בית פורומים עצור כאן חושבים

זכותנו על הארץ הזו, מה היא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2013 18:47 לינק ישיר 

לארוצים -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 19:37 לינק ישיר 

לא רוצים

ודאי שיש ליהודים כמו לכל עם אחר בעולם  זכות להקים מדינה,( חוץ מלצוענים ). אבל למה כאן בפלסטינה, כבר מעל אלפיים שנה אפילו לפי מקורות יהודים. ארץ זו נקראת פלסטינה.
היסטוריה. הפלסתינאים טוענים שהיסטוריה הזו מזויפת, אלפיים שנה נעדרת מארצך ההיסטורית. שום בית משפט לא יקבל את טענתך לבעלות על אדמה שיש עליה תושבים אחרים,
האומות שהצביעו בזמנו על תכנית החלוקה- החלוקה- היו בעיקר נוצריים המאמינים בתנ"ך. כך בכל אופון נאמו הנואמים.
באיזה זכות לגרש אנשים מבתיהם? מאחוזתם מכפריהם?- כן היה גירוש ממש- הפחדה וגרימת גירוש, כגירוש, למה לא מחזירים להם את בתיהם? אבו מאזן טוען לבעלות על ביתו בצפת,.
הבט בראי ישר בתוך עיניך, עינים מוסריות, אתה וכל בעלי המוסר, איך אתה חי עם זה? איך אתה חי שבמקום שייך מוניס. הקמתם אוניברסיטה המלמדת ערכים מוסריים של השמאל הרדיקלי. איך אתם מקיימים כנסים על חורבות, מנשייה? גימוסין. סידני עלי, טלביה, קטמון, המושבה הגרמנית. וכו' הרי שם חיו משפחות עם ילדים ? איך אתה מצדיק את זה?

עודד
לא צריך תאר אקדמי לגלות כי אנשים מטבעם מכבדים זכויות  קנין של האחר,
אגלה לך סוד- עקוב אחרי התנהגותם של כלבים, כמה הוא מכבד את הטריטוריהו שלו ושל זולתו. אפילו היוונים בעבר כיבדו טריטוריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 20:25 לינק ישיר 

ירוחם
בית משפט גם לא יאשר נישול אנשים מאדמתם על סמך 'הבטחה אלוהית'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 21:07 לינק ישיר 

לינקולן

ודאי שלא אבל זה תרוץ לבעל המוסר שהוא גם מאמין באלוקים ובהבטחתו,
 העיסוק לא במעמד משפטי,  אנו עוסקים במוסריות, בעיקר בצביעות המוסרית הסלקטיבית.
בו אנשים מנפנפים במוסריות , וכשזה נוגע אליהם המוסריות פתאום נאלמת ונעלמת.
שאלתי ואשאל שוב מה התרוץ המוסרי-שאדם המתיימר להיות מוסרי- מתרץ לעצמו- לכל הפשעים המוסריים האלה, ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 21:11 לינק ישיר 

לארוצים, אינך מדייק כלל בדבריך. הגרמנים התהוו מהשבטים הגרמאניים. הקשר מהותי ביותר. הבריטונים ישבו באנגליה. מאוחר יותר היו נתונים ללחץ של האנגלו-סאכסים שפלשו לאי. חלק מהם עזב יחד עם הרומאים והתישב בגליה הרומית בחבל ארץ הנקרא על שמם, ברטאן. היום גליה היא צרפת. ובברטאן עדיין מדברים גם בשפה המקורית שהביאו מהאי שלהם.

מה פרוש 'מושב הקיסר ההבסבורגי היה הבסבורגי'?  מדובר במשפחת אצילים גרמנית, אשר השם שלהם, הבסבורג, בא על שם הטירה שלהם בשוויץ. מאות בשנים היו הקיסרים של ה'אימפריה הרומית הקדושה של העם הגרמני'.

אני מסכים בדבר זכויות הנובעות מהסכמות חברתיות, תרבותיות. זכויות טבעיות הן כמובן פיקציה, אבל זו אחת הפיקציות החשובות ביותר. החברה האנושית המערבית הכירה בזכויות אדם מסוימות, כמו שוויון, כ'זכויות טבעיות', על מנת לתת להן תוקף עליון.  אני מסכים אתך שלנו, היהודים יש תביעה היסטורית על ארץ ישראל. אבל הזכות לתביעה כזו היא חדשה, ומקורה בהתפתחות היסטורית אירופית. זה גם מה שנזכר במגילת העצמאות שלנו. לעומת זאת אם בודקים זכויות קנין משפטיות, הרי התורה מרעה לנו באשר היא מעידה כאלף עדים שאין לנו זכות כזאת.  

