בית פורומים עצור כאן חושבים

זכותנו על הארץ הזו, מה היא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2013 00:07 לינק ישיר 

אה, הנה מצאתי. להלן הדברים של שנרב, אחד ממושאי הערצתו של ירוחם הצבוע:

"אם היה אפשר להבטיח שהאנשים שיירצחו במסגרת תכנית התרת הדם שלך יהיו אתה וילדיך, או שאר שמאלנים שחושבים כמוך, הייתי תומך בה בשמחה. למען האמת הייתי תומך בה גם בלי קשר לשיפור האוירה בין יהודים לערבים, סתם למען הפיכת עולמנו למקום נקי יותר."

------------------------------------------------------------------------------

אל תחפש יותר מדי התנערויות של אנשי האתר מהדברים. זה אולי נשמע מגעיל מוסרית, אבל הם מאמינים במוסר על אנושי לא מובן לנו. ככה זה כשהחבר הדמיוני שלך הוא פסיכי שקוף שגר בשמיים, כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 00:18 לינק ישיר 

לינקולן
לא הבנתי מה זה שייך לעניין המוסר או אי המוסר הרבני,
לידיעתך להשלמת ההשכלה המוסרית שלך- היום התקיים עירורו של אלונאר חן- הגאב"ד של העדה החרדית התגיס להגנתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 01:32 לינק ישיר 

בכדי לענות על השאלת הדיון מבחינת החשיבה היסודית של התורה, צריך פשוט להכיר ולהבין את החשיבה היסודית של התורה.

התורה לא מכירה בהמצאת הקניין האנושי. בוודאי לא מכירה בקניין של חברה דמיונית או של אומה לא טבעית. היא גם לא מכירה בקניין של אומה טבעית (עיין ערך שמיטה).

אף אחד לא מאשים את העכבר שרץ בביתינו כגנב וכפולש. אף אורגניזם לא מכיר בקניין האנושי. יותר מיזה, הם גם לא מכירים בקניין הגוף של עצמינו ופולשים לשם. כלומר בבריאה אין מכירים בקניין המוחלט, כל אורגניזם מכיר בקניין זמני כמו קן של ציפורים וכדומה.

(הקניין היא לא טבעית ביסוד. אז אייך אפשר לדבר על קניין מוסרי ?

מה מוסרי ומה לא היא שאלה של הסכמים בין בני אנוש. כלומר מה מוסרי ? לקיים מה שסיכמנו ! מה לא מוסרי ? לא לקיים מה שסיכמנו ! "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" היא הסיבה להסכמים בין בני אנוש. ואחר כך בא המוסר כנ"ל.)

האנדרלמוסיה האנושית, הביא את נוח לחלק את היבשת הקרובה שהכיר, לשלושת בניו. אבל זה לא הרצוי, (כלומר לא היית מחוייב המציאות שתהיה אנדרלמוסיה. אנו לא רואים אנדרלמוסיה בשום סוג אורגניזם, במין עצמו וגם בין המינים הלא טורפים, בין מין לבין מינים אחרים הלא טורפים.) רק המצוי.

שנבין טוב את העניין, נאמר שלא צריך את נוח ואת העבר ההיסטורי בכלל. (אני אומר זאת לאלה שמתחילים לחשוב, האם כן היה נוח או לא היה נוח, זה כלל לא רלוונטי. נצחיותו של התורה היא בכך שהיא תבונית יסודית על זמני.) אפשר פשוט היום בהווה להחליט ולהכיר בכך שאין קניין טבעי ובכדי שלא תהיה אנדרלמוסיה אנושית ?! אז נחלק היום את הטבע לכל פרט בבני אנוש. וגם כאן לא נכיר בקניין ונדרוש כל כמה שנים שמיטה. פשוט להזכיר לנו שוב ושוב שאין קניין בכלל בטבע.

שבני ישראל חזרו לארץ ישראל שנפל בגורל אצל נוח לשם ולאברהם וכו' ?! הם לא הפכו את הארץ כשייך לאיזה אומה או דגל. הם מיד חלקו אותה לשבטים ובתוך השבטים למשפחות ובתוך המשפחות לכל פרט במשפחה.

