|
|
| נשלח ב-22/5/2013 17:31 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | זה כבר נושא דיון ותיק פה בפורום ולא נראה שמישהו פה רוצה לשנות עמדתו מהכיוון בו הוא נמצא.יש כן עניין גדול להכיר ולדעת את נותן התורה. יש מי שלומד תורה (מטיעונים של יר"ש.. ועד לטיעון חידוד השכל וכו' ) אך שוכחים את נותן התורה! מי שאמר ללמוד ולקיים את תורתו, ואז העיקר חסר מהספר.. כשנוגע לנק' של מעשה בפועל..ולא רק זה אלא שמוכרח להיות מצווה המצווה , מישהו שציווה את המצווה, כך שזהו אחד מהיסודות שהרמב"ם מונה. מצווה תמידית להאמין באלוקים. מסכימה עם מה שכתבת לעיל, מה ההבדל אם כך לבין הרפורמים?ה' יעזור וכולם יגלו את האור , את האמת כי יהודי שלא משתמש בנפש האלוקית שלו , שלא חי חיים רוחניים של תורה ומצוות חסר לו בעיקר.מסתובב כל היום סביב האמצעי אך לא נוגע במטרה, תכלית חייו של יהודי. יש כאן עניין עקרוני ויסודי על פי התורה והיהדות. והיא "לא תשא את שם א-להיך לשווא"אף אחד לא מוותר על החיבור האישי שלו עם האלוקים.השאלה כאן האם ניתן למישהו לדבר בשמו. ועל זה יצאו כל גדולי הדורות מאדם הראשון עד דורינו אנו בכל תוקף וקראו לזה פשוט עבודת אלילים ע"ז וכדומה.אני אישית מספיק כופר כביכול ובכל זאת לא מוותר להודות לו שלוש פעמים ביום כסדר ובכל רגע ביום בלי סדר.אני לא חושב שיש לי אהבה יותר גדולה מאהבה שיש לי כלפיו.ואם כל זה אני נלחם בכל כוחי בכל מי שמנסה לדבר בשמו. אפי' שההוא חושב בתמימותו שהוא מכוון לשם שמים. ואפי' שההוא מאשים אותי בכפירה. |
|
נכון! כל יהודי לא רוצה ולא יכול להיות נפרד מאלוקות. "כופר כביכול " זה אומר מישהו שרוצה ומנסה לכפור ולא מצליח כי מודע לאמת? או אומר מה?
יהודים הם מאמינים בני מאמינים, מהפורום הזה במיוחד נראה שיש הרבה יהודים שמנסים לחקור ולחפש את האמת אך משקיעים את ראשם רק בדרך ולא מרימים את הראש לראות לאן הם רוצים להגיע, ומהי מהות חייו של יהודי. רחמים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 17:49 |
|
| |
| michal7700 כתב: |  | "כופר כביכול " זה אומר מישהו שרוצה ומנסה לכפור ולא מצליח כי מודע לאמת? או אומר מה?
|
|
כופר כביכול = שמאשימים אותי ככופר. ולא שאני חושב שאני כופר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 17:52 |
|
| |
מי מאשים??? העיקר שלא אתה את עצמך תאמין שאתה מאמין
להאמין זה רווח הכי גדול שאדם יכול להעניק לעצמו , עם השקעה (לא כספית)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 23:28 |
|
| |
אמשלום, לא' - מה דעתך על הנוכחות של מוחמד אצל טטיאנה סוסצקין שפירסמה קריקטורה של חזיר שעל גבו כתוב באנגלית מוחמד והוא כותב בקוראן. ? ה'נוכחות' האלוקית הדתית אמורה להיות נוכחות בעלת משמעות. משמעויות רבות אפשריות -כמנין האנשים, נוכחות של הערצה וכניעה, של אהבה או תמיהה של כאב כעס וכו' אבל נוכחות של בדיחה היא בהחלט לא נוכחות דתית. המחזה שעלוב שהראביי צייר אינה דתית לטעמי. [אני מודע כמובן, לבעייתיות זה הטעם התרבותי שלי]
לב' - צודקת. (כתבתי את זה בהודעה האחרונה קראי שוב את הסוגריים) לכן הבאתי אותו. הוא בעצם מסכם את הויכוח שלנו. מחד כדעתך >שהרפורמה בוחרת במצוות הדת כדת. ומאידך שולל את ההגיון שבזה. להרגשתי. כיום הרפורמים מורכבים גם (ובעיקר)מהסוג התרבותי. כנראה בגלל הבעיתיות שאה"ע ציין.
