בית פורומים עצור כאן חושבים

שתי לידות בהפרש שבועות וחודשים - הלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2013 12:54 לינק ישיר 
שתי לידות בהפרש שבועות וחודשים - הלכה

מה היה שם?

שו"ת תשב"ץ חלק ד (חוט המשולש) טור א סימן מט:

"...והעיד חכם כי הוא ראה ברומה /ברומא/ אשה ילדה בן ואחר ד' חדשים אחזוה צירים וחבלים וילדה בן אחרי כן ושאלוה מה טיבו של עובר זה כשהוליכוה לכנסיה הגדולה לחקרה ואמרה שכשהיתה בעבורה מה' חדשים נתחברה עם חשוקה ולרוב התאוה נתעברה ממנו והראשון מבעלה והב' מהחשוק וסקלוה...''.

http://news.il.msn.com/%D7%94%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%95-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%AA%D7%9F-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%95-%D7%91%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A9-%D7%A9%D7%9C-3-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 01/05/2013 00:33:25

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 13:00 לינק ישיר 

המעיד היה אולי חכם. מי שהאמין לו לא כל כך.

נזכרתי- אדם חכם פתח כאן אשכול בנושא

.http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=1520728&forum_id=1364&upd=1

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/04/2013 13:04:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 14:14 לינק ישיר 

נישטאיך

תודה על המקור המרתק מאד.

קודם כל אני מעתיק לפני שילך לאיבוד.

הופרדו בלידתן: תאומות נולדו בהפרש של 3 חודשים

לאחר שנולדה איימי הפסיקו הצירים של אמה. קייטי "המתינה" בבטן, ונגד כל הסיכויים נולדה 87 ימים אחר כך. בקרוב יתועדו בספר השיאים של גינס. וכיצד הן יחגגו יום הולדת?

הופרדו בלידתן: תאומות נולדו בהפרש של 3 חודשים

משפחת אליוט האירית ציפתה בקוצר רוח להגעתן של התאומות שגדלו בבטנה של אם המשפחה, מריה. איימי אליוט, התאומה הבכורה, נולדה ב-1 ביוני 2012, ארבעה חודשים לפני התאריך המיועד, אך לאחר לידתה פסקו הצירים של אמה. רק ב-27 באוגוסט נולדה אחותה התאומה קייטי. כעת התאומות שנולדו בהפרש מדהים של שלושה חודשים בדרכן לספר השיאים של גינס. הרופאים של צמד האיריות תיארו את הישרדותן כ"מקבילה הרפואית לזכייה בלוטו".

"אני מכנה את הבנות הקטנות שלי 'נסים קטנים' כי הן כאלה", סיפרה מריה. "כשאחזתי באיימי בפעם הראשונה, ליטפתי את בטני וביקשתי מאלוהים נס. כל מה שרציתי זה שבנותיי יהיו יחד, בטוחות ובריאות. בדרך כלל אחרי לידה חשים רק אושר, אך זה היה יום מריר-מתוק, מאחר שחיי שתי הבנות שלי היו בסכנה". בעוד שאיימי נלחמה על חייה באינקובטור, קייטי נאבקה על הישרדותה ברחם. "זו הייתה ההתחלה של שלושת החודשים הקשים בחיינו", שחזרה האם, "אך בעלי כריס כל הזמן אמר לי, 'היכן שיש חיים יש תקווה'".

למריה ולכריס שני ילדים נוספים, אוליביה בת ה-13 וג'ק בן ה-11. כשנודע להם כי הם מצפים לילד נוסף, אמר כריס: "עכשיו יגיעו תאומים", מאחר שהדבר נפוץ במשפחתו. ההריון עבר באופן תקין לחלוטין עד לשבוע ה-23, אז חשה מריה בצירים. "חשתי ברע בעבודה, בלחץ עוצמתי בבטן, וחשבתי שזה דבר נורמלי בהריון עם תאומים", סיפרה. "נחרדתי כששעות לאחר מכן ירדו לי המים, ואושפזתי מיד. נאלמתי דום ואז פרצתי בבכי. הרופאים אמרו לי כי אין הרבה תקווה שהתאומות ישרדו אם הן יוולדו בשלב מוקדם כל כך".

לאחר לידתה של איימי, "הצירים שלי פשוט נעצרו. זה היה כאילו לא היו מעולם. הרופאים היו המומים ואמרו שהם מעולם לא ראו דבר כזה". בשלב זה לא נותר לזוג דבר לעשות מלבד להמתין. "סירבתי לרשום את לידתה של איימי (במסמכים רשמיים ובתעודת לידה) עד שקייטי נולדה, כי הן תאומות. רציתי לעשות את זה יחד". קייטי, כאמור, נולדה שלושה חודשים אחר כך. ואיך חוגגים ימי הולדת נפרדים לתאומות? "לעת עתה הן ראויות כל אחת ליום הולדת משלה – אחת ביוני ואחת באוגוסט. כל אחת תקבל עוגה עם כל התוספות", צחקה מריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 14:17 לינק ישיר 

הענין הוא שיש מעשה כזה גם בגמרא שלנו. לצערי איני זוכר את המקום. בוודאי יש על זה גם דיון בין מפרשים שהתעניינו במידע רפואי בגמרא.