ארץ ישראל שייך לאדם אחד = אברהם שקניינו היא הסכם אנושי מוסכם וממנו כל יורשיו הטבעיים פשוט יורשים אותה בטבעיות. (מכאן המצאת הירושה. בכל חברה דמיונית לא טבעית שאזרחיה מולידים לחברה, אין היגיון בירושה טבעית.)

אין טעם בארץ ישראל כקניין לאומה דמיונית או לחברה דמיונית אפי לא לאומה טבעית כמו האומה היהודית. כי התורה לא מכירה באומה רק בפרטים שבאומה.

לפני שהפכנו את התורה לאלילית ואת המושג אחדות היקום והאלוקות לאליל האחד ?! התורה היית מובנת לכל וטבעי ביותר.

שמשה רבינו מבטיח שאם נשמור שמיטה ויובלות, אף אימפריה או אומה לא תכבוש אותנו. אנו צריכים להבין מנין לקח את הביטחון הזו ולקבוע זאת לדורות ? שחז"ל אומרים שכל צרות החברתיות של האומות בכל ההיסטוריה, הם בגלל שהם לא שומרים שמיטה ויובלות. מנין הם לוקחים את הביטחון הזה ? (וכמובן קשה, הרי הם לא מחוייבים בשמיטה ויובלות בכלל, אז אייך חז"ל מאשימים אותם בדבר שלא מחוייבים כלל ? ואם נאמר שחז"ל האמינו באליל האחד אין להבין את החז"ל הזה כי האליל האחד לא דורש מהם שמיטה ויובלות בכלל.)

התשובה של השוטים (שאיזה אליל מבחוץ לחש באוזן של משה וחז"ל) לא תספיק לנו.

בכדי להבין את החשיבה היסודית של משה וחז"ל, שמשם לקחו את הביטחון הזה, אנו צריכים לראות את האורגניזם בטבע.

האם יש מין אחד ששולט במין אחר ? האם יש בתוך מין מסויים שאחד מהם שולט בכל המין ? זה בלתי אפשרי לכבוש מין שלא מכיר בקניין.

המושג קניין והמושג חברה דמיונית עם סמל"דגל, מביא את האפשרות לכבוש אותם. שמישהו רוצה לשלוט בכל אזרחיה המדינה, מה הוא צריך לעשות ? רק לכבוש את השליטה הדמיונית ואנו (אזרחיה של המדינה) כולנו עבדים לכובש.

ההתאחדות תחת סמל (= שליטה אחדותית = ע"ז = אלילות)  היא היא הקורא לכובש לכבוש, היא היא הקורא לגנב לגנוב. (לא תגנוב בא בהכרח אחרי ההכרה בקניין. ותבינו זאת לעומק)

שלכל פרט ולכל משפחה טבעית יש אדמה"נחלה ואין כלכלה חברתית ואין מלכות או מדינה"סמל"דגל. אז אייך אפשר לכבוש אותם ? אתה פשוט צריך להשמיד אחד אחד (כמו שהלבן עשה ביבשת אמריקה לאינדיאנים. ושם זה היה לא מכובש דווקא, רק הפרטים (הלבנים) הרגו במשך הזמן את רוב הפרטים (האינדיאנים)) ואין לכובש עניין בכך כלל. כי מה הוא רוצה ?  הוא רוצה שליטה ומסים. אבל אין מסים על פי החשיבה היסודית של התורה.

מכאן בדיוק לקח משה וחז"ל את הביטחון לומר זאת. אתם רוצים להיות בטוחים בשרידותכם הנצחית ? אז תתנהגו כמו כל האורגניזם. אי הכרתם בקניין, נותן להם את הזכות להיכנס לביתכם, לאוכל שלכם ולגוף שלכם ואין אתם יכולים לשלוט בהם לעולם רק להשמיד אותם וזה גם לא באופן מוחלט. עובדה שהם עוד ממשיכים להיות איתנו כל הזמן (אפי עכשיו על מסך המחשב מסתובב לו זבוב, שנהנה לו מחום המסך בכיף. גם יתוש נחמד עומד לו בצד ומחכה להזדמנות למצוץ את דמי.)

