בית פורומים ספרים וסופרים

ב"ה נמצא כתב היד של הבן איש חי - ספר מקבציאל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2013 22:50 לינק ישיר 

דוגמית מכתב היד של "מקבציאל":

תוקן על ידי בנעמי ב- 30/05/2013 22:51:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2013 13:12 לינק ישיר 

אפשר לקבל פרטים על הוצאת הספר? ובכלל מתי יצא? באיזה מתכונת? באיזה סדר? ובעיקר, מכיל הספר. ועוד פרטים?
-----------------------------
אני משתמש בנט חסום ברמה גבוהה [ע"פ הוראת מו"ר שליט"א] לכן אינני רואה את התמונה. מ"מ אשים את התמונה במועדפים וכשיזדמן לידי נט פתוח יותר אסתכל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 09:26 לינק ישיר 

זיהוי כתב:
אפשר לקבל פרטים על הוצאת הספר? ובכלל מתי יצא? באיזה מתכונת? באיזה סדר? ובעיקר, מכיל הספר. ועוד פרטים?
-----------------------------
אני משתמש בנט חסום ברמה גבוהה [ע"פ הוראת מו"ר שליט"א] לכן אינני רואה את התמונה. מ"מ אשים את התמונה במועדפים וכשיזדמן לידי נט פתוח יותר אסתכל. 

על פי הידוע לי, רק כעת החלו עבודות ההקלדה וכו'.
קרוב למחצית הסכום נאסף, ודרושים כספים רבים נוספים כדי לרכוש את צילום כל הדפים הנמצאים בידי האלמוני.
מקוה שלא יתקעו באמצע.
פרטים נוספים לא ידועים לי.
בכל מקרה אעתיק לך כאן את הפרטים שהועברו אלי מתוך פרסומת שלהם, לפחות את הטקסט תראה, גם אם את התמונות לא תצליח לראות:

ספר מקבציאל למו"ר רשכבה"ג ר' יוסף חיים הבן איש חי

התגלה הספר "מקבציאל" של ה"בן איש חי" !!!

"כך העליתי בספה"ק מקבציאל" "ובספה"ק מקבציאל הבאתי" וכו' כארבעים פעם כתב כן רבנו יוסף חיים זצוק"ל בספריו הקדושים, וגדולים ונכבדים השתוקקו לדעת מה כתב רבנו בספרו זה, ואף בנו של הג"ר עובדיה יוסף שליט"א (הג"ר משה יוסף) העיד כי אביו משתוקק לראותו...

כבר כמה פעמים היו מפיצי שמועות אומרים כי מצאו ספר זה, אבל הכל היה רק שמועות... והנה, הנה, זכה דורנו שנתגלה חלק מהספר הקדוש הזה, כן זו לא שמועה אלא דברים שהועלו על שולחנו של מופת הדור והדרו הג"ר עבדיה יוסף שליט"א ואישר זאת בכתב המלצה מיוחדת, ועמו יחד המליצו הג"ר משה צדקה ראש ישיבת "פורת יוסף", והג"ר יעקב הלל ראש ישיבת "אהבת שלום", והג"ר יעקב חיים סופר שליט"א.

ולשאלת רבים היכן היה ספר זה, הנה ידוע כי בזמן פטירתו של רבנו בתוך הבלבול הנורא שהיה שם נכנסו אנשים לביתו של רבנו יוסף חיים ולקחו מכל הבא ליד, יש שלקחו פנקס אחד [הרב היה כותב בפנקסים ממוספרים, ופעמים רבות מציין שבפנקס "נמרה" [בערבית מִסְפָּר] פלוני האריך בזה], ויש שקרעו דפים מתוך הפנקס, ואף מה שנותר והעלה אותם נכבדו הג"ר דוד חיים זצ"ל, היו לו מכרים וחברים שנתן להם בהשאלה מכתי"ק של רבנו יוסף חיים והם לא החזירום לעולם... ואף מה שנותר בביתו, נכנסו אנשים בימי השבעה לביתו וגנבו מכל הבא ליד. זו הסיבה שמסתובבים בעולם כתי"ק של רבנו אצל סוחרי עתיקות.