אני סבור כמו אחה"ע ש'או או' אבל בחרתי ב'או' שונה ממנו:)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2013 23:58 |
|
| |
[זאב,
א. יש הבדל בין משהו שאדם יוצר כדי ללעוג למישהו "אחר", ובין משהו שאדם מפרסם לקהילתו שלו. זה פשוט לגמרי והעובדה שאתה בכלל מעלה את זה גורמת לי לחשוב שהפערים בינינו באמת הרבה יותר גדולים ממה שחשבתי (איני מדברת כלל על פערים "דתיים", אלא על פערים "תרבותיים", במובן של כלי ההתבוננות בעולם והדרכים לחוות אותו ולהבין אותו). "בדיחה" בהחלט יכולה להיות התמודדות דתית. הומור הוא עניין רציני ביותר, והוא כלי חשוב מאוד הן בהתמודדות אישית עם אתגרים ובין בתקשורת בין אנשים שונים. זכותך, כמובן, לטעם אישי - אבל לתת לזה לקבוע מה דתי ומה לא, מי מאמין ומי לא? זה לא רציני. למשל, יש כמה דברים שנכתבו באשכול הזה, לגבי אמונה ולגבי א-להים שנראים לי ממש מבזים את א-להים ואת האמונה היהודית (במובן זה שהם ירודים מבחינה אינטלקטואלית) - למרות זאת, אני מכירה בכך שהם אכן מבטאים אמונה דתית (גם אם לא כמו שלי). אם אתה רוצה לבחון את העולם ברצינות ובאופן ישר, עליך להתגבר על הטעם האישי שלך. אם אתה רוצה להיכנע לו - סחטיין, רק אל תתיימר להגיד משהו "אמיתי" ובעל משמעות לגבי המציאות (זולת המציאות שבתוך לבבך).
ב. כשלתי מלהבין אותך - הוא הרי לא מסכם את הויכוח שלנו כלל, כיוון ששום דבר ממה שהוא אומר אינו נוגע למה שאתה אמרת (אלא אם כן "ההיפך" זה סוג של נגיעה). הוא הרי בעד יהדות "תרבותית" שאין בה "קדושה" (שבעיניו היא מרכיב בעייתי וכו'), והוא מתנגד לרפורמים בגלל שהם מנסים לשמר את ה"קדושה" - אז כיצד אתה טוען שהרפורמים שהם "מהסוג התרבותי", וחושב שזה מתאים למה שהוא אמר? לגבי ה"או או" - האם בחרת בשימור הקלקולים והעיוותים? זו בחירה משונה מאוד מבחינה מוסרית, לא?]
תוקן על ידי אמשלום ב- 22/05/2013 23:58:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 09:53 |
|
| |
ככל שההתכתבות מתמשכת אני מפנים את ההכרח שלכל 'תורה שבכתב' תתלווה 'תורה שבע"פ'...
אתיחס רק לסיפא, סבור כמו אחה"ע ש'או או'. אבל לא לאופן בו הוא רואה את התוכן של ה'או'. 'פקודי ה' ישרים, משמחי לב'. חשבתי שזה מובן מאליו..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 10:04 |
|
| |
זאב,
אני קורא את הויכוח לכאורה עם אמשל וזה מזכיר לי אדם שראה פיל שמנסה לתאר לאחד שלא ראה. כל פעם שזה שראה חושב שהוא הסביר טוב מתברר שהשני לא הבין כלל. אני יוצא מנקודת הנחה (שלא ברור לי כלל שהיא נכונה) שזאב ועוד כמה משתתפים כאן באמת רוצים להבין את הזרמים המרכיבים את העם היהודי לעת הזאת. אם כך הדברים אז השיטה הטובה ביותר היא לקום מהמקלדת וללכת ר"ל לקהילה רפורמית ולדבר עם הרב ואולי גם עם כמה מהחברים ולשאול אותם ואולי להתווכח. אולי בכלל יתברר שפיל זה בכלל לא מה שחשבת.
אני לא תמים עד כדי כך. הרי לא תעשה את הדבר האלמנטרי של ללכת לדבר עם יהודי בטרם תגזור דין. למרות העבודה המעולה של אמשל לצייר תמונה קצת יותר מורכבת של המציאות היהודית מזו הפשטנית שלך, חוששני שזה לא ויכוח אמיתי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 21:58 |
|
| |
ירובעל כל מי שרוצה ללמוד על הרפורמים לא צריך ללכת לרב, בסה"כ צריך לקרוא את מה שאמשלום כתבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 22:40 |
|
| |
[לארוצים,
אל תיפול לפח הזה - כבר אמרתי וחזרתי ואמרתי, שאיני מייצגת אף אדם חוץ מאת עצמי, וגם זה לא תמיד. אני מתכוונת לכך. אבל איני חושבת שזה עניין "אישי" שלי, הרי לו הייתי רוצה ללמוד "על החרדים" - את דברי מי היית מציע לי לקרוא? את של זאב? ביליצר? מיכל7700? מיימוני? כולם חרדים, ופרצופיהם שונים לחלוטין זה מזה... צודק ירובעל, שאם רוצים באמת ללמוד על קהילה או קבוצה, צריך להכיר פנים אל פנים, להיפגש, להקשיב, לשאול. אפשר גם לקרוא - לא רק דברי אדם אחד שרירותי (כלומר, שבמקרה הזדמן על דרכך), אלא כמה וכמה אנשים, שדעותיהם שונות ובכ"ז הם מוגדרים בידי עצמם כשייכים לאותה קהילה/קבוצה. אבל לא ממשפט אחד בשיר אחד, ולא מהודעה אחת בפורום אחד (או אפילו מכמה הודעות של אותו ניק). זה לא רציני.]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 22:46 |
|
| |
אמשלום, יצחק ברויאר בספרו הכוזרי החדש, מתאר את הרפורמים כמעמידים את הדת על יסוד החוייה האישית ולא על יסוד הציווי. כלומר, לפי מה שהבנתי מדבריו, הרפורמי יכול לקיים את כל המצוות באדיקות בדיוק כמו האורתודוקס (אמנם זה לא שכיח כנראה), אך מה שמביא אותו לכך הוא החיבור הפנימי שלו עם המצוות, ולא המחוייבות לאל המצווה (מ' שוואית, צ' פתוחה, ו' סגולה).