שהתורה אומרת "כי לי בני ישראל עבדים" אומרים חז"ל  "אין קניין אדם לאדם" (רב אמר:  כי לי בני ישראל עבדים = אין ישראל קונין זה את זה. (ירושלמי ב"מ פ"ו ה"ב))

זה עומק החשיבה שלנו ולא איזה מטפורה ילדותית כאילו אנו עבדים לאיזה אליל מבחוץ ולכן אין אנו עבדים לאחר. הרי זו שטות, וכי מה ההבדל בין עבדות למצרי או עבדות לאליל דמיוני ? להפך חשיבת התורה היא נגד אלילות דווקא בגלל אותו עניין מחשבתי יסודי שאל לנו לתת למישהו שליטה עלינו. כי ברגע שיש שליטה ? הוא קורא לכובש ולגנב לבוא לכבוש ולגנוב.

המצאת הכסף + המצאת הקניין שוללת מאיתנו הכל בכל מכל כל בטבע האלוקית. אפי מים אסור לנו לאגור לעצמינו ולכן התורה דורשת שמיטת כספים.

לעומק, "הכסף" היא האלילות של ימינו. היא שולטת בנו. וכל אחד יכול לקנות אותנו ולכבוש אותנו על ידי כסף.

אליל הכסף דורש מאיתנו להכיר בו ובחוקי הקניין, ואז מובטח לו עבדותינו הנצחית.

למעשה אין שום ערך לארך ישראל במצב העכשווי. וכי מה ההבדל בין קניין בארץ ישראל לבין קניין בכל ארץ אחרת ? אם נאמר שפשוט רודפים אתנו בחול ואין לנו ברירה רק לחזור לארצינו ?! אז 1. רודפים אותנו גם כאן בארץ ישראל 2. פשוט תפסיקו עם ברית המילה ותתבוללו באומות וחסל כל הבעיות.

כלומר, אם אתה לא רוצה ללכת אחרי חשיבת התורה שהכל מתחיל איתך כפרט ושרידותך האישית באבולוציה עד ניצחון המוות ?! אז מה לך ארץ ישראל משאר הארצות ? בשניהם לא תזכה לנצחיות אישית ולחירות אמיתית וחופש אמיתית.

ולכן ירוחם היקר. כל ניסיון לגייס את התורה ואת ההיסטוריה ואת המצאת הירושה לטובתך (וכך לשלוח את ילדינו להרוג ולההרג בשביל ארץ ישראל) ?! היא כשל יסודי בחשיבה התורנית !!!

(למעשה כל מה שכתבתי הצליח הצדיק הגאון לומר בדרך שלו. הנה כאן)

xibolaiyu כתב:

החבר הדמיוני שלך ממש אוסר בכלל להקים מדינה. אתה מצפצף על ענייני שמיטת קרקע וחובות, ריבית, וכו'. אתה אולי מאמין מילולית שה' נתן לך את הארץ (כמה נוח), אבל לא ממש מאמין שהיה הר סיני מילולית, וכמעט כל הדתיים לא מאמינים שהיה נחש מדבר מילולית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 02:38 לינק ישיר 

שכחתי לסכם:

ובכן, שפלסטיני עומד מולי ואומר לי שהארץ שלו ? אני אומר לו, היא לא שלך ולא שלי ושלי ושלך יחד.
שתקבל את חשיבת התורה כמוני, נוכל להתבולל ולחיות יחד בארץ שלא שלי ולא שלך ושלי ושלך ביחד.
כל גר שיבוא לכאן יהיה בדיוק במצב שלי ושלך אם יקבל את החשיבה היסודית שלנו.
למעשה כל אדם בכדור הארץ שיקבל את החשיבה הזאת ? פשוט יהיה בן חורין אמיתי.
אין כסף ואין קניין = אין אלילות ואין ע"ז.  וזה הגאולה האמיתית שהנביאים דיברו וחשקו לכך.

