|
|
| נשלח ב-1/5/2013 14:04 |
|
| |
היי . אני לא בוכה , ובהחלט אני באה לפורום בזמן של חולשה . מה אני עושה שאלת, חייכנית? אני בכלל לא עושה אני רק בגיל של שידוכים אבל עוד לא בקטע של לצאת.. זה לא אומר שאני לא רוצה .. אבל בכל אופן ..
ונקודה למחשבה , זכותי לבוא בטענות , תפילות והשתפכויות עזרו לך? אני לא רואה את זה. זכותי לבוא בתביעה לקב"ה. בדיוק כמו שמחבתינו לתבוע ולזעוק גאולה . מה תחשוב שאם ה' נותן לנו עכשיו גלות אז נאמר זה מה שטוב לנו עכשיו ונישב בשקט?! הבלים.
"לעשות דירה בתחתונים" זה הציווי , ואני יודעת בדיוק מזה , תומ"צ כאן , בעולם הגשמי . להשרות שכינה לבנות לו עוד בית יהודי, הרוצה שישרה בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2013 14:05 |
|
| |
בס"ד
א.זלא סותר כי לדעתה להתחתן ולהביא ילדים שיקיימו מצוות זה הדירה בתחתונים האמיתית. ב.כן זה קורה..מבקשים מההורים דברים וכשהם לא מביאים,אז רוטנים.והרי ה'-הוא אבינו.וכך אנחנו נוהגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2013 14:06 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | היי . אני לא בוכה , ובהחלט אני באה לפורום בזמן של חולשה . מה אני עושה שאלת, חייכנית? אני בכלל לא עושה אני רק בגיל של שידוכים אבל עוד לא בקטע של לצאת.. זה לא אומר שאני לא רוצה .. אבל בכל אופן ..
ונקודה למחשבה , זכותי לבוא בטענות , תפילות והשתפכויות עזרו לך? אני לא רואה את זה. זכותי לבוא בתביעה לקב"ה. בדיוק כמו שמחבתינו לתבוע ולזעוק גאולה . מה תחשוב שאם ה' נותן לנו עכשיו גלות אז נאמר זה מה שטוב לנו עכשיו ונישב בשקט?! הבלים.
"לעשות דירה בתחתונים" זה הציווי , ואני יודעת בדיוק מזה , תומ"צ כאן , בעולם הגשמי . להשרות שכינה לבנות לו עוד בית יהודי, הרוצה שישרה בו.
|
|
אני ממליץ ללמוד לך ללמוד שוב את התניא.. תמצאי שמה שכתבת את זה - .......!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2013 14:14 |
|
| |
בס"ד נקודה,אתה חבדניק?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2013 17:38 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | היי . אני לא בוכה , ובהחלט אני באה לפורום בזמן של חולשה .מה אני עושה שאלת, חייכנית? אני בכלל לא עושה אני רק בגיל של שידוכים אבל עוד לא בקטע של לצאת.. זה לא אומר שאני לא רוצה .. אבל בכל אופן ..ונקודה למחשבה , זכותי לבוא בטענות , תפילות והשתפכויות עזרו לך? אני לא רואה את זה.זכותי לבוא בתביעה לקב"ה. בדיוק כמו שמחבתינו לתבוע ולזעוק גאולה . מה תחשוב שאם ה' נותן לנו עכשיו גלות אז נאמר זה מה שטוב לנו עכשיו ונישב בשקט?! הבלים."לעשות דירה בתחתונים" זה הציווי , ואני יודעת בדיוק מזה , תומ"צ כאן , בעולם הגשמי . להשרות שכינה לבנות לו עוד בית יהודי, הרוצה שישרה בו.אני ממליץ ללמוד לך ללמוד שוב את התניא.. תמצאי שמה שכתבת את זה - .......!!!!! |
|
תסביר שוב מה המשפט האחרון שכתבת, "תמצאי שמה שכתבת את זה - .....!!! מה התכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 00:46 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
א.זלא סותר כי לדעתה להתחתן ולהביא ילדים שיקיימו מצוות זה הדירה בתחתונים האמיתית. ב.כן זה קורה..מבקשים מההורים דברים וכשהם לא מביאים,אז רוטנים.והרי ה'-הוא אבינו.וכך אנחנו נוהגים. |
|
א. הסתירה לא הייתה בין דעתה מזה לעשות דירה בתחתונים, אלא הסתירה בין העובדה שהיא מבינה שצריך לעשות את רצון השם, ובכל זאת כשרצון השם סותר את רצונה אז זה גורם לה לבוא בטרוניה ותביעה.. אם היא באמת הייתה רוצה לעשות את רצון השם, היא הייתה מבינה שזה גם רצון השם.. וכמה שזה כואב וקשה, עדיין אין מקום לתביעה או טרוניה.. כי זה עצמו סוג של דירה בתחתונים.