ובכן, הסיפור שלנו אולי שונה, לפני כשלשים שנה נאמר לי (ע"י מתווך וסוחר עתיקות) שהוא מכיר אדם תושב חו"ל שיש בידו כת"י של הספר "בן איש חי", האמת שלא האמנתי לו ומה גם שלא שיערתי שאזדקק לו אֵי-פעם, אבל חזקה על ה"חי" שלא נשכח מהלב, וכעבור שלשים שנה, השתא הכא, כאשר אנכי הקטן וידידי ואהובי מזכה הרבים אשר שם ימים ולילות להוצאת ספרי רבנו יוסף חיים רבי ישועה סאלם יצ"ו  סיימנו בחסדי שמים את עריכת הספר החשוב "בן איש חי" ו"עוד יוסף חי" ו"ידי חיים" מנוקד בתכלית הניקוד (כשיטת חכמי הספרדים), עם ציונים ומקורות לאלפים ורבבות, ועם הגהות נפלאות מחכמי הדורות (כמובן, הכל נעשה בהרשאה מאת נכד רבנו הג"ר דוד חיים זצ"ל בחיים חיותו), בא בדעתי להתקשר לאותו אדם שאמר לי זאת ולהגיה את הספרים הנזכרים מכתי"ק של רבנו, ובאמת כעבור זמן לא קטן הביא עמו את כתב היד והראני אותו, אבל אמר לי: "תשמע, היהודי הזה שכתב היד בבעלותו, הוא לא מוכן למכרו בשום צד ואופן שבעולם, מקסימום – בגלל הכרת הטוב אליך - יתן לך תמורת תשלום לצלם", בכל זאת אמרתי לא אפסיד, ישבתי עמו כשעה ועברתי על כתב היד מלמעלה, עיני קלטה קטע ארוך שמוכר לי תוכנו ב"בן איש חי" (פרשת לך לך סעיף יא-יב), פתחתי את ה"בן איש חי" (שם) ושם הוא כותב "שיעור הטלית גדול הוא ... ובסה"ק מקבציאל הבאתי דברי רבינו האר"י ז"ל" וכו' – ואכן כל הדברים נזכרו בכתב היד, ושוב ראיתי קטע ארוך שמוכר לי תוכנו ב"בן איש חי" (פרשת וישב סעיף ט), פתחתי את ה"בן איש חי" (שם) ושם הוא כותב "ובסה"ק מקבציאל הבאתי דבריו וישבתי דקדוק דברי רבינו ז"ל על נכון" וכו' וכו' – ואכן כל הדברים נזכרו בכתב היד, המשכתי עוד מעט (כשלוחצים אותי לסיים) ושוב ראיתי קטע ארוך שמוכר לי תוכנו ב"בן איש חי" (פרשת חיי שרה סעיף יא), פתחתי את ה"בן איש חי" (שם) ושם הוא כותב "ובסה"ק מקבציאל נסתפקתי אם אין לו אלא כוס אחד בלבד" וכו' וכו' – ואכן כל הספק הזה והשקלא וטריא נמצא בכתב היד. יש לי עוד ראיה להשערתי זאת, אבל לא כאן המקום.

הגעתי למסקנה כי קונטרסים אלו הם הספר "מקבציאל" ורבנו קראו כן כי בו הוא קיבץ את כל פסקי ההלכה שהעלה, חלקם בקצרה וחלקם בארוכה, חלקם הדפיס ב"בן איש חי" וחלקם ב"עוד יוסף חי", וחלק גדול עדיין לא נדפס.

לא היה קץ לשמחתי על הזכות שנתגלגלה לידי לגלות דברים אלו, לא יכולתי לעצום את עיני בלילות מרוב התרגשות.

נגשתי עם זה לג"ר יעקב חיים סופר שליט"א לשמוע את דעתו, ואמר לי "כי אכן הדברים נראים אמיתיים, ואפשר שהוא מהדורה קמא, אבל קשה לי להחליט זאת לבד, לפי דעתי תיגש לחכם עובדיה יוסף". אלו דבריו בדיוק. לבינתיים נגשתי גם למרן רה"י הג"ר משה צדקה שליט"א, ואף הוא אמר כדברים האלו, והוסיף "תיגש לחכם עובדיה שישמע אותך הוא ישמח מאוד". אכן זכיתי וידידי הרב צבי חקק הי"ו קבע לי פגישה אצל הרב. הרב קרא את מה שהעתקתי מכתב היד שמע שאל וחקר והורה: "טוב מאוד... כמה יגיעות יגע רבנו יוסף חיים עליו השלום עד שכתב דברים אלו, מצוה גדולה לרכוש העתק מכתב היד וזה נחשב למצות פדיון שבויים ממש, אני אכתוב לך המלצה"...

מדובר בארבע עשרה קונטרסים (פנקסים כמו שאמרנו) כשכל פנקס הוא פרשה אחת או חלק ממנה, אין סדר לפרשיות, ישנם הרבה מחיקות ותיקונים של רבנו, סה"כ ישנם בערך 300 דפים כתב יד.

דא עקא, כי אותו אדם רצה כסף רב על מנת להרשות לנו לצלם את כתב היד, לאחר דין ודברים הגעתי איתו להסכמה על 400.000 ₪ תוך חודשיים. רואה אני חובה לעצמי לגייס סכום זה על מנת שנזכה להדפיס את כל הדברים הכתובים שם, וכמו שפסק מרן ש"יש בזה מצות פדיון שבויים ממש", והרבנים הגאונים בירכו את העוזרים והמסייעים שיזכו לכל מילי דמיטב, אכי"ר.

תוכנית מנויים

כל התורם 650 ₪ ירשם שמו בשורה אחת בספר, ויקבל את הספר לביתו חינם!

בברכת להגדיל תורה ולהאדירה

הצב"י מזרחי יוסף חיים יצ"ו

מהדיר סידור "עוד יוסף חי"

לתרומות: בבנק הדואר, מספר חשבון 2475853. או ת.ד. 6916 ירושלים.

לפרטים נוספים: 0504-17-95-17 או במייל: 5382016@GMAIL.COM

The manu of the lost book Mekavtsiel of Rabbi Yossef Chaim which is mentioned many times in his famous book Ben Ish Chai was recently found!

The manu is offered for 400,000 Shekels. Help us redeem it!

For further information use this email address (English) or this one (Hebrew).

For a contribution of 650 Shekels your name will be printed in one line in the book and you will get a free copy to home!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2013 16:04 לינק ישיר 

הספר אמור לצאת בע"ה לקראת חנוכה התשע"ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 14:41 לינק ישיר 

שמחתי מאד לשמוע שהתגלה שס' מקבציאל הוא כמו שכתבתי בזמנו ולא כר"י הלל [ומה שסייעו ר"מ מאזוז תמוה בעיני. ובזמנו לא הבין ר"מ מאזוז את הערתי על דבריו. ואכמ"ל].
------------------------
הציטוט של רי"ח סופר לפנות ל"חכם עובדיה" תקדימי בעיני. כי בספריו מתעלם לחלוטין מהגר"ע. ובס' הליכו"ע ח"ז כ' עליו הגר"ע בזה"ל: ובס' ברית יעקב סופר התעלם מכ"ז כדרכו.

מעניין באמת מה העניין שלו בהתעלמות הנ"ל האם משום ההתנגדות הבאגדדית לדרכו ההלכתית של הגר"ע, או שמא עוד יצרים לא מחמיאים טמונים בהתעלמות זו [ראה ד' ר"ש משאש על ר"י הלל שהבאתי כמה פעמים לעיל].

אין בכל הנ"ל פגיעה ח"ו בכבודו של הגאון רי"ח סופר שליט"א שהוא ת"ח עצום [ראה במכתבו של הגר"י צדקה בראש ספריו] ואישיות מיוחדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 17:36 לינק ישיר 

זיהוי מה עם המאמר שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2013 22:48 לינק ישיר 

האמת שלאחר התגלית הנ"ל כ"ז מיותר. אע"פ שהתברר לבסוף כמסקנתי.

אבל כמה נקודות [תמצית שבתמצית] מתוך הנ"ל מפאת קוצר זמני.

- במ"ש בשו"ת יבי"א ח"ט עמ' ק"פ לשלול שס' מקבציאל הוא תורה לשמה.
- הג"ר יעקב מוצפי הגדיר את ס' מקבציאל שכמו שמרן ר"י קארו חיבר ב"י שהוא מקור הדינים ומסקנותיהם בשו"ע כך ס' מקבציאל ובא"ח [עדות רי"ח סופר בכמה דוכתי ומה שעולה בזכרוני כעת הוא ס' שובי השולמית ח"ד. וכ"כ הראש"ל ר"מ אליהו בהסכמתו לס' מראי חיים (ונודע שכך אמר בדרשותיו. צריך לבדוק באמת בס' שהוציאו דרשות שאמר בימי י"ג אלול - יומא דהלולא דהגרי"ח - במשנתו של הגרי"ח).
- ר"נ כצ'ורי העיד בשם זקני בבל שראו ס' מקבציאל [עי' בשו"ת סוד ישרים (להגרי"ח. בסוף ס' ר"פ) סי' ח שאלה ג] והכיל קונטרסים רבים ואח"כ נעלם [כפי שמתואר בדבריו של רי"ח מזרחי למעלה]. [ס' "בן איש חי" הוצאת "שלום לעם" (המזוהה עם ר"י הלל) עמ' שצ"ב]
- ר"י כצ'ורי המו"ל ספרי מרן הגרי"ח זי"ע מנה את ספרי הגרי"ח וכתב ע"ז: מכיל שו"ת ארוכות וכמה מהם נמצאו [אולי נמצאו ונדפסו בשו"ת הוד יוסף. הערת גאון מפורסם א'].
- הרב המו"ל ס' ידי חיים כ' שהוא שריד מס' מקבציאל. ע"ש
- ר"י הלל כותב בס' תהלות יוסף [מסידרת אוצרות חיים] עמ' מ"ט שזה היה יומנו ההלכתי של הגרי"ח (התעייפתי... המשך יבוא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2013 15:31 לינק ישיר 

המשך:
- ר"י הלל בס' תהלות יוסף הנ"ל כותב שס' מקבציאל היה יומנו ההלכתי של הגרי"ח שבו היה רושם דברים למזכרת כדי להכניסם בספריו ושמו מוכיח עליו שריבה וקיבץ פעלים לתורה והכניסם בספריו. וראיה "גמורה" לזה שבכ"מ שמציין לס' מקבציאל נמצא בספריו [???????? (ועוד י"ל עפמ"ש ביבי"א ח"ט חאו"ח סי' צ"ו ע"ש)]. ולכך עוסק בכל חלקי התורה [הס' הוא מקור הדינים של הבא"ח ולא מן הנמנע שכדרכו של הגרי"ח יכלול דברים מכל פרד"ס התורה]. והוסיף, שכמדומה שכך שמע מזקני בבל, ואפשר שדמיונו מכזב בו [כך נראה. כי לעיל הובאה עדות מזקני וגדולי חו"ר בבל היפך מכך].
- ר"מ מאזוז בהגהותיו לבא"ח ש"ב פ' שופטים סייע לד' רי"מ הלל ממ"ש שם שבס' מקבציאל העלה לעניין דזה אפי' במדבר [בעניין להטיל מים בעפר תיחוח] שס' מקבציאל הוא ס' כמ"ש רי"מ הלל ושאלה זו באה לפניו שהיה במדבר שעלה לא"י בשנת תרכ"ט ורשמה למזכרת. ע"כ. ולענ"ד אינו מוכרח כלל.
- בזמנו השיב לי ר"מ מאזוז שלא נראה שזה ס' כמו הב"י באורך וברוחב רק ציונים וההערות כמו תורה לשמה דא"כ היה מדפיס אותם בר"פ. ע"כ. טאחר מחילת הגאון שליט"א לי הדברים נראים תמוהים. אם תוכלו ליישב תכתבו לי.
- שמעתי פעם מש... בנו של הגר"מ אליהו שחלק מכתבי הגרי"ח היו בחזקת סאדאם חוסיין צורר היהודי ואחר מפלתו לקחום חיילי צבאות בעלות הברית שלא הבינו בערכם.
- ובהקשר הזה שמעתי פעם על רבינו הגדול מרן הגר"ע יוסף שליט"א שהבטיח לגנרל א' מצבא ארה"ב עולם הבא אם יביא לו ס' מקבציאל.

עד כאן הנקודות המרכזיות ממש בקצרה. במקור הדבר מורחב וערוך בצורה מסודרת ושוטפת.    

תוקן על ידי זיהוי ב- 04/06/2013 15:33:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 01:00 לינק ישיר 

זיהוי אם המאמר כתוב ומוכן מה הבעיה לעשות העתק הדבק ולהעלות את כולו לכאן לתועלת כולנו. תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 14:19 לינק ישיר 

אין אותו ברשת. מעבר לזה אינני יכול לעשות מפני בורותי ברשת.

תוקן על ידי זיהוי ב- 06/06/2013 14:19:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 19:53 לינק ישיר 

תעתיק את הטקסט לכאן מקובץ הוורד שכתבת אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 22:33 לינק ישיר 

ל"ז להבין כוונתך. להקליד שוב אין לי זמן. כשאמצא את הדרך אעביר אותה לפה.

עכ"פ לכשיזדמן אלי אדם שמבין במחשבים אעשה זאת.

אני יכול לציין למקום המאמר אלא שאני חושש ובצדק מאאוטינג. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 01:16 לינק ישיר 

זיהוי אתה פשוט משחיר את מה שכתבת בקובץ טקסט לחצן ימיני והעתק אח"כ כאן באתר בתוך התגובה אתה לוחץ לחצן ימיני והדבק ויפתח לך חלון תאשר אותו וזהו, הכל יופיע בתגובה. (קצת מוזר לי שזה חדש לך) תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 10:08 לינק ישיר 

זיהוי יש אפשרות גם להעלות את הקובץ שכתבת לגמבו מייל ולתת כאן קישור להורדה
http://www.jumbomail.co.il/Default.aspx

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2013 12:20 לינק ישיר 

עכשיו עיינתי שוב במאמר המקורי שכתבתי ויש לי הרבה מה להוסיף על הנכתב שם וגם להבהיר כמה דברים.

הדברים שכתבתי למעלה נקודתיים ומתומצתים מאד, אבל הם הם עיקרי הדברים. במאמר המקורי אותו כתבתי בצעירותי הדברים חסרים כאמור לעיל.

לכשאתנה מהפרוייקט [התורני] הענק בו אני עוסק אערוך את המאמר מחדש ואעלה אותו לכאן.

כך אני, כמי שאוהב את הפרפקט ואת המושלם, מעדיף.   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ב"ה נמצא כתב היד של הבן איש חי - ספר מקבציאל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.