בברכה
max

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 08:34 לינק ישיר 

MAMEN

טוב שהלכת ויותר טוב שחזרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 08:59 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
נראה לי שאפילו לחרדי אמור להיות גבול לראיה סלקטיבית. ביותר מאשכול אחד, ירוחם מקפיד מאד לכנות את "הארץ" בטאון החמאס, אנשי אונ' תל אביב אצלו הם עוכרי ישראל שמאלנים רדיקאליים שהמצפון אצלם נטול שימוש - וזה מה שיש לך להגיד? זכורני שהסתובב כאן פעם איזה נדב שנרב אחד, שכתב כאן לשמאלן שהוא מקווה שהוא ומשפחתו ימותו סתם בשביל ההרגשה הטובה שלו, וזה לא הציק לאף אחד יותר מדי.

אני מצטער, אבל התשובה שלך לא כ"כ מובנת לי.

אתה רוצה לטעון שזו צורת השיח המקובלת כאן?
אני נמצא כאן כבר מספר שנים (כן), וזו בהחלט לא צורת השיח המקובלת.

אתה רוצה להצטדק שגם אחרים עושים דברים לא ראויים ולכן גם אתה?
האם זו הצטדקות ראויה, שאם מצאתי עוד שני גנבים גם אני אגנוב?

אתה רוצה להצביע על צביעות שלי? (הגנה באמצעות התקפה)
ובכן, אם הייתי קורא דברים כפי שציטטת (ואגב, הציטוט מנדב שהבאת להלן הוא ממש לא כמו שאתה מצטט אותו מהזיכרון כאן), יכול להיות שזה היה מפריע לי.
ומה עניין הצביעות שלי (אם קיימת או לא) להתנהלות שלך?

ובכלל, ההשוואה שאתה עושה מעניינת, על גבול המגוחכת.
אם כינוי "בטאון החמאס" כלפי עיתון הארץ שווה בעיניך לכינוי "פסיכי" או "מפגר" כלפי אלוקים - זה באמת ראוי לדיון האם האמונה הדתית של השמאלן בעיתון הארץ שווה לאמונה הדתית של הדתי באלוקים.

עכ"פ, צורת הביטוי שלך מפריעה לי מאוד (לא בפעם הראשונה), ואינני מבין מדוע היא מותרת במקום שמנהליו מעוניינים בשיח ענייני ומכובד, או לפחות מנומס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 09:36 לינק ישיר 

כסילו עושה עבודה מעולה כדי לזעזע אותנו מהצביעות המחשבתית של הליכה בשני העולמות, שהיא המכנה המשותף של רובו ככולו ממשתתפי הפורום. תפקידו בכח חשוב ביותר (רק שלא ישעמם יותר מדי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 12:18 לינק ישיר 

אתה חסיד   של המנבל את פיו  בוטה ומעליב  מקומו אינו בין בני תרבות     אלו שני עולמות?.לא לחשוב כמוך זו צביעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 12:27 לינק ישיר 

כסילו מקצין את ניסוחיו כדי להכריח אותנו להתבונן ולנסח היטב את עמדותינו המעורפלות, אשר מנסות לרקוד בשתי חתונות סותרות. וסתם כך כדי להכיר את מה שהולך ברחוב היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 12:35 לינק ישיר 

עמלקי
אלו חתונות סותרות? ואלו עמדות מעורפלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 12:49 לינק ישיר 

כמו שכסילו אמר - אתם בוחרים לכם התורה רק את מה שמתחשק לכם ומצדיקים בזה כל עוולה שגם אתם מודים בה שאינה מוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 12:51 לינק ישיר 

אתה לא מפרט  ומסביר- כמורו כך תלמידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 15:40 לינק ישיר 

עמלקניק,
יתכן שלך יש תועלת בסגנונו הבוטה והפוגעני.
לי נראה שזה מפריע לדיון ענייני וכנה.
דומני שאדם בוגר מסוגל לעמוד על סתירות בעצמו ולהתבונן בהם גם אם לא צועקים לו "האלוקים שלך מפגר ופסיכי".
(לא שאני מבין איך זה מעמיד אותנו על סתירות כלשהן, אבל יכול להיות שלך זה עוזר איכשהו בהתמודדות עם סתירותיך)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 18:32 לינק ישיר 