ווחוץ מזה - שבאמת אם היא הייתה מבינה באמת את המשמעות של דירה בתחתונים, אז שוב היא לא הייתה טוענת את טענתה.
ב. זה שילדים רוטנים להורים שלהם זה הופך את זה למוצדק?! אני לא מבין.. ההורים שלך לא מספיק הביאו לך את נשמתם, גופם, ממונם, חייהם.. שאם הם לא עושים איזה משהו שאת רוצה אז מותר לך לבוא בטרוניה?! איזה מינימום של הכרת הטוב?! איפה מינימום של כבוד?! ובכלל, הם חייבים לך משהו?!?!
אני רוצה לראות, שתבואי למשפיעה שלך בטרוניה ותגידי לה את זה גם בפנים.. אם היא לא תביא לך משהו, או לא תעשה לך משהו שאת רוצה..!!!
אז...! אל אחת כמה וכמה הקב"ה מלך מלכי המלכים.. אפשר לבוא אליו בטרוניה?! איפה המינימום של כבוד..?! מינימום של הכרת הטוב על כל נשימה ונשימה שהוא נופח בה כל רגע!! על כל החסד שהוא עשה אתך מיציאתך לעולם ועד עתה.. איפה?!
ג. עוד נקודה משמעותית: אילו היית סומכת על ההורים שלך בעיניים עצומות, והיית בטוחה שכל מה שהם עושים לך זה לטובתך ומתוך דאגה.. היית גם באה בטרוניה, או מבינה שיש דברים בגו..? שהם רוצים את טובתך וקצת סבלנות לא תזיק לך..?! אז הקב"ה שהוא אבינו מלכינו.. יש לך צד שהוא רוצה להרע לך?! לעשות לך לא נעים..?! או שלרגע הוא לא עושה לך את ה-הכי טוב בשבילך?! (שוב.. אם היית בקיאה קצת בתניא, היית מבינה עד כמה זה הזוי התחושה הזאת.. ומה באמת אנחנו צריכים להרגיש עם הקב"ה...!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 00:48 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | היי . אני לא בוכה , ובהחלט אני באה לפורום בזמן של חולשה .מה אני עושה שאלת, חייכנית? אני בכלל לא עושה אני רק בגיל של שידוכים אבל עוד לא בקטע של לצאת.. זה לא אומר שאני לא רוצה .. אבל בכל אופן ..ונקודה למחשבה , זכותי לבוא בטענות , תפילות והשתפכויות עזרו לך? אני לא רואה את זה.זכותי לבוא בתביעה לקב"ה. בדיוק כמו שמחבתינו לתבוע ולזעוק גאולה . מה תחשוב שאם ה' נותן לנו עכשיו גלות אז נאמר זה מה שטוב לנו עכשיו ונישב בשקט?! הבלים."לעשות דירה בתחתונים" זה הציווי , ואני יודעת בדיוק מזה , תומ"צ כאן , בעולם הגשמי . להשרות שכינה לבנות לו עוד בית יהודי, הרוצה שישרה בו.אני ממליץ ללמוד לך ללמוד שוב את התניא.. תמצאי שמה שכתבת את זה - .......!!!!!