חבל שד"ר הלפרין אינו מגיע כבעבר כדי שנוכל לבקש ממנו מידע רפואי כיצד זה נעשה בפועל. אני משער שמדובר בתאומים שלכל אחד מהם שליה משלו, כלומר בעיבור כפול, להבדיל מתאומים שנוצרים מפיצול טבעי של הביצית המופרית.

זה אומר עקרונית שאם זה יתכן אז תיתכן הפריה של שתי ביציות מזרע של שני אנשים. או, אם מאמינים שיש שדים והם מפיקים זרע כבני אדם, אז יכולים להיות תאומים, אחד של הבעל, אחד של שד...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 14:18 לינק ישיר 

למנהלים:

כדאי לשנות את שם האשכול למשהו  מובן יותר.

למשל:

האם תאומים יכולים להוולד בהפרש של שבועות וחודשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 14:35 לינק ישיר 

רבנו
הגמרא לפניך

נדה דף כז .

מעשה ונשתהה ולד אחד אחר חבירו ג' חדשים, והרי הם יושבים לפנינו בבית המדרש. ומאן נינהו? יהודה וחזקיה בני רבי חייא. והא אמר מר: אין אשה מתעברת וחוזרת ומתעברת! אמר אביי: טיפה אחת היתה ונתחלקה לשתים, אחד נגמרה צורתו בתחלת ז', ואחד בסוף ט'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2013 16:58 לינק ישיר 

על מרווחי זמן בלידת תאומים מה"אנציקלופדיה ההלכתית רפואית", העליתי כאן:

http://db.tt/m9PAHY6I

מראש הטור השמאלי.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 30/04/2013 17:05:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 13:17 לינק ישיר 

שתי הערות:
1. באנציקלופדיה שלינקק נישט מתועדות לידות מושהות עד 145 ימים. אז לא ברור לי כיצד ייכנסו אלה שהביא מיימוני לספר השיאים של גינס על השהייה של 87 ימים? כדאי לעדכן או את גינס או את שטיינברג.
אגב, המקרה של התשב"ץ עומד בערך בחסם הזה (חמישה חודשים), ולכן ייתכן שזהו ההסבר. אמנם ראה להלן סעיף 2.
2. לפי התיאור שהביא נישט מדובר בשתי ביאות שונות בהפרש של חמישה חודשים ביניהן. אם כך, זה לא המקרה של לידה מושהית של תאומים שנוצרו בביאה אחת (ראה הערת שטיינברג על מחלוקת הנוב"י עם השואל). אם כך, שאלת האשכול, כיצד זה קרה?, נותרת בעינה.
אמנם ייתכן שהאישה חשבה שזהו תינוק שנוצר מהביאה השנייה, אבל בעצם מדובר בתאומים מאותה ביאה (של הבעל המקורי). אבל קשה להאמין לזה בגלל שתי סיבות: א. ההפרש בגיל של חמישה חודשים, דומני שקשה לפספס אותו. ב. יש כאן צירוף מקרים מרתק, שהאישה נאפה (היתה ביאה עם החשוק), אבל התינוק מהלידה שהתעכבה הוא של הבעל המקורי. הניאוף התגלה במקרה לגמרי. זה נשמע תמוה, אם כי אפשרי.
אני שולל כאן מראש את האפשרות שהיא כלל לא נאפה אלא המציאה את זה כהסבר לתינוק המאוחר. קשה להניח שהיא ממציאה דברים לרעתה (אמנם הלכתית אין אדם משים עצמו רשע, אבל עובדתית נדמה לי שזה מופרך).
ואולי כשהיא ראתה שיש עוד תינוק היא פחדה שיחשדו בה כמוזרה, חולה, מכשפה וכדומה, ועדיף היה לה להמציא ניאוף. וזה כטעם הרמב"ם שביסוד הכלל אין אדם משים עצמו רשע מניח את החשש למשתגעין שמרשיעים את עצמם (ובכך מוחק את ההבדל בין ההלכה הפורמלית לבין האמת העובדתית, שהערתי עליו למעלה). ואולי היא רצתה לצאת מבעלה ולכן המציאה זאת. אבל הטענה על ההפרש בגיל נותרת בעינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 17:52 לינק ישיר 

אכן, כמו שהעיר הרב מיכי שם ההו"א שמדובר בשתי ביאות מופרכת לחלוטין (אמנם שמעתי על מקרים של מחזור בהריון אבל לא בשלב מאוחר כ"כ וגם אני לא יודע אם הגוף ערוך לקלוט הריון בשעה שהוא "עסוק" בהריון הקודם)

כמו"כ אם מדובר בתאומים והשני נולד אחרי ד' חודשים זה אומר שהראשון נולד בחודש החמישי לכל היותר, בזמנם לא היה שורד בכלל...