לכאורה מי שמאמין בציווי אינו יכול להתעלם ממנו כשיקול לקיום המצוות. כך אני הבנתי את תורף דבריו. האם הגדרה זו נכונה בעינייך?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 22:48 |
|
| |
[חזק,
לא.]
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 22:51 |
|
| |
האמת שלא ציפיתי לתשובה מפורטת כ"כ. ממש בבחינת "באיזה ללוד" של ברוריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2013 22:58 |
|
| |
[חזק,
 באחת התגובות שלי לזאב או לביליצר (או לשניהם) לעיל, הרחבתי על המשמעות של קיום מצוות אצל הרבה מאוד רפורמים (כלומר - עשייה שהם מחוייבים אליה מבחינתם, בבחינת "מצוּוה ועושה", ולא בבחינת "חוויה" וכו').]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2013 00:09 |
|
| |
| yerubaal כתב: |  | זאב,
אני קורא את הויכוח לכאורה עם אמשל וזה מזכיר לי אדם שראה פיל שמנסה לתאר לאחד שלא ראה. כל פעם שזה שראה חושב שהוא הסביר טוב מתברר שהשני לא הבין כלל. אני יוצא מנקודת הנחה (שלא ברור לי כלל שהיא נכונה) שזאב ועוד כמה משתתפים כאן באמת רוצים להבין את הזרמים המרכיבים את העם היהודי לעת הזאת. אם כך הדברים אז השיטה הטובה ביותר היא לקום מהמקלדת וללכת ר"ל לקהילה רפורמית ולדבר עם הרב ואולי גם עם כמה מהחברים ולשאול אותם ואולי להתווכח. אולי בכלל יתברר שפיל זה בכלל לא מה שחשבת.
אני לא תמים עד כדי כך. הרי לא תעשה את הדבר האלמנטרי של ללכת לדבר עם יהודי בטרם תגזור דין. למרות העבודה המעולה של אמשל לצייר תמונה קצת יותר מורכבת של המציאות היהודית מזו הפשטנית שלך, חוששני שזה לא ויכוח אמיתי |
| ירובעל, אשמח תמיד לפגוש\להכיר אנשים חדשים ודעות מגוונות. השאלה היא; מיהו ה"פיל" שבנמשל? אני חשבתי שהפיל' זה להכיר את האידיאות, הדעות והרגשות של "הפיל" ולאו דווקא פגישה נחמדה שתכיר לי איש או אישה ולאו דוקא דעות.
אמשלום, סקרן נורא להבין את המנגנון "המווצה ועושה" אצל הרפורמים. איך נעשית הסלקציה מבחינת ה'מצווה' שבזה. (לבחור מצווה הומנית שהיא גם 'במקרה' מצוה זאת לא הכרה ב'מצווה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2013 00:56 |
|
| |
[זאב,
הסברתי למעלה. אתה מוזמן לקרוא שוב. בכל מקרה אזכיר: איני מדברת כלל על משהו שהוא "במקרה מצווה". אני מדברת על מעשים שמבחינתם הם מצווה, גם כשקשה לעשותם וגם כשזה נראה מוזר בעיני אחרים. בהחלט יכול להיות שמעשים אלה כלל לא יוגדרו על-ידך (למשל) כמצווה, ובכ"ז כך הם תופסים אותם, והם מקיימים אותם בגלל שזו מצווה בעיניהם, ובגלל שזו היהדות בעיניהם. איני זוכרת מי, אבל כבר העירו לך כאן בעניין ה"בחירה". אוסיף רק, שגם אתה בוחר על מה להקפיד ועל מה פחות (וממה להתעלם כליל). ומדוע סיבותיו של מישהו אחר פחות ראויות משלך?]
תוקן על ידי אמשלום ב- 24/05/2013 00:59:18
|
|
|
|
|