עודד

תוקן על ידי 932woland ב- 08/05/2013 21:13:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 21:12 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

ירוחם,

ניכר למדי שאין לך שום מטרה להבין כאן כלום, אלא לשפוך את צקון הדמגוגיות העולה על גדותיו של מצפונך הדנדש. ובכל זאת. עשינו דברים רעים לפלשתינים, וכן ההיפך. יש לנו חזקה מסויימת על הארץ, אך כן גם לערבים. צריך למצוא איזון כלשהו. גם אם עשינו עוול לערבים בגירוש, לא "נתקן" זאת בסבל גדול הרבה יותר ע"י סגירת המדינה ובריחה חזרה לאירופה. היכן עובר גבול האיזון? מי שאינו דתי צבוע, מכיר בכך שיש שרירותיות מסויימת בנושא המסובך (פחות או יותר כמו כל דבר אחר). מי שדתי וצבוע כמוך, עם זאת, איבד כבר את היכולת לעשות כן: הצדקתך הדתית לישיבה בארץ מתבססת על בחירה שרירותית מאד של אלו חלקים בתורה הם מילוליים ואלו לא, אלו נתנים לקיום בפועל ואלו לא, אלו מאורעות היסטוריים ארעו ואלו לא, ובאלו כללים תורניים לבחור כשיש התנגשות. הרי אם היית נולד לפני מאתיים שנה, היית מאמין שהחבר הדמיוני שלך ממש אוסר בכלל להקים מדינה. אתה מצפצף על ענייני שמיטת קרקע וחובות, ריבית, וכו'. אתה אולי מאמין מילולית שה' נתן לך את הארץ (כמה נוח), אבל לא ממש מאמין שהיה הר סיני מילולית, וכמעט כל הדתיים לא מאמינים שהיה נחש מדבר מילולית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 21:57 לינק ישיר 

אני מסכים עם טענותיו של ירוחםשם, ועם רגישותו המוסרית.

א. מעולם, במשך כל ההיסטוריה שלה, לא היתה ארץ ישראל מקומם של היהודים בלבד. הטענה כאילו הארץ היתה ריקה ואנחנו באנו לכאן והפרחנו את השממה, היא הזויה.

ב. חלק ניכר מן הפלשתינאים הם ממוצא יהודי. תושבי הארץ שהתנצרו ומאוחר יותר גם התאסלמו. כדבר הזה קרה גם ליהודי ספרד. עם הגרוש יצאו כ 200 אלף, אבל מליון ו 800 אלף נשארו שם והתנצרו.

ג. ארץ ישראל היתה במאות השנים האחרונות המחוז הדרומי של סוריה, חלק מן האימפריה העותמנית. הפלשתינאים מגבשים את זהותם המיוחדת עוד במאה ה 19 בזמן הכיבוש המצרי בארץ ישראל.

ד. היהודים לא הסתירו מעולם את הזיקה שלהם לארץ, אבל במשך רוב הזמן גם לא עשו כלום כדי לממש את הזיקה הזו, כך שמבחינה משפטית הם איבדו אותה.

ה. בעקבות תהליך היסטורי אירופי, קמה לקבוצות לאומיות זכות לגיטימית להגדרה עצמית בטריטוריה משלהם המוקפת בגבול. כל אטלס מדיני של זמננו מראה זאת היטב. במפות היסטוריות תראו מציאות שונה לחלוטין. [למי שיודע, בזמן הכתרת המלך ההולנדי החדש בשבוע שעבר, 'נצבעה' הולנד האפורה בכתום. הצבע מיובא יחד עם המלך].  

ו. הזכות הלאומית הלגיטימית שלנו יכולה היתה להתממש רק בארץ ישראל, מקום שבו חי העם היהודי העבר. בכל מקום אחר היהודים מועדים לפורענויות.

ז. הזכות הלגיטימית של היהודים מתנגשת עם הזכות הלגיטימית של הפלשתינאים [ממשלת ישראל בראשות בגין, הכירה בזכות הלגיטימית הזו, וחתמה עליו בהסכם בין לאומי, עם חתימת הסכם השלום עם מצרים]. ההצדקה שלנו להתנגשות הזו, ולעוול שנגרם כתוצאה ממנה, הוא אי הרצון שלנו להתאבד ולהמשיך להיות תלויים בחסדי אחרים. השיקול הזה גבר על השיקול המוסרי. אני מפנה את הקורא לנאום המופתי שנשא משה דיין על קבר רועי רוטנברג בנחל עוז. [תמצאו באינטרנט].