עודד
לפי מה שאתה כותב לאנגלו-סקסונים אין זכות על בריטניה כי הם כבשו אותה, ומצד שני הבריטים יושבים דווקא בצרפת שגם אותה הם כבשו ולכן אין להם זכות להיות צרפתים. האם השבטים הגרמנים מאז ומתמיד ישבו בגרמניה ומאז ומתמיד ראו את עצמם כעם גרמני או שגם הם כבשו את המקום והתהוו לעם בתהליך היסטורי?
אפשר להמשיך אבל הפרטים לא באמת משנים - עמים נוצרו בתהליכים היסטורים מגופים קודמים, מדובר בישויות מדומיינות, שום עם לא ישב מאז ומעולם באדמה שבה הוא נמצא, וגם אם במקרה יש אחד כזה זה לא קריטריון רלבנטי ל99% מהעמים בעולם.

ירוחםשם
לגבי השיקול המוסרי - אם היהודים היו אזרחים שווים בכל מקום אחר בעולם היה קייס טוב נגד מדינה יהודית כעוול מוסרי רציני. היות וזה לא המצב ויש אנטישמיות בכל מקום בו ישבו יהודים, שלא לדבר על פוגרומים ושואה, אז אין כאן קייס מוסרי כי זה מצב של אין ברירה מבחינת היהודים. הטענה שמדינת ישראל היא עוול במהותה היא פשוט התעלמות מזכותם של היהודים לחיות ולכן היא הפנמה של נקודת המבט האנטישמית.
הסכם החלוקה לא עושה עוול מוסרי לערבים. החלוקה היתה אמורה להתבצע באופן שמאפשר לכל עם להקים מדינה בשטח בו הוא ישב. היכן שיש רוב ערבי - מדינה ערבית, היכן שיש רוב יהודי - מדינה יהודית. רוב מוחלט של היהודים היגר לארץ באופן חוקי, המקרים הלא חוקיים היחידים היו מקרי ההעפלה שממילא קוזזה בידי הבריטים באמצעות הורדת המכסות הסרטיפיקטים לפי הערכות על כמות ההעפלה. ההתיישבות היהודית בארץ לא עשתה עוול לערבים, היא ממילא נעשתה במקומות בהם הם לא ישבו.  כך שלטענה שמדינת ישראל הוקמה בעוול אין על מה להתבסס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2013 21:38 לינק ישיר 

לא רוצים
כשלא רוצים אז כל תרוץ הוא טוב.
ליהודים לא היתה מדינה- הם גם לא כל כך רצו 2000 שנה- גם להם מגיע מדינה, כמו לכל עם אחר בעולם, למה לא?
למה באמת לא באוגנדה? למה לא באמת בבירוביגאן- הכל היה שם מוכן אפילו עיתון בשפה אידיש, ממשל סוביטי מוכן.
למה לא בערבות ארגנטינה- כפי שיזם ותכנן הברון הירש? ולמה לא בקנדה?- היתה אפשרות כזו. בזמנה.
חבר הלאומים באמת החליט על תכנית חלוקה בפלסטינה- בגלל זיקתה הדתית של היהדות לארץ הקודש.
עד כאן לא היתה כל בעיה מוסרית, אבל כשהתחלנו לגרש את הערבים מביה והפכנו אותם לפליטים. החלה הבעיה.

אז כשלא רוצים להתמודד עם הבעיה. הדתיים מעבירים את הבעיה לחיקו של אלוקים,
השמאלנים מעבירים את הבעיה שלהם להתנחלוחות ולמתנחלים, יחסית לנבכה  הפלסתינאית, הקמתה של אוניבסטית ת"א, ושיכוני פאר של האצולה השמלאנית- על אדמת הכפר שייך מוניס מעשה המתנחלים הוא מזערי.
ויש המעבירים את הבעיה להכחשה- אין ולא היתה בעיה מוסרית.

רוסי נכנס לגן החיות, ראה בפעם הראשונה את הג'ירפה. הסתכל הסתכל- בסוף הוא אמר- אין חיה כזו!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זכותנו על הארץ הזו, מה היא?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.