תסביר שוב מה המשפט האחרון שכתבת, "תמצאי שמה שכתבת את זה - .....!!! מה התכוונת? |
|
כתבת על דברי שהם הבלים.. וכשקראתי את דברייך מרוב פליאה ותמיהה עלייך לא יכולתי להגיב כדבעי, אז העדפתי להשתמש במטבע לשון שלך.. רק שברמז..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 00:55 |
|
| |
חייכנית, כל אשכול שאת נוגעת בו מתארך לפחות כמו הקוקו שלך...
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 01:17 |
|
| |
קראתי פעם, פעמיים, ניסיתי להבין את עומק הדברים. אבל לליטאי כמוני ניצוצות הקדושה והחסידות היו כבדים מידי אז אסתפק בלאחל שידוך מוצלח והגון משורש נשמתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 11:46 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | חייכנית, כל אשכול שאת נוגעת בו מתארך לפחות כמו הקוקו שלך...
חחחחחחחחח יפה שרק אתה שמת לב
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 11:49 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | בס"ד
א.זלא סותר כי לדעתה להתחתן ולהביא ילדים שיקיימו מצוות זה הדירה בתחתונים האמיתית. ב.כן זה קורה..מבקשים מההורים דברים וכשהם לא מביאים,אז רוטנים.והרי ה'-הוא אבינו.וכך אנחנו נוהגים.
א. הסתירה לא הייתה בין דעתה מזה לעשות דירה בתחתונים, אלא הסתירה בין העובדה שהיא מבינה שצריך לעשות את רצון השם, ובכל זאת כשרצון השם סותר את רצונה אז זה גורם לה לבוא בטרוניה ותביעה.. אם היא באמת הייתה רוצה לעשות את רצון השם, היא הייתה מבינה שזה גם רצון השם.. וכמה שזה כואב וקשה, עדיין אין מקום לתביעה או טרוניה.. כי זה עצמו סוג של דירה בתחתונים.
ווחוץ מזה - שבאמת אם היא הייתה מבינה באמת את המשמעות של דירה בתחתונים, אז שוב היא לא הייתה טוענת את טענתה.
ב. זה שילדים רוטנים להורים שלהם זה הופך את זה למוצדק?! אני לא מבין.. ההורים שלך לא מספיק הביאו לך את נשמתם, גופם, ממונם, חייהם.. שאם הם לא עושים איזה משהו שאת רוצה אז מותר לך לבוא בטרוניה?! איזה מינימום של הכרת הטוב?! איפה מינימום של כבוד?! ובכלל, הם חייבים לך משהו?!?!
אני רוצה לראות, שתבואי למשפיעה שלך בטרוניה ותגידי לה את זה גם בפנים.. אם היא לא תביא לך משהו, או לא תעשה לך משהו שאת רוצה..!!!
אז...! אל אחת כמה וכמה הקב"ה מלך מלכי המלכים.. אפשר לבוא אליו בטרוניה?! איפה המינימום של כבוד..?! מינימום של הכרת הטוב על כל נשימה ונשימה שהוא נופח בה כל רגע!! על כל החסד שהוא עשה אתך מיציאתך לעולם ועד עתה.. איפה?!
ג. עוד נקודה משמעותית: אילו היית סומכת על ההורים שלך בעיניים עצומות, והיית בטוחה שכל מה שהם עושים לך זה לטובתך ומתוך דאגה.. היית גם באה בטרוניה, או מבינה שיש דברים בגו..? שהם רוצים את טובתך וקצת סבלנות לא תזיק לך..?! אז הקב"ה שהוא אבינו מלכינו.. יש לך צד שהוא רוצה להרע לך?! לעשות לך לא נעים..?! או שלרגע הוא לא עושה לך את ה-הכי טוב בשבילך?! (שוב.. אם היית בקיאה קצת בתניא, היית מבינה עד כמה זה הזוי התחושה הזאת.. ומה באמת אנחנו צריכים להרגיש עם הקב"ה...!!!)
|
|
הכל יכול להתקבל בשכל...אבל ברגש זה כבר סיפור אחר....בנות זה עולם אחר כנראה.... אגב לא ענית לי על שאלתי....