ח. רעיון החלוקה נובע מתוך ההכרה הגאופוליטית בדבר אי היכולת של מדינות דו-לאומיות או רב-לאומיות להתקיים. הוא התקבל על ידי ה'ממשלות שבדרך' של היהודים בזמן המנדט, ומקובל תאורטית על כל ממשלות ישראל עד היום. זו בדיוק הסיבה מדוע קיים כיום גם אינטרס הפלשתינאי שלא להקים מדינה משלהם, משום הכרתם כי מצב זה יהיה לטובתם ויביא בסופו של דבר כליה על הצד היהודי, כדרך שהביא על הפרנקים הצלבנים.   

ט. נטיות רומנטיות גרמאניות בכסות דתית, צברו כאן עוצמה רבה מאז מלחמת ששת הימים. רומנטיקה זו  פועלת בחוזקה כנגד שיקולים היסטוריים, גאופוליטיים, ומחזקת מאד שיקולים רגשיים וחוויות דתיות. מאז הפך התנ'ך להיות הקושאן שלנו [הוא דוקא הקושאן של הצד השני], ואת השיקול ההגיוני החליפה החוויה המשיחית. במקום הכרת המציאות הופיעה טלגרמה מאת היושב במקומים שמסרה במדויק את התוכניות שלו, והתחייבה שאו-טו-טו הכל מסתדר על הצד המושלם. אז זהו, שלא. כל פעם, כשהיינו בטוחים שקיבלנו כזו טלגרמה מלמעלה, זה נגמר באסון רבתי. כך יהיה גם הפעם. אבל אנחנו מסרבים ללמוד לקח וללמוד היסטוריה.

עודד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 22:13 לינק ישיר 

932woland כתב:

אני מסכים עם טענותיו של ירוחםשם, ועם רגישותו המוסרית.

אם היית פחות כותב ויותר קורא, אולי היית מבין מה הולך כאן בכלל. "רגישותו המוסרית" של ירוחם היא אנטישמיות ותו לא. ודוק, קח את הסטדנרטים הבלתי אפשריים שהוא מציב לציונים, והסטנדרטים האפסיים שהוא מציב לכל קבוצה אחרת שקשורה למצב המסובך (הרומאים וצאצאיהם, הפולשים מחצי האי ערב וצאצאיהם, עמי מרכז ומזרח אירופה וצאציהם - כולם חוץ מצאצאי היהודים) - ותקבל בדיוק את המניפסטו של כל אינטלקטואל אירופאי אנטישמי. כלומר, ירוחם די הפנים את זה שהיהודים הם חארות. טענתו היא שהוא אנוס להיות חרא, כי ישות מפגרת צוותה את זה עליו (וליתר דיוק, הוא בחר שרירותית להאמין שהיא צוותה את זה עליו).

וולאנדיה - שינה ממחלקה ראשונה.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 08/05/2013 22:21:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 22:17 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
לינקולן
 ודאי שלא אבל זה תרוץ לבעל המוסר שהוא גם מאמין באלוקים ובהבטחתו,
 העיסוק לא במעמד משפטי,  אנו עוסקים במוסריות, בעיקר בצביעות המוסרית הסלקטיבית.
בו אנשים מנפנפים במוסריות , וכשזה נוגע אליהם המוסריות פתאום נאלמת ונעלמת.
שאלתי ואשאל שוב מה התרוץ המוסרי-שאדם המתיימר להיות מוסרי- מתרץ לעצמו- לכל הפשעים המוסריים האלה, ?

ירוחם, בעיני זו צביעות לדבר על מוסר ותוך כדי להשתמש באמונה על מנת לטעון על זכות לנשל אנשים מעל אדמתם. אין זכות מוסרית לנשל אנשים מעל אדמתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 22:47 לינק ישיר 

