|
|
| נשלח ב-8/4/2014 12:56 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד כן מבינה אותך,גם אני לא רוצה בן זוג כזה...אבל השאלה איך הוא הגיע למסקנה כזו לגבי רק בגלל שהראתי קצת בקיאות בגמרא?מה קשור שיחת מוסר לידע? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 12:58 |
|
| |
עופה זה תלוי בבן אדם, אני לא מפחד מזה.
אדם שלא רוצה מוסר כי אין לו שאיפות.
אדם שיש לו שאיפות הוא אוהב מוסר ! ככה שגם אם הוא נחלש בעבודת ה' הוא אוהב חיזוקים כי זה השאיפות שלו.
לי לא מפריע שאישתי תדחף אותי יותר ויותר ללמוד תורה - אדרבה אני אשמח לאישה כזאתי !
(וזה יפריע לי אם היא תחליש אותי מתורה בכיוון ההפוך)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:02 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
כך זה נראה,שהגברים לא אוהבים ללמוד מהאישה-כי זה פוגע להם בכבוד/אגו
ויש מהגברים שמפחדים שהאישה תהייה חכמה/דעתנית כי זה מערער להם את מקומם המכובד כמנהיג הבית.... |
|
לדעת זה שטויות.
אני רוצה אישה דעתנית (אני דעתן)
ואני אשמח ללמוד מאשיתי.
אבל רק דברים שהם לפי רוח התורה.
כי מי שלא הולך לפי רוח התורה הוא לא דעתן אמיתי.
למשל אישה שהולכת למשל לא בצניעות והיא אומרת שהיא דעתנית - צר לי לאכזב אבל היא ממש לא דענתית, כי מי שיש לו דעת מבין שאין מה לעשות בעולם הזה חוץ מעבודת ה'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:03 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  | | שמח_תמיד כתב: |  |
זלמן מפחד שאישה תשלוט עליו  |
|
למה אתה חושב שאתה מכיר אותי חמודי שאתה כותב עלי תגובות שכאלה.. חחח
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 08/04/2014 12:28:32 |
|
חח סולח לי?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:03 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  | עופה זה תלוי בבן אדם, אני לא מפחד מזה.
אדם שלא רוצה מוסר כי אין לו שאיפות.
אדם שיש לו שאיפות הוא אוהב מוסר ! ככה שגם אם הוא נחלש בעבודת ה' הוא אוהב חיזוקים כי זה השאיפות שלו.
לי לא מפריע שאישתי תדחף אותי יותר ויותר ללמוד תורה - אדרבה אני אשמח לאישה כזאתי !
(וזה יפריע לי אם היא תחליש אותי מתורה בכיוון ההפוך) |
|
בס"ד אכן.. לכן כתוב בחסידות שצריך לאהוב את הבקרות כי רק כך האדם מתקדם-ברור שהביקורת צריכה להיות בונה ולא הורסת...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:07 |
|
| |
| שמח_תמיד כתב: |  |
| זלמן808 כתב: |  | | שמח_תמיד כתב: |  |
זלמן מפחד שאישה תשלוט עליו  |
|
למה אתה חושב שאתה מכיר אותי חמודי שאתה כותב עלי תגובות שכאלה.. חחח
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי זלמן808 ב- 08/04/2014 12:28:32 |
|
חח סולח לי? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:08 |
|
| |
תודה זלמן : ))
__
ברור חייכנית,
לא חושב שזה קשור לאגו,
אלא אם כן את מפחדת להגיע למצב שאת שולטת עליו.
תוקן על ידי שמח_תמיד ב- 08/04/2014 13:09:07
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:44 |
|
| |
באמת שמח?! זה נדיר שבחורים מסתדרים עמזה, בכ"א ממה ששמעתי. גם מאוד מובן, אתה מתחתן עם מישי שתהיה לך לעזר, לא "שוטרת". אבל קח אתזה כמחמאה, שאתה אוהב שיחות מוסר. יפה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 17:08 |
|
| |
| צדיקונת כתבה: |  |
| שמח_תמיד כתב: |  | בס"ד אבל רק דברים שהם לפי רוח התורה. כי מי שלא הולך לפי רוח התורה הוא לא דעתן אמיתי. למשל אישה שהולכת למשל לא בצניעות והיא אומרת שהיא דעתנית - צר לי לאכזב אבל היא ממש לא דענתית, כי מי שיש לו דעת מבין שאין מה לעשות בעולם הזה חוץ מעבודת ה'. |
|
יפה אמרת! אבל..לצערי לא כולם חושבים ככה..מציאות תסתכל מסביב ותראה... |
|
יפה מאוד על דברי שמח... אבל עם כל הכבוד וכי רק עכשיו אתם יודעות את זה?? וכי זה לא דבר שגודלים עליו בבית/בסמינר/בישיבה/בחברה שלנו??? חשבתי שזה דבר פשוט וברור לא ידעתי שזה חידוש גדול... עכ'פ שמח מגיע לך שאפו על הדברים היפים זה בטוח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 17:14 |
|
| |
| זלמן808 כתב: |  |
| צדיקונת כתבה: |  |
| שמח_תמיד כתב: |  | בס"ד אבל רק דברים שהם לפי רוח התורה. כי מי שלא הולך לפי רוח התורה הוא לא דעתן אמיתי. למשל אישה שהולכת למשל לא בצניעות והיא אומרת שהיא דעתנית - צר לי לאכזב אבל היא ממש לא דענתית, כי מי שיש לו דעת מבין שאין מה לעשות בעולם הזה חוץ מעבודת ה'. |
|
יפה אמרת! אבל..לצערי לא כולם חושבים ככה..מציאות תסתכל מסביב ותראה... |
|
יפה מאוד על דברי שמח... אבל עם כל הכבוד וכי רק עכשיו אתם יודעות את זה?? וכי זה לא דבר שגודלים עליו בבית/בסמינר/בישיבה/בחברה שלנו??? חשבתי שזה דבר פשוט וברור לא ידעתי שזה חידוש גדול... עכ'פ שמח מגיע לך שאפו על הדברים היפים זה בטוח  |
|
לא כ"כ בטוח, אחרת זו לא הייתה תופעה כ'כ מוכרת. לא יוצא לכם לדבר עם חברים נשואים ולשמוע עלזה שלפעמים נופלים על אשה שהיא "משגיח קטן"? לי יצא הרבה.. גם לא בטוח שזה כ"כ מקובל על כולם, אישה צריכה להתעסק בדברים אחרים, לא למדוד את בעלה כמה שעות הוא למד היום. לאישה יש חלק רק בעידוד, במילה הטובה. כמובן, אם החלטת לקחת מישו שיושב ולומד, תשקיעי בזה. לא בלהעיר לו עלזה שהוא לא התעורר בזמן לתפילה. דעתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 18:17 |
|
| |
למה לא להעיר, זהו שאצלי זה הפוך, אם היא לא תעיר אותי אני אתכזב  לא רוצה לקום מאוחר. אני אשמח שהיא תדחף אותי זה לא שוטר, רק שהיא לא תעשה את זה בדרך של להשפיל או לפגוע. מי שרוצה להיות שלם ביראת שמיים לא אכפת לו אישה "משגיח קטן" והבעיה אצלו יכולה להיות הפוכה (שהוא ישגיח עליה ואז לה זה יפריע  ).
|
|
|
|
|