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:14 |
|
| |
נקודה , מי אתה שתבוא לעזור לקב"ה , אתה חושב שאתה עוזר לו? ה' כן רוצה שנקש ונזעק. אנחנו מודים לו רגע רגע על כל נשימה ונשימה ויודעים שהעולם לא קיים מבלעדיו. אבל בהחלט כמו שאומרת חייכנית , ילד קטן שמבקש מאבא שלו סוכריה אם וא לא מביא לו אז הילד , כמו ילד יבכה וירטן עד שהאבא לא יכול לסרב , או אפילו תינוק א"א לסרב לבקשתו ששומעים שהוא בוכה
אז הרבי כן ביקש ואמר שנתבע מהקב"ה ונזעק גאולה. וזה מה שאנו מנסים לעשות
כי באמת יותר קל זה להצדיק את ה' ולומר , הוא יודע מה שהוא עושה למה נתערב לו וכו'.. נשמע הרבה יותר נימוסי. אבל בטוח שז מה שצריך לעשות?
בכל אופן אני לא טוענת שאני מקור בטוח להסביר דברים אלו כיון שאני לא עושה את זה , אני לא אוהבת גישה כזאת , לא אראה לקב"ה שאני עצובה בגלל זה , שיראה לבד ויעשה משהו...
טוב ויש להאריך ולהוסיף פה עוד נקודות הדרושות ביאור אך לא לשמחתי אין זמן כעת
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:58 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
הכל יכול להתקבל בשכל...אבל ברגש זה כבר סיפור אחר....בנות זה עולם אחר כנראה.... אגב לא ענית לי על שאלתי.... |
|
דווקא בגלל שאצל בנות עולם הרגש הוא כה דומיננטי ועמוק, (ואצלך בפרט...) הייתי מצפה שאותם תחושות יותר יעבדו ולא ישר תבואו בטרוניה ותביעה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 12:58 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | נקודה , מי אתה שתבוא לעזור לקב"ה , אתה חושב שאתה עוזר לו? ה' כן רוצה שנקש ונזעק. אנחנו מודים לו רגע רגע על כל נשימה ונשימה ויודעים שהעולם לא קיים מבלעדיו. אבל בהחלט כמו שאומרת חייכנית , ילד קטן שמבקש מאבא שלו סוכריה אם וא לא מביא לו אז הילד , כמו ילד יבכה וירטן עד שהאבא לא יכול לסרב , או אפילו תינוק א"א לסרב לבקשתו ששומעים שהוא בוכה
אז הרבי כן ביקש ואמר שנתבע מהקב"ה ונזעק גאולה. וזה מה שאנו מנסים לעשות
כי באמת יותר קל זה להצדיק את ה' ולומר , הוא יודע מה שהוא עושה למה נתערב לו וכו'.. נשמע הרבה יותר נימוסי. אבל בטוח שז מה שצריך לעשות?
בכל אופן אני לא טוענת שאני מקור בטוח להסביר דברים אלו כיון שאני לא עושה את זה , אני לא אוהבת גישה כזאת , לא אראה לקב"ה שאני עצובה בגלל זה , שיראה לבד ויעשה משהו...
טוב ויש להאריך ולהוסיף פה עוד נקודות הדרושות ביאור אך לא לשמחתי אין זמן כעת |
|
וואויי... וואי.... וואי.....!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2013 13:01 |
|
| |
בס"ד אגב לא ענית על שאלתי....קריאה שלישית...
|
|
|
|
|