לינקולן
זו לא בפעם הראשונה שאני טוען כי התורה אינה מוסרית,

אני לא טוען שאנחנו צודקים מבחנה מוסרית, כי לא. אבל אני מודה בכך כי למרות שהכיבוש שלנו אינו מוסרי.
המעשה מאשרר על ידי גורם טרנסצנדטלי, שהוא למעלה מהמוסר האנושי המקובל,
כך אני מתרץ לעצמי, יכול להיות שזה לא נכון , בטוח שזה לא מקובל, באליטה השמאלית של המדינה, ואפילו אין כאן שמץ של טענה משפטית.
הסברתי איך אני מתמודד נפשית עם הבעיה.
שאלתי איך הכופר השמאלני המוסרי- מתמודד עם הבעיה המוסרית שהעלתי? הרי לו אין תרוצים.
חבל שחברתנו אםשלום שבגינה העלתי את האשכול, לא מגיבה. חבל אבל בהחלט מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 22:59 לינק ישיר 

מסתמא אמשלום הבינה שאין מה לדבר עם צביעותך חסרת התקנה. אני, מה לעשות, שמאלן אידיאליסט שכמוני, עוד מנסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 23:11 לינק ישיר 

אתה מנסה  חבל כי בלי הצלחה גדולה לא ראיתי מישהו שהתיחס לדבריך כנראה שלא כתבת דברי חכמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 23:22 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
לינקולן
זו לא בפעם הראשונה שאני טוען כי התורה אינה מוסרית,

אני לא טוען שאנחנו צודקים מבחנה מוסרית, כי לא. אבל אני מודה בכך כי למרות שהכיבוש שלנו אינו מוסרי.
המעשה מאשרר על ידי גורם טרנסצנדטלי, שהוא למעלה מהמוסר האנושי המקובל,
כך אני מתרץ לעצמי, יכול להיות שזה לא נכון , בטוח שזה לא מקובל, באליטה השמאלית של המדינה, ואפילו אין כאן שמץ של טענה משפטית.
הסברתי איך אני מתמודד נפשית עם הבעיה.
שאלתי איך הכופר השמאלני המוסרי- מתמודד עם הבעיה המוסרית שהעלתי? הרי לו אין תרוצים.
חבל שחברתנו אםשלום שבגינה העלתי את האשכול, לא מגיבה. חבל אבל בהחלט מובן.

התורה היא לא אנטי מוסרית, היא נכתבה על ידי בני אדם ומשום כך מן הסתם יש בה חלקים שהם לא מוסריים על פי תפיסתו של אדם מודרני. היום שום רב לא יתיר לך להכות את אשתך (אני מקווה) ויצדיק את עצמו בטענה שיש מן הראשונים שפסקו שעל 'עבירות משמעת' של האשה ניתן להכות אותה בשוט.. או שיכריח את האנס להתחתן עם הנאנסת במקום לזרוק אותו לכלא ל20 שנה בטענה ש'זה חובה אלוהית ומעל המוסר האנושי'

לאנשים של אז אני לא בא בטענות, עצוב שיש אנשים היום בימינו אנו שמקדשים טקסטים עתיקים כאמת 'על* מוסרית'.

---
* או 'אל מוסרית'

תוקן על ידי לינקiלן ב- 08/05/2013 23:37:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 23:29 לינק ישיר 

שיבולייהו,

"ישות מפגרת", "פסיכי שקוף".
תגיד, זו צורה לנהל דיון?
האם אתה חושב שזה מעורר אצל מישהו חשק לקרוא את דבריך?
אז אתה לא מאמין באלוקים, זכותך הלגיטימית, למה זה מביא אותך לרדת נמוך כל כך?
למה אתה, שיכול להיות מוצג כאדם שקול והגיוני, הופך במחי הקלדה לדמות חסרת טאקט ונימוס בסיסי?
לא חבל?

ולמנהלים השונים, האם מקובלת עליכם צורת ביטוי כזו?
האם הפלורליזם והסובלנות מחייבים קבלה מראש של כל התנהגות, תהא בוטה ולא עניינית ככל שתהיה?

ולגולשים השונים, האם מקובלת עליכם צורת ביטוי כזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2013 23:58 לינק ישיר 

נראה לי שאפילו לחרדי אמור להיות גבול לראיה סלקטיבית. ביותר מאשכול אחד, ירוחם מקפיד מאד לכנות את "הארץ" בטאון החמאס, אנשי אונ' תל אביב אצלו הם עוכרי ישראל שמאלנים רדיקאליים שהמצפון אצלם נטול שימוש - וזה מה שיש לך להגיד? זכורני שהסתובב כאן פעם איזה נדב שנרב אחד, שכתב כאן לשמאלן שהוא מקווה שהוא ומשפחתו ימותו סתם בשביל ההרגשה הטובה שלו, וזה לא הציק לאף אחד יותר מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זכותנו על הארץ הזו, מה היא?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.