הרבה. זה לא מראה על חוסר ביר"ש?מי שיש לו עקרונות לא רואה גם אצל חברים...הרי בסרטים מראים נשים לא צנועות ועל פי ההלכה אסור לגבר להנות מיופי של אישה זרה חוץ מאישתו...ואף יש הלכות איך גבר צריך לשמור עיניים ברחוב...לאיפה כל זה נעלם?ההלכה שונתה?וובקשר לאינטרנט-בחבד קשה להשיג אחד שמסכים לזה..וגם אם כן ,בפלאפון יש להרבה מהבחורים אנטרנרט פרוץ...והם לא מוותרים עליו.(זה לא כמו אצל הליטאים עם הפלאפון הכשר...)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 14:01:37 |
|
זה אולי מראה על חוסר ביר"ש לעומת אדם שלא צרך מעולם תוכן לא דתי, אבל זו דרגה שלא כל אחד שייך אליה. ובהחלט יש הבדל בין אדם ששומע מידי פעם שיר חילוני יפה במיוחד לבין אדם שכל הפלייליסט שלו חילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:09 |
|
| |
בס"ד לא הובן המשפט האחרון.... לדעתי חרדי אמיתי צריך לעשות הכול כדי לא ליפול וגם אז ,אז רק בשיר שגבר שר ולא אישה...לגברים יש יותר בעיות הלכתיות בנושא.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 15:09:10
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:10 |
|
| |
לגבי שירים יש דעות שאסור לשמוע רק אשה שמכירים באופן אישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:13 |
|
| |
בס"ד יש דעות...אך זה לא הדעה החרדית,כי אם זה היה מותר...ברדיו החרדי היו משמיעים גם זמרות!אך לבינתיים לא. מה גם שידוע לפי תורת החסידות שהשירים משפיעים על הנפש ושיר/מנגינת גוי מטמא את הנפש כמו אוכל לא כשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:15 |
|
| |
| ה1_ויחידה כתב: |  | | תגידו, מה אתם אומרים על קבוצת בנות חרדיות במקום עבודה חילוני? |
|
תגידו, מה הייתן אומרות על כיתה של חרדים במוסד חילוני? מסלול מיוחד כזה, השלמת בגרויות נניח אבל השיעורים נמסרים במתחם האוניברסיטה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:17 |
|
| |
בס"ד כל עוד זה כיתה נפרדת ללא בנות בתוך הכיתה...והבחור יר"ש עם מידות טובות,לא היה לי בעיה... כמובן שהייתי מעדיפה אחד שעושה את זה אחרי שלמד חצי יום.../אחרי חתונה.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 15:18:31
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:18 |
|
| |
תגידו, הייתם נכנסים לחנות עם בגדים סבבה מבחינת צניעות בתוך קניון חילוני?
(נו במ'ת....אדם)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:19 |
|
| |
בס"ד אחת,עם הגבר שלי לא הייתי נכנסת לקניון לא דתי....זה ממש פריצות ואווירה לא מתאימה לחרדי(וגם לא לי.)
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 15:19:44
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:22 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"דלא הובן המשפט האחרון....לדעתי חרדי אמיתי צריך לעשות הכול כדי לא ליפול וגם אז ,אז רק בשיר שגבר שר ולא אישה...לגברים יש יותר בעיותהלכתיות בנושא.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 15:09:10 |
|
כוונתי לומר שאצלך הכל שחור ולבן. חרדי אמיתי צריך להיות 'בינוני של התניא' שאין בידו אפילו עוון ביטול תורה של רגע אחד, או לשון הרע. אבל בפועל מגיעים לדרגה זו אחד מעיר ושניים ממדינה. עלייך להבין שגם אנשים שמשתדלים מאוד הם לא רובוטים.
דבר נוסף: עלייך להיות מודעת לנורמה בציבור, ובמקרה שלך בציבור החבדי. האם מי ששומע מידי פעם שיר לועזי נמצא מחוץ לקונסנזוס, האם הוא מתבייש בזה ומסתיר זאת מאחרים. האם הוא נחשב כבר לא חסידי. אם התשובה היא לא, סביר שרק יחידים מתעלים מעל הממוצע.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 15:26 |
|
| |
בס"ד אתה צודק שאצלי הכול שחור לבן...(איפה אפשר ללמוד שיש גם צד אפור?יש בית ספר לזה?) זה הבעיה...שאני צריכה לשבור את חלומי בגלל "נורמה" ועל זה אני מתוסכלת... יודע מה?לפחות שיתביישו לספר שהם שומעים פעם ב... אבל שבן אדם מספר את זה בלי בושה זה ממש מפריע.
|
|
|
|
|