בקשר לשיא הגינס הם צריכים מסמכים אותנטיים ומשהו נוכחי..  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2013 18:44 לינק ישיר 

"כשהוליכוה לכנסיה הגדולה לחקרה" - חקירה באינקויזיציה, בעינויים כנראה.
 האשה היתה מוכרחת להודות שעשתה משהו, והחליטה שניאוף הוא פשע קטן יותר מכישוף. (אם באיטליה באותו זמן היו הורגים על ניאוף כמה אפיפיורים היו חייבים מיתה...). אבל אין סובלנות לחריגים אפילו אם הפשע הוא קטן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2013 19:02 לינק ישיר 

אדם, שטיינברג טוען שאלו מקרים מתועדים בספרות הרפואית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2013 11:16 לינק ישיר 

מיכי

<אמנם ייתכן שהאישה חשבה שזהו תינוק שנוצר מהביאה השנייה >

איני חושב שהאישה בכלל חשבה, נראה לי שהחוקרים הסדיסטים של הכנסיה חשבו עבורה.

למש"כ ב''חוט המשולש" :

"... ונ"ל מצד הרפואה שהוא לאחד משני סיבות, או לריבוי החומר, כי אמרו הרופאי' כי כשיתרבה החומר, סבה לתאומי' או לאצבע יתירה, ואם החומר רע יתוסף שם דמות צפרדע ה' יצילנו".

ראה אנציקלופדיה רפואית הלכתית ערך "תאומים" ליד הערות 11-12:

"... כאלף שנים מאוחר יותר /לאחר ימי אריסטו/ הציע אבן סינא תיאוריה שעל פיה תאומים הם תוצאה של עודף זירמה זכרית וניקבית הנשפכת לרחם וממלאה את מדוריו. עיבור-על, לפי דעתו, יתרחש בעיקר אצל נשים שמנות, מרובות דם ושיער, ובעלות תשוקה מינית חזקה".

אדם

ראה אנציקלופדיה רפואית הלכתית ערך "הריון":

אין אשה מתעברת וחוזרת ומתעברת57. יש שכתבו בכוונת חז"ל, שאין אשה חוזרת ומתעברת ילד חי, אבל יכולה להתעבר שנית ולגרום לעובר להיות סנדל58, ויש שכתבו, שאמנם על פי רוב אינה חוזרת ומתעברת, אבל לעתים נדירות יכול לקרות כדבר הזה59.

57 נידה כז א. וראה עוד סוטה מב ב, ובתוס' שם ד"ה מאה, בעניין גלית. לפי הירושלמי יבמות ד ב, האשה חוזרת ומתעברת, אך גירסת הק"ע, שאינה חוזרת ומתעברת, וראה בפ"מ שם, ומבדיל הירושלמי שם, בין מצב שעוד לא נסרח הזרע, שהאשה מתעברת משני בני אדם כאחת, לבין מצב לאחר שנסרח הזרע, שאין האשה מתעברת משני בני אדם כאחת. וראה עוד בשיטת הירושלמי בספרו של ד. פלדמן, עמ' 183 הע' 42. ואגב, בין הקדמונים היתה מקובלת הסברה המוטעית, שאשה יכולה לחזור ולהתעבר בשעת עיבורה אריסטו ב-De Generat, iv, 87,88; פליניוס ב-Historia Naturalis, vii, ii.

58 תוס' יבמות יב ב ד"ה שמא תעשה.

59 גינת ורדים לר' אברהם בן מרדכי, ח"א גן המלך סי' קז; שו"ת התשב"ץ, חוט המשולש, ח"ד סי' מט. וראה עוד בחידושי הרשב"א והר"ן לנידה כו א; שיטמ"ק כתובות לט א; מאירי יבמות יב ב; ברכ"י אבהע"ז ד סק"ח. וראה עוד בספרו של פלדמן, עמ' 180 ואילך. 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/05/2013 11:27:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2013 01:59 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אדם, שטיינברג טוען שאלו מקרים מתועדים בספרות הרפואית.

זה לא אומר שיש מסמכים על זה, גם אם מישהו נאמן מאוד כתב את זה במאה ה-19...

(כמו למשל שיש אנשים יותר זקנים מהאנשים בשיא הגינס אבל הם נולדו במקומות שאין תעודות לידה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שתי לידות בהפרש שבועות וחודשים - הלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext