בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול הצעות לשינויים אורתודוקסיים אילולי חתימת התלמוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2013 22:12 לינק ישיר 

תיקון למה שכתבתי לעיל ,

ברור לי שלפחות עשר מנדטים של מצביעיו לא חשב כלל על החרדי בשעה ששם פתקו,,,

דייר ,

לבנות משפחה על אדני הדת"ל הוא בעצם לפעול שילדיך או נכדיך כבר לא יהיו דתיים,
מלבד הבעיות ההלכתיות שבהליכותיהם שהם דאורייתא ולא דרבנן [בנים בנות וכו,]  

הרי לכאורה מה שהיה הוא שנהיה,
אין כאן עניין של ביקורת לשינוי דחוף למשהו שנוצר ולא היה קיים קודם ,
אם נחלק את היהדות הכללית לאיזורים ניווכח שלענייני צניעות היו בעבר איזורים יותר קיצוניים מהיום,[אף אצל אומות העולם] והחרמות קהילות שלמות של יראים ושלמים התנהלו בראש חוצות גם בענייני צניעות [ע"ע צאנז סדיגורא]
נידויים ומלקות ברבים ,שובניזם התגאה שחור על גבי לבן בהצבעה על האשה בליל הסדר ,,מרור זה,, אנו אוכלים על שום מה ועד חדש אסור מן התורה דרך הונגריה ומונקאטש ,
הביקורת העכשוית  נובעת מהמשפט[הרגע המצאתי] כגודל הפתיון כך גודל ההאשמה בקיצוניות ,
הפערים התרבותיים בין ישראל לעמים החל מהלבוש ועד למדיה ואמצעי תקשורת ורשת העכשוית הם אדירים פי כמה וכמה מבעבר,
אשר על כן כפי שמדברים על קיצוניות יתירה בציבור יש גם צד שני, פתיחות יתירה בציבור ,
תנועת טוב היא אחת מהרעיונות לפיתרון ואם ימשיכו להתנהל בחכמה יקצרו את פירותיהם,
ככלל הגזרות הממשלתיות לכאורה מובילים לבעיה והקצנה ולהיפך כונותיהם ולא לפיתרון ,
כבר התחיל תהליך שמכוין לכונותיהם ועכשיו זה נעצר,
המשך יבוא,

תוקן על ידי ביליצר ב- 28/05/2013 22:14:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2013 22:30 לינק ישיר 

דייר,

האם אתה מתיחס\ מזהה את החרדיות בשונה מהדת"ל כשוני דתי.? (כי זה הנושא כאן –לא העדפת\יתרון האחד ע"פ השני).

מפתיע אותי שכך זה נתפס 'מבחוץ'. האם גם אתה סבור שכך?

אפריםבן וביליצר

לענין הפוליטי  שים לב שאלו "אותם" 19 מנדטים מצומת\שינוי\גמלאים\קדימה\יש עתיד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 11:18 לינק ישיר 

ביליצר אני לא מסכים בכלל. אפשר להיות דת"ל בלי התחלנות בהמשך.
זאב בגדול אין הבדל בדתיות בין חרדים לדת"לים ההבדל התהומי הוא בהתייחסות למציאות לפחד מכל שינוי
מ"הכניסה לבונקר" מכל מה שזז בחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 11:49 לינק ישיר 

זאב ודייר
יש גם מיזרוחניקעס דור רביעי וחמישי. (וגם ריפורמים ....). נראה לי שהיהודי המצוי בחו"ל היה יותר מיזרוחניק מאשר חרדי ואכמ"ל.

דייר - זה לא הבדל אדיר? וראה אשכולי התיאולגי שגלש לסוציולוגיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 14:25 לינק ישיר 

אני לא רוצה להחזיק בפוזיציה של מהנדס חברתי. כבר ניסו את זה גדולים ממני ולא יצא משהו. קהילות יתפתחו וישתנו כשם שקורה. כך שהשאלה מי הוא היהודי הרצוי מתאימה לספר הכוזרי יותר מאשר לעולם האמיתי. בסופו של יום כוחות כלכליים וחופש המידע יעשו את שלהם כפי שהם תמיד עושים. ישנם כוחות נוספים הפועלים על אינטגרציה חברתית או להיפך. קחו לדוגמא את תקופת הפיגועים באינתיפאדה השנייה. פתאום ארגון זקא שהורכב רובו ככולו מחרדים נעשה לחלק מהממסד הציוני ל"ע. עכשיו ניתן לשאול את השאלה הפרקטית האם שינויים כאלה נעשים מהר יותר כשמנסים לחולל אותם על ידי בתי המשפט או כאשר נותנים ל"כוחות השוק" להביא שינוי. התשובה לא חד משמעית. לפחות בישראל פתיחת שוק האמונות לתחרות (גיור, חתונות, מעגלי חיים, לימוד וכו') יביא לשינוי הרבה יותר מעניין בויכוח על נפש הציבור. כלומר כבר לא יספיק לצווח שרק אצלי יש אתרוגים לא מרוכבים. 

תוקן על ידי yerubaal ב- 29/05/2013 14:32:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 16:40 לינק ישיר 

ביליצר

ביקורת חייבת להאמר בצורה בונה ולא מתוך שנאה ומחיקה עם אלטרנטיבות מגוחכות,

מי הן האלטרנטיביות המגוחכות ומדוע הן מגוחכות ?

מי הן האלטרנטיביות שאינן מגוחכות ומדוע הן לא מגוחכות ?

Zeev_w

ההנחה המובלעת של מי שמגיב בפורום היא הצפיה לקבל תגובה חוזרת. [האם ההנחה היא רק שלי?]

נאה דורש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 19:56 לינק ישיר 

שלישישי

ימשיך כבודו.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2013 21:15 לינק ישיר 

שלישישי,

חבל שלא לקחת גם את 'מפטיר'..

אם יש לך ביקורת אישית או מכל סוג אשמח לשמוע (בפורום או בפרטי), ולתקן אם צריך.

[דומני שהפולמוס שלי עם אמשלום; עם כל חריפותו, התנהל מתוך כבוד והערכה וברמה האידאולוגית בלבד. אבל להשתפר צריך תמיד]

ירובעל,

מסכים עימך חלקית. אבל לא מעוניין לפתוח דיון על חרדיות במצב ענינים שבכאן. (אין בי הגבורה של אמשלום....)

דייר,

לא הפחד מדריך את החרדים. יש כאן התייחסות עקרונית יותר, אבל בהחלט 'בונקר'.

תודה על תשובתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 12:47 לינק ישיר 

שני ספרים של המהרץ חיות מרתקים הכוללים את רוב הנושאים המדוברים כאן בפורום על כל הביטיו ,
את האחד מצאתי בהיברובוקס http://www.hebrewbooks.org/home.aspx
השני עוד יותר מעניין שכולל גם אקטואליה היסטורית ,הערצתו להרמבם וציטוטי לשונות של מבקריו ומעריציו ועל מורה נבוכים וכו, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 13:57 לינק ישיר 

Zeev_w כתב:

דייר,

לא הפחד מדריך את החרדים. יש כאן התייחסות עקרונית יותר, אבל בהחלט 'בונקר'.

תודה על תשובתך.

אהבתי את המשפט שלך שחרדים לא חרדים.
אז מה זה חרדה?
ברור שהם חרדים ובגלל זה קוראים להם חרדים.
זאת כל התורה על רגל אחת ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 19:06 לינק ישיר 

הלינק שהעליתי היה מוטעה,
הנהhttp://www.hebrewbooks.org/22101

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 20:35 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
שני ספרים של המהרץ חיות מרתקים הכוללים את רוב הנושאים המדוברים כאן בפורום על כל הביטיו ,
את האחד מצאתי בהיברובוקס http://www.hebrewbooks.org/home.aspx
השני עוד יותר מעניין שכולל גם אקטואליה היסטורית ,הערצתו להרמבם וציטוטי לשונות של מבקריו ומעריציו ועל מורה נבוכים וכו, 

ספרי מהרץ חיות המרוכזים בשני הכרכים אכן מעניינים. זכיתי לעבור עליהם בתקופת לימודי בישיבה והם מצויים עדיין ברשותי. אבל לומר עליהם שהם  "כוללים את רוב הנושאים המדוברים כאן בפורום על כל הביטיו" הוא בדרך הגזמה והעיקר: הספר כבר לא מעודכן. המחקר התורני התקדם מאז הרבה. הספר גם מצטמצם ברובו לחקר ההלכה וכמעט שאינו עוסק בהגות ומחשבה. שאלות כגון מהות הנבואה, או שאלת האשכול "מה היה במעמד הר סיני" ? לא תבואנה שם על פתרונן. אכן להתלהב מהספר למי שעושה עמו היכרות ראשונה, זה בהחלט בסדר. אם הייתי צריך לבחור ספר העוסק בבהירות בלב לבן של השאלות ההגותיות שהועלו בפורום מראשיתו הייתי בוחר בספרו הקטן והבהיר של הרב עמית קולא "הוויה או לא היה" ובתחום חקר ההלכה ישנם כמה וכמה נפוצים שעונים למבוקש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 21:01 לינק ישיר 

ספרן
הכונה על עיקר הנושאים של התקופה האחרונה  ודף האשכולות הנוכחי,
אינני יודע מי זה הרב עמית[חרדי?]
ההתלהבות היא לחרדי שנתקל בספר שיתן יותר אימון בגאון שמקובל על מגזרו מאשר לסתם ספר מחקר סגנון סטימצקי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 21:19 לינק ישיר 

עמית קולא 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%90

וראה שם בקישורים מבוא לספרו הנזכר.

ואגב, יש גם ספרי מחקר תורניים רציניים וחשובים מלבד "סגנון סטימצקי" ...   :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2013 21:41 לינק ישיר 

טהנקס ,,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול הצעות לשינויים אורתודוקסיים אילולי חתימת התלמוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.