|
|
| נשלח ב-23/4/2013 17:25 |
|
| |
אוי חייכנית, לפעמים את נשמעת יותר קוצק מחב"ד;-). אם החברה לא מוקיעה מעשים מעין אלו למה שיתביישו.
עניין אחר: נראה לי שיש פער בין נורמות החינוך בישיבות לבין הסמינרים, וכשמגיעים לפגישה מתברר שנורמות של הבחור הם יהרג ואל יתחתן של הבחורה ולהפך. מה דעתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 17:33 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
האם הייתן יוצאות עם בחור שלומד באוניברסיטה לא דתית מעורבת(בגלל שאין אפשרות ללמוד את המקצוע במקום דתי)?
האם התשובה שלכן הייתה משתנה אם היו אומרים לכן שהוא קובע עיתים?ויש לו יר"ש?
אני לומד במקום מעורב . ואני חושב שזה עצוב מאוד אם היו פוסלים אותי בגלל שאני רוצה לפרנס את ביתי בכבוד כי ברור שאני לא נהנה כאן , ההיפך יש פה חשש עצום לחילול השם מחד ומאידך אפשרות לעשות קידוש שם שמים , אפשר לקרב לבבות .
לגבי יראת שמיים זה תלוי מה אתה עושה בזמן שאתה לא בלימודים . האם אתה הולך לישיבה או לכולל ללמוד או שאתה סתם נח ... זה לא פשוט ללמוד וללמוד זה דורש התמדה ויכולות גבוהות .
בקיצור היה לי נורא לא נעים לשמוע שהייתי נפסל רק משום פרט זמני זה !
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/04/2013 11:31:44 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 18:36 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | תגידו, מה אתם אומרים על קבוצת בנות חרדיות במקום עבודה חילוני?
תגידו, מה הייתן אומרות על כיתה של חרדים במוסד חילוני? מסלול מיוחד כזה, השלמת בגרויות נניח אבל השיעורים נמסרים במתחם האוניברסיטה?
|
|
הרחק רגלך מנתיבתם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2013 21:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:26 |
|
| |
פעם השתתפתי בקבוצת לימוד מעורבת (לא באקדמיה), ודווקא החרדים שם היו פסדר, דיי עם עצמם, כאילו באנו ללמוד וללכת.
באמת מעניית דעתם של הגברים על בנות באוניברסיטאות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:29 |
|
| |
בס"ד
אבל אם לומדים שנים עם אותן סטודנטיות,לא קורה שמשוחחים?שמסתכלים עליהן?מה אתם צדיקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:33 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | אוי חייכנית, לפעמים את נשמעת יותר קוצק מחב"ד;-). אם החברה לא מוקיעה מעשים מעין אלו למה שיתביישו.
עניין אחר: נראה לי שיש פער בין נורמות החינוך בישיבות לבין הסמינרים, וכשמגיעים לפגישה מתברר שנורמות של הבחור הם יהרג ואל יתחתן של הבחורה ולהפך. מה דעתך ? |
|
חחחחח כן לא שתמיד הייתי כך בנוגע לשירים וכו' אך בגלל שקיבלתי החלטה טובה ביום הולדת לפני כמה שנים..נהייתי כזאת(=ולכן רוצה אחד כזה.
השאלה איזה חברה הבחור נמצא...יש את החסידיים האמיתיים שכן מוקיעים.
אשמח אם תפרט איזה נורמות בדיוק שונות?
נ.ב אתה חבדניק?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:36 |
|
| |
מי אמר שלומדים ביחד שנים? וגם אם כן, אני מאמינה שבחור כזה מתאים לסגנון מסוים של בחורות.. בחורות שרוצות לא לומדים (בישיבה) הן בסגנון מאד מסוים..
השאלה היותר מעניינת היא בכיון ההפוך, לכאורה לבנות אין בעיה בזה שהן לומדות זה לא ביטול תורה ולא שום דבר, מה קורה אז..?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:37 |
|
| |
| עוד_מעט כתב: |  | פעם השתתפתי בקבוצת לימוד מעורבת (לא באקדמיה), ודווקא החרדים שם היו פסדר,
דיי עם עצמם, כאילו באנו ללמוד וללכת.
באמת מעניית דעתם של הגברים על בנות באוניברסיטאות. |
|
תפסיקו לקשקש!! כשלומדים יחד ואפילו כשעובדים יחד, קורה שמשוחחים פה ושם שלא מענייני הלימודים/ העבודה.
מעטים הם האנשים שנשארים לשבת בכיסא בשעות הפסקה..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:43 |
|
| |
מנסיון?
אצלנו התחושה היתה עניינית ממש, הפסקות קצרות ואין זמן, אפחד לא הגיע במטרה להכיר אנשים חדשים, זה עראי מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:45 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד יש בחורים כאלה...אבל הם נחטפים ...או שיש להורים שלהם אף גבוה מאד...(מה גם שבחב"ד בגלל שיוצאים לעולם לפני החתונה יש הרבה קלקול...) אני לא משדרת משהו אחר,אך בגלל כל מיני סטיגמות שלא קשורים לרמה הרוחנית שלי,חושבים שאני צריכה להתפשר על הבחורים הפחות רצויים...שז"א או חסידי בלי מידות/חסידי שלא יודע לתקשר נורמלי ומשעמם בשיחה/חסידי עם מראה דוחה/מודרני פתוח עם מידות/מודרני פתוח ללא מידות טובות/חוזרים בתשובה על שלל גווניהם...
כך שגם עם מציעים לי חסידי כמו שאני רוצה לא אחבב את הסגנון שלו/המידות שלו... וכשמציעים לי מודרני אחבב את הסגנון המידות והמראה אך לא אחבב את החוסר ברוחניות שלו... כך שאני נמצאת במצב באמת מתסכל...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 13:44:21
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/04/2013 14:11:05 |
|
איזה סטיגמות למשל?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:48 |
|
| |
למה אתם חושבים שהיא תספר לכם על דברים שהעולם רואה בהם כביכול את חסרונותיה??????
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 12:59 |
|
| |
| עוד_מעט כתב: |  | מנסיון?
אצלנו התחושה היתה עניינית ממש, הפסקות קצרות ואין זמן, אפחד לא הגיע במטרה להכיר אנשים חדשים,
זה עראי מאד. |
|
ברור שהמטרה לשמה בחור/ה מגיע לאוניברסיטה אינה בשביל להכיר אנשים חדשים, אלא כדי ללמוד ולרכוש תואר והשכלה, אבל על הדרך יוצא שמחליפים מילה פה ושם עם תלמידים אחרים.
מה, 5 שעות בנאדם יהיה צמוד לכיסא בלי להחליף אף לא מילה אחת?!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 13:07 |
|
| |
אמרתי, הקבוצה שלמדתי בה לא היתה אקדמית זה היה פחות שעות.. בהחלט ראוי לברור ומחשבה לפני שיוצאים עם בחור כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2013 13:29 |
|
| |
בס"ד אכן...פה מדובר על לימודים של שנים רבות כדי לקבל את התואר... וגם אם לא מדברים ביניהם יש בעיה ללמוד ביחד עם בנות,כי אם זה היה מותר לא היו עושים הפרדה בכיתות בין בנים לבנות אצלנו....
|
|